Orijinalini görmek için tıklayınız : lamborghini countach
evet lambomuz samanyolu haber sürücü programına cıktı linkten izleyebilirsiniz ayrıca sürpriz bi araba topluo az kaldı 10 gün içinde cıkar videodaki tanıttıgı ilk araba
http://www.youtube.com/watch?v=35SRSALP0lM
berk_808
27-11-2010, 09:34
biz proje olarak kaliper boyamadan ileriye gidememişken
adamlar sıfırdan araba yapmışlar helal olsun :d
inş. sorunsuz devam eder projeniz
Cuore Sportivo
30-11-2010, 03:23
'98 senesinde NFS III çıktığında tanışmıştım Countach'le. o zmndan beri hayranıyımdır. proje çok orjinal ve çok iyi. ama amerikada yapılan çalışmada ayrıntılara daha çok dikkat edildiğinden olsa gerek gerçeğinden ayırt edilemiyor. bu çalışma biraz daha suni kalmış onun yanında. ama tabi daha araç tamamlanmadığı için kesin hüküm vermek yanlış olur. ben sadece replica olmasına rağmen insanların bunu anlayamayacağı titizlikte yapılırsa daha şık olacağı kanaatindeyim.
d.berkay
06-12-2010, 13:43
Gerçekten harika işçilik olmuş :) Ellerinize sağlık.. Yürüdüğünü görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum :)
Çok maşallah. Kazasız belasız binin diyeceğimde binilirmi bu cihaza ya :) Ruhsatı halledebildiniz mi acaba?
tigrakaan
22-12-2010, 12:30
ellerinize sağlık imrendim çok güzel yürümese bile geç karşısına izle yine yeter
Ne oldu proje neticeye ulaştımı
bütün konuyu baştan sona kadar tek tek okudum maşallah ellerinize kollarınıza sağlık
Ozan Özer
23-12-2010, 13:03
Helal olsun valla.! :icon_tup::icon_tup:
Emeğinize sağlık
arkadaşlar firmada restore yapılan araçlar yüzünden biraz duraklama safhasında ama 10 güne kadar proje dewam edicek fotoları günden güne eklicez
hadı hayırlısı beklıyoruz
roadrunner
21-06-2011, 18:33
harika gerçekten.elinize sağlık
CinAli_06
23-06-2011, 00:55
Hocam öncelikle araçta emeği geçen herkes eli öpülecek adamlarmış ki böyle bir projeye cesaret edip kalkışmışlar, kalkmaklada kalmayıp çokta güzel bir replika yapmışlar.Helal olsun yapanlara.
14 sayfadırda okudum eleştirmek güzeldir ama yapapıcı olursa.
Bir sorum olacak mesela çalışma masası olarak tasarlanabilirmi aceba misal ön tarafın kalıbı varmış masa şeklinde bir döküm olsa çok güzel olur. yapılmış birkaç örneği var farklı araçlar için ondan sordum =)
castelli
01-07-2011, 21:40
helal olsun
Hocam öncelikle araçta emeği geçen herkes eli öpülecek adamlarmış ki böyle bir projeye cesaret edip kalkışmışlar, kalkmaklada kalmayıp çokta güzel bir replika yapmışlar.Helal olsun yapanlara.
14 sayfadırda okudum eleştirmek güzeldir ama yapapıcı olursa.
Bir sorum olacak mesela çalışma masası olarak tasarlanabilirmi aceba misal ön tarafın kalıbı varmış masa şeklinde bir döküm olsa çok güzel olur. yapılmış birkaç örneği var farklı araçlar için ondan sordum =)
yapılır tabi neden yapılmasın sen yeterki istiyorum de erkan abimiz için yapılmicak bişi yok :)) araçta gene uzamalar başladı projede çünkü restore işi yapılan araçlar oluo ama bir restore yapılan araç cıkıoki aklınız durucak bu hafta paylaşıcam
yapılır tabi neden yapılmasın sen yeterki istiyorum de erkan abimiz için yapılmicak bişi yok :)) araçta gene uzamalar başladı projede çünkü restore işi yapılan araçlar oluo ama bir restore yapılan araç cıkıoki aklınız durucak bu hafta paylaşıcam
şşşşşşşşşş ses etme önder:D:D
slhdmr34
22-07-2011, 10:36
kit car işi USA'de cok popüler. kitcar.com veya kitcars.com 'da neler gorursunuz. Ozellikle pontiac fierolar kitcar için cok uygun. Bir donem ne ugrasmıstım bu araclardan ithal edip satayım burada diye. Fukara Ferrarisi yapıp satacaktım :) ama turnkey projelerde bile aracların alt yapısı Fiero ya da diğer 2.ci el araclardan olması ve bu aracların da 30 yasından genc olması sebebiyle kitlenmiştik. Türkiyenin ***** 2.ci el arac ithalat kanunları yuzunden.
Bende şase yapabilecek arkadaş yoktu ondan çökmüştü piyasa :) Hayırlı ugurlu olsun, Allah daim etsin. Elimden gelen bir sey olursa ben de yardımcı olmak isterim. Belki evde hala plan projeler bile vardır Diablo'ya F50'ye ait.
konuyu hortlatmış olmak istemezdim ama son durumla ilgili bilgisi olan biri varmı?
günlük bindiğiniz araçların şasesini biraz incelerseniz bu aracın şasesinin okadarda kötü olmadığını görürsünüz metalin kalınlığını göremiyoruz burdan ama en azından demir profiller hertarafı sarmış yani dizayn olarak güzel yapılmış bence bi çok replika olmayan arabadan güzel
modern pat pat diye buna derim ben..muhahaha dışı nekedar şekil olsada içi tam bir kofti..kaynak makinası ile olabilecek bir iş degil araba yapmak..ha at arabası niyetine binilebilir..kaynak sogumaya geçince çeker..malzeme burulur..emin olunki 8 e benzer bir şaseye sahip.yazmaya degmez..:hahaha:
hakotech
07-01-2012, 12:16
modern pat pat diye buna derim ben..muhahaha dışı nekedar şekil olsada içi tam bir kofti..kaynak makinası ile olabilecek bir iş degil araba yapmak..ha at arabası niyetine binilebilir..kaynak sogumaya geçince çeker..malzeme burulur..emin olunki 8 e benzer bir şaseye sahip.yazmaya degmez..:hahaha:
keske yazmasaydın hakaten ..!!! 32 yasına gelmıssın emege saygı duymayı ögrenememişsin..sen sunun emsalı el arabası dızayn et ben yıne sana saygı duyarım !! varsa öle bı projen paylaş..yoksa taktır etmeyı bıl.. !!
Emeğe saygı diye birşey var duydunmu hiç
Siz daha iyisini yapın biz eleştirelim birde
darkmoon
07-01-2012, 12:46
bu kitcar ların mevzuatı nedir plaka çıkarta biliyormuyuz.
Makinist
07-01-2012, 15:08
Çok talihsiz bir açıklama olmuş. Bende keşke yazmasaydın diyorum :icon13:
şaka gibi şaka :)
maşallah çok güzel ötesi :)
yazmışsınız ama :soru: :heyoo:
demekki sizinde dıkkatınızı cektı. :)
sahip olduğunuz zihniyeti ayıplıyorum çok gereksiz ve lakayıt bi yorum yapmışsınız hakkatten keşke yazmasaydınız:icon13:
evolander
07-01-2012, 19:25
bu topık içerisindeki en gereksiz msj
yazmak için yazıcaksanda bi emege saygı duysaydın...
bu işin cidden yaşla alakası yok insan kendini bilecek...
mehmetRS
07-01-2012, 21:01
ayıp ayıp, at diye seni bağlayalım bu ön tarafa o kadar meraklıysan!
darkmoon
07-01-2012, 21:30
arkadaşlar soruma cevap verebilicek varmı bu kitcar ların mevzuatı nedir plaka çıkarta biliyormuyuz.
[QUOTE=dnr1;2949296]modern pat pat diye buna derim ben..muhahaha dışı nekedar şekil olsada içi tam bir kofti..kaynak makinası ile olabilecek bir iş degil araba yapmak..ha at arabası niyetine binilebilir..kaynak sogumaya geçince çeker..malzeme burulur..emin olunki 8 e benzer bir şaseye sahip.yazmaya degmez..:hahaha:[/Qçok saçma bi yorum yapmışsın fabrikada arabayı üretirken uhuylamı yapıştırıyolar ordada kaynaklıyolar
sen neler biliyorsun.
fastchild
08-01-2012, 10:16
Siz çok yaptınız sanırım bu tip araçlardanda yapılanı beğenmiyorsunuz
zihniyete bak ya ülkemde replikada olsa araba yapıyorlar diye sevinmiyorda gidip şasesini beğenmiyor
darkmoon
08-01-2012, 11:34
arkadaşlar soruma cevap verebilicek varmı bu kitcar ların mevzuatı nedir plaka çıkarta biliyormuyuz.
:beuj::beuj:
Makinist
08-01-2012, 11:44
:beuj::beuj:
Birisi cevap vermiş 10. sayfada. Gözünden kaçtı sanırım.
Arkadaşlar biraz geç kaldım.ama geldim burdayım.ilginizden dolayı herkese çok teşekkür ederim.araç hepimiz bildiği gibi dünyaca ünlü italyan rüzgarının replicasıdır.usa dan getirmiş olduğum kit car planından yola çıkarak 1 sene süren çalışmalar sonunda bu noktaya kadar getirdim.çalışmalarına hala devam etmekteyim.ilk önce getirdiğim planın birebir ölçülerinde kaba bir model yaptım.daha sonra çalışmalarımız dahda ince detaylara girdi.şu an tamamiyle bitirdiğim bir 3d model,kalıp ve 2 ci bir kupa var.merak eden arkadaşlara aracın trafiğe çıkmasında herhangi bir problemi bulunmamaktadır.varolan bir araca tadilat projesi alınarak yapımına başlanmıştır.
darkmoon
08-01-2012, 12:13
Birisi cevap vermiş 10. sayfada. Gözünden kaçtı sanırım.
ben derdimi anlamatamadım galiba onu okudumda mevzuat nasıl oluyor işleyiş nedir yani teknik ünv denmi onay aılıyor araba heyete teknik kontrolemi giriyor ruhsatta marka model cins ne yazıyor neticede şase nosu motor no su değişiyor ağır tadilata giriyor orjinalde araç ne ise yani bunların evrak mevzuat ksımı nedir bunları merak ediyorum..plaka mı çıkıyor araca yoksa geçici plakalar falan oluyor onlardanmı çıkıyor.
PPR engineering
08-01-2012, 12:29
ayıptır ya bu kadarınıda görmedim...
bişey yap ortaya çıkarda millete öyle *** at! hayatın boyunca neler yaptın acaba sölesene böyle ilk olcak. Para ver al, tak. Para çokomel eğrisi
Ben canlı gördüm gayet başarılı.
ayıptır ya bu kadarınıda görmedim...
kaan burası türkiye kanka :D vay arkads ya :D DDDDDDD yoruma bak
adam at arabası ilan etmiş :D
:icon_tup:
http://d1201.hizliresim.com/t/8/1nrzq.jpg
emirzukak
08-01-2012, 13:53
bencede süper olmuş
keske yazmasaydın hakaten ..!!! 32 yasına gelmıssın emege saygı duymayı ögrenememişsin..sen sunun emsalı el arabası dızayn et ben yıne sana saygı duyarım !! varsa öle bı projen paylaş..yoksa taktır etmeyı bıl.. !!
el arabasını boşver a4 kağıdından yaptığı uçağı uçurabilirmi acaba.
Samet_vti
19-01-2012, 21:04
bence bu bi sanat olmuş içinde sevgi var çünki
serdarcelik
25-01-2012, 18:44
yok artık..
AtmoSpheriC
25-01-2012, 20:17
araç harika motorda biLdiğimiz 2.0 mirafiori motoru :D performans konusunda sıkıntı çıkarabiLir.. buna bi 2jz rb26 fLn gider :D
w.bugra_58
26-01-2012, 18:49
Tebrikler Harika Olmuş...:icon_tup:
Colin McRae
26-01-2012, 19:42
Tebrikler çok harika görünüyor.:icon_tup:
Gerçekten el emeği bir araç
evolution_9
07-02-2012, 16:29
motor ne koyulacak bilgisi olan varmı
lancia motoru konuldu biras ara verildi projeye başka proje yapıldı yakın zamanda paylaşıcaktır erkan abi
darkmoon
08-02-2012, 08:08
plaka işini hallade biliyormusunuz..
lambo yapıldıkdan sonra içi falan çok kolay yeni lamboları zaten vw aldığından beri içleri komple audi içi yapılıyor sanırım tam olarak a6 ile aynı içe sahip yeni lambolar.. türkiyedede çıkma falan audi a6 dashboard koltuklar içi kısaca bulunur.
8.000rpm
08-02-2012, 09:21
isterse iki metre bile yürümesin
ben her şekilde tebrik ediyor ve projeyi çok başarılı buluyorum...
slhdmr34
08-02-2012, 10:35
plaka işini hallade biliyormusunuz..
plaka ruhsat olayını bende merak ettim.
fastchild
08-02-2012, 17:33
zaten var olan bir araca tadilat projesi çıkarıldığından dolayı plakada sorun olmayacak sanırım
HONDABOY
09-02-2012, 11:04
çok iyi yapmışsınız bendede arkadaşın garajında el yapımı araba yapıolar uretime ;)310 beygir olacak inşallah
SubieGuy
17-02-2012, 04:07
Türkiye'de kit-car olayının ilerlermesi adına, bu projeye başlayıp, paylaşanlara teşekkür etmek istiyorum. Şu anda İzmir-Antalya ve İstanbul'da gerçek anlamına yakın kit-car üretimi var, ve ne yazık ki çoğu da ülkemizde ya antin kuntin saklanıyor, ya da yurtdışına satılıyor. Ecnebi garajında yaptığı arabaya, teknik kontrolden geçmek şartıyla, --ki o da listedekileri yaptıktan sonra işten bile değil-- gidip ruhsat alabiliyor iken, bizde hemen "yassah hemşerim" ile karşılaşması çok acı..
Ama bütün cehalete, savsaklamaya ve hatta engellemeye karşın, bu işe gönül veren cengaverleri kutlamamak elde değil. Yeter ki, güvenliği, motorlu araç ciddiyetini üretimlerinde yaşasınlar, yaşatsınlar. Misal, ilk gövdedeki kaynaklar çok özensiz ve çarpık atılmış, ama sonra onun maket olduğunu öğrenince yorum yazmadım. Eminim ki, binilecek ve 90 kmh bile olsa sürate çıkacak araçta, çok daha özenli ve doğru kaynak kullanılacaktır, kaynağın şaseyi çarpıtması, profile fazla ısıl işlem yapıp yumuşatması, (bunun gibi space frame bir iskelette, tavan yük taşımadığından dolayı o kalın yan desteklere ihtiyaç var, eksik yapılırsa araç esner ve tehlike yaratır) asıl yük taşıyıcılar ile gövdeye sabitleyici elemanlar arasındaki ilişkiyi doğru kurma ve tabii süspansiyon-fren-aktarma-motor ve şanzıman kulağı gibi kısımlarda azami dikkat sarfedilecektir.
Maket güzel görünüyor, fiber işçiliğinin sağlam olduğu belli. Motor kapağı gibi konularda biraz daha düzeltme olacaktır herhalde. Bu aracın gerçeği ile, ofiste olduğum her gün neredeyse yüz yüze oturduğum için olacak (işyeri garajımda duruyor), orjinalinden farklılıkları gözüme daha kolay çarpıyor.
Bu tür projelerin, en büyük katili (bütçenin bitmesi ve yasal zorluk dışında tabii), o projeye can veren ustaların "bişey olmaz" yaklaşımı olabiliyor, umuyorum ki özenli ve öngörülü ustalar ile, canınızı emanet edeceğiniz bu projeye yön veriyorsunuzdur.
Allah yardımcınız olsun, ellerinize sağlık...
harbiden bunu yapana nobel versinler nobel alanlardan eksik yanı kalmamış
kelalper
18-02-2012, 12:41
Kimse kusura bakmasın ama ben helal olsun diyemiyorum. Daha arabanın adını doğru düzgün telaffuz edemeyen adamların vallahi ticari beklentimiz yok diyerek arabayı alıp kopyalayıp satması bence emek hırsızlığıdır arabanın gerçeğine olan saygısızlıktır. Bunun çakma parfüm çanta ya da tshirt ya da alkol den farkı yok amaç aynı. Başkasının malını emeğini kopyalayıp üzerinden para kazanmaktır. İleriye gidemememizin nedeni de bu taklitçilik zihniyetidir. Bunu yapabilecek gücün varken daha iyisini yapmaya çalışmak varken taklidini yapmak neden. Taklit etmek demek kendine bir sınır koymak demektir. Harcadığınız emeğe yazık diyorum.
Low-Rider
19-02-2012, 00:06
Evet sevgili kelalper Türkiye'nin neden ileri gidemediğini çok güzel özetledi , halbuki bizden ileri gitmiş ülkelerde bu replica araçlar hiç yok değil mi
eraslanb
19-02-2012, 15:31
kelalper bi konuyada düzgün bi post yazsan fena olmaz bu olay tüm dünyada var hatta kim olduğunu tam olarak hatırlamıyorum ama mercedes den yetkili bi abimiz mercedesin motorsikletinin replikasını yapmıştı hani şu oturduğun zaman bi yerini yakan yani bi olumlu yorum yap veya bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma
sadece fanatiği olduğun insanlar fanatiği olduğun şeyler hakkında iyi yorumlar yapıp gerisine b.. atmayı kessen de şu avatarındaki resmi her gördüğümde aha yine gerileceğim demesem
kelalper
19-02-2012, 20:34
kelalper bi konuyada düzgün bi post yazsan fena olmaz bu olay tüm dünyada var hatta kim olduğunu tam olarak hatırlamıyorum ama mercedes den yetkili bi abimiz mercedesin motorsikletinin replikasını yapmıştı hani şu oturduğun zaman bi yerini yakan yani bi olumlu yorum yap veya bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma
sadece fanatiği olduğun insanlar fanatiği olduğun şeyler hakkında iyi yorumlar yapıp gerisine b.. atmayı kessen de şu avatarındaki resmi her gördüğümde aha yine gerileceğim demesem
tum dunyada olmasi demek bunun iyi birsey olmasi demek degil. bilgi sahibi olmadan dedigin adamin kim oldugunu ne oldugunu bilmeden sen nasil yorum yapabiliyorsun. ne is ile ugrastigimi neyi bilip bilmedigimi sen nereden biliyorsun. ben kimin fanatigiymisim bi soylesende bende biliim.
kelalper
19-02-2012, 20:42
Evet sevgili kelalper Türkiye'nin neden ileri gidemediğini çok güzel özetledi , halbuki bizden ileri gitmiş ülkelerde bu replica araçlar hiç yok değil mi
bizden ileri gitmis ulkelerde replikasi olmasi demek bunun iyi birsey oldugu anlamina gelmiyor. Adamlarin her yaptiklari seyin iyi oldugu yargisini birakin artik.
o replikayi yapan ulke uzaya kac yilinda cikti biz hala oturdugumuz yerdeyiz. adamlarin replikasi disinda urettikleri bir suru arabalar var biz daha uretecegimiz arabanin ismine karar vermeye calisiyoruz. ben adamlarin yaptiklarini kopyalamakla yetinecegimize daha iyisini yapabilmemiz gerekir bunun icin calissak daha iyi degil mi diyorum sen bana ama bak biz den ilerideki ulkelerde de var o nedenle boylesi daha iyi diyosun. Evet gercekten cok haklisin.
Low-Rider
19-02-2012, 20:53
Yoo ben yazımda öyle birşey demedim bir daha oku ama sen yazında neden ileri gidemediğimizi çok sığ bir şekilde özetledin,sadece onu yazdım ben.
Sanki replika bizde olmasa bugünden 10 ışık yılı uzakta olucaktık , benim demek istediğim replika olsa da olmasa da ilerlenebiliyormuş..
Öyle bir yazıyorsun ki , adam sanki kopyalayıp seri üretime geçicek ve bize satıcak.
Adam güzel bir spor otomobili tamamen kendi emeğiyle garajında yapmış , neden dokundu sana bu?
Bu kadar kopyalayana sövmek istiyorsan birebir otomobilleri kopyalayıp piyasaya sunan Çin'e söv.
kelalper
19-02-2012, 21:38
seri uretimegfecilmeyeck ama satisa cikacak diye biliyorum. yani ticari bir olay var. cin e zaten yeteri kadar sovuyorum. abimin esi cinli onunla hu yuzden bile kavga ettim konusmuyoruz kendi ulkesindeki kopyaciligi savundugu icin. daha iyisini yapamadigimiz icin kopyaliyoruz bir seyi ortaya cikarmak seneler aliyor ama olan kopyalamak cok daha kolay ekonomi bu sekilde ayakta duruyor cinde diyor. Bunu savunuyorla bi de.
skaratas2
19-02-2012, 22:11
Karadeniz bölgesinde eleman tahtadan araç yapmış , ona da saygı duydum ama 3 gün haberlerde hep gördük. böyle bir çalışmayı belgesel yapmalılar.elinize emeğinize sağlık.çok beğendim.
VtecDream
19-02-2012, 22:12
yapan yapar alan alır kime ne ?
ghibli06
19-02-2012, 22:23
yerli otomobili İtalyanlara yaptırmaya çalışan bir ülkede yaşıyoruz, burada yapılan işle sizin bahsettiğiniz 'taklit' arasında pek bir bağ yok... Konya'da şu an bütün markaların Mercedes BMW dahil ön takım parçalarından balatalarına kadar bir çok parçası üretiliyor, made in Germany basılıp piyasaya sürülüyor, bir tepkin varsa ona olmalı...
Replika otomobil bütün dünyada var, replika olduğu belirtildiği müddetçe de bence hiç bir sorun yok...
bugsyloony
19-02-2012, 23:15
Japonya karşılıksız maddi ve mühendislik teklif ettiği halde bizim italyanlara bu işi bırakmamız gerçekten büyük hüsran..
Ayrıca ülkemizde BMW nin yeni modelleri için fren hortumları da üretilio, geçen sene yapılan anlaşmayla artık Kocaelinde Kocaeli Üniversitesinin yaptığı projeyle üretilio buda otomobil sektöründe artık bişeyler değişi demek..:):)
Türkiye'nin otomobil üretmeme ayıbını bu arkadaşa mal etmen çok saçma. Sıfırdan bir araba üretip seri üretime geçmekle Countach replikası yapmak arasında ne kadar maliyet farkı var hesaplayamıyor musun? O kadar gücü olsa belki onu da yapar. Hatta onu yaptıktan sonra bunu da zevk için yapar ve kimse buna laf edemez. Emeğe saygı duyalım, takdir edelim.
kelalper
20-02-2012, 07:10
helal olsun valla yazdiklarimdan ne sonuclar cikarmissiniz. ben yaraticiliktan bahsederken siz yok sunun parcasi burada yapiliyora kadar getirmissiniz. Merak etmeyin Ferrariye rot kollari imal edilen ulkede turkiye. Bentley icin koltuk iskeletide bu ulkeden gidiyor. hatta ulke araba uretilmemesinn faturasini da bu arkadaslara cikarmisim helal olsun. yazdigim seylerin icerisinden bunlari nasil cikartiyorsunuz yaraticiliginizla gurur duydum. diyorsunuz ya seri imalata donmek ne kadar para gerekiyor diye. sizce fabrikalar yarattiklari modelleri direk seri uretime mi aliyorlar. o gordugunuz concept arabalar nasil yapiliyor saniyorsunuz.
yaw ben diyorum ki bir Lancianin uzerine countach yapabiliyorsan baska seylerde yapabilirsin. countach i kopyalamaya calisacagina el isciliginde bu kadar iyiyken baska seyler cikarmaya calis. baska seyler yarat. neden kendini countach ile kisitliyorsun emegine yazik diyorum.
helal olsun valla yazdiklarimdan ne sonuclar cikarmissiniz. ben yaraticiliktan bahsederken siz yok sunun parcasi burada yapiliyora kadar getirmissiniz. Merak etmeyin Ferrariye rot kollari imal edilen ulkede turkiye. Bentley icin koltuk iskeletide bu ulkeden gidiyor. hatta ulke araba uretilmemesinn faturasini da bu arkadaslara cikarmisim helal olsun. yazdigim seylerin icerisinden bunlari nasil cikartiyorsunuz yaraticiliginizla gurur duydum. diyorsunuz ya seri imalata donmek ne kadar para gerekiyor diye. sizce fabrikalar yarattiklari modelleri direk seri uretime mi aliyorlar. o gordugunuz concept arabalar nasil yapiliyor saniyorsunuz.
yaw ben diyorum ki bir Lancianin uzerine countach yapabiliyorsan baska seylerde yapabilirsin. countach i kopyalamaya calisacagina el isciliginde bu kadar iyiyken baska seyler cikarmaya calis. baska seyler yarat. neden kendini countach ile kisitliyorsun emegine yazik diyorum.
Alper senin söylediklerine de katılıyorum ama sanırım biraz fazla sert yorumlar olduğu için yanlış anlaşılıyor olabiler :D
Ama benim yorumum biraz farklı olacak. Nereden biliyoruz belki bu adamın ilk çalışması ve daha ilk çalışmadan yepyeni bir konsept ve bir marka üretmek derdine girmek istemedi kendisi :) Adam belki ilk çalışmasında halihazırda varolan bir konsepti kendine örnek alıp yapabilir mi yapamaz mıyı daha doğrusu kendi el becerisini test etmek ve çıkacak maliyetleri görmek istemiş olamaz mı :) Sonuçta bu tür çalışmalarda evdeki hesap hiçbir zaman çarşıdakine uymuyor. Bintane parametreyi bir araya getirerek amatör de olsa bir araba üretiyorsunuz:) Ayrıca belki de adamın marka yaratmak, dünyada tek ve ilk olmak gibi bir strateji ve hedefi yok. Belki de bunun için bütçesi yok? Yani bu sebepler dolayısı ile adamın verdiği emeği yerden yere vurmak doğru değil be hocam :) Sen vurdun diye demiyorum genel olarak arkadaşın işiyle dalga geçen saygısızlara söylüyorum bunu bu arada.
abi bi yerden başlamak lazım bu arkadaş lambo yapsın başkasıda gaza gelir derki madem yeteneğimiz var kendi aracımızı yapalım gel sende fabrikada şu görevde bizle çalış
bence bu adam iyice desteklense ve medyada ''adam sanayide lambo yapıyor sermaye sahipleri hala yerli otomobil için herhangi bir adım atmıyor'' diye lanse edilse belki birileri daha seri olur bu iş için:icon_tup:
Kimse kusura bakmasın ama ben helal olsun diyemiyorum. Daha arabanın adını doğru düzgün telaffuz edemeyen adamların vallahi ticari beklentimiz yok diyerek arabayı alıp kopyalayıp satması bence emek hırsızlığıdır arabanın gerçeğine olan saygısızlıktır. Bunun çakma parfüm çanta ya da tshirt ya da alkol den farkı yok amaç aynı. Başkasının malını emeğini kopyalayıp üzerinden para kazanmaktır. İleriye gidemememizin nedeni de bu taklitçilik zihniyetidir. Bunu yapabilecek gücün varken daha iyisini yapmaya çalışmak varken taklidini yapmak neden. Taklit etmek demek kendine bir sınır koymak demektir. Harcadığınız emeğe yazık diyorum.
kımmıs arabanın adını telefuz edemeyen sen bu araba hakkında ne bılıyorsun sakızlardakı resımlerde gormussun konusyorsun nasıl yapıldıgını daha bılmıyorsun fabrıka kurduk lamborghını yapıyoruz sankı replica mantıgını ögren ılk once bütün dünyada böyle yapılıyor yapılan ış hayaldı gerceklestırdık yapılabılınecegıne ınandık yaptık ve üzerine TÜRK bayragını koyduk butun dunyaya bızde burdayız demek ıcın sende bırsey yap koy ortaya senıde tebrık ederım gurur duyarım.
ama boyle bos bos konusup canımızı sıkma abım benım konustugun kelımelere dıkkat et hırsızlık falan..
...bence bu adam iyice desteklense ve medyada ''adam sanayide lambo yapıyor sermaye sahipleri hala yerli otomobil için herhangi bir adım atmıyor'' diye lanse edilse belki birileri daha seri olur bu iş için:icon_tup:
Bu iş öyle dediğin gibi olmaz. Yerli otomobil yapmak kolay iş değil. İşin içinde zilyon tane parametre var. Maliyetleri korkunç boyutlara çıkacak ve ciddi manada yan sanayi desteği gerekecek bir sektör bu. Evet kısmen otomobil yan sanayisi Türkiye' de var ama komple bir arabayı üretecek kadar var mı? Pek zannetmiyorum. Bu işin kredisi nereden çıkar, taşın altına elini kimler koyar, devlet desteği ne kadar ve hangi boyutlarda olur, işin politik kısmı da olacaktır elbet eğer devlet desteği olursa. Bu işle ilgili yetenekleri nereden nasıl temin edilir, bu yeteneklerin Türkiye' ye gelmesi için neler yapılmalı falan filan diye bu liste uzaaaar da uzar.
Yani olay bi tane arkadaşımızın sanayinin birinde demir profilden yaptığı şasinin üstüne oturttuğu bir prototip makete bakıp da hadi biz de koskoca sanayi hamlesini harekete geçirelim demesiyle olmaz :)
Yani o bahsettiğin olayla arkadaşımızın yaptığı şey arasında uzaktan yakından bir bağlantı yok. Olamaz da. Ama yine de bu arkadaşımızın yaptığı iş bir emeğin sonucudur ve bunu da herkes zaman ayırarak uğraşıp da yapamaz. O yüzden tebrik edip motive etme görevi de bize düşüyor.
Tebrikler inşallah daha güzel projeler çıkarırsınız.
Bu iş öyle dediğin gibi olmaz. Yerli otomobil yapmak kolay iş değil. İşin içinde zilyon tane parametre var. Maliyetleri korkunç boyutlara çıkacak ve ciddi manada yan sanayi desteği gerekecek bir sektör bu. Evet kısmen otomobil yan sanayisi Türkiye' de var ama komple bir arabayı üretecek kadar var mı? Pek zannetmiyorum. Bu işin kredisi nereden çıkar, taşın altına elini kimler koyar, devlet desteği ne kadar ve hangi boyutlarda olur, işin politik kısmı da olacaktır elbet eğer devlet desteği olursa. Bu işle ilgili yetenekleri nereden nasıl temin edilir, bu yeteneklerin Türkiye' ye gelmesi için neler yapılmalı falan filan diye bu liste uzaaaar da uzar.
Yani olay bi tane arkadaşımızın sanayinin birinde demir profilden yaptığı şasinin üstüne oturttuğu bir prototip makete bakıp da hadi biz de koskoca sanayi hamlesini harekete geçirelim demesiyle olmaz :)
Yani o bahsettiğin olayla arkadaşımızın yaptığı şey arasında uzaktan yakından bir bağlantı yok. Olamaz da. Ama yine de bu arkadaşımızın yaptığı iş bir emeğin sonucudur ve bunu da herkes zaman ayırarak uğraşıp da yapamaz. O yüzden tebrik edip motive etme görevi de bize düşüyor.
evet aynen öyle okadarda kolay değil bu proje var olan araca tadılat projesı oldugu ıcın sıkıntı değil ama öyle sıfırdan imalat mümkün değil gibi birşey
arkadaşlar countach ve erkan abinin yeniprojesi olan replika porsche speedster bugün samanyolu tv den çekime geldiler ve çekim daha yenibitti izlemek isteyenler samanyolu haberde saat 17:00 de cıkıcak samanyolu tv de ise saat 18:00 ve saat 24:00de ana haber bülteninde cıkıcaktır izlemenizi tavsiye ederim
evolution_9
08-03-2012, 15:04
yokmu yeni resim
aliburma
08-03-2012, 15:30
Adam kendi hayalini gerçekleştirmiş, "Zambak, Zumbak. Dön arkana iyi bak" İmalattan Halka... Tüm Evrenin Markası... diye bi sloganla Dünya'ya meydan mı okumuş? Bundan daha doğal ne olabilir ki? bence herkes kendi hayallerinin peşinden koşsun.
Ayrıca benimle birlikte bilmem kaç bin kişinin böyle bir konuda yeteneği eminim ki yoktur. Ama Allah övünebileceğimiz Abiler/kardeşler nasip etmiş, buna da şükür!!!
salmanozan
09-03-2012, 08:22
helal olsun gerçekten çok güzel olmuş tebrk ederım
Draniela
21-08-2012, 00:42
Görüntü bakımından fena tahrik oldum desem yalan olmaz :)
Bu arkadaşlar porsche ta yapıyorlar yalnız ben biraz bakmıştım internette videolarına vs. aracın çalışması sıkıntı cam yok çıtçıtlı birşey vardı :D sonra bir çok şeyi anormal geldi yani sorun yaşamak çok normal gibi duruyor. Görüntü gerçekten hoş ama sorun çıkarınca sinir katsayısı yükselmesi de hiç güzel birşey değil.
ALPER-VNS
21-08-2012, 01:30
konusu var mı bilmiyorum ama bu araba çok başarılıymış yaw akıbeti iyi olur inşallah para veririm yani ben buna
nmw5NNqYF88&feature=related
CasabLanca
21-08-2012, 01:35
34 mjf 99 plakası 94 model chevrolet araca kayıtlı
yusufbatırel
21-08-2012, 01:52
Emeginize yureginize saglik
ercs2000
21-08-2012, 16:34
muhteşem görünüyor emegi geçen herkese teşekkürler
aspava983
22-08-2012, 09:36
helal olsun böyle ustalara..
34 mjf 99 plakası 94 model chevrolet araca kayıtlı
ahahahhahahaha :))) :cool:
türkiyede üretilmeyen ve otomobilde kullanılan hiç bir parça yok.
Motorun tüm mekanik parçaları (motor bloğu , şanzıman kovanı, silindir kapağı gibi kallavi parçalar dahil), şase (ülkede sac üretiliyor sonuçta) , plastik aksam (ön konsol ve devasa büyüklükteki yeni nesil tamponlar dahil) hepsi yapılıyor..
Sadece beyin üreten yok sanırım, oda eksik kalsın, dünyada beyin üreten firma sayısı otomotiv üretenlerden azken, illa beyinde yerli olsun demenin bi faydası yok.
Esas problem şu: yeni kurulacak bir firma olarak, yeni ortaya çıkacak bir "marka" olarak ilk etapta yeterince büyük bir pazara hitap edilemeyeceğinden, maliyetler global otomotiv devleriyle rekabet edemeyecek durumda olur. Piyasadaki otomotiv firmalarına bakınca görülen profil şu: ya globaller, yada çok kalabalık ülkelerin palazlanan yerel markaları (çin - hindistan)
Bu derecede büyük bir sektör sadece ve sadece devlet desteği ve teşvikleri ile böyle bir yatırım hayata geçebilir.
Ama alt yapı hazır, sadece ekonomik şartlar uygun değil.
PashaVTS
22-08-2012, 18:18
gerçekten harika bir araç ve emek helal olsun