PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : garip bir sorun....

ygtrn
22-04-2010, 15:31
arkadaşlar aracım süpap ayarlarının yapılması için eskişehire servise yollandı...
aracın motor komple indi ayarlar yapılıp tekrar toplandı, aracı teslim alan çalışanımız aracı fabrikaya getirirken yolda gaza hızlıca basınca araç gaz kesmiş, yavaş yavaş basınca sorun yok ama hızlıca basınca birden küt diye gaz kesiyormuş... ve arıza lambasıda yanmıyor... sanırsam araç fakire düşüyor....

araçta afc neo var, daha önce cihazı kurcalamamdan dolayı ayarları bozulmuştu ve aynı sorun yaşanmıştı ancak arıza lambasıda yanıyordu, şimdi ise yanmıyor, ayrıca araç servise girmeden önce cihazı kurcalamasınlar diye aracın ön panelini söküp cihazı içine koydum ve kapadım, yani cihazı kurcalama imkanlarıda yok... servisi aradığımda ise bana gelen cevap şöyle... benzin borulaında hava olmuştur ondan tekleme yapıyordur... eğer böyle bi sıkıntı olsaydı 1 2 kere yapar sonra biterdi ve gaza hızlı basınca değil yavaş basıncada yapardı... benim tahminim sağ kulenin orada bulunan turbo basınç sensörüne giden borulardan biri ya çıktı yada gevşedi, çünkü hakan abiyle(maxiboost) sensörden ölçüm yaparken o borulardan birtanesinde ciddi gevşeklik vardı, çok kolay çıkıyordu, sorun bundan kaynaklanıyor olabilirmi?...

bunun dışında sorun ne olabilir... yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler...

araç 99 subaru forester Sturbo

not: 10 kere uyarmama rağmen aracı hala o servise götürmemde ısrarcı olan babamın aklına bidaha uyanı........ :Deli:

ygtrn
22-04-2010, 18:49
yokmu bi baba yiğit...?

M_PROJECT
22-04-2010, 19:04
aracinda ki modifikasyonlar ne ? boost cut yapiyor olabilirsin

Eray Yümsel
22-04-2010, 19:06
EĞER O hortum cıktıysa araç fazla basınc basıyodur doğal olarak boostcut yapıyodur

ygtrn
22-04-2010, 19:15
araçta afc neo greddy blowoff kn kutu içi filtre custom egzos var, afc neo dışında diğerlerinin bi etkisi olacağını sanmıyorum....
afc ve boost cut dışında başka şeyden olabilirmi?

M_PROJECT
22-04-2010, 19:21
1 tane boost saati al 4. viteste tam gaz bas basinci takip et . saydiklarinin icinde egzoz buna neden olabilicek parcalardan .

Eray Yümsel
22-04-2010, 19:23
araçta afc neo greddy blowoff kn kutu içi filtre custom egzos var, afc neo dışında diğerlerinin bi etkisi olacağını sanmıyorum....
afc ve boost cut dışında başka şeyden olabilirmi?

egzos basıncın yükselmesine neden olabilir buda boostcut a neden olabilir. ayar olmadıgı için

ygtrn
22-04-2010, 19:25
egzos dediğim sadece son susturucu, başka bişey yok.
ayrıca sorun motorun süpap ayarları yapılıp toplandıktan sonra ortaya çıktı....

M_PROJECT
22-04-2010, 19:28
muhtemel bi hortum bosta kalmstir , supap ayari ile alakasi yok ama motorun indirip bindirtilmesinde unutulan bi hortum yuzunden olabilir , dedigim gibi saat al bak

ygtrn
22-04-2010, 19:54
peki bun anlatılanlar dışında ne gibi bir ihtimal olabilir?