Orijinalini görmek için tıklayınız : Rolanti hakkında yardım ..
ErayCerit
14-05-2010, 22:35
Arkadaşlar rölantide bi sapıtma durumu mevcut:mad: ışıklarda vs. durduğum zaman 500lere kadar düşüyor ve sarsıntılı çalışıyor gaz yemiyor vs. vs. Bunun nedeni ne olabilir ? Adana'da volvo servisi yok tamirci rölanti valfini söküp temizledi takıtı düzeldi ama bugün yine tekrarlardı benzin döküp yakacam en sonunda. . .çözümü ne bunun ?
Parça kırmızı okla gösterdiğim parça resimde
http://img693.imageshack.us/img693/7355/desktop1uwf8.jpg
Resim ford motoruna ait ama parçada parçanın yeride aynı
ErayCerit
14-05-2010, 23:28
yokmu volvocu ? ?
hddsheriff
14-05-2010, 23:38
Ford servisleri yardımcı olamıyor mu ?
ErayCerit
14-05-2010, 23:52
Malesef hayır :(
bence benzin pompasına da bi baktırın derim, ek olarak beyinsel sıkıntılı gibi..
ErayCerit
15-05-2010, 00:11
bence benzin pompasına da bi baktırın derim, ek olarak beyinsel sıkıntılı gibi..
Araç tüplü ve sadece ilk çalıştırmada benzin kullanılıyor.sürekli lpg'de sürüyorum arabayı.Beyindede bi problem warsa ciddi ciddi benzin döküp yakarım çok sıktı artık :mad:
hddsheriff
15-05-2010, 00:14
rölanti sensörü arızalı olabilir birde lpg beynini diyaframına baktır
Emre Abdik
15-05-2010, 00:18
Gaz kelebeği de olabilir.
ErayCerit
15-05-2010, 00:19
Yarın tekrar gidecem ustaya masraf üstüne masraf çıkıyor daha yeni genel bakımını yaptım + motor kulaklarından şanzıman kulağına aks rot vs. ne varsa yeniledim hep.bide bu çıktı şimdi
caglarcb
15-05-2010, 00:37
Enjektörlerden olabilirmi? veya yakıt pompasından yapabilir.
ErayCerit
15-05-2010, 00:40
Yakıttan yapabiLirmi acaba ? Benzin ve tüp bitmişti abLamda farkLı bi petrolden aLdığını söyledi. O sebeb oLmuş oLabiLirmi acaba ?
Yakıttan yapabiLirmi acaba ? Benzin ve tüp bitmişti abLamda farkLı bi petrolden aLdığını söyledi. O sebeb oLmuş oLabiLirmi acaba ?
bu dediğinden olabilir tekrardan hep aldığın güvendiğin yerden al belki etkisi olabilir ama rölanti regülatöründen olması daha bi olası..onun dışında tüpün beyni ve ayarları ile alakalıda olabilir..dip gazda sıkıntı yoksa yakıt pompası olasılığı biraz düşük
orkungungor
15-05-2010, 08:55
eger sadece lpg de oluyorsa tekleme düşük rölanti genelde kelebegin tıkanması kirlenmesinden oluyor temizlenince geçer.
ErayCerit
15-05-2010, 11:43
sadece lpg'de oluyor ve çekişte felan bi düşüklük yok verdinmi gidiyor yani ama ara ara ışıklarda felan durunca sapıtıyor
bravo hgt
17-05-2010, 15:44
Volvocu bir arkadaşım var benzer sıkıntıları oda yaşadı en kısa zamanda sana yönlendireceğim mert ismi o sana mutlaka yardımcı olur oda bayağı bi uğraştı ama sonunda çözdü herşeyi
mert0640
17-05-2010, 21:09
kardeş bendede volvo var.lpg de kullanıyorum.seninde sorun lpg de yanlış anlamadıysam.durduğu yerde devirde dalgalanma gibi.sen bi araba vitesteyken 2.vites örneğin. bi kesiciye kadar basıp boşa at.devirde dalgalanma vs oluyomu bak.bunu hem benzinde hem lpg de yap.eğer benzinde yapmıyorda lpg de yapıyorsa lpg enjektörleri,ateşleme sistemi ve lpg regülatöründe sorun olabilir.
bendeki sorun hem lpg de hemde benzinde devirde dalgalanmaydı ben sorunu 400km benzinde 3000 deviri geçmeden kullanarak çözdüm.araba lpg uzun süre çalıştığından beyin enjektör zamanlarını karıştırıyor vede düzensiz çalışıyordu.sen dediklerimi yap sonucu yaz elimden geldiğince yardımcı oluyum.
kolay gele...
ErayCerit
19-05-2010, 16:11
bi deneyecem söylediklerini.sonucu yazarım
Aracın motoru zetec.Yani focuslarda 2000-2006 arası kullanılan motor.İyi bir ford ustasına gidin derim..
eger sadece lpg de oluyorsa tekleme düşük rölanti genelde kelebegin tıkanması kirlenmesinden oluyor temizlenince geçer.
büyük ihtimale bu