Orijinalini görmek için tıklayınız : Gns dyno sheet
Honda Type_R
18-07-2010, 14:22
Arkadaslar dun oglen istanbul garage da dynoya ciktik fanimiz maalesef yoktu icerinin sicakligi 30 derece IAT 50 derece sicaklikta cikmis veridir fan alindigi zaman tekrar cikacaz
http://img686.imageshack.us/img686/7564/dsc01702small.jpg
Hey masallah sanırım ayarda yapıldı yakışır ..
Honda Type_R
18-07-2010, 14:33
serkanim ayar eski ayar ustundeki ellemedik saolsun gunes cok gusel bir ayar yapmis ama kullanim hatasi diyelim :D ben biliyorsun aracima kiyamadigim icin yavas vites atiyom yaaa :D
Dün akşam Yılmaz skn ile denerken rbc yi evde unutmuş, sağlık olsun :D
Sorun ayarda değil, Yılmaz'ın şanzımanına kıyamamasında anlaşıldığı üzere :)
Fansız ve o sıcaklık için değerler çok iyi, buradan da maşallah Yılmaz :)
Dipnot: GNS nin ayarı kötü diyenler-yazanlar umarım objektif davranıp çuvaldızı kendine batırır.
Maşallah güzel değerler..Kazasız belasız
Honda Type_R
18-07-2010, 14:46
tesekkurler saolsinnn
-HAKTAN-
18-07-2010, 15:19
Maaşallah :D
maşallah dün nereye kayboldunuz arkada yav deneyemedık senle:)
Honda Type_R
18-07-2010, 16:18
valla skn ile denedik ama seni goremedim bende donudede bizimkiler e5 baglan polis falan dediler bende e5 den dondumm bu arada video ceken falan yokmuymus
Dün gece ki denemede illa ki video çeken arkadaşlar olmuştur, onların videolarını da bekliyoruz..
Dipnot: GNS nin ayarı kötü diyenler-yazanlar umarım objektif davranıp çuvaldızı kendine batırır.
+1 bekleyip göreceğiz..
beni biliyorsun aracima kiyamadigim icin yavas vites atiyom yaaa :D
kıyan kıyıyor yılmaz merak etme sen.. :D
oha masallah cok iyi deger :)
tork grafigi biraz sacma baslamis en basta sardi heralde
valla skn ile denedik ama seni goremedim bende donudede bizimkiler e5 baglan polis falan dediler bende e5 den dondumm bu arada video ceken falan yokmuymus
otobandan gerı donduk bız polıs yoktu vıdeo ceken varmı bılmıyorum s2000 le felan denedınmı bu halınle.
Honda Type_R
18-07-2010, 16:50
oha masallah cok iyi deger :)
tork grafigi biraz sacma baslamis en basta sardi heralde
tarik degerler daha iyi cikar die bekliyoruz cunku yazdigim gibi sicalik 30 derece iat 50 derece sicaklik ben rollde iat 4 derece ile yuruyorum dusun gerisini sen
Honda Type_R
18-07-2010, 16:51
otobandan gerı donduk bız polıs yoktu vıdeo ceken varmı bılmıyorum s2000 le felan denedınmı bu halınle.
s2000 le denemedim bir gun denk gelirse aslinda engin abi satmasaydi gusel deneme olur du
Serhat Y.
18-07-2010, 19:07
güzel değerler yılmazım peki dyno ya çıktıgın yerdeki arkadaşlar illaki sölemiştir tecrübeleri ile sabit oldugunu varsayıyorum, ne çıkarmış fark üçaşşağı beşyukarı fanlı ve fansız ölçümlerde?
tuner faruk
18-07-2010, 19:11
Maşallah güzel değerler:icon_tup:
Honda Type_R
18-07-2010, 19:18
güzel değerler yılmazım peki dyno ya çıktıgın yerdeki arkadaşlar illaki sölemiştir tecrübeleri ile sabit oldugunu varsayıyorum, ne çıkarmış fark üçaşşağı beşyukarı fanlı ve fansız ölçümlerde?
serhatim sormadim ama biz fark edecektir die tahmin ediyoruz ama ne olur fan alininca cikinca onuda eklerim gormus oluruz
JapanVsGermany
18-07-2010, 19:26
Çok iyi değerler gerçekten, allah nazardan saklasın...
VTec_king
18-07-2010, 19:40
Maşallah Çok güzel değerler
Honda Type_R
18-07-2010, 19:47
tesekkurler arkadaslar
Selcuk_RoL
18-07-2010, 21:02
maşşallah güzel değerler çok Hp ler :)
Torkda hpde çok iyi maşallah...
bende bı pasta atarım 260 eyçç p olur:)
maşallah yılmaz.
hp ve tork mükemmel çıkmış.
bikaç parça var kanka.aktarımdaki gücü takriben 7 whp kadar iyleştiricek.
23 hp kayıpla basıcaksın yere.torkuna hayran oldum :)
allah kaza bela NAZAR dan saklasın.
maaşşallah allah kaza bela vermesin:) denemeler ne oldu çok merak ettim. gelemedim keske gelseydim:)
Honda Type_R
19-07-2010, 00:36
valla bende bekliyorum video falan vardir die ama kimseden ses seda yok
tork bu kadar çıkıomu typerlarda ? çıkıosa ben yanlış hatırlıyorum heralde
Honda Type_R
19-07-2010, 00:41
Baska yorumlarida alalim tayyarcilardan ses seda yok bekliyoruz:)
Ben esas Gunesin ayarina kotu diyip baskasina ayar yaptirmayi onerenlerin yorumlarini` bekliyorum merak ediyorum
fsunnetci
19-07-2010, 08:58
Neyttin Yigen sen yawww..
Olm çoşmuşş senin Tayyar nann..
Kanka şu Güneşe bende bi ayar çektireyim:D
Maşallah cok güsel çıkmış gücün
ama ben söliim bu typerda beygir degil bilek önemlidir
ızmırde sarp dynoda ben 219 hp cıkardım 4 vıteste olctuk 5 te olcemedıklerı ıcın gercekten rakamlar guzel.
Cimmeria
19-07-2010, 09:26
maşallah çok güzel, torkta çok iyi çıkmış kpro farkı :)
bende dyno ya sokmak istiyorum arkadaslar nereyi önerirsiniz_?
Honda Type_R
19-07-2010, 13:06
bende dyno ya sokmak istiyorum arkadaslar nereyi önerirsiniz_?
len yasin ne adamsin heee buraya yazilirmi buda istanbul garage git olctur iyidir
yılmaz musait olunca bir pasada cıkarsan anlarız en azından karsılastırabiliriz :)
Honda Type_R
19-07-2010, 13:11
kanka pasaya cikmayi dusunmuyorum sonucda bizim icin egri onemliydi onu gorduk birde pasada carpimlar 1,4 ile yapliyo biliyorsun az havalar sogusun su rbc yide takalim ondan sonra ayar icin bir daha cikacaz dynoya onuda ekleyecem
chiefkadir
19-07-2010, 13:14
Maşallah çok iyi çıkmış,
paşa hesabı ile 251hp
Rbc bile yokken bunca hp,tork çok iyi,
yakın specdeki typer denemelerini merakla bekliyoruz :)
bizim rol typerda egzantrik,rbc vs ile 240 küsür tork vermişti ankarada.
Honda Type_R
19-07-2010, 13:32
tesekkurler
len yasin ne adamsin heee buraya yazilirmi buda istanbul garage git olctur iyidir
ehueheu napayım yaw nereye yazayım:))))))benim kartlar açıkk
yolda da eğri süper görünür :D
en ıyı dyno yoldur ;)
kendim kendimemi ölçücem hp mi torkumu:) o zaman tahmini 325 hp 350 de nm tork:)
Honda Type_R
19-07-2010, 13:52
yani bu is hissiyatla olmuyo arkadaslar dyno uzerindeykende denedik neler oluyo neler bitiyo gorme sansiniz oluyo o yuzden dyno herzaman daha iyidir
chiefkadir
19-07-2010, 13:54
Denediğiniz bir araba varmı ?
demokena
19-07-2010, 13:54
Heyy mşhh.. GNS 'ye..
yani bu is hissiyatla olmuyo arkadaslar dyno uzerindeykende denedik neler oluyo neler bitiyo gorme sansiniz oluyo o yuzden dyno herzaman daha iyidir
yılmaz yanlıs anlama bu hpler bıraz fazla cıkmıs dynoda sorun olabılır mehmetın arabasıda headers fılıtre eksoz 237 vermıs :)
orcunun demek istedigi kimse dyno icin araba hazırlamıyor rolling icin hazırlıyor kısaca :)
ama kimsede bu speclerde 245+ beygire hayır demez hani :)
tekrar masallah kazasız belasız ..
+1.
İş hissiyatla olsaydı benim meganın gns ile kafa kafaya gitmesi gerekirdi:hahaha:
mehmetin arabada kprodan sonra aynı dynoda 248 falan vermişti sanırım
Honda Type_R
19-07-2010, 13:59
valla dedigim gibi ben hp lere bakmadigim icin sorun yok benim icin egri onemliydi bu pasada da olsa baska bir yerdede olsa sadece rakamlar degisecekti ama egri hep ayni kalmis olacakti o yuzden egrinin duzgunlugu yetiyo bana
yılmaz amacım konuyu baltalamak yada muhalefet olmak degıl sakın yanlıs anlama
mehmetin arabada kprodan sonra aynı dynoda 248 falan vermişti sanırım
248 hp lik jap ile 235 hp lik VB kafa kafaya gidiyorlar ama
beygire takılmayın typerda
stock 212 hp cıktı YGZ de zamanında turbo yapılmadan
ama yanlış bir ölçüm yanlış eğri anlamınada geliyor :D
ben bu ölçüm yanlış yada hatalı manasında söylemiyorum bilgine :D
Arkadaşlar zaten dynodaki peak rakam mühim değil. İsterse 270 versin
Hatırlarsanız JAP ile GNS denemişti
Aynı dyno, benzer rakamlar, hatta tork daha iyi GNS de
Sonuç olarak anlaşılıyor ki Yılmaz'ın arabaya kıyamaması GNS yi geride bırakan etken. (ki sanmıyorum bir arabaya Yılmazdan daha iyi bakan birinin olduğunu, şaşırmamak lazım)
bak ızmırde pro servıste serp dyno var burda ben en yuksek 221 hp cıkardım ve burda 4. viteste olcum yakılıyo egzantrıkler varken 236 hp cıkardım savasın orda 262 hp ıdı onun ıcın dıyorum.
248 hp lik jap ile 235 hp lik VB kafa kafaya gidiyorlar ama
beygire takılmayın typerda
stock 212 hp cıktı YGZ de zamanında turbo yapılmadan
kankacım hayatta beygirlere takılmam bende yukarıda konusu geçti yazayım dedim
ona bakarsan 287 hp çıkan eke ile takribi 300 hplik cupraları geçiyodum :D
Honda Type_R
19-07-2010, 14:04
orcunum neden yanlis anlayimki sonucda bizim dynolarimiz cogu bole degerler cikartiyo yani bana gore cogu duzgun olcumler yapmiyo ama herkes belirledigi dynolarda cikariyorki bir araci yanlis olcuyorsa digerleride ayni olcude yanlis olctugu icin ayni degerleri kistas aliyoruz degil mi o yuzden dedigim gibi benim icin egri ama kimisine gore hp ama suda bir gercek olcum yaptigimiz sicaklik cok yuksek farkindaysaniz o yuzden birde dusukken olcecem onda ne cikacak onu merak ediyorum sahsen
orcunum neden yanlis anlayimki sonucda bizim dynolarimiz cogu bole degerler cikartiyo yani bana gore cogu duzgun olcumler yapmiyo ama herkes belirledigi dynolarda cikariyorki bir araci yanlis olcuyorsa digerleride ayni olcude yanlis olctugu icin ayni degerleri kistas aliyoruz degil mi o yuzden dedigim gibi benim icin egri ama kimisine gore hp ama suda bir gercek olcum yaptigimiz sicaklik cok yuksek farkindaysaniz o yuzden birde dusukken olcecem onda ne cikacak onu merak ediyorum sahsen
abı sunun ıcın soledım bazı arkadaslar alınıyo ya yok ıste sen ne demek ıstedın olurmu benım arabam cok hızlı ne cıkarıyosa dogrudur dıye onun ıcın dedım polemık yaratmak ıcın degıl cunku ben burdada cıktım dynoya ordada cıktım dynoya fark edıyo solede bır sey solıyım 219 hp cıkardıgım aksam m3 ıle yurumustum 230 a kadar 1 boy cıkıyorum sonrada benı gecıyodu.
yılmaz o bu degilde kullandıgın parcaların hepsi kalite yahu :)
Honda Type_R
19-07-2010, 14:26
yılmaz o bu degilde kullandıgın parcaların hepsi kalite yahu :)
saolsin serkanim
halilkarakas
19-07-2010, 17:33
maşallah abicim...bu spec lerde iyi vermiş verileri :)
maşallah.elinize sağlık.güzel değerler.
Denediğiniz bir araba varmı ?
geçen gece denendi de GNS geçtiği için midir nedir kimse video koymuyor buraya..?
şunu düzeltiyorum (skn ile denedik)
deneyemedik olması lazımdı yılmaz abicim..
şunu düzeltiyorum (skn ile denedik)
deneyemedik olması lazımdı yılmaz abicim..
neden :beuj:
neden :beuj:
çünkü 3-4 kırdım 5 e bile atmadık buna denemek denirse tabii
_muhaRRem
19-07-2010, 22:54
beklenen birşeydi..maşonlar uzun zamandır çizikti viteslerde sıkıntı vardı rolling akşamına denk geldi.. 2den 3 e girmedi .. 70ile 100 arası deneme oldu :)
beklenen birşeydi..maşonlar uzun zamandır çizikti viteslerde sıkıntı vardı rolling akşamına denk geldi.. 2den 3 e girmedi .. 70ile 100 arası deneme oldu :)
senin ve metinin sözünü dinlemezsem böyle olur bazen büyük sözü dinleyeceksin..
_muhaRRem
19-07-2010, 22:57
senin ve metinin sözünü dinlemezsem böyle olur bazen büyük sözü dinleyeceksin..
1 kötek bin nasihattan iyidir ;)
1 kötek bin nasihattan iyidir ;)
buda bana ders olsun...
buda bana ders olsun...
anahtarlıgımı ısterım yeğeeeennnn uhauhauahuauhauahuahuhauah :D:D:D:D
anahtarlıgımı ısterım yeğeeeennnn uhauhauahuauhauahuahuhauah :D:D:D:D
abi nasıl taktın onu ya çıkartamadım valla...
ben arkanızdan takip ederken çok daha yüksek hızlardaydım ama.. ;)
abi nasıl taktın onu ya çıkartamadım valla...
elımı kestım zorlandım ama başardım :D çıkmasın dıye yaptık zaten :D daha cıkmaz o oradan :)))
elımı kestım zorlandım ama başardım :D çıkmasın dıye yaptık zaten :D daha cıkmaz o oradan :)))
valla tecrubeli typer sahipleri olmasa orda kalmıştık valla saolsun yılmaz abi hemen çözdü olayı..ve zübeyir abinin kıvrak zekasıda tartışılmaz mümkün degil aklıma gelmezdi o.
sen yüksek hızlarda geldiginde 3 te basıyorduk ve dikkatini çekiyorum 4 de bırakıyordum çünkü cııırrttttt yapıyordu.. sonrada daha fazla dayanamadı.
_muhaRRem
19-07-2010, 23:14
yalanmı söylüyoruz biz ?? kimi geçmiş GNS açık konuş ?
konuyu dagıtmanın manası yok boş verelim
Honda Type_R
19-07-2010, 23:58
yalanmı söylüyoruz biz ?? kimi geçmiş GNS açık konuş ?
simdi dogru oturalim dogru konusalim ben beni gectikleri zaman buyuk bir olgunlukla dedimki (Ki bana yakisanda bu) beni gecti kardesim jap ha ben kulllanamadim o ayri bi mesela ki jap da cok gusel yuruyor bu aarada tekrardan tebrikler
ikincine gelecek olursak ilk ciktik rasimle 2 dedik caldik bastik yarim boy ondeyken 3 e takamadi kestik ikinci denememizde tekrar iki dedik korna calidik bu ben en son 4 u bitiriyordum onume arac cikti yavaslamak zorunda kaldim hee bu arada skn benim o sira arka tamponumdaydi yani cok saglikli bi deneme olmaya bilir bu buna birsey dedigim yok sonra bir problem oldu hallettik aracda sonra sen gectin direksiyon basina 2 dedik bastik zaten baserken ben one cikmiyormuydum??? ki sen 3 gecmedi dedin durduk sonra bir daha sonra dedinki 2 olmuyo 3 de deniyelim dedin ok dedim 3 dede baserken ben yarim boy one cikmadim mi ? ciktim he sizin arac bu sefer 4 e girmedi zaten akebinde durduk olmuyo dedik ama simdi senin kurdugun bu cumle olmamamis farkindaysan biz sadece dedik dedim ki o gece eminim skn ne bir problem olmasaydi siz videolarinizi kayardiniz o gece cok kisi vardi en iyide beyaz cupra hka bilir arkamizdan sikan kirmizi cupra vardi o bilir istiyorlarsa onlarda yazarlar gercekleri benim diyecegim budur o yuzden ben kimseyle cikmiyorum bole seyler oldugu icin saygilar
Ben 180i gördüm roccoda arkanızdan gelirken
Hiç 4 e atmadınız yani öyle mi sürekli 2-3 yaptınız??? (rasim kullanırken)
Yoksa dayparın 3. vitesi 190 da bitiyo haberimiz mi yok.
maşallah GNS ye...
dyno verisi muhteşem çıkmış...
Serhat Y.
20-07-2010, 00:50
simdi dogru oturalim dogru konusalim ben beni gectikleri zaman buyuk bir olgunlukla dedimki (Ki bana yakisanda bu) beni gecti kardesim jap ha ben kulllanamadim o ayri bi mesela ki jap da cok gusel yuruyor bu aarada tekrardan tebrikler
ikincine gelecek olursak ilk ciktik rasimle 2 dedik caldik bastik yarim boy ondeyken 3 e takamadi kestik ikinci denememizde tekrar iki dedik korna calidik bu ben en son 4 u bitiriyordum onume arac cikti yavaslamak zorunda kaldim hee bu arada skn benim o sira arka tamponumdaydi yani cok saglikli bi deneme olmaya bilir bu buna birsey dedigim yok sonra bir problem oldu hallettik aracda sonra sen gectin direksiyon basina 2 dedik bastik zaten baserken ben one cikmiyormuydum??? ki sen 3 gecmedi dedin durduk sonra bir daha sonra dedinki 2 olmuyo 3 de deniyelim dedin ok dedim 3 dede baserken ben yarim boy one cikmadim mi ? ciktim he sizin arac bu sefer 4 e girmedi zaten akebinde durduk olmuyo dedik ama simdi senin kurdugun bu cumle olmamamis farkindaysan biz sadece dedik dedim ki o gece eminim skn ne bir problem olmasaydi siz videolarinizi kayardiniz o gece cok kisi vardi en iyide beyaz cupra hka bilir arkamizdan sikan kirmizi cupra vardi o bilir istiyorlarsa onlarda yazarlar gercekleri benim diyecegim budur o yuzden ben kimseyle cikmiyorum bole seyler oldugu icin saygilar
Herkes kartlarini boyle acsa keske
Shadow_Dancer
20-07-2010, 00:54
Yılmazım maşallah.. ;)
_muhaRRem
20-07-2010, 01:13
ömründe ilkkez rollinge çıkmış aşırı iyi niyetli birisi. ve 1 vites rolling :) olacağı buydu. öndeyim arkadayım tampon falan. görende 2de 70 de bastık 240 gördük sanar. 2de 70 de bas 100 de bitsin 3 de 100 de bas 140 da bitsin :) ayrıca ben kullanırken illa sonuç istiyorsan ondada ben öndeydim. araba yapılacak,bu sefer kuralına göre oynarız kg leride eşitleriz. tekrar çıkılır 70-240 basarız. bu kadar bilenmeyin bu arabanın plakasına geçirtmem size onu.
ömründe ilkkez rollinge çıkmış aşırı iyi niyetli birisi. ve 1 vites rolling :) olacağı buydu. öndeyim arkadayım tampon falan. görende 2de 70 de bastık 240 gördük sanar. 2de 70 de bas 100 de bitsin 3 de 100 de bas 140 da bitsin :) ayrıca ben kullanırken illa sonuç istiyorsan ondada ben öndeydim. araba yapılacak. tekrar çıkılır 70-240 basarsınız. bu kadar bilenmeyin bu arabanın plakasına geçirtmem size onu.
hemşerine torpil geçer mi SKN :)
_muhaRRem
20-07-2010, 01:17
hemşerine torpil geçer mi SKN :)
sınıf farkı var kardeşim. bolt on neticede bu SKN . arabanın önüne park etseler geçti diyecekler neredeyse. mc de herkes kardeş yolda kardeş nette ney adını siz koyun.
sınıf farkı var kardeşim. bolt on neticede bu SKN . arabanın önüne park etseler geçti diyecekler neredeyse. mc de herkes kardeş yolda kardeş nette ney adını siz koyun.
aynen katılıyorum sana ;)
Gunes G.
20-07-2010, 01:42
Oncelikle bu nasi bir turkce, anlayana kadar akla karayi seciyor insan :) Herneyse, sonuc olarak 4 sonu bir boy GNS onde demissin sanirim, firsat olsaydi 5ide bitirebilseydiniz keske o zaman daha basarili bir deneme olurdu, rasim sanzimanini yaptirsin 5ide denersiniz.
Beninm takildigim konu gecmek gecilmek disinda bir konu, anlam veremedigim tek nokta, Rasim once kendi denemeler yapiyor, sonra bakti gecemiyor diger araci, onceki sahibi basliyor deneme yapmaya. Sen beceremedin ver bakiim bana bak nasil geciyorum demek bu ki aracin sahibi icin gayet onur kirici bir durum, Rasimin bunu kabul edebilmesi ayri rahatsiz edici bana gore bunu o gece kendine de soyledim, baskasininkiyle gerdege girilmez, bunu unutmayin, sonra bu tarz laflar geldiginde carlamayin millete, kim baskasina kullandirirsa aracini denemede bu laflarida kabul etmis olur pesinen. Simdi kalkip muharrem sanzimana bakmak icin kullandi demeyin sakin, gayet gazlanmaya devam edildi surucu degistikten sonra, sanzimanda problem varmi diye 9000 devir dondurup zaten sorunu oldugu bilinen sanziman zorlanmaz daha.
Ayrica uce girmedi bese cikmadi vtec acmadi lastik patladi vs gibi muhabbetlerde anlam veremedigim bir diger durumdur su denemelerde, aracta problem vardi zaten biliyorduk diye diye denemeye getirirsen, bunun sorumlulugunu almis olursun zaten, SKN denemede gecse "en kral SKN, aman SKN canim SKN", gecilse "sanzimani problemli ondan gecildi" vs gibi muhabbetler olmasi cok klasik memleketim manzarasi bir durum. Ne isin var denemede madem aracinda sorun var, git garajinda aracini yap, ha ama yok sorunlu aracla gelirim, gecilirsemde acik kapi olur camura yatarim gunu kurtaririm diyerek gelirsen, kusura bakma onuda cocuk olsa yemez, o yuzden sansini zorlama bu konuda.
Sorunu olan araci denemeye getiren zihniyete anca bu ne hirs derim, gecse ya da gecilse fark etmez, hirs yapmanin boylesi olsa olsa trajikomik olur.
Diyecegim o dur ki, deneme araclarin yapilan modifikasyonlardan sonraki degisikliklerini gormek icin yapilir, iyi mi oldu kotu mu oldu nasil oldu bunu anlamak icin yapilir, bu yuzden esasen ayni araclarin degisik zamanlarda birbirleri ile denemesidir ise yarayan verilerin gorulmesini saglayan, ama memleketimde herseyi kisisellestirip sidik yarisina cevirme manyakligi oldugundan ne gecilenlerin bahaneleri bitiyor, ne de gecenlerin nasil sapladim diye naralari.
P.S: "Gecirtmem size onu" diyen birinin insanlara hirs yapmayin diye ogut vermesi ne buyuk bir paradoxdur :)
P.S2: Kimin gectiginin bana zerre kadar faydasi yok, benim yaptigim ayar orda ilk sayfadaki dyno sonucunda, 7000'e kadar olan kismida kapatmiyoruz gizlilik filan gibi triplere girip, kalkipta bana sen tune ettin ondan boyle konusuyosun die laf etmeyin, konuyu saptirmaya calismayin, bosa ugrasirsiniz.
eline sağlık Güneş çoğu zaman uğraşmmadıgından sallamadıg zamanı bırakmıssn demek :D
ve tabi sahibine
güneşteyken sadece filtreli dyno kagıdı vardı keske kaybetmesimde koysaydm 213 dü tekerde hala canavar :D genişş OL :D
_muhaRRem
20-07-2010, 01:52
Oncelikle bu nasi bir turkce, anlayana kadar akla karayi seciyor insan :) Herneyse, sonuc olarak 4 sonu bir boy GNS onde demissin sanirim, firsat olsaydi 5ide bitirebilseydiniz keske o zaman daha basarili bir deneme olurdu, rasim sanzimanini yaptirsin 5ide denersiniz.
Beninm takildigim konu gecmek gecilmek disinda bir konu, anlam veremedigim tek nokta, Rasim once kendi denemeler yapiyor, sonra bakti gecemiyor diger araci, onceki sahibi basliyor deneme yapmaya. Sen beceremedin ver bakiim bana bak nasil geciyorum demek bu ki aracin sahibi icin gayet onur kirici bir durum, Rasimin bunu kabul edebilmesi ayri rahatsiz edici bana gore bunu o gece kendine de soyledim, baskasininkiyle gerdege girilmez, bunu unutmayin, sonra bu tarz laflar geldiginde carlamayin millete, kim baskasina kullandirirsa aracini denemede bu laflarida kabul etmis olur pesinen. Simdi kalkip muharrem sanzimana bakmak icin kullandi demeyin sakin, gayet gazlanmaya devam edildi surucu degistikten sonra, sanzimanda problem varmi diye 9000 devir dondurup zaten sorunu oldugu bilinen sanziman zorlanmaz daha.
Ayrica uce girmedi bese cikmadi vtec acmadi lastik patladi vs gibi muhabbetlerde anlam veremedigim bir diger durumdur su denemelerde, aracta problem vardi zaten biliyorduk diye diye denemeye getirirsen, bunun sorumlulugunu almis olursun zaten, SKN denemede gecse "en kral SKN, aman SKN canim SKN", gecilse "sanzimani problemli ondan gecildi" vs gibi muhabbetler olmasi cok klasik memleketim manzarasi bir durum. Ne isin var denemede madem aracinda sorun var, git garajinda aracini yap, ha ama yok sorunlu aracla gelirim, gecilirsemde acik kapi olur camura yatarim gunu kurtaririm diyerek gelirsen, kusura bakma onuda cocuk olsa yemez, o yuzden sansini zorlama bu konuda.
Sorunu olan araci denemeye getiren zihniyete anca bu ne hirs derim, gecse ya da gecilse fark etmez, hirs yapmanin boylesi olsa olsa trajikomik olur.
Diyecegim o dur ki, deneme araclarin yapilan modifikasyonlardan sonraki degisikliklerini gormek icin yapilir, iyi mi oldu kotu mu oldu nasil oldu bunu anlamak icin yapilir, bu yuzden esasen ayni araclarin degisik zamanlarda birbirleri ile denemesidir ise yarayan verilerin gorulmesini saglayan, ama memleketimde herseyi kisisellestirip sidik yarisina cevirme manyakligi oldugundan ne gecilenlerin bahaneleri bitiyor, ne de gecenlerin nasil sapladim diye naralari.
P.S: "Gecirtmem size onu" diyen birinin insanlara hirs yapmayin diye ogut vermesi ne buyuk bir paradoxdur :)
P.S2: Kimin gectiginin bana zerre kadar faydasi yok, benim yaptigim ayar orda ilk sayfadaki dyno sonucunda, 7000'e kadar olan kismida kapatmiyoruz gizlilik filan gibi triplere girip, kalkipta bana sen tune ettin ondan boyle konusuyosun die laf etmeyin, konuyu saptirmaya calismayin, bosa ugrasirsiniz.
ya burada deneme oldu demeseniz tek kelime söylemem..rasime herzaman dedim bu araba şanzıman sıkıntısı var her an kalabilir,özele girmek istemiyorum,olsun dedi arkadaşımız nasıl olsa nolcak lafı olmaz dedi.ben olacakları bilerek tamam dedim.Zaten rasim ben varken o arabayı kullanmıyor bile bana veriyor.O gece tandığız adamlar sorun yok diyerek, kendi oturdu koltuğa baktımki kullanamıyor vites geçmiyor merak ettim..Ben kullandım 2 bitio 3 e girmio 3de deniyim dedim 4 e girmiyor..Netice itibariyle deneme yapılamadı.ve siz bu denemeyi polemik haline getiriyorsunuz ve burada büyütüyorsunuz ,rasim size nasıl güveniyor anlatamam.Şu Konuda haksız durum olmasa umrumda olmaz.Ayrıca SKN tarihini iyi takip etmişsiniz.He illa derseniz sayın TLM kendininkiyle gerdeğe gir eylülde çıkıyor inşallah benim araba. Deneriz senin arabanla tamam ? Kırana kadarda basarım emin ol
madem arabanın eksıgı varken denemeye bu kadar laf ettın, ılk posttakı ıat 50 dereceydı ama denedık. baaaak gordunmu 50 derece ıken fansız bıle bu hp gordunmuuuuu... mantıgından ne farkı var?
eline sağlık Güneş çoğu zaman uğraşmmadıgından sallamadıg zamanı bırakmıssn demek :D
ve tabi sahibine
güneşteyken sadece filtreli dyno kagıdı vardı keske kaybetmesimde koysaydm 213 dü tekerde hala canavar :D genişş OL :D
bende var o dyno kagidi + videolar..ama bosnaya gitmem lazim :D
Gunes G.
20-07-2010, 01:59
Benim aracim yok arkadasim, bak orda yaziyor, "Otomobil: Yok" diye kocaman. Ayrica birak bu kisisellestirmeyi artik, bana bi giren cikan yok SKN gecmis GNS gecmis anlamadin sanirim hala.
Anladığım kadarıyla doğru düzgün bi deneme olmamış dolayısıyla burda ne yazarsanız yazın boş konuşuyo olursunuz. Arabanın eksiği olduğu halde denemeye geliyorsa bu bi iyi niyet göstergesidir zaten adam eğlenmeye stres atmaya gelmiştir illa saplamayamı gelmesi gerek.
Gunes G.
20-07-2010, 02:01
madem arabanın eksıgı varken denemeye bu kadar laf ettın, ılk posttakı ıat 50 dereceydı ama denedık. baaaak gordunmu 50 derece ıken fansız bıle bu hp gordunmuuuuu... mantıgından ne farkı var?
Yaziyi yazan ben miyim bak bakiim bi gozunu acip kim yazmis, sonra gel konus, hatta mumkunse hic konusma benimle, sevmiyorum bos muhabbetleri.
_muhaRRem
20-07-2010, 02:02
Benim aracim yok arkadasim, bak orda yaziyor, "Otomobil: Yok" diye kocaman. Ayrica birak bu kisisellestirmeyi artik, bana bi giren cikan yok SKN gecmis GNS gecmis anlamadin sanirim hala.
o zaman deneme yapılamadı dersin konu kapanır Bende susarım? zaten arba çıktığında denenir görülür..
Gunes G.
20-07-2010, 02:04
Anladığım kadarıyla doğru düzgün bi deneme olmamış dolayısıyla burda ne yazarsanız yazın boş konuşuyo olursunuz. Arabanın eksiği olduğu halde denemeye geliyorsa bu bi iyi niyet göstergesidir zaten adam eğlenmeye stres atmaya gelmiştir illa saplamayamı gelmesi gerek.
Buna iyi niyet gostergesi degil olsa olsa akilsizlik denir, akli olan adam aracini kirmaya gelmez oraya, hirsi olan adam gelir. Bunu diyorum bilmem anlatabildim mi.
Yaziyi yazan ben miyim bak bakiim bi gozