Orijinalini görmek için tıklayınız : Lastik seçimi ???
R21TURBO 41
17-04-2010, 15:36
215 / 40 / 17 ölçüsünde , Bridgestone RE001 Adrenalin 87W , Bridgestone RE050 83Y , Bridgestone S03 , Pirelli P ZERO NERO , Dunlop SP 9000...
İçlerinde kullanmadığım tek lastik Bridgestone S03.. Şu an kampanyalı fiyatı çok uygun ,ısınmasının geç olduğunu bile bile almaya karar vermiştim , üretim tarihinin eski ( 2006 ) oluşu nedeni ile vaz geçtim :(
P zero nero halen 206 da kullanıyorum bir şikayetim yok , gayet başarılı bir lastik.. 1150tl
Dunlop SP9000 , kullandım deseni pek hoşuma gitmesede , fiyatına göre çok mantıklı bir lastik.. 800 tl
Bana yapılan ciddi indirimi nedeni ile Adrenalin 1020tl yada RE050 1040 tl arasında kaldım , şu an %90 RE050 olacak gibi ,
Tecrübesi , deneyimi nedeni ile farklı bir düşüncesi olan arkadaşların tavsiyelerine açığım..
cembozbey
17-04-2010, 15:36
dunlopu tavsiye ederim desenine bakma
R21TURBO 41
17-04-2010, 16:31
Bridgestone modellerindeki indirim olmasa alacağım tek laztik dunlop.. Ama toplamda 200 lira fazla verip RE050 kullanmak daha mantıklı gibi.. Sonuçta Y serisi , çok sessiz ve çok iyi yol tutan bir lastik..
slowmotion
18-04-2010, 02:58
abi re050 benim rcde var, 5 para etmez lastik. kraker gibi dağılıyor. bir tavsiye vereyim ve lastik testlerine bak. hankook evo v12...
BlackEmperor
18-04-2010, 03:14
lastiğin eski olması çok dert değil bende 2007 model Adrenalin kullanıyorum geçen sene almıştım. hala aynı hala canavar gibi :)
dragstar
18-04-2010, 11:08
215 / 40 / 17 ölçüsünde , Bridgestone RE001 Adrenalin 87W , Bridgestone RE050 83Y , Bridgestone S03 , Pirelli P ZERO NERO , Dunlop SP 9000...
İçlerinde kullanmadığım tek lastik Bridgestone S03.. Şu an kampanyalı fiyatı çok uygun ,ısınmasının geç olduğunu bile bile almaya karar vermiştim , üretim tarihinin eski ( 2006 ) oluşu nedeni ile vaz geçtim :(
P zero nero halen 206 da kullanıyorum bir şikayetim yok , gayet başarılı bir lastik.. 1150tl
Dunlop SP9000 , kullandım deseni pek hoşuma gitmesede , fiyatına göre çok mantıklı bir lastik.. 800 tl
Bana yapılan ciddi indirimi nedeni ile Adrenalin 1020tl yada RE050 1040 tl arasında kaldım , şu an %90 RE050 olacak gibi ,
Tecrübesi , deneyimi nedeni ile farklı bir düşüncesi olan arkadaşların tavsiyelerine açığım..
abi bu lastik işini neredeyse 1 senedir araştırıyorum lastik testleri olsun lastiklerin hamur yapısı kuru ve ıslakta tutması filan
dunlop ı çöpe at ciddiyim ne yağmurda iyi nede kuruda
bridgestone s03 çok eski lastik bence alınmaz
p zero nero kuruda gerçekten güzel lastik yağmurda o kdr iyi değil, adrenalinle sertliği aynı (220 treadwear) ama adrenalin ıslakta biraz daha iyi kuruda biraz daha kötü
ama aralarında hem en yumuşağı (140 treadwear) hemde kuru ve ıslak performansı daha iyi olan re050 var keşke bnm ölçümde olsa diyorum ayrıca klasik bridgestone özelliği biraz geç ısınıyor ısındımı süper tutuyor acayip yumuşak lastik
bunlar bnm düşüncelerim değil avrupadaki otomobil dergilerinin yaptığı prof sürücülerin kullandığı g meter fren testleri tur zamanları nın sonucunda çıkan verilerdir
Xenomorph
18-04-2010, 12:20
abi bu lastik işini neredeyse 1 senedir araştırıyorum lastik testleri olsun lastiklerin hamur yapısı kuru ve ıslakta tutması filan
dunlop ı çöpe at ciddiyim ne yağmurda iyi nede kuruda
bridgestone s03 çok eski lastik bence alınmaz
p zero nero kuruda gerçekten güzel lastik yağmurda o kdr iyi değil, adrenalinle sertliği aynı (220 treadwear) ama adrenalin ıslakta biraz daha iyi kuruda biraz daha kötü
ama aralarında hem en yumuşağı (140 treadwear) hemde kuru ve ıslak performansı daha iyi olan re050 var keşke bnm ölçümde olsa diyorum ayrıca klasik bridgestone özelliği biraz geç ısınıyor ısındımı süper tutuyor acayip yumuşak lastik
bunlar bnm düşüncelerim değil avrupadaki otomobil dergilerinin yaptığı prof sürücülerin kullandığı g meter fren testleri tur zamanları nın sonucunda çıkan verilerdir
Kemal Vallahi Boşa Yazmışın Ya Cidden Yani
Dunlopu Çöpe At Ne Demek ? Daha Dün 3.20 ile 10.000km olmuş 205 55 15 dunloplarla çatır çatır sıkıyorduk deli gibide tutuyor yağmurda yağdı ondada baktık denedik gayet güzel lastik yani
Ayrıca Zen Zero Nero'ya Yagmurda O Kadar Iyı Degıl Dıyosun O Senın Adrenalın Dedıgın Lastıgı Yagmurda Napar Zero Bılıyonmmu :D
Valla Çok Boşa Yazmışın Kemal Kusura Bakma Listedeki Bütün Lastikleri Kullandım
1 Zero Nero
2 SP9000
3 Adrenalin (Islakta Rezil Ötesi Hava Soğumasın Hele)
Desene bakılarak lastik seçilseydi, dünyanın en iyi lastiği toyo proxes olurdu.
Adrenalin iyidir.
Cihan Çizmeci
18-04-2010, 12:54
Toyo ProxesT1R hem fiyatı hemde performansı ile beni cezbetmiştir hem sessiz hemde yumuşak güzel tutunan bir lastik :icon_tup:
İstersen p.tesi bende bi fiyat alırım İlker abi :)
http://forum.octaviaclub.pl/files/toyo_proxes_t1_r_fv_154.jpg
Antalyalogy
18-04-2010, 13:12
Toyo ProxesT1R hem fiyatı hemde performansı ile beni cezbetmiştir hem sessiz hemde yumuşak güzel tutunan bir lastik :icon_tup:
İstersen p.tesi bende bi fiyat alırım İlker abi :)
http://forum.octaviaclub.pl/files/toyo_proxes_t1_r_fv_154.jpg
Selamlar bende merak ediyorum bu lastiği 205/45/17 si de var..
Bir de toyo kendi sitesinde mini cooper ler için proxes-4 öneriyor..
http://toyotires.com/tire/pattern/proxes-4
http://image.gmhightechperformance.com/f/29582364+w750+st0/0909gmhtp_04_z+toyo_proxes+4.jpg
şuan gc8 in üstünde çok memnunum ;)
toyo ve yokohamaya bakılabilir. hem yumuşak hamurlu olmalarından daha sessiz oluyorlar. gerçi yumuşak olmalarından dolayı yanaklarda balon riski olabilir ama şimdiye kadar duymadım işin ilginci. hankook evo da çok methini duyduğum bir lastik bi kaç testte de birinci gelmiş.
Hankook RS2 ye bir bakmanızı tavsiye ederim onun dışında Yokohama Advan serilerine bir göz gezdirin gayet güzel lastiklerdir. Sizin aradıgınız ebatlara yakın ebatta advan sport ZPS kullanıyorum ve gayet memnunum. Advanın diğer modellerinede bakın derim. Hankook RS2 ise cidden saygı duydugum bir lastik o fiyata sundugu performans cok cok iyi fakat ebat ve bulması sıkıntılı.
ahmet3425
18-04-2010, 14:20
ilker abi bulabilirsen yokohamanın advan serisine bak yok bulamassan re050 yi al tak bak keyfine...
bu arada dip not lastik arayısında bulunan bu arkadasımız lastik hamuru ureten bir firmada yoneticilik yapıyor ehuehuehu:D
R21TURBO 41
18-04-2010, 14:51
En mantıklısı , Bridgestone nun piyasaya sürmek üzere olduğu yeni lastiği beklemek ( semi silick ) , ama fiyatı konusunda bir netlik henüz yok , büyük ihtimalle 320-380 arası olur..Kumho KU15 semislick bulamıyorum , advan prada bulmak mesele , bulunsada fiyat çok yüksek , Tane fiyatı 200tl ler civarında alınabilecek en iyi lastiği almak yeterli olacaktır... Fazlada abartmaya gerek yok alt tarafı 200hp lik bir araçta kullanılacak..
