Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 206 bobin problemi

depresif
10-06-2010, 01:09
merhaba öncelikle,

206 1.6 16v aracım var. son zamanlarda tekliyordu. ve en sonunda bir gece yolda kaldım. araba ateşleme yapmıyor gibiydi. arızaya bağlattımki ölede çıktı. daha sonra bobin sipariş ettim. yan sanayiydi bobin. aynı şekil arıza yaptı tekrardan. araba ısınınca ateşlemeyi kesiyor. soğuk bobini takıyorum hiç bir sorun yok. bozuk bobin ısınınca ateşlemeyi kesiyor.

neyse bugün arkadaşımın saxo vts deki bobini aldım denemek için. denedim problem yok. soketleri vs uyuyor zaten bana. sanki arabada daha ataklaştı gibi geldi.

size sorularım,

1) saxo vts bobini sağlam olduğu için mi bana ataklaştı gibi geldi yoksa ateşleme farklılığı var mıdır?
2) saxo vts bobini mi almamı tavsiye edersiniz yoksa orjinal bobini mi mi alıyım?
3) iki bobin arasında fiyat farkı var mıdır? ortalama fiyatlarını bilen varmı? (orjinal)

birde son olarak bunları acilen temin edebileceğim uygun fiyatlı bir yedek parçacı varmıdır? teşekkürler :)

boosted_pug
10-06-2010, 01:14
çalışması ilginç biri gri soket biri siyah soket ve kablo bağlantıları farklı ayriyeten 206 ın ateşleme kontrolünde beyne feedback gönderir saxo 106 larda bu olay yoktur

depresif
10-06-2010, 01:38
valla tıkır tıkır çalışıyor hiiçte bir problem yok. ama benim bobin saxoya uymuyor. sizin benim sorularıma önerileriniz nedir?

boosted_pug
10-06-2010, 01:53
bi sıkıntı yoksa bence saxo bobinini kullan derim daha ii bi bobin istersen msd takabilirsin daha da ii olur

depresif
10-06-2010, 02:07
bi sıkıntı yoksa bence saxo bobinini kullan derim daha ii bi bobin istersen msd takabilirsin daha da ii olur
saxo bobini 206dan iyi midir? fiyatları hakkında bilginz varmı?

ArMy
10-06-2010, 08:22
Oem veya saxo tercihi sizin ama takım olarak değiştirmekte fayda war bobinleri...

boosted_pug
11-06-2010, 00:20
iyidir yada kötüdür demek doğru olmaz yurtdışındaki forumlardada böle bişi okumadım bence bi sıkıntı olmaz sen hangisinin daha ii olduğunu düşünüyosan onu tak derim