Orijinalini görmek için tıklayınız : Radar sorunsalı
Bugun clioyu bi arkadaşa verdim çok çok ısrar etmişti zaten kolay kolay kimseye vermem arabamı nese oda saolsn radara girmiş 200-210 arası diodu hızım...polis dur çekmiş kaçmış arkasındanda ekip takibe başlamış nese bu kaçıp izini kaybettirip aracı tenha bi bahçeye saklamış benim daha bişeyden haberim yok sonra ben aradım bunu nerdesin gel artık diye...dedi radardan kaçtım arabayi tenhaya koydum nese geldim arkadaşın yanına tabi ortalıkta polis kaynıyor(herhalde bi hırsızlık yada terör olayı sandılar) onların dağılmasını bekledikten en tenha yoldan arabayi evin altına koydum...
birde arkadaşın dediğine göre 180 üstünde ehliyete el koyuyorlarmış o yüzden durmamış zaten....
arkadaşlar sizce bu işten bişey çıkar mı eve ceza gelsin sorun değil parasını verecek arkadaş onun haricinde bişey olur mu?
hddsheriff
21-06-2010, 20:24
180 üzeri ehliyet alınmıyor. Ayrıca arabayı ilk gördükleri yerde paket olucaksın bilgin olsun. Plakayı listeye eklemişlerdir.
geçmiş olsun öncelikle..
180 üstüne ehliyete el koymayı falan daha önce duymadım. ama aşırı hızdan ceza yiyecektir plakan... ayrıca polisten kaçmada var,, daha büyük cezalara hazırlan bence..
sanada ders olsun,, arabanı arkadaşın dahi olsa verme.. benimde zamanında arabam vardı,, kimseye vermezdim,, soleyin yeri ben gotureyim derdim.. bole yaptıgım için pekte sevilmezdim zaten..
bu konu benim şahsi fikrimdir..
saygılar
Rıdvan..
Geçmiş olsun..
Polisten kaçmak ne demek yaa..ZAmanında ehliyetsiz araç kullanan 2 tane genç çocuğun polisten kaçarken arkadan ateş açılarak birinin öldürüldüğü hiç duymamış mı.Ya arkadan bişey sanıp ateş açsalar hareket halindeyken kurşunun nereye geliceği belli mi? Senin de dediğin gibi hırsızlık, terör kol gezerken polisin iyi niyetli olup sadece arkadaşının radardan kaçtığını düşüneceğini bence zannetme..Tekrar geçmiş olsun..
arabasiz yada arabali halde sana kalmis artik gidip en yakin karakola olayi anlat bence basin yanmasin.. allah korusun daha kotu yerlere gidebilir.. sonra anlatamazsin da , anlatsanda inandiramazsinda
180 üzeri ehliyet alınmıyor. Ayrıca arabayı ilk gördükleri yerde paket olucaksın bilgin olsun. Plakayı listeye eklemişlerdir.
peki duyduğuma göre belli bi süre sonra listeden düşüyormuş plaka aslı varmadır?
TolgaEsentepe
21-06-2010, 20:41
geçen yaz kaçmıştım polisten takip te olmuştu başka şeyler de olmuştu ama arkadan birşey gelmemişti :)
geçmiş olsun öncelikle..
180 üstüne ehliyete el koymayı falan daha önce duymadım. ama aşırı hızdan ceza yiyecektir plakan... ayrıca polisten kaçmada var,, daha büyük cezalara hazırlan bence..
sanada ders olsun,, arabanı arkadaşın dahi olsa verme.. benimde zamanında arabam vardı,, kimseye vermezdim,, soleyin yeri ben gotureyim derdim.. bole yaptıgım için pekte sevilmezdim zaten..
bu konu benim şahsi fikrimdir..
saygılar
Rıdvan..
kaç para gelirse gelsin ben ödemeyeceğim zaten sorun değil yeterkli benim başım yanmasında.... dediğim gibi kolay kolay kmseye vermem bgn ne olduysa boş bi anıma geldi verdim..
aynen git anlat baglamadan kurtulursun
polise gitse böyle böyle desene boşuna olur :) bence hiç bir çözümü olmaz arkadaşının başı yanar...
hddsheriff
21-06-2010, 20:48
peki duyduğuma göre belli bi süre sonra listeden düşüyormuş plaka aslı varmadır?
düşebilir ama riske girmeye değer mi ? al arkadaşını da git konuş şubede. Onlar sizi bulurlarsa daha zor kurtulursunuz
hddsheriff
21-06-2010, 20:49
polise gitse böyle böyle desene boşuna olur :) bence hiç bir çözümü olmaz arkadaşının başı yanar...
suçsuz yere kendi başını yakması daha mı iyi ?
eğer polis bizi bulursa arkadaşı yüzleştireceğim zaten ama gene bi şansımızı deniyelim diyoruz arkadan gelirse daha rahat öderim diyor çocuk.....
eğer polis bizi bulursa arkadaşı yüzleştireceğim zaten ama gene bi şansımızı deniyelim diyoruz arkadan gelirse daha rahat öderim diyor çocuk.....
Artık kamera var radarlarda ispat için..İçindeki kişi de tespit edilir..Olay sana intikal etmeyebilir..Tabi o görüntüler ne kadar saklanır ne yapılır bilemiyorum..Ama olay taze iken gerekeni yapmalısın..Ha bugün çeviricekler , ha burda yakalanıcam derdi de kötü..
işin orasıda var tabikide en doğru kararı kendin düşün ver arkadaşım ozaman inşallah sorunsuz bir şekilde kapanır...
valla yarın gitsemmi bilmiyorum ama çocukta tırstı iyice şimdi....
Şu zamanlarda terör olayları gündemde sakata gelme, arkadaşınıda alıp efendice karakolda derdinizi anlatın.
çağlarcoskun
21-06-2010, 21:19
bişey olmaz bence bende kaçtım hatta barikat bile kurmuştular 15 gün çıkarmadım bişeyde olmadı. benim kaçmam hız veya çevirme yanlama gazlama değildi hani yanlış anlaşılmasın başka bişeyler vardı kaçmasam şuan evlenirdim heralde :D yoksa kaçmazdım
R_Kaptan
21-06-2010, 21:24
plakan kesin alınmıştır bence git durumunu polıse ızah et
scream3057
21-06-2010, 21:26
emniyet güçlerinin forumları da takip edebileceği ihtimalini hiçe sayıyorsunuz sanırım???
Fatih Kavak
21-06-2010, 21:30
Durumu izah etsende fark etmez kanıtın var mı derler herhangi bir clio bir olaya karışmadan git ehliyeti evde unutmuşum vb. tarzında bahane uydur.
radarın kamerasından plakasını alıp ruhsatta yazan adrese cezayı yollarlar..bana öyle olmuştu..ben polisten kaçmadım radara girdiğimi farkettim yolumu değiştirdim..arkadan ceza geldi..siz + olarak polisten kaçmanızın cezasınıda yersiniz..bir tanıdık varsa arayıp ne yapmam gerekir diye sorun.
radarın kamerasından plakasını alıp ruhsatta yazan adrese cezayı yollarlar..bana öyle olmuştu..ben polisten kaçmadım radara girdiğimi farkettim yolumu değiştirdim..arkadan ceza geldi..siz + olarak polisten kaçmanızın cezasınıda yersiniz..bir tanıdık varsa arayıp ne yapmam gerekir diye sorun.
tanıdık polis varda kesinlikle güvenmem polise...polisten dost olmaz derler atalarımız....
yarın emliyete varayım olmazsa bi arkadaşlarında dediği gibi başka bi clio olaya karışırsa çok çok uğraşırım....
o zaman aracı kullanan arkadaşla beraber gidip durumu izah edin.bu arada olay nerede oldu?
o zaman aracı kullanan arkadaşla beraber gidip durumu izah edin.bu arada olay nerede oldu?
finike-kumluca arasındaki yolda....
SpeedFreak
21-06-2010, 21:57
anlatma başına bela alırsın biraz ortalarda görünme düşer
hocam git en yakın polis merkezine yada yolla o elemanı desinki böyle böyle istanbulda heryerde kamera var bırak plakanı arabandaki çizikleri bile not almıştır onlar.anlatsın durumu delikanlı gibi.tırstım işim gereği ehliyetim çok öenmli olduğundan cahillik ettim kaçtım desin.şimdide pişmanım.radar cezam neyse öderim desin.ama birde şöyle bir durum var.telsizlerden arabanın plakası anons geçildi ve o kayıtlara işlendi.sadece radar değil polisin dur ihtarına uymama-tehlikeli araç kullanma-trafik kurallarını ihlal etme vs.sağlam ceza kilitlerler ama sana bışe olmaz
bişey olmaz bence bende kaçtım hatta barikat bile kurmuştular 15 gün çıkarmadım bişeyde olmadı. benim kaçmam hız veya çevirme yanlama gazlama değildi hani yanlış anlaşılmasın başka bişeyler vardı kaçmasam şuan evlenirdim heralde :D yoksa kaçmazdım
akşam akşam güldürdün beni hocam :D:D
hocam git en yakın polis merkezine yada yolla o elemanı desinki böyle böyle istanbulda heryerde kamera var bırak plakanı arabandaki çizikleri bile not almıştır onlar.anlatsın durumu delikanlı gibi.tırstım işim gereği ehliyetim çok öenmli olduğundan cahillik ettim kaçtım desin.şimdide pişmanım.radar cezam neyse öderim desin.ama birde şöyle bir durum var.telsizlerden arabanın plakası anons geçildi ve o kayıtlara işlendi.sadece radar değil polisin dur ihtarına uymama-tehlikeli araç kullanma-trafik kurallarını ihlal etme vs.sağlam ceza kilitlerler ama sana bışe olmaz
istanbulda değilim....yoldada kamera yoktur sürekli gelip gittiğimden biliyorum elamanda anlattığı kadarıyla en patika yollardan kaçmış oradada kamera olacak hali yok gibi....yarın herşey belli olacak işte....bu arada istanbulda babasi polis olan bı kız arkadaşım var ona rica ettim bizim iş ne olur diye oda hiç bişey yapmasın plakaya gelir,okadar çok kaçan varki hangi birisi ile uğraşcaz demiş....ya polis gerçekten dğru syledi yada bilerek byle dedi..yanlız arkadaşın babasıda olsa güvenemiyorum sonuçta polis :D
anladım kardeş..sorun olacağını sanmıyorum içini rahat tut..orası küçük yer herkes birbirini tanıyor..bir büyüğünüz ile gidin daha iyi olur.
Çok büyük problem çıkacağını sanmıyorum..Ama öyle bir işki gidersin polise anlatırsın durumu bişey olmayacakken başına iş alırsın.
bende fazla arabanı çıkarma derim,biraz zaman geçsin.
arkadaşının polisten kaçması tam bir cahillik örneği yanlız.
araçsız olarak trafiğe git durumu anlat böyle böyle araç dün arkadaştaydı fakat böyle bişey yaşamış haber vermek istedim de :)
Aile büyüklerinden birini yanına alıp en yakın karakola baş vur ve olayı anlat yoksa başın çok ağrır.
hiç bir şey yapma arama emri 24 saatte düşer diye biliyorum... şimdi gitçen karakola anlatçan al başına belayı... aracı ben kullanmıyodum dersin ki zaten sende kullanmıyorsun... zaten polis bulmak istedikten sonra hemen bulurdu ruhsatta yazılı adrese giderdi ıvır ederdi zıvır ederdi bulurdu... belki arkadan bir ceza gelir belki o da gelmez...
EMRE-5843
21-06-2010, 23:46
Bencede böle kaçışlarda direkt ruhsattaki adrese gelirler istedikleri zaman,polis isterse 5 dakkada bulur isterse bi dakkada kaybeder..Bende kaçtım incirlide yakaladılar neden kaçtığımı soruyolar bide arkamdan öküz gbi siren yakıp dip gaz kovalarsan korkar kaçarım bende arkadaş ıslak hamburger yedik alttarafı 18 yaşındayım daha o zaman:)
Onurkk06
21-06-2010, 23:49
aman deyim arkadaşa fln araba vermeyin dikkat edin zamanında başımıza geldi arabanın motor kulağı kopuk geldi emanet araba bu 210 la niye gidersin ki???
devilboy
21-06-2010, 23:50
dostum olan olmuş polis karakoluna değil karargaha gitsen fayda etmez kaçman polisleri bağlamaz korktum kaçtım cart curt eğer plakanı almış olsalardı şimdiye milyon kere ruhsat sahibinin ev adresine gitmişlerdi
FakirAli
21-06-2010, 23:52
ya hiç bişi olmaz plakanı anonslarlar 48 saat diye biliorm 48 saat sonrada düşer rahatına bakarsın ama sorun kaçtığın polislerin senın plakanı arabanı ezberlemsi bi gün onlar senı bı yerde durdurursa ozaman sıçtın tabi :) ama o yola bi kerelik gittyse arkadaşın rahat ol derim 2-3 gun bınme arabana sonra takılmana bak yani şubeye fln gidersen iyice başına bela alırsın söliyim =)
Polis ihtarına uymamanın + cezası olur . Ama eğer dediğin gibi kalabalık bir polis ekibi gördüysen durumu karakola bildir derim olay daha uzamadan :)
Bugun clioyu bi arkadaşa verdim çok çok ısrar etmişti zaten kolay kolay kimseye vermem arabamı nese oda saolsn radara girmiş 200-210 arası diodu hızım...polis dur çekmiş kaçmış arkasındanda ekip takibe başlamış nese bu kaçıp izini kaybettirip aracı tenha bi bahçeye saklamış benim daha bişeyden haberim yok sonra ben aradım bunu nerdesin gel artık diye...dedi radardan kaçtım arabayi tenhaya koydum nese geldim arkadaşın yanına tabi ortalıkta polis kaynıyor(herhalde bi hırsızlık yada terör olayı sandılar) onların dağılmasını bekledikten en tenha yoldan arabayi evin altına koydum...
birde arkadaşın dediğine göre 180 üstünde ehliyete el koyuyorlarmış o yüzden durmamış zaten....
arkadaşlar sizce bu işten bişey çıkar mı eve ceza gelsin sorun değil parasını verecek arkadaş onun haricinde bişey olur mu?
emanetin canı dötündedir.
Radar cezan ile birlikte 62 ya da 102 lira polisten kaçma cezası ödersin. Sorarsa da görmedim kafam cok dalgındı filan de yalan at bişi diyeceklerini zannetmiyorum.
Ya da cezaları öde doğruyu söyle böyle böyle diye
nicomedia
22-06-2010, 01:17
soyadınla alakalıydı sanırım :D
hiç bir şey yapma arama emri 24 saatte düşer diye biliyorum... şimdi gitçen karakola anlatçan al başına belayı... aracı ben kullanmıyodum dersin ki zaten sende kullanmıyorsun... zaten polis bulmak istedikten sonra hemen bulurdu ruhsatta yazılı adrese giderdi ıvır ederdi zıvır ederdi bulurdu... belki arkadan bir ceza gelir belki o da gelmez...
valla saat 3 e gelecek eve gelen polis var ne giden....dediğim gibi herşey yarın belli olacak....yarında bişey çıkmazsa eve ceza makbuzunu bekleyeceğiz....
S.Özeren
22-06-2010, 01:59
bencede bildirme , bildirirsen bissürü ifade ıvır kıvır ile uğraşırsın büyük ihtimalle
dostum olan olmuş polis karakoluna değil karargaha gitsen fayda etmez kaçman polisleri bağlamaz korktum kaçtım cart curt eğer plakanı almış olsalardı şimdiye milyon kere ruhsat sahibinin ev adresine gitmişlerdi
aynen hiçbişey yapma otur evinde aracta yatsın garajda zaten emin degilim ama 200 küsür belki daha fazla bir radar cezası gelicektir onuda arkadası verirsin o tarihli baska ceza geldimi onuda verirsin problem kalmaz
selim bayrak
22-06-2010, 09:06
soyadınla alakalıydı sanırım :D
:D :D :D :D :D bu cok iyiydi :D
Sakın gidipte söbelenme.
Defalarca bu tipte kaçma olayım oldu, birçoğuda genelde alkoldendi. Hiç birzaman arkasından ne ceza geldi ne bişi
SekoLive
22-06-2010, 09:10
çağların yorum çok iyi :D nicomediada güzel yazmıs :D
bu arada götürürler merkeze sözü aklıma geldi başını ağrıtırlar sen gitmeden onlar sana gelirse ...
ve arkadaşın çok şanslıymıs bugun haberlerde polis, dur ihtarina uymayan gence ateş etti gibi başlıklarda yer alabilirdi şu terör olayları olan günlerde.
tolga900
22-06-2010, 09:12
polise gitme 1 hafta bekle sonra trafik ekiplerinin samimim olduğu çay kahve içtiği bir esnaf bul ve rica et onlar öğrenir arama zaten düşer ama ceza 3 4 haftaya gelir eskiden çok yapardık :)
aynen hiçbişey yapma otur evinde aracta yatsın garajda zaten emin degilim ama 200 küsür belki daha fazla bir radar cezası gelicektir onuda arkadası verirsin o tarihli baska ceza geldimi onuda verirsin problem kalmaz
Ben 1.5 ay önce radara 142km/h ile girdiğimde 262tl gelmişti..Büyük ihtimail arkadaşlarınki katlamalı gelicek..
darksideİmpreza
22-06-2010, 10:17
Konum itibari ile kumlucadasınız..büyük şehirlere nazaran ilçelerde bu tür sorunları ikili ilişklier ile konu dallanıp budaklanmadan çözemelisiniz diye düşünüyorum..
1 Hafta bekleyin bence ceza gelmezse bişi olmaz.
Benimde başımdan geçti böyle 1 olay.
Hiç bişi olmadı ne gelen var ne giden.
Bende geçen ay U çekilmez yerden U çektim polis arkası dönüktü görmez dedim döndkten sonra gördü düdük çaldı bastım gittim acelem vardı.
3 hafta sonra sadece U çektiğim için 62 TL geldi.
Tanıdık fln varsa onların aracılığıyla konuşun arkadaşınız cahillik etmiş :(
poseidon
22-06-2010, 11:45
Olay 1-2 gün içinde olduysa kır kelebek camını
götür arabayı kuytu bir yere bırak çalıntı ihbarı ver.
Aracı uzak bir yere bıraktığını ve bugün kontrol ettiğinde yerinde olmadığını söyle.
Aracı bulduklarında taze parmak izi arayacaklardır.
onun için aracın muhtelif yerlerinini bir bezle sil.
Başın ağrımasın. Öteki türlü arabayı unut.
Radar önemli değil. Ama polisten kaçmak sakat.
Olay 1-2 gün içinde olduysa kır kelebek camını
götür arabayı kuytu bir yere bırak çalıntı ihbarı ver.
Aracı bulduklarında taze parmak izi arayacaklardır.
onun için aracın muhtelif yerlerinini bir bezle sil.
Başın ağrımasın. Öteki türlü arabayı unut.
Radar önemli değil. Ama polisten kaçmak sakat.
söylediğine katılmıyorum..zaten bir hata edip kaçılmış..bunun üzerine birde böyle yaparlarsa sonuçları daha vahim olur.
sabah annem okulda seminere gitmek için almış aracı dememiştimde ona bu bu olay oldu die 30 dk once yeni geldi...çaktırmadan sordum anneme bi prblem oldumu diye yok oğlum ne olacak fln dedi...az plakayı anos etmemişler gibi olsa şimdiye illa bişey olurdu ne eve gelen var nede annem arabayi sürerken onu durduran var....
Dur ihtarına uymadım. Genelde de uymam zaten. Ama sonuncusunda durum farklı oldu. Yaklaşık aradan 1 hafta geçmişti gene işe gidiyordum. Kırmızıda bi ekip otosunun yanında durunca ekip aracındakilerin beni görmesi-arabadan inmesi- birinin ön kaputa iki ellerini açıp (babam ve oğlumdaki şekilde "açeydim gollarımı") Tut necmi kacmasın bu kacıyor diyerek öbür arkadasına bağırması saniyenin milyonda biri hızında olup benim Türk Polisinin Kırmızı ışıkta bekleyen bir arabaya bu kadar seri müdahalede bulundurması gözlerimi yaşartmıştıki, öbürü arabadan indirdi beni ve kendime geldim. Kalabalık trafikte aracımın dörtlüleri yanık, tek şeridi kapatarak bekletmeye başladılar. Ordan yazıcaz , burdan yazıcaz, şöyle dalıp şöyle pike yapıcaz , kralı gelse bu arabayı benden alamaz naraları ile çevre esnafa ve sürücülere hava atan arkadaslar gelen telefonla birlikte kendilerine geldiğinde benim için durum çok geçti malesef. Sadece cekici iptal edilip , dikkatli ve yavaş kullanmam konusunda sıkı sıkı tembihlendikten sonra 3 gün sonra gelen dur ihtarına uymama cezam 300 küsür liraydı. Birde telefonla konusuyormusum ki o kısım yalandır :) Çekmeceme koyduğum bir cezam, anlatacağım bir hikayede bana kalandır :D
sabah annem okulda seminere gitmek için almış aracı dememiştimde ona bu bu olay oldu die 30 dk once yeni geldi...çaktırmadan sordum anneme bi prblem oldumu diye yok oğlum ne olacak fln dedi...az plakayı anos etmemişler gibi olsa şimdiye illa bişey olurdu ne eve gelen var nede annem arabayi sürerken onu durduran var....
birşey olmaz kardeş..öncelikle rahat ol biraz..tanıdık bir büyüğünle gidip olayı anlatın..için rahat olsun :)
Radar cezasi ve dur ihtarina uymama cezasi odenir olur biter.Ben ehlyetsizken polisten kacmistim toplamda 317 lira gelmisti.128 x2 isik ihlali ve dur ihtarina uymama,61 mi ne tehlikeli arac kullanma
olcay_bora
22-06-2010, 12:17
o senin arkadasınla yakınlıgına baglı arabanı verecek kadar yakın oldugun bir arkın demek ki bu kişi o zaman boşver ceza fln gelirse sana katlanırsın yada o zmn dile getirirsin ama pek öle samimiyetimiz kardeş gibi deil diosan al cocugu da git karakola böle böle oldu şöför bu arac sahibi benim fln dersin nie durmadı fln derlerse ruhsatı vermeyı unutmustum ona bi yere kdr gitmk için istemişti bnm araç baglanmasın die öle yapmıs dersin ona 64 liralık mı ne ceza kesip sizi gönderirler aynı durumu yasamıstım bize öle yaptılar
tanıdık bir polise durumu anlat, beraber gidin karakola anlatın durumu cezayı kessinler, sizde de korku, şüphe kalmaz bence.
ecthelion
22-06-2010, 16:51
birşey olacağı varsa zaten plakadan ev adresini bulup evine gelirler kardeş.
ecthelion
22-06-2010, 16:53
beni polis her durdurmaya kalktığında camı açıp s***tr lan diyip gayet normal devam ediyorum, henüz birşey olmadı.
bu arada dünden itibaren ankaranın hız tespit kameraları faaliyete geçti... 70+%10 km yi geçmeyelim arkadaşlar :D
bu arada dünden itibaren ankaranın hız tespit kameraları faaliyete geçti... 70+%10 km yi geçmeyelim arkadaşlar :D
çok güzel hbr verdin abi saol :(
çok güzel hbr verdin abi saol :(
ya şu plakaya sıkılan spreyler işe yarar mı acaba? hiç deneyen var mı? kameralarda plakanın görürnmemesini sağlayan spreyler :rolleyes:
ya şu plakaya sıkılan spreyler işe yarar mı acaba? hiç deneyen var mı? kameralarda plakanın görürnmemesini sağlayan spreyler :rolleyes:
discovery chanelde busted diyolardı ama ben kullanmadım hiç:D
discovery chanelde busted diyolardı ama ben kullanmadım hiç:D
onu ben de duydum yoksa almayı ciddi ciddi düşünüyordum.. ama bi yol bulmak lazım... :D
ama bi yol bulmak lazım... :D
yurtdışında vardı plakalık aslında camlı falan ama kumanda ile o cam buzlu cam oluyo polis de plakanı göremiyo falan falan internette araştırırsan bulabilirsin ;)
Daha birçok yerde de direkleri diktiler kameralar yakında oralarda da hizmete girer..
Ayrıca o kameralar saat kaça kadar aktif..Veya gece görüşü vs.. varmı?