Lastik performansı aracın modeline , ve süspansiyon sistemine göre çok büyük performans farkı gösterebilir...O sebeble bir arkadaşın çok memnun olduğu bir lastikten başka bir arkadaşın hiç memnun olmaması çok doğal....
Turbo beslemelerde güç ani olarak tekerleklere aktarıldığından geniş tabanlı lastik kullanılarak sürtünme arttırılmalı diye düşünüyorum..Çap dönüşüm hesabına göre 205*40*17 kullanmam gerekli , ben 215/40/17 terciğ ediyorum..Şu an fabrikanın deposunda RE050 yok , geliş tarihi yarın belli olacak , Adrenalin çok populer bir lastik olsada , pek düşünmüyorum...Eğer RE050 olmazsa , Dunlop SP9000 , Toyo proxes T1R...
Şu ana kadar bahsi geçen lastiklerin içerisinde Y serisi olan tek lastiğin RE050 olduğunu belirtmek isterim , diğerleri W serisi ve aralarında ciddi farklar olduğunu sanmıyorum...
aracın cok güçlü degilse toyo t1r al senin dedigin markalardan bi dunlop fena degildi bence ama toyo performansı daha iyi
dragstar
18-04-2010, 23:47
Kemal Vallahi Boşa Yazmışın Ya Cidden Yani
Dunlopu Çöpe At Ne Demek ? Daha Dün 3.20 ile 10.000km olmuş 205 55 15 dunloplarla çatır çatır sıkıyorduk deli gibide tutuyor yağmurda yağdı ondada baktık denedik gayet güzel lastik yani
Ayrıca Zen Zero Nero'ya Yagmurda O Kadar Iyı Degıl Dıyosun O Senın Adrenalın Dedıgın Lastıgı Yagmurda Napar Zero Bılıyonmmu :D
Valla Çok Boşa Yazmışın Kemal Kusura Bakma Listedeki Bütün Lastikleri Kullandım
1 Zero Nero
2 SP9000
3 Adrenalin (Islakta Rezil Ötesi Hava Soğumasın Hele)
bana boşa yazdın diyorsan lastik testlerini yapanların hepsi boş demek istiyorsundur avrupadaki 10 larca dergiye
dunlop sp sport 9000 diğer yazanlara göre hep en altlarda testlerde
aynı lastiği aynı basınçta aynı yolda aynı ağırlıkta test edilerek bu sonuçlara ulaşıyor dergiler g meter drift box gibi aletlere g ölçümü fren ve hızlanma mesafesi ve tur zamanlarına bakılıyor ben denedim güzeldi demiyorlar
ben kulaktan dolma bilgiyle lastik almam
Hankook RS2 ye bir bakmanızı tavsiye ederim onun dışında Yokohama Advan serilerine bir göz gezdirin gayet güzel lastiklerdir. Sizin aradıgınız ebatlara yakın ebatta advan sport ZPS kullanıyorum ve gayet memnunum. Advanın diğer modellerinede bakın derim. Hankook RS2 ise cidden saygı duydugum bir lastik o fiyata sundugu performans cok cok iyi fakat ebat ve bulması sıkıntılı.
rs2 ve advan hakikaten güzeldir ama rs2 tr de yok
En mantıklısı , Bridgestone nun piyasaya sürmek üzere olduğu yeni lastiği beklemek ( semi silick ) , ama fiyatı konusunda bir netlik henüz yok , büyük ihtimalle 320-380 arası olur..Kumho KU15 semislick bulamıyorum , advan prada bulmak mesele , bulunsada fiyat çok yüksek , Tane fiyatı 200tl ler civarında alınabilecek en iyi lastiği almak yeterli olacaktır... Fazlada abartmaya gerek yok alt tarafı 200hp lik bir araçta kullanılacak..
Lastik performansı aracın modeline , ve süspansiyon sistemine göre çok büyük performans farkı gösterebilir...O sebeble bir arkadaşın çok memnun olduğu bir lastikten başka bir arkadaşın hiç memnun olmaması çok doğal....
Turbo beslemelerde güç ani olarak tekerleklere aktarıldığından geniş tabanlı lastik kullanılarak sürtünme arttırılmalı diye düşünüyorum..Çap dönüşüm hesabına göre 205*40*17 kullanmam gerekli , ben 215/40/17 terciğ ediyorum..Şu an fabrikanın deposunda RE050 yok , geliş tarihi yarın belli olacak , Adrenalin çok populer bir lastik olsada , pek düşünmüyorum...Eğer RE050 olmazsa , Dunlop SP9000 , Toyo proxes T1R...
Şu ana kadar bahsi geçen lastiklerin içerisinde Y serisi olan tek lastiğin RE050 olduğunu belirtmek isterim , diğerleri W serisi ve aralarında ciddi farklar olduğunu sanmıyorum...
re050 diyorum olmadı advan tekardan
ku 15 mx tradwearı 220 adrenalinle aynı sertlikte diyebilirim
Xenomorph
19-04-2010, 00:52
[QUOTE=dragstar;1336895]bana boşa yazdın diyorsan lastik testlerini yapanların hepsi boş demek istiyorsundur avrupadaki 10 larca dergiye
dunlop sp sport 9000 diğer yazanlara göre hep en altlarda testlerde
aynı lastiği aynı basınçta aynı yolda aynı ağırlıkta test edilerek bu sonuçlara ulaşıyor dergiler g meter drift box gibi aletlere g ölçümü fren ve hızlanma mesafesi ve tur zamanlarına bakılıyor ben denedim güzeldi demiyorlar
Tmm Kemal Sen Daha İyi Biliyorsun Kusura bakma...
Teste Bakılıp Araba Alınsaydı .... Don Alınsaydı Lastik Alınsaydı
Adrenalinde Çok İyi Diyorlardı Gördük Zero Neronun Yanında...
Bende Makine Yok Tecrübe Var Ona Göre Yazdım Yoksa Bende Google'a İki Satır Yazıp Yazardım Yazdıklarını
R21TURBO 41
20-04-2010, 14:48
RE050 fabrikanın stoğunda yok , Adrenalin kullandım bence verilen paranın karşılığını vermiyor , ki tanesini 253tl ye alabiliyorum... Dunlop SP9000 kullandım fiyatına göre gayet memnundum 800lira , Toyo Proxes T1R fiyatı bekliyorum , Hankook z212 araştırıyorum , önümüzdeki 1-2 güne hallolacak inşallah..
aldıgın fiyatları paylasırsan seviniriz
R21TURBO 41
20-04-2010, 17:24
215X40X17
RE050__ ________268TL
ADRENALİN_______260tl
DUNLOP SP9000__ 200TL
TOYO PROXES T1R__200TL
POTENZA S03 _____180TL
ahmet3425
21-04-2010, 20:18
bu fiyatlara re050 den baskası alınmaz bu garip ebatlara bakınca fiyatı gayet uygun gorunuyor...
R21TURBO 41
22-04-2010, 12:15
Mantıklı seçim RE050A tabiki ama , lastik yok.. Şu an Hankook V12 , ve Z212 modellerine yoğunlaştım , bakalım :) testlerde fena değerler çıkartmış..
R21TURBO 41
08-05-2010, 19:39
Yaklaşık 2 aydır lastik araştırmaktan , testleri okumaktan ( kullanıcı yorumu değil , bizzat firmaların aynı araç üzerinde farklı markaları denemeleri ve not vermeleri ) uzmanlığımı doktora ile pekiştirdim.. Bulgularımı ve kararımı paylaşıyım lastik terciği yapacak arkadaşlara yardımı olsun..... 215 / 40 / 17 ölçüsünde SIRALAMA ŞU ŞEKİLDE..
1.)YOKOHAMA ADVAN NEOVA AD07 TR de yok
2.)YOKOHAMA ADVAN NEOVA AD08 TR de yok
3.) BRIDGESTONE RE11 TR de yok..
4.) HANKOOK R-S3 TR de yok...
5.) HANKOOK R-S2 Var ve fiyatı çok uygun..2006 yılı üretimi olduğundan elendi.
6.) BRIDGESTONE RE050A.... Fabrikanın stoğunda yok..
7.) BRIDGESTONE RE001 ADRENALİN.. Var.. 260x4= 1040tl
8.) HANKOOK V12 EVO K110.. 770TL.. 2008 Üretimi olduğundan elendi.
