Orijinalini görmek için tıklayınız : bi sorunsalda benden :)))
mgnPower
09-05-2010, 03:33
bu gece yola cikiyoruz ailecek soyle bir amerikayi gorelim dedik. gelelim sorunsalima. esim ve oglumla beraber gidiyoruz. ama teknolojiye ac oldugumuzdan birde bir iki kiramadigim insanlar icin toplamda 2 slr fotograf makinesi 2 harddiske kayit yapan video kamera ve 2-3 tanede compact ve kucuk fotograf makinesi alicam. hepsini iki yetiskin bir cocuk olmak uzere 3 kisilik biletimizle getirebiliyormuyuz ? bu arada cocuk annesinin pasaportunda kayitli oldugundan 2 pasaport var sadece. kutulari falan onemli degil getirmesemde olur. bazi tanidiklarimin oha cusss falan dedigini duyar gibi oldum ama sorayim istedim.
turbo&quattro
09-05-2010, 05:30
Gecen sene TR ye geldigimde..
3 laptop
7-8 tane blow off
5 ipod
1 araba teybi
1 amfi
2-3 fotograf makinasi
A4 um icin panjur
Stop
Far vs.....
getirmistim.Bir dahaki gelisimde sigdirabilirsem jant getirecegim desem :)
Amerikadan cikista sorun yok...Aslinda TR;de de sorun yok genelde bavullari acip bakmazlar.Heleki aileninkine hic bakmazlar....Kisacasi hic sorunsuz getirebilirsiniz.
3 laptop
7-8 tane blow off
5 ipod
1 araba teybi
1 amfi
2-3 fotograf makinasi
A4 um icin panjur
Stop
Far vs.....
Amerikadan cikista sorun yok...Aslinda TR;de de sorun yok genelde bavullari acip bakmazlar.Heleki aileninkine hic bakmazlar....Kisacasi hic sorunsuz getirebilirsiniz.
aynen katiliyoranzi kutulari acip katlar bavulun altina koyarsiniz gerikalanlarida valiz ve el cantaniza pay edersinizolur biter .
kaan_cupra
09-05-2010, 07:42
havaalanında çalışan biri olarak problem olmayacağının garantisini verebilirim..aile olduğunuz için gümrük görevlileride sizi durdurup çantalarınızı açmanızı istemeyecektir ki açtırsalar bile hiçbirşey sölemezler 4-5 fotoğraf makinesine
mgnPower
09-05-2010, 09:04
cevaplar icin tesekkurler. kucukleri cantaya dagitiriz buyuklerden birinide boynumuza aliriz ceke ceke geliriz artik. tekrsr tekrasr tesekkurler.
havaalanında çalışan biri olarak problem olmayacağının garantisini verebilirim..aile olduğunuz için gümrük görevlileride sizi durdurup çantalarınızı açmanızı istemeyecektir ki açtırsalar bile hiçbirşey sölemezler 4-5 fotoğraf makinesine
hangi havaalani ? istanbul'a geliyorum az sonra cikicam yola.
amerikadakiler yandı şimdi :D :D biz kurtulduk... :D :D :D
güle güle git dostum...
devil_berk22
09-05-2010, 13:55
3 laptop
7-8 tane blow off
5 ipod
1 araba teybi
1 amfi
2-3 fotograf makinasi
A4 um icin panjur
Stop
Far vs.....
20kg sınır var falan deniyordu yokmu böyle birşey peki ?
obaaa neler getirmişsiniz ya uçakta yük sınırı yok mu :D
turbo&quattro
09-05-2010, 17:30
THY nin gecen seneye kadar okyanusasiri ucuslardaki limiti 32 kiloydu...Ancak ucak firmalarindaki kriz THY ye de yansidi ve o limiti yaklasik 22 kiloya dusurduler.....
lnd_samet
09-05-2010, 19:54
ben çinden gelirken 3 foto mak. 4 laptop la geldim gümrükteki adam actı baktı ne iş dedi anca yetiyor demiştim gülerek bıraktı gittim:D:D
mgnPower
09-05-2010, 23:52
THY nin gecen seneye kadar okyanusasiri ucuslardaki limiti 32 kiloydu...Ancak ucak firmalarindaki kriz THY ye de yansidi ve o limiti yaklasik 22 kiloya dusurduler.....
okyanus asiri bazi biletlere 2x25kg bagaj 1x10kg el bagaji / kisi basi uygulanirken bizim biletimizle kisi basina 1x23kg bagaj 1x5kg el bagaji uygulaniyor. 3 biletimiz oldugundan 3x23kg + 3x5kg ile yine karliyiz. arti olarak fotograf makinasi kamera bilgisayar vs gibi elektronik esyalari bagaja vermek yerine yanina alirsaniz bu agirlik haddine dahil edilmedigi bilgisini ogrendik canini cikartalim istedik :D kismetse 4 saat sonra ucmus olcagiz kismetse. tum arkadaslarimiza sonsuz tesekkurler cevaplar icin.
turbo&quattro
10-05-2010, 17:42
Hayirli yolculuklar....Amerika;ya geldiginizde yasayacaginz herhangibir soun icin arayabilirsiniz..
410 409 0536
3 laptop
7-8 tane blow off
5 ipod
1 araba teybi
1 amfi
2-3 fotograf makinasi
A4 um icin panjur
Stop
Far vs.....
Zaten bu gelişinde bavulunun yarısı bana ait olacak yeminle küserim