Orijinalini görmek için tıklayınız : cooper s intercooler ?
arkadaşlar şimdi minide cooler işi hep bi sorun tmic olduğu sürece,GRS die bir cooler markası var ve anladğım kadarı ile en yararlısı bu gibi gözüküyor çoğu marka arasında almayıda düşünyorum bunu ama yinde son kez bir danışayım dedim bilmediğim şeyleri bilenler çıkar belki :9
birinci sorum bu grs deki elemanlar bi test yapmış dyno sonucu koymuş ama ben pek bişi anlayamadım bu dynodan birincisi onu koyayım ona bi bakın
http://img34.imageshack.us/img34/1174/miniintercoolergraph.jpg (http://img34.imageshack.us/i/miniintercoolergraph.jpg/)
ikincisi bir mini forumunda bikaç farklı coolerı test etmişler güzel bir test ama ben daha önce cooler filan almadım arabama çıkan değerlere göre alıp almama konusunda bi fikir belirtebilen olursa sevnirim testte oem coolerında testi var onuda es geçmeyelim
buda test:
http://www.northamericanmotoring.com/forums/drivetrain-cooper-s/151068-intercooler-cooling-tests.html
bu cooler eskisinden daha büyükse ve aracın tüm ayarlı aynı kalıcaksa bi anlamı olmaz hatta turbo geç dolar.
bu cooler eskisinden daha büyükse ve aracın tüm ayarlı aynı kalıcaksa bi anlamı olmaz hatta turbo geç dolar.
bu arada araç sc,tc deil bide büyük tabi orj e göre
bu arada araç sc,tc deil bide büyük tabi orj e göre
oppss pardon sc vardı mcs'de unutmuşum üstad :o
yine geç dolar kaatindeyim.Eğer arac stock ise tamamiyle sadece büyük intercooler takmanın bi getisi olmaz.Dikkat edersen verdiğin tabloda'daki araçta sadece intercooler upgrade yok.Eğer aracında mishal daha küçük kasnak,remap,egsoz.cai olsaydı getirisi olurdu tabi.Ama bu halde benim bildiğim sadece lag'ını attırır.
ok onu bende biliyorum yukarıdaki dynoyu koymamın nedeni ordaki parçalara nazaran bende 15 deil 17 kasnak + oalrakta headers mevcut ama yazılım yok sadece
beyinde alacağım ztn bu şekilde değerlndirirseniz daha ii
beyin alırsanız basıncıda açıcağınızı varsayıyorum.genel bir bakışla şöyle diyebiliriz.Aracınız çıtırdan basıncı arttırdınız diyelim stock cooler bunu soğutma yavaş kalıcak ve motor sıcak hava alıcak.Buda perf.düşürücek.Ama basınç attırdığınızda ve daha büyük cooler kullandığınızda motora daha fazla basınçlı ve soğuk hava gidicektir.perf.da artış yaşanıcak.Beyinde geldiğinizde basıncı arttırdığımızı varsayarsak almanız mantıklı bence.
R53lerde stock intercooler cogu aftermarket IC'den daha iyi diye biliyorum Cem, gerek yok benim simdiye kadar okudugum kadariyla :)
grs değilde forge nin cooleri baya farketmiş sıcaklık değerlerine bakınca gibi geldi bana.300 lerden 260 lara çekmiş.
alicancalis
22-05-2010, 21:45
en verimlisi JCW intercooler diye biliyorum.
ayrıca çok şart birşey değil.
beyin alırsanız basıncıda açıcağınızı varsayıyorum.genel bir bakışla şöyle diyebiliriz.Aracınız çıtırdan basıncı arttırdınız diyelim stock cooler bunu soğutma yavaş kalıcak ve motor sıcak hava alıcak.Buda perf.düşürücek.Ama basınç attırdığınızda ve daha büyük cooler kullandığınızda motora daha fazla basınçlı ve soğuk hava gidicektir.perf.da artış yaşanıcak.Beyinde geldiğinizde basıncı arttırdığımızı varsayarsak almanız mantıklı bence.
yok sc de beyinle basınç filan açılmıyor
grs değilde forge nin cooleri baya farketmiş sıcaklık değerlerine bakınca gibi geldi bana.300 lerden 260 lara çekmiş.
o teste görede en verimlisi grs,forge stock a yakın dierleri stocktan daha kötü olması lzm
en verimlisi JCW intercooler diye biliyorum.
ayrıca çok şart birşey değil.
ben motor içine girmeyi çok düşünmediğimden hani böle 7-8 hp de olsa düşünüorum bu tip şeyleri ama 7-8 hp verirmi problem orda :)
Coolera gelene kadar daha yapılacak bir çok şey var bence..Cai,header,egzost,egzantiriki,enjektörler,y azılım,kasnak,krank kasnağı(hafif %0lık mesela),hafif jant gibi..
Altanın coolerlarının pek bi işe yaramadığını ve jcw/gp coolerın en başarılı soğutucular arasında olduğunu biliyorum..
M_PROJECT
22-05-2010, 23:27
Coolera gelene kadar daha yapılacak bir çok şey var bence..Cai,header,egzost,egzantiriki,enjektörler,y azılım,kasnak,krank kasnağı(hafif %0lık mesela),hafif jant gibi..
Altanın coolerlarının pek bi işe yaramadığını ve jcw/gp coolerın en başarılı soğutucular arasında olduğunu biliyorum..
bu saydiklarindan once alinmasi gerekmez mi coolerin ? yani mantiken havayi sogutamadiktan sonra egzantrikden tam verim beklemek yanlis olmaz mi ?
bence cooler oncelikli olup dediklerinle devam etmek daha iyi olacaktir.
kickboxer
22-05-2010, 23:39
bilgim kadarıyla cooper larda egt sorunu var ıntake temp ı bı nebzede olsa düşürmek yararlı olucaktır hemde dıger yapmak istediklerinizin önüne bi engel olarak cıkmaz ilerde cooler var zaten dersınız gecersınız en iyisini almakta fayda var bence :D sahsi görüşüm
bu saydiklarindan once alinmasi gerekmez mi coolerin ? yani mantiken havayi sogutamadiktan sonra egzantrikden tam verim beklemek yanlis olmaz mi ?
bence cooler oncelikli olup dediklerinle devam etmek daha iyi olacaktir.
Valla datalara bağlı olarak alta v2 coolerdan stock coolera dönen var türkiyede :) Üstte yazdıklarımın hepsi mevcut aracında ve amerikaya data logları göndererek (rmw tuning jan bilirsin belki) remote tune yaptıran çok bilinçli bir minicidir kendisi.Cooler işe yaramaz demek saçma.Ama minide dünya para verilen hiç bir cooler işe yaramıyor ;) Herhalde stok cooler çok başarılı ya da aftermarket 8-9 cooler çok başarısız.. bknz: northamerican motoring forumları ki dünyaca ünlü mini forumudur orası,tüm mini tunerları ve mini sahipleri orada çeşitli coolerları denediler..Sadecejcw coolerdan çok memnun kaldılar ki o da orjinal coolerın aynı malzeme ve kalınlıktakinin 2 sıra daha fazla petekli halidir
He ayrıca en iyi yürüyen minilerden biri Yektanın aracındada cooler yok.Methanol kafidir :heyoo:
Valla datalara bağlı olarak alta v2 coolerdan stock coolera dönen var türkiyede :) Üstte yazdıklarımın hepsi mevcut aracında ve amerikaya data logları göndererek (rmw tuning jan bilirsin belki) remote tune yaptıran çok bilinçli bir minicidir kendisi.Cooler işe yaramaz demek saçma.Ama minide dünya para verilen hiç bir cooler işe yaramıyor ;) Herhalde stok cooler çok başarılı ya da aftermarket 8-9 cooler çok başarısız.. bknz: northamerican motoring forumları ki dünyaca ünlü mini forumudur orası,tüm mini tunerları ve mini sahipleri orada çeşitli coolerları denediler..Sadecejcw coolerdan çok memnun kaldılar ki o da orjinal coolerın aynı malzeme ve kalınlıktakinin 2 sıra daha fazla petekli halidir
He ayrıca en iyi yürüyen minilerden biri Yektanın aracındada cooler yok.Methanol kafidir :heyoo:
peki methanol ne alaka cooler ne alaka aynı şeyler deilller zaten o iş başkada
bende zaten bütün yukarıda yazmışsın bütün parçalar var,ama ben şuan takmak istemiorum(bazıalrı takılı)methanol zaten alınacak benim demek istedğim ilk koyduğum dynoda eleman 7-8 hp almış giib gözüküyor ve o coolerın version die bir modelide var 26 pound daha pahalı ve onun +5 hp dahada ii olduğunu yazmış ben bunun merakındayım
pesimist206
23-05-2010, 00:54
bnde jcw nın su ana kdr kullanılan en ıyı cooler oldugunu duymustum işi rıske atmayıp eger cooler degısecekse jcw den baskası olmasın dusuncesındeyım =)
Xenomorph
23-05-2010, 01:01
egt egt dedınız benı mınıden soguttunuz bu jcw coolerın servıs fıyatı kac bılen varmı :D
egt egt dedınız benı mınıden soguttunuz bu jcw coolerın servıs fıyatı kac bılen varmı :D
sen soğumaya neden arıomuşsun :)210-220 hp kullanılıo gayet rahat egt mgt bişi olmaz bokunu çıkarmadıktan sonra
bu arada servis fiyatını hiç sorma bujisi 300 lira olan arabanın coolerının servis fiyatını hiç çğrenmeyelim
Xenomorph
23-05-2010, 01:15
sen soğumaya neden arıomuşsun :)210-220 hp kullanılıo gayet rahat egt mgt bişi olmaz bokunu çıkarmadıktan sonra
bu arada servis fiyatını hiç sorma bujisi 300 lira olan arabanın coolerının servis fiyatını hiç çğrenmeyelim
ahahah yok abı takıntılarım var :D
bu arada bujı neymıs oyle elmas falanmı 300 lıra YUH'!
jcw cok ıyı demıs herkes servıs harıc nerden alınabılırkı TR'de
pesimist206
23-05-2010, 01:18
yurtdısından getırtılebılır mesela :)
edit: tr de denmiş sonradan okudum :)
yurtdısından getırtılebılır mesela :)
edit: tr de denmiş sonradan okudum :)
bence grs iidir ondan illaki alıncaksa grs alınır
pesimist206
23-05-2010, 01:26
bence grs iidir ondan illaki alıncaksa grs alınır
abıcım o sızın şahsı fıkrınız (sanırım bu sekılde gecıyordu ) after market urunlerdense ben onaylanmıs ve saglıklı sekılde kullanılan jcw coolerını tercıh ederdım kı hatta su an ıcın orjınal cooler bıle gayet saglıklı :) eger benım dusuncemı dırek sorarsanız snrm aracınızda yazılım yok coolerdan once yazılım yapmanızı tavsıye ederım :)
VteC_MaNiaC
23-05-2010, 01:28
bende zaten bütün yukarıda yazmışsın bütün parçalar var,ama ben şuan takmak istemiorum(bazıalrı takılı)methanol zaten alınacak benim demek istedğim ilk koyduğum dynoda eleman 7-8 hp almış giib gözüküyor ve o coolerın version die bir modelide var 26 pound daha pahalı ve onun +5 hp dahada ii olduğunu yazmış ben bunun merakındayım
sen coolerla intake temp i azaltmaya çalışıosun oda meth. inj. yöntemiyle :)
Xenomorph
23-05-2010, 01:30
sen coolerla intake temp i azaltmaya çalışıosun oda meth. inj. yöntemiyle :)
peki ciddi bir cai'si yokmu bu minilerin hondalar gibi mesela v2 gibi...
pesimist206
23-05-2010, 01:39
cıddı bır caı olarak ALTA sı var dıger caılerden tek farkı soguk hava haznesı bu sekılde motor sıcaklıgını fıltreye tasımıyor :)
http://www.ateslimini.com/forums/attachment.php?attachmentid=445&d=1239602235
bu tabloya göre zaten birçok markadan daha iyi stock ic.. en iyisi grs sonra stock geliyor ortalama da.. ( sağ taraftaki tablo )
alta bence hiçbir işe yaramıyor.. grs de parasının karşılığını verirmi bilmiyorum ben hiç dyno üzerinde testlerine rastlamadım bi bu test var iat leri karşılaştırmışlar benzer şartlarda..
ic ye para vermek yerine meth kit heralde daha çok işe yarar iat açısından.. alta v2 ile 0.1 bar civarı basınç düşüyormuş kullananlar öyle diyordu..
ama bu tarz birşey olursa belki iş görebilir :D
http://farm1.static.flickr.com/38/76102164_e3e7610069_o.jpg
http://farm1.static.flickr.com/43/76102488_90dc819775_o.jpg
çok fazla bi alternatifin yok zaten yer olmadığı için hepsi birbirinin aynısı :)
egt olayından senin gözün çok korkmuş galiba :) öyle başına büyük dert açıcak kadar değil eğer biraz gözeterek kullanırsan :)
pesimist206
23-05-2010, 01:48
abı resımdekı gıbı durursa yeterlı hava alırmı sence scoopun asagısında kalmıyormu ?
scoopun altında zaten :) tam ön ızgaranın olduğu yerde..
scoop buyumeden diger ic ler etkisizdir onnu bir bildireyim. bir cok secenk mevcut, yalitimli vs bana sormadan buraya konu acan terbiyesizi kiniyorum : )
etkisi illaki vardır ama çok büyük bir değişiklik olacağını ben pek zannetmiyorum.. sonuçta stock da alta da diğerleri de aynı scoopla test edilmiş burda..
gerçi dyno üzerinde görmeden kesin konuşmak yanlış olur tabi :)
linkteki test yapılan beyaz da m7 ram scoop olması lazım..
stock + water spray bile bence gayet tatminkar olabilir :D
Filtenin soğuk hava çekmesiyle pek düşüremezsin sıcaklığı. Sonrasında charger a giriyor hava o yüzden ısınıyor. bu tarz sc ların da devir yükseldikçe izantropik verimi çok düşüyor sorun orda.
scoop buyumeden diger ic ler etkisizdir onnu bir bildireyim. bir cok secenk mevcut, yalitimli vs bana sormadan buraya konu acan terbiyesizi kiniyorum : )
haha sorduk ya kanka maksat çeşit olsun :)
etkisi illaki vardır ama çok büyük bir değişiklik olacağını ben pek zannetmiyorum.. sonuçta stock da alta da diğerleri de aynı scoopla test edilmiş burda..
gerçi dyno üzerinde görmeden kesin konuşmak yanlış olur tabi :)
linkteki test yapılan beyaz da m7 ram scoop olması lazım..
stock + water spray bile bence gayet tatminkar olabilir :D
hehe tamam burdanda net fikir çıkmadı ben bunu almam heralde bi ara buluşalımda water spray yapalım yekta eğlence olsun :)
bu arada acayip isilara cikan yag sicakligi icin oil cooler almayi dusunen var mi?
Ne alaka derken senin amacın giriş sıcaklığını düşürüp performans almak mı yoksa arabaya cooler takmak mı ? Bir sürü alta v1,v2 piyasa var al tak madem ;)
cabriolet
23-05-2010, 12:35
bu arada acayip isilara cikan yag sicakligi icin oil cooler almayi dusunen var mi?
ben aldım ama odamda dekor olarak duruyo yağ basıncını düşürüyo dediler takmadım o yüzden :confused:
Xenomorph
23-05-2010, 12:39
amma ısı problemı varmıs be !
cabriolet
23-05-2010, 12:46
amma ısı problemı varmıs be !
korkulucak bişeyi yok ben gpmi ilk aldığımda hks boost ve egt göstergesi takmıştım standart gpde egt 1100 derecelere geliyodu yine bişey olmuyodu arabaya ki mahmutbey gişelerinden kınalı gişelerine kadar ayağımı gazdan çekmiyodum yaz sıcağında bide bunu hergün yapıyodum :D
ben aldım ama odamda dekor olarak duruyo yağ basıncını düşürüyo dediler takmadım o yüzden :confused:
yag pompasina mudahele etmek zor olmasa gerek :)
biz düşündük custom birşeyler yapmayı hatta araştırdık bayağı da sonra vazgeçtik.. savaş usta gözümüzü korkuttu yağ basıncı düşer pompanında aftermarketi yok diye korktuk :D
zaten port&polishden sonra ciddi ölçüde düşüyor egt de oil temp de :) 105 dereceyi geçmiyor şu an ki bence gayet normal bir değer.. egt yi bilemiyorum ama o da max 700 dür heralde..
Xenomorph
23-05-2010, 16:07
biz düşündük custom birşeyler yapmayı hatta araştırdık bayağı da sonra vazgeçtik.. savaş usta gözümüzü korkuttu yağ basıncı düşer pompanında aftermarketi yok diye korktuk :D
zaten port&polishden sonra ciddi ölçüde düşüyor egt de oil temp de :) 105 dereceyi geçmiyor şu an ki bence gayet normal bir değer.. egt yi bilemiyorum ama o da max 700 dür heralde..
port polishden sonra yazılım yapmışmıydın ? herhalde mini alırsam kapak actırcam :D
Xenomorph
23-05-2010, 16:17
yok yazılım orj :)
o kadar iyi bir yazılım yani mininki :D
ya vallahi su sıcaklık yuzunden araçtan sogudum
Serhat Y.
23-05-2010, 17:35
benim egz 850 yi geçince tedirgin oluyorum, 1100 iyi rakammış,,
o kadar iyi bir yazılım yani mininki :D
ya vallahi su sıcaklık yuzunden araçtan sogudum
:) iyiymiş demekki afr de normal sayılır..
pm dende konuşmuştuk zaten de sen gözünde çok büyütmüşsün bence olayı :) azcık gözeterek kullanırsan sıkıntı çıkarmaz kolay kolay..
port polishden sonra yazılım yapmışmıydın ? herhalde mini alırsam kapak actırcam :D
Kardeşim yanlış anlama ama seninde almadığın araç kalmadı :)
Xenomorph
23-05-2010, 21:03
Kardeşim yanlış anlama ama seninde almadığın araç kalmadı :)
valla bakıyorum içime sinen araba bekliyorum 3 araba var kafamda tayyar mini t4...tayyar yok şu an minide bir tane var fiyatı yüksek t4 ise bekleniyor bi yerde temiz varmış haberi gelicek
o yüzdne bütün araçların ıncıgını cıncıgını ogrenmeye calısıyorum aralarında en bılgısız oldugum mını en bılgılı t4 o yuzden boyle konular gorunce atlıyıp zıplıyorum :D
ayrıca bu yorumun lastik yüzünden oldugunu dusunuyor ve senı kınıyorum :D