Orijinalini görmek için tıklayınız : trgier bakımı hk ...
watchword
06-05-2010, 15:32
arkadaşlar meraba . 2005 model , 47.800 km. ' de bora aracım var . bakımlarını düzenli olarak servisde yaptırmakdayım . km bakımından olmasa bile yıl bakımından triger seti ' nin değiştirilmesi konusunda ; servis ve etrafımdaki insanlardan uyarılar aldım . sizce model yılını göz önüne alarak , triger seti ' ni değiştirmelimiyim ? yoksa km . dolduğu zaman mı böle bi işe kalkışmalıyım ? cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim ...
hayır sene doldugunda degiştirmelisin.nedeni ise kayışın sertleşmesi yada yumuşaması olarak düşün alt tarafı 100-200 tl lik kayış için kendini ve arabanı riske atma kolay gelsin.
Cimmeria
06-05-2010, 16:49
triger kayışları tıpkı motor yağı gibi km si ya da yılı geldiğinde değişmesi gereken bir parçadır.
5 senedir değişmiyorsa bence siz onu değiştirin :)
gambit49
06-05-2010, 20:49
arkadaslar yapilmasi gerekeni soylemisler zaten
Benim bildiğim 2 yık yada üreticinin önerdiği km de bir dğeişmesi gerekir tüm kayış gergi ve devirdaymın
bora1311
07-05-2010, 02:58
ornek olarak sıkısık trafikde km yazmasa bile motor aksamı calıstıgı icin tum aksamlar aşınır...
o yuzden triger degişimi icin km degilde yıl daha onemli bence, ben olsam degiştirirdim...
watchword
07-05-2010, 14:51
arkadaşlar hepinize ayrı , ayrı teşekkür ederim . en kısa zamanda triger setini değiştiriyorum ...
Benim bildiğim 2 yık yada üreticinin önerdiği km de bir dğeişmesi gerekir tüm kayış gergi ve devirdaymın
VW bineklerde 4 yıl yada 90.000 km de
Tabiki motordan motora değişiyor VW de