9.) KUMHO KU15... TR de yok
10) TOYO PROXES T1R..... 670TL
11) DUNLOOP SPORT 9000..800TL
BRİDGESTONE POTENZA ADRENALİN RE001 Aldım vatana millete hayırlı olsun.. Bu ölçüde TR de performans fiyat kıyaslamasında en mantıklı lastik olduğu kanaatine vardım..Fiyatının ve ödeme şeklinin bana özel olan uygunluğuda etkili oldu tabi...
hayırlı olsun.kullandıktan sonra yorum yaparsanız sevinirim
R21TURBO 41
08-05-2010, 22:20
Daha önce kullandım , daha iyilerini TR de bulamadığım için tekrar aldım... Genel olarak memnun olduğum bir lastik , ancak piyasada 320-350tl ye satılıyor bence o paralar fazla..
T1R için nereden fiyat aldınız acaba. Bende aynı ölçüde T1R bakıyorum.
valla almışsın güle güle kullan ama pırelli zero nero gayet guzel seçım olurdu.
mıchelın energylerde 1ncı vıtesın ful sarılı gıdıyordu lastık jant degıstı zero nero geldı.kuruda 1ncı vıtesım debrıyajıma gore sarıyor yagmurda daha az sarıyor dıyebılırım bn lastıgımı cok sevdım sende umarım memnun kalırsın.güle güle kullan.sanırım brisa da çalışıyorsun .oranın çalışanlaranına şöle ele gelir bi indrim yapmamasıda saçmalık diye ilan ediyorum.. :D
R21TURBO 41
11-05-2010, 07:44
T1R için nereden fiyat aldınız acaba. Bende aynı ölçüde T1R bakıyorum.
İzmit te yakın bir arkadaşım verdi fiyatı , sökme takma balansa dahil... Kargo fiyatıda eklendiğinde halen uygun fiyata geliyorsa , adresine gönderilmesi için görüşebilirim..
R21TURBO 41
11-05-2010, 07:53
valla almışsın güle güle kullan ama pırelli zero nero gayet guzel seçım olurdu.
mıchelın energylerde 1ncı vıtesın ful sarılı gıdıyordu lastık jant degıstı zero nero geldı.kuruda 1ncı vıtesım debrıyajıma gore sarıyor yagmurda daha az sarıyor dıyebılırım bn lastıgımı cok sevdım sende umarım memnun kalırsın.güle güle kullan.sanırım brisa da çalışıyorsun .oranın çalışanlaranına şöle ele gelir bi indrim yapmamasıda saçmalık diye ilan ediyorum.. :D
Diğer aracımda zero nero kullanıyorum , gayet memnunum ama adrenalinden daha iyi diyemem , fiyat ve ödeme şekli adrenalinde daha uygun olduğundan onu terciğ ettim , ama belirttiğim gibi , ilk sıradaki lastikleri bulamadığım için , yeniden adrenalin aldım , şu anki piyasa fiyatına göre performansına oranla pahalı bence... RE-11 in TR ye gelmesini bekliyorum , geldiğinde zero nero ları onunda değiştiricem..
Brisa da kardeşim var :) :) , lastik başına 60tl gibi bir indirimi oluyor çalışanlarına bu lastik model ve ölçüsüne göre değişiyor , 4te 1 fiyatına aldığımız lastiklerde var :).... Ben lastik lere tüm özelliğini veren kordbezi ni üreten fabrikada çalışıyorum.. Burada lastik seçimi ve terciği konusunda yazacak çok şey var ama , müşterilerle yapılan gizlilik anşalması ve teknoloji özerkliği nedeni ile paylaşmam mümkün değil.. Yaptığım sıralama sadece kullanıcıların yorumu yada tahmin değil :) :) VREDESTEIN , COOPER
gibi piyasada pek bilinmeyen ama performans lastiğinde tüm marka ve modellerden çok daha ileri seviyede lastik üreten firmalar var , ama malesef TR de bulman çok zor hele hehe ihtiyaç duyduğunuz ölçüde imkansız gibi birşey :) :)
Peki bu lastikleri R21 için mi istiyorsun. 206RC de ne lastik kullanıyorsun.
R21TURBO 41
12-05-2010, 08:30
Adrenalinleri R21 için aldım , 206RC de ZERO NERO var.... R21 için lastik pek fark etmiyor , kasa yapısı , dingil mesafesi , ağırlığı vs.vs en dandik lastikle en kaliteli lastik arasındaki viraj ve yol tutuş kabiliyeti pek farklı değil :eek: , fullboost yaptığında daha az sarması için adrenalin koydum..