PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ef cik hastalandı yine..

svtec
29-06-2010, 22:59
araç rolantide devir düşüp duruyordu akşam karbüratörler tıkanmış dediler karbüratör cleaner falan al dediler aldım benizde aldım karıştırdık 20 dak. sonra e-5 te 5000 devirde gaz yemedi yağ ışığı yandı duman attı alttan doğru sağa çektim allta yağ birikti araçta yağ azalmıştı.. hararet falan yoktu bazı yerlerde yağ sıçraması var şimdi tamircimin önüne bıraktım. bir hafta önce marş motoru kırılmış volana zarar vermişti dişlileri gitmiş dediler. volanı sipariş ettik gelene kadar bişi olmaz marş motorunu ayarladık çalışır dediler.. bunun bir zararı olabilirmi.. :( napcam yaw yarına kadar içim içim,i kemi,rcek..

EREN34
29-06-2010, 23:17
Volan dişlileri aynı zamanda aracın devir bilgisini Ecu'ya iletmede önemli rol oynar.Krık yada eksik olursa dişlilerd her türlü tepki alınabilir motordan.EF kasa Ecu kontollü bir arabamı orasınıda honda yı iyi bilenler yazarlar:)

bladerk
29-06-2010, 23:31
Volan dişlileri aynı zamanda aracın devir bilgisini Ecu'ya iletmede önemli rol oynar.Krık yada eksik olursa dişlilerd her türlü tepki alınabilir motordan.EF kasa Ecu kontollü bir arabamı orasınıda honda yı iyi bilenler yazarlar:)

araç karbüratörlü yanlız :D

bladerk
29-06-2010, 23:34
araç rolantide devir düşüp duruyordu akşam karbüratörler tıkanmış dediler karbüratör cleaner falan al dediler aldım benizde aldım karıştırdık 20 dak. sonra e-5 te 5000 devirde gaz yemedi yağ ışığı yandı duman attı alttan doğru sağa çektim allta yağ birikti araçta yağ azalmıştı.. hararet falan yoktu bazı yerlerde yağ sıçraması var şimdi tamircimin önüne bıraktım. bir hafta önce marş motoru kırılmış volana zarar vermişti dişlileri gitmiş dediler. volanı sipariş ettik gelene kadar bişi olmaz marş motorunu ayarladık çalışır dediler.. bunun bir zararı olabilirmi.. :( napcam yaw yarına kadar içim içim,i kemi,rcek..

tarif ettiğin şey pek iç açıcı değil yatak sarmış olabilirsin eğer yağ lambası yanıp araç durduysa :( geçmiş olsun umarım öyle değildir

svtec
30-06-2010, 08:47
tarif ettiğin şey pek iç açıcı değil yatak sarmış olabilirsin eğer yağ lambası yanıp araç durduysa :( geçmiş olsun umarım öyle değildir

bu ikinci yatak sarma olmuş olurki neden olur öle fazla sıkıştırırlan bir araç değil yada hastalıkmı oldu ? anlamadım bakalım bir baksınlar bugun ne dicekler...

MKT
30-06-2010, 09:11
peki araç yağsız kalıp duman attığında motordan ses geliyormuydu? yatak vuruyormu araç? yağ pompası ile ilgili bi sorunda olabilir.pompanın basıncı yetersiz geliyor sa yeterli yaplama yapamıyorsa yine yatak sarar.inş öyle bişe olmamıştır da ucuz yollu halledersin.

svtec
30-06-2010, 09:19
yatak sesi gelmedi hiç.. ilk önce aracın rolntideyken devri düşüyordu durcak gibi oluyordu yine yükselmeye başlıyordu öle çok sıkıştırlıan bir araç değil 35.000 oldu yeni motor yapılalı ya yeniden motor istermi acaba ona korkuyourm hala tel bekliyourm. bakalım ne çıkacak.

svtec
30-06-2010, 10:27
ahanda aradı conta yakmış hemde sağlam yanmış :S ama benim bildiğim yani conta yakınca hararet yapmazmı araç hararet falan yoktu o diil yağ su birbirine karışır olayı olması laım oda yoktu :S ama conta gitmiş yağ pompasıda su koymuş...

koray ozan
30-06-2010, 10:55
geçmiş olsun :)

berkred
30-06-2010, 10:56
geçmiş olsun kardeşim:(senin arabada nazara geldi.bi b16 çakma zamanı geldi o zaman:D

svtec
30-06-2010, 11:25
birazda daha sabretmek lazım :=) sonra artık şimdi durumlar sıkışık.. yoksa karışma bende...

GKD
30-06-2010, 12:44
ahanda aradı conta yakmış hemde sağlam yanmış :S ama benim bildiğim yani conta yakınca hararet yapmazmı araç hararet falan yoktu o diil yağ su birbirine karışır olayı olması laım oda yoktu :S ama conta gitmiş yağ pompasıda su koymuş...

aracın içine olur olmadık 8 tane hararet göstergesi koyarsın anlamazsın böle olur işte geçmiş olsun sanki harareti düzgün görebiliyorsun nerden biliyorsun yapmadığını...

timucintt
30-06-2010, 13:31

duman attı demiştin üstde... motora yağ su kaırşınca motorun ısısıyla su buharı ve yağ karışımı çıkmış işte gezozdan... umarım sadece contayla kurtarırsın.. segman ve yatakların incinmemiştir inş..

tarantino
30-06-2010, 19:23
fatihten numaramı alda beni bir ara istersen senin aradığın bütün parçalar var elimde volant marş hepsi senin bloğa uygun şekilde