Orijinalini görmek için tıklayınız : dizel tam gaz stop edio ANK.
olcay_bora
17-05-2010, 22:51
kia cerato dizel
gazı kökleyince stop edior sollamaya fln çıkmak imkansız
ankara da kime gidilir ne yapılır ?
qwertynord
17-05-2010, 23:10
Yatak sesine benzer bi ses geliyomu o sırada
olcay_bora
17-05-2010, 23:12
yok hayır :S
turbo basınç hortumları atmış olmasın basınca anormal karaduman ve çok düşük çekiş varsa mümkün
olcay_bora
18-05-2010, 10:12
ankarada kime gidilir peki yabancıyım çünkü
Mehmet Gazihan
18-05-2010, 10:16
yakıt sistemin ile alakalı çıkacak yüksek ihtimalle..Enj lerden biri su koyuvermiş..
ostim URAZ iş yapar..
olcay_bora
18-05-2010, 10:27
saolasın abi bi gitsin bakalım bugun araç oraya ne çıkacak
Ahmet Saraçoğlu
18-05-2010, 11:01
arıza yapan benim araç , yönlendirme yapan arkadaşlara çok teşekükrler ,
Kötü mazottan dolayı yarı depoya yakınken bi kesme yapmıştı önce cuma günü.Sonra da yolda birden stop etti , bi iki kere daha çalıştırıp ilerleyice bolu tünel girişinde hepten sukoyu verdi , allahtan tünel içinde değilde önceden yaptı.Sonra mazot koyduk başka bi tamirciyle , katkı koyduk , ilerledik yine yaptı ankaraya doğtu , mazot full ve katkı var şuan ama diken üstündeyim yine.Araç yükte değilken devirlenmede , veya çekişte herhangi bi problek yok.Motor sesinde veya dumanda da bi değişiklil yok ama arıza ışığı yanıyo şuan.
Sabahtan kia servise geldim , servisteyim şimdi(şaşmazdaki).mazot filtresiyle ilgili bi problemmiş , Ön kulelelerin yanında bi pompa vardı arada bi basıp hava alıyodum , commonrail sanıyodum ben onu ama mazot filtresiymiş.Onla alakalı bi problemmiş.Öğleden sora kesinleşicek , önemli bişey olmaz inşallah.
olcay_bora
18-05-2010, 12:28
kanka dizel sorun yaptımı korkacaksın :D bak clioyu attım çöpe :D
Ahmet Saraçoğlu
18-05-2010, 12:39
dikenüstü takılıyorum şuan servisin cafesinde :D , öğlen yemeide verdiler ama kesin bi kumpas var :D sonuç çkmadı daha.
olcay_bora
18-05-2010, 15:10
yemek mi verdiler hahahahaha belli oldu problem :D
enjektör falan çıkmasında
mazot filtresi olsun en azından :)
öğlen yemeği falan verdilerse sakat :)
birazdan j&b ve napoliten çikolata serviside başlarsa kaç oradan :D
qwertynord
18-05-2010, 15:25
Büyük ihtimal enjektörden aynı sorun benim başımada gelmişti yanız bende yatak sesine benzer bi seste geliyodu aşırı yüklenmede
Kötü mazottan olmustur, umarım mazot filtresi ile kurtarırsın :)
emretorlak
18-05-2010, 16:10
Mazot filtresi değil de mazot pompası olmasın?
Evet pompa da olabilir, masraflı da olur biraz :D
o kadar germeyin adamı ya ben her servise gittiğimde öğlen yemeği yiyorum :D
umarım mazot filtresiyle atlatırsın sadece :) enjektör ve/veya pompada da bişey varsa bence de kaç ordan :)
emretorlak
19-05-2010, 09:25
Sonuç ne oldu?
olcay_bora
19-05-2010, 09:40
Sonuç ne oldu?
filtre deişti tam gaz devam :) 95 lira ya halloldu
emretorlak
19-05-2010, 11:04
Güzel hbr...
filtre deişti tam gaz devam :) 95 lira ya halloldu
filtrede ne gibi bir sıkıntı çıktı :soru:
olcay_bora
20-05-2010, 10:03
onu arkadaş daha net anlatır geldiğinde bana söylemesi sadece deişmiş olmasıydı
Ahmet Saraçoğlu
21-05-2010, 11:22
arkadaşlar ankarada herzaman internet bulamıyorum , ondan yazamadım kusurabakmayın , o en son yazdıım posttan sora çağırdılar muhasebeden:D , mazot filtresi diye bi parça varmış , ama benim düşündüğüm şekilde filtre biçiminde değil , arada üstündeki tuşla hava falan alıyodum.Onun içinde silindir tüp şeklindeki filtre parçası değişti , işçilik dahil 95 tuttu , o gün bu gündür hiçbi sıkıntı yok allaha şükür.Döner dönmez depoyu tamamen temizleyip yola devam.Mazot üzerine tamamen yenisi alınıp kaktı konmasına ramen bisürü siyah siyah pislikler vardı çünkü.Bidaha beylikdüzü migros arkası BP asla.Buraya yolunuz düşerse ve az yakıt varsa yolda kalacağını bilseniz bile almayın , gidin yürüyün bidonla başka yerden alın daha karlı çıkarsınız.
Mehmet Gazihan
21-05-2010, 12:06
yau bu arızayı yapacak kadar nasıl doldurabiliosunuz o filtreyi aklım almıo..
Ahmet Saraçoğlu
21-05-2010, 12:11
ne bilim abi araba daha 65ooode , çok yüksek de değil km.Ama arabanın içinden çekilen numune mazotu da ben gördüm , siyah siyah şeyler yüzüyo içinde , rezillik...
,, plastikten pompa süzgeci gibi bişe yapyırmayı planlıyorum artık bozdum kafayı.mazotu koyduktan sora çıkarıcam o süzgeci pompanın ucundan , içinden çıkan pislikleride istasyon sahibine yediricem...
Mehmet Gazihan
21-05-2010, 12:15
Hiç mazot filtresi değiştimi bu km ye kdr.
Ahmet Saraçoğlu
21-05-2010, 12:17
biz 45 te aldık abi , muhakkak değişmiştir , 55 te de bizdeyken bi bakım gördü , onda da değişmeyen filtre kalmamıştı ama başında durmadım o an , bu direk oda spreyi tüplerinin genişliğinde birazdaha uzun bi parçaydı.
Mehmet Gazihan
21-05-2010, 12:23
tmm işte mazot filtresi o..
neyse ucuz atlattın..geçmiş olsun..