Orijinalini görmek için tıklayınız : TUV muayene ve trafikten men sorunsalı
Slm,
Aracın muayenesi bitik halde polis yakaladı ve 1 hafta sure verdi 7.gun icin randevu aldım istasyona gittim , vergi dairesinde aracın uzerime olmadıgı soylendi , noter satısı kayıp oldugundan Fatih subeye gidip satıs evrakını aldım vergi dairesinden aracı uzerime gecirdim ama bu donemde odenen 2 adet MTV borcu otomatikman plakada borcuz ama onceki sahibi adına odenmiş gozukuyor onun icin gazateye ilan veriyorum kayıp ilanı fakat bu arada 1 hafta gecti benim arac simdi men mi edildi? 750 tl ceza odeyecekmiyim ? Fatih trafik sube ilgili evrakı vergi dairesine gondermedigi icin o kadar ugrastım bu yuzden yetismedi bunu anlatma sansı varmı acaba ?
Bilgili arkadaslarda yardım rica ederim ..
Şu kadarını biliyorun aynısını bizim şirket aracında oldu 7 gün izin verdiler ben 2 ay sonra yaptırdım muayeneyi,muayeneden sonra polis çevirdi dırak meni düşüm yaptı elindeki cihaz ile herhangi bir ceza vs olması sadece ilk yediğim 7 gün,gün verilen cezayı ödedim
senin gibi birine yakıştı mı hiç ha seko?
serhatayasli
26-05-2010, 11:20
büyük ihtimal men edilmiştir, polis ruhsattan herhangi bir yaprak yada ruhsatı aldımı sizden?
8.000rpm
26-05-2010, 11:35
bu nedir serkan yaa :)
bu nasıl bir karmaşadır :)
ulasoztas1
26-05-2010, 11:36
men edilmese bile muayene olduktan sonra evrakları trafik şubeye götürüp ordaki polislere onaylatmanız gerekiyor o zaman aracın üzerinde men yada muayeneyle ilgili şeyler kalkıyor..
senin gibi birine yakıştı mı hiç ha seko?
abi tum hafta era ya biniyorum ve sehir dısıda oluyor sıklıkla misal yarın sabah 6:45 antalya gidis 21:15 donus yetisemiyorum :(
büyük ihtimal men edilmiştir, polis ruhsattan herhangi bir yaprak yada ruhsatı aldımı sizden?
hayır almadı.
bu nedir serkan yaa :)
bu nasıl bir karmaşadır :)
sorma ugras dur o diil valide saolsun o hallediyor gazete ilanınıda kayınpedere yıktım sabahta teknik danısman o halledecek :D
men edilmese bile muayene olduktan sonra evrakları trafik şubeye götürüp ordaki polislere onaylatmanız gerekiyor o zaman aracın üzerinde men yada muayeneyle ilgili şeyler kalkıyor..
muayeneden sonra gidecemde bu arac men olmus deyip 750tl gecirmesin hazırlıklı olayım istiyorum :icon_tup:
Slm,
Aracın muayenesi bitik halde polis yakaladı ve 1 hafta sure verdi 7.gun icin randevu aldım istasyona gittim , vergi dairesinde aracın uzerime olmadıgı soylendi , noter satısı kayıp oldugundan Fatih subeye gidip satıs evrakını aldım vergi dairesinden aracı uzerime gecirdim ama bu donemde odenen 2 adet MTV borcu otomatikman plakada borcuz ama onceki sahibi adına odenmiş gozukuyor onun icin gazateye ilan veriyorum kayıp ilanı fakat bu arada 1 hafta gecti benim arac simdi men mi edildi? 750 tl ceza odeyecekmiyim ? Fatih trafik sube ilgili evrakı vergi dairesine gondermedigi icin o kadar ugrastım bu yuzden yetismedi bunu anlatma sansı varmı acaba ?
Bilgili arkadaslarda yardım rica ederim ..
senın eskı sahıbı adına odedıgın vergılerın makbuzları duruyorsa dılekce ıle kendi adına işletiyorsun
fakat bu yaklasık 1 ayı buluyor vergı daıresının durumuna bağlı olarak
senın eskı sahıbı adına odedıgın vergılerın makbuzları duruyorsa dılekce ıle kendi adına işletiyorsun
fakat bu yaklasık 1 ayı buluyor vergı daıresının durumuna bağlı olarak
makbuz yok kayıp ilanını veriyorsun isliyoruz diyorlar dogrudur umarım:icon_tup:
adam sistemden hemen isliyor gibi geldi bana umarım oledir.
ilk defa yakalandıysanız 7 günlük izin kağıdı veriyorlar..2. yakalanışta bir 7 gün daha izin verip ruhsatın bir yüzünü alıyorlar ve muayene için işlemlere başlıyorsunuz..söylediğiniz gibi önce borçlarını ödemek için vd sine gidiyorsunuz aracın sizin üzerinize olup olmaması önemli değil..borçlarını ödedikten sonra ruhsatınızı hangi trafik şubesi aldıysa oraya gidip muayene için fotokopi alıyorsunuz ve tüv e gidiyorsunuz..bu arada eğerki ruhsatınızda ki muayene bölümü dolduysa burası çok önemli ek-1 belgesi alıp öyle gidin dolu değilse sorun değil zaten..ayrıca trafik sigortanız da yanınızda olsun..sizin merak ettiğiniz aracınız men oldumu yoksa olmadımı sorusu..bende yakalandım ve 1. 7 günlük sürenin üzerinden neredeyse 1 ay geçti men edilmedim..2. yakalanışımda olduğunu polisler söylediler daha öncede işlem yapılmış diye ve ruhsatın bir yüzünü aldılar..içiniz rahat olsun :) sizin sorunuzun sadece men olup olmağı kısmına cevap verebildim..diğeri hakkında bir bilgim yok.
ilk defa yakalandıysanız 7 günlük izin kağıdı veriyorlar..2. yakalanışta bir 7 gün daha izin verip ruhsatın bir yüzünü alıyorlar ve muayene için işlemlere başlıyorsunuz..söylediğiniz gibi önce borçlarını ödemek için vd sine gidiyorsunuz aracın sizin üzerinize olup olmaması önemli değil..borçlarını ödedikten sonra ruhsatınızı hangi trafik şubesi aldıysa oraya gidip muayene için fotokopi alıyorsunuz ve tüv e gidiyorsunuz..bu arada eğerki ruhsatınızda ki muayene bölümü dolduysa burası çok önemli ek-1 belgesi alıp öyle gidin dolu değilse sorun değil zaten..ayrıca trafik sigortanız da yanınızda olsun..sizin merak ettiğiniz aracınız men oldumu yoksa olmadımı sorusu..bende yakalandım ve 1. 7 günlük sürenin üzerinden neredeyse 1 ay geçti men edilmedim..2. yakalanışımda olduğunu polisler söylediler daha öncede işlem yapılmış diye ve ruhsatın bir yüzünü aldılar..içiniz rahat olsun :) sizin sorunuzun sadece men olup olmağı kısmına cevap verebildim..diğeri hakkında bir bilgim yok.
oh yani men edilmedim meni gectim 750 tl gecmeyecek:icon_tup:
oh yani men edilmedim meni gectim 750 tl gecmeyecek:icon_tup:
evet içiniz rahat olsun :)
bir şey daha ekliyeceğim,aracınızın egsoz emisyon pulunu dışarıdan alın..tüv de pul için aracı çok zorluyorlar 3-4 defa en az 5 sn boyunca dip gaz yaptılar..ne yapıyorsun dedim arabanın canını aldın dedim..görevli bu böyle ölçülüyor dedi..dışarıda yapanlardan yaptırın :)
Ben 2009 kasım ayından beri trafikden men im.. 7 günlük izin vermişlerdi, gidip muayene olmadım 2. kerede hiç yakalanmadım, şimdi ise muayenem bitti ben muayenemi olucam sonra trafik subeden ekrandan düşürürken herhangi bi ceza ile karşılaşırmıyım geç muayene oldun hesabına?
Ben 2009 kasım ayından beri trafikden men im.. 7 günlük izin vermişlerdi, gidip muayene olmadım 2. kerede hiç yakalanmadım, şimdi ise muayenem bitti ben muayenemi olucam sonra trafik subeden ekrandan düşürürken herhangi bi ceza ile karşılaşırmıyım geç muayene oldun hesabına?
ozetlemisin adam niye geldin diyecek cezayı gosterecen diyecek 7 gun sure vermisler neden 6 ay sonra geldin ama ole olmuyormus sanırım :icon_tup:
yaptır kurtul muayeneyi .
geç yaptırılan muayenede geçiken her ay için %5 faiz alıyorlar.
geç yaptırılan muayenede geçiken her ay için %5 faiz alıyorlar.
derdimiz o diil o da tamam polis vay gec geldin diye gecirecekmi onun derdindeyiz :heyoo:
derdimiz o diil o da tamam polis vay gec geldin diye gecirecekmi onun derdindeyiz :heyoo:
şimdi polis arkadaşla konuştum..sadece geç muayeneden dolayı her ay için %5 öder dedi.
şimdi polis arkadaşla konuştum..sadece geç muayeneden dolayı her ay için %5 öder dedi.
Tsk ederiz.
:icon_tup:
yok muayene istasyonundaki cezayı geçtim aylık 8 tl bişede bana şimdi emniyetten neden geç geldin diye ceza kesmezler dimi ? bahane uydururum hoş motor kırdık abi 15bucuk sıkıstırma kaldırmadı :D
Tsk ederiz.
:icon_tup:
rica ederim :)
guncel arkadaslar, dayim muayne tarihi gecms aracla uygulamaya girmis 1 hafta sure verilmis, 1 hafta icinde muayene yapilmaz ise men oluyor , ust posttaki prosedur hala gecerlimi tekrar yakalandiginda ryhsat yapragini alip tekrar sure verilecek mi? trafikten men araci kullanmakdan dolayi.ceza mi kesilecek, vergi dairesinden cezalari icin mahsup yapacak o yuzden muayene yatirmamis araci.