Orijinalini görmek için tıklayınız : 106 alt devır hakkında
Merhaba arkadaşlar araç yaklaşık 1 haftadır alt devırlerde yurumuyor fıkrı olan var mı neden olabilir. Yalnız daha önce bu sorun yoktu arabaya parça falan takılmadı birden yururu azaldı 5000 den sonra iyi ama öncesinde yürümüyor. Ne yapmak gerekir bilgisi olan varsa yazsın ltf. Tşkler
Cihan Çizmeci
19-06-2010, 13:50
Spec'leriniz neler? Araç kaç binde en son ne bakımlar yapıldı ne zaman yapıldı?
Sorduğunuz soru çok kapsamlı tek birşeye bağlanamaz aslında onun için genel bilgilerinizi biraz daha açın.Mesela herhangi birşeyden veya bir değişiklikten sonra böyle olmuş olabilir.Farkettiğiniz genel bişey varmı?:beuj:
Merhaba arkadaşlar araç yaklaşık 1 haftadır alt devırlerde yurumuyor fıkrı olan var mı neden olabilir. Yalnız daha önce bu sorun yoktu arabaya parça falan takılmadı birden yururu azaldı 5000 den sonra iyi ama öncesinde yürümüyor. Ne yapmak gerekir bilgisi olan varsa yazsın ltf. Tşkler
dusuk devirde gaza yuklenince patirama var mi?
varsa eger oksijen sensoru, yoksa ilk olarak sente'yi kontrol ederdim ben olsam...
spec'leriniz neler? Araç kaç binde en son ne bakımlar yapıldı ne zaman yapıldı?
Sorduğunuz soru çok kapsamlı tek birşeye bağlanamaz aslında onun için genel bilgilerinizi biraz daha açın.mesela herhangi birşeyden veya bir değişiklikten sonra böyle olmuş olabilir.farkettiğiniz genel bişey varmı?:beuj:
sadece emme de egzantrık var kapac port polişli 14 60 yazılım 8250 chıp ve 60 mm düz boru ve supersprınt son susturucu var motor toplanalı 6 ay falan oluyor ve bakımları yağı falan temiz yeni yapıldı. Tşkler yorum için
dusuk devirde gaza yuklenince patirama var mi?
Varsa eger oksijen sensoru, yoksa ilk olarak sente'yi kontrol ederdim ben olsam...
tşkler bir patırdama yok gaz yemesi gayet iyi ben baskı balatadan şüphelendim acaba olabilir mi? Bilmiyorum eğer eskidiyse muhtemelen porselen taktırmayı düşünüyorum sence nasıl olur şu anda orjınal var bu arada senteyi kontrol edeyim ben
Cihan Çizmeci
19-06-2010, 14:33
Balatadan olsa devirlendikçe daha çok kaçırır alt üst farketmez bence.Bunun olucağını sanmam.Bilgisayara bağlattınız mı herhangi bir arıza veriyor mu buna bir bakın ilk önce derim.
balatadan olsa devirlendikçe daha çok kaçırır alt üst farketmez bence.bunun olucağını sanmam.bilgisayara bağlattınız mı herhangi bir arıza veriyor mu buna bir bakın ilk önce derim.
ok bakalım bir tşkler
Cihan Çizmeci
19-06-2010, 15:05
ok bakalım bir tşkler
Ne demek ben tşk. ederim.Eğer bilgisayarda herhangi bir sorun okunuyorsa ilk ordan yola çıkalım boşa fikir yürütmek gereksiz zaman kaybı olur :icon_tup:
ne demek ben tşk. Ederim.eğer bilgisayarda herhangi bir sorun okunuyorsa ilk ordan yola çıkalım boşa fikir yürütmek gereksiz zaman kaybı olur :icon_tup:
ben sana haber veririm ***** cumartesi ve ben hala çalışıyorum pazartesi ye kaldı artık napalım bakacaz sağolun yorumlar için
Su gaz telini bi kontrol etsene , ben o yuzden neler cektim 10 gun boyunca stock araba boy atiyordu bana :)
Benzin pompasından bile olabilir..:)
ulasoztas1
20-06-2010, 12:54
hararet yapıyor mu?
Üst devirlerde araç zaten closed loop'a geçtiği için O2 sensörünü yok sayıyor. O yüzden O2 olabilir
Vts_Power
20-06-2010, 13:33
termostat kapağı üzerindeki ısı sensörleri veya fişleri kırılabilior. ama büyük olasılıkla oksijen sensörü
devilboy
20-06-2010, 14:03
benzer bi olay benim başıma da geldi hala da sorunu çözemedik araba kalkıştan kısa süre sonra gaza bastığın halde gaz yemiyor bi anda gaz açıp devam ediyor o2 dediler aldım değişme olmadı aynı şeyi yapmaya devam ediyor
büyük bir ihtimal benzin pompası...
seyfi_pol
22-06-2010, 18:26
büyük ihtimalle benzin pompasıdır bendede 106 gti varken benzeri problem yaşadım. son durum nedir ustasına gösterdinizmi?
Herkese teşekkurler arkadaşlar benzin pompası 20 martta kumluca dragından önce sıfırıyla değişti orjınalı takıldı muhtemelen oksıjen sensörü araba ustaya daha gösteremedik ***** yaz sezonu izin yok bakalım biniyoruz ama ilk fırsatta gidecek
aLperTunga
22-06-2010, 19:44
kardeşim bi bogazını temizle bide gaz teline bak kelebek tam açmıyor veya gaz telinde sıkıntı olabilir..(daha önceden başımıza gelenler :) :P )
Servise gitmeden önce ilk bujileri kontrol et derim.Gaz kelebeği olsaydı üst devirlerdede eksikliğini hissederdin .Ateşleme eksik olabilir.
servise gitmeden önce ilk bujileri kontrol et derim.gaz kelebeği olsaydı üst devirlerdede eksikliğini hissederdin .ateşleme eksik olabilir.
bak tabi ben bir değiştireyim zaten zamanı gelmişti çok sağol
Sen sağol kardeşim.Bujinin tek tırnak olmasına dikkat et,Performans almak için 106 ya çift tırnak takmışlarsa olumsuz etkiler.Bilgine :)
Sen sağol kardeşim.Bujinin tek tırnak olmasına dikkat et,Performans almak için 106 ya çift tırnak takmışlarsa olumsuz etkiler.Bilgine :)
katılıyorum sana orj buji takınn
Wekoo 106 da fena duruyor bu arada söyliyim:)
Wekoo 106 da fena duruyor bu arada söyliyim:)
:) saol çok fenadır bilen bilir... eski 34 sdy 75
FakirAli
08-07-2010, 23:29
bence sente atıktır ya benzin pompası olsa üst devirlerde asıl sorun yaratırdı benzn pompası
Kağan Celep
09-07-2010, 00:27
Arkadaşlar bende bosch un 4 tırnak bujisi var F7R mıdır nedir tam modelini bilmiyorum geçen bir arkadaşım muhakkak tek tırnak takmam gerektiğini deli farkedeceğini söyledi gittim servise söyledim yok öyle şey ya F7R 4 tırnak daha iyi dedi ve öyle kaldı şimdi tekrar işkillendim değiştirmekte fayda varmı diyorsunuz?
Speclerim ise
Wiseco Forged
280/280 colombo
14/60 kısa
8000 limitör chip
supersprint orta ve son var
eger 4 tırnak ise modelide fr78x ise bi sorun yokkk
Kağan Celep
09-07-2010, 02:52
sagolasın bilgi icin
arkadaşlar sağolun tekrar yorumlar için bujiler yağlama yapmış değiştirdik (tek tırnakmış zaten ama biz yine orjınal tek tırnak taktık bu arada tekrar sağolun buji önerisi çin :)) bujıleri değiştirdiğim gün araba delirdi ve tabiki bu delirmenin sonucunda egzantrık kasnağı çatladı ve araba iki diş sente atladı :( değiştirdik şimdi on numara tekrar tekrar önerisi olan arkadaşların hepsine teşekkurler aracıeger sponsor bulabilir isek ankaraya yarışa getirecez getirmesekte izlemek için ordayız herkese koay gele
kardeşim bi bogazını temizle bide gaz teline bak kelebek tam açmıyor veya gaz telinde sıkıntı olabilir..(daha önceden başımıza gelenler :) :P )
hahahaha:D:D:
tsunami2010
18-08-2010, 18:12
walla aynı sorun bende de var daha yenı hala cozemedım arabada pt 51 vardı cıkardım pt52 taktım 4500 e kadar gaz yemıo araba yardımcı olabılecek bırısı varsa sevınırım...
walla aynı sorun bende de var daha yenı hala cozemedım arabada pt 51 vardı cıkardım pt52 taktım 4500 e kadar gaz yemıo araba yardımcı olabılecek bırısı varsa sevınırım...
oksijen sensoru ve bujileri denedinizmi
kesinlikle benzin pompası ilk bakacağın yer. daha sonra bujiler ve oksijen sensörünü kontrol ettir.
pt 52 ne zaman taktın ? sente atlamış olmasın benişm geçenlerde başıma geldi.
TolgaEsentepe
19-08-2010, 12:19
o2 sensörü arıza tespit cihazına bağlayınca görülüyor mu ? birde benzin pompası ölçümü yapılıyormuş sanırım doğru değerlerinin ne olması gerekiyor ?
Ahmet_28
19-08-2010, 12:29
ibo o2 sensörünü başka bi araçtan al dene.buji zaten 25-30 tl değiştir komple bujileri.sente için bi göster ustana tekrar .hala duruyormu araba öyle
devilboy
20-08-2010, 00:35
o2 sensörü arıza tespit cihazına bağlayınca görülüyor mu ? birde benzin pompası ölçümü yapılıyormuş sanırım doğru değerlerinin ne olması gerekiyor ?
kimisi gösteriyor kimisi göstermiyor makinanın kalitesine bağlı bişe heralde
Cihan Çizmeci
14-10-2010, 11:11
02 sensörünü adam gibi her servis akinasına bağladığında göstermesi lazım.Eğer göstermeyen orj servis varsa zaten şikayet edin olur mu öyle şey :) Orj yazılım programlarda 02 sensörü arızası gözükür bilgisayara bağlayınca :icon_tup:
Bu arada tek tırnak buji öylesine söylenmiş bir iş değil 2 seçenek var 1'i orjinal tek tırnak 106 nın kendi bujileri ikincisi ztn yukarda yazılmış.İnsanlar kafasına göre buji koyuyor çifttir daha iyidir fln diye :) Ateşleme zamanları? :) Benzin pompası arızalı ise gaza ilk oturduğunda yığılma vede üst devirlerd yetiştirmeme yapıyor genelde bundanda farkedersiniz ama aynı sorun o2 dende olabilir.
arkadaşlar bendede benzın azken kesme sorunu yasıyorum normal gıttıgınde kesme yok ama gaza yüklendıgınde kafayı bukuyor sonra yıne cekıyor sonra yıne büküyor ama benzın ceyrek depoyken boyle bı sıkıntı olmuyor benzın azdan kastımda aslında az dedıgım sevıye kalın cızgının sonu yanı var yardımcı olursanız sevinirim uyuz oluyorum bu duruma :(
Cihan Çizmeci
14-10-2010, 14:28
arkadaşlar bendede benzın azken kesme sorunu yasıyorum normal gıttıgınde kesme yok ama gaza yüklendıgınde kafayı bukuyor sonra yıne cekıyor sonra yıne büküyor ama benzın ceyrek depoyken boyle bı sıkıntı olmuyor benzın azdan kastımda aslında az dedıgım sevıye kalın cızgının sonu yanı var yardımcı olursanız sevinirim uyuz oluyorum bu duruma :(
Bu olay 106 da fixtir :) Deponun azlığından benzin yetişmez o ara araba benzin yetişmediğinden tabiki yığılır :icon_tup: Arabadan değil sorun benzinlikten 20 liralık benzin daha at hiçbişey kalmaz emin ol :)
Bu olay 106 da fixtir :) Deponun azlığından benzin yetişmez o ara araba benzin yetişmediğinden tabiki yığılır :icon_tup: Arabadan değil sorun benzinlikten 20 liralık benzin daha at hiçbişey kalmaz emin ol :)
:D 30 tl den assagısı kurtarmıyo gene kerkıyo ahh ahh benzın olucaktı şöyle 2000 falan fullıcektık depoyu :ofk:
Cihan Çizmeci
14-10-2010, 14:34
:D 30 tl den assagısı kurtarmıyo gene kerkıyo ahh ahh benzın olucaktı şöyle 2000 falan fullıcektık depoyu :ofk:
Öyle :icon_tup: Aslında 106 da benzin pompası sorunludur ve buda fixtir derler.Hayır :)
106 nın deposuda benzin pompasıda çok gariptir.Hafif rampa çıkın benzin biticek gibi olur inerken yarım depo gelir :D :D
Benzin pompasında genelde sorun olmaz tek sorun alınan az ve dandik benzinlerdir :) Mesela en son benzin filtrenizi ne zaman değiştirdiniz?
Bence her 5 6000 de değişin yağ ve yağ filtrenizle beraber.Zaten 2'si 20 lira para değil ;) :icon_tup: İçinden çıkan kirlenmiş benzini görünce bana herkez hak verir :)
Pompada sorunda az benzin olduğundan motoru çalışırken boşa düşüp geri benzine denk gelmesinden oluyor tahminimce :)
carbonclean yaptır motora aldewırler ıcın bı chıp :) bıde baskına baktır
Sefa_vts
14-10-2010, 15:01
Öyle :icon_tup: Aslında 106 da benzin pompası sorunludur ve buda fixtir derler.Hayır :)
106 nın deposuda benzin pompasıda çok gariptir.Hafif rampa çıkın benzin biticek gibi olur inerken yarım depo gelir :D :D
Benzin pompasında genelde sorun olmaz tek sorun alınan az ve dandik benzinlerdir :) Mesela en son benzin filtrenizi ne zaman değiştirdiniz?
Bence her 5 6000 de değişin yağ ve yağ filtrenizle beraber.Zaten 2'si 20 lira para değil ;) :icon_tup: İçinden çıkan kirlenmiş benzini görünce bana herkez hak verir :)
Pompada sorunda az benzin olduğundan motoru çalışırken boşa düşüp geri benzine denk gelmesinden oluyor tahminimce :)
Çok güzel demişsinde Cihan'ım bi eksik bişey var.
Diğer markalarda da o şekilde gezmelerine karşın bu kadar sık arıza çıkmıyordur bundan dolayı kronik arıza deniyor benzin pompasına..
Az benzin var iken çabuk ısınan bir pompa 106 ve saxo'nun ki.. Çünkü soğutmasını içinden geçen benzin ile yapıyor..(çoğu pompa böyle ama 106 nınki malzemesiyle sıkıntı yaşıyor..)
Ayrıca 2001 üretim ve sonrası 2003 e kadar olan saxo ve 106 larda pompa sistemi daha değişik onlar pek arıza çıkmaz..
Bende arıza çıktı dediğimde bende çıkmadı hiç senin aracında sorun var diyen arkadaşlar için yazdım bu son dediğimi..
Ayaz_renat
07-04-2011, 21:24
dostum benım aracım 106 degıl ama 205 :D aynı sıkıntı yada benzer sıkıntı dıyeyım bendede vardı kaza basıyordum yıgılıyordu sonra sonra kalkıyordu guzel boyle bıraz devam ettım sonralarda ılk kalkıslarda yıgılmaları gectım devır bıtırmemeye basladı ustam var 205 ten anlayan bayagga sıkıntı aradı musurler dedı enjektor dedı regulator dedı en sonun da pompamın bır ayagı cukurda gozunu topraga dıktıgının farkına vardık sonra degıstırdık veeee 8000 8000 devır cevıre cevıre gızyorum :d