Orijinalini görmek için tıklayınız : araç sürtünüyor yardım :S
orkungungor
31-05-2010, 00:30
arkadaşlar aracıma 3.5 cm eibach yay taktırdım.
Jant lastik 205/40/17
sorun şu ki önde 2 kişi giderken yolun engebesinden biraz hızlıysam cazt cuzt die sürtme sesleri geliyor arka çamurlukları açtırdım ordan degil ama önden geliyor galiba ne yapmam lazım o davlumbazı mı kesecez fikirlerinizi alabilirmiyim lütfen teşekkürler..
http://img686.imageshack.us/img686/4525/img3305z.jpg (http://img686.imageshack.us/i/img3305z.jpg/)
VteC_MaNiaC
31-05-2010, 01:00
muhtemelen jantının et si aracına uygun değildir .... bu yüzden sürtmeyi kesemezsin ... belki sertlik ayarlı amortisör takarak azaltabilirsin yada çamurluk ağızlarını açtırarak
Amortisörlerini sertlestirirsen yoldaki esnemelerden kaynaklanan sürtmeleri kesebilirsin.
orkungungor
31-05-2010, 07:46
muhtemelen jantının et si aracına uygun değildir .... bu yüzden sürtmeyi kesemezsin ... belki sertlik ayarlı amortisör takarak azaltabilirsin yada çamurluk ağızlarını açtırarak
Amortisörlerini sertlestirirsen yoldaki esnemelerden kaynaklanan sürtmeleri kesebilirsin.
Amortisörleri sertleştirmek istemiyorum çünkü araç içi konfor şartları çok düşüyor. Zaten yayı alırkende bu özelliginden dolayı eibach aldım önemli olan aracın esnemesi ama sürtmeden :)
jantlarını değiştiricen et sı daha yüksek olan bısı alıcan ozaman
etsi senin aracına uygun değilse ondan sürtme yapar
jantın ETsini kontrol et.
EL5 kasaya 7 ET üstü takınca camurluga işlem yapmadan sürtüyor ya amortisörü sertlestiriceksin yada camurluk agızlarını bir miktar acıcaksın.
hiç kendini kasma jant değişmeye gerek yoktur.sen yusuf ustaya götür aracı.karşı yaka sanaiyide.DOĞAN iş dükkanın adı.abi bu jantlar sürtüyor de gerisine karışma.sonrasında istersen 8kişi bin araca:D
jantları değiştirmeyi denesen???
lastik büyük olduğundan davlumbaza sürtüyor olabilir. 205 40 16 olsa sürtmez tahminimce
ByShaGGy
31-05-2010, 13:23
araç muhtemelen esniodur esnediği için ya tawlumbaza yada camurluk ağızlarına sürtüodur. Çamurlukları açtır sürtme kesilmezse Amortisörlerini Sertleştir araç biraz sert olur ama sürtme yapmaz..
davlumbaza sürtüyosa kaportacı ayarlar çamurluğa sürtüyosa kaportacı boyaya zarar vermiycek şekilde biraz açtırma yapabilir yada jantın göbeğinden tornadan bikaç milim alınarak halledilebilir
veya negatif camberde verebilirsin hem görüntüde güzel olur :)
tellidere rüzgar tuning bu işi halleder hertürlü :icon_tup:
kanka arka çamurluk agızlarını birazdaha büktür bide ön plastiğide kaldrt bide öle dene..
orkungungor
31-05-2010, 19:20
arkada çamurlukları içe büktürmüştüm orda sıkıntı yokta, ön davlumbazlar araç esnerken sürtüyor sanırım. Yusuf ustayıda çok kişiden duydum en son ona gidicem heralde :)
mstpower
02-06-2010, 17:45
halederiz mupa garage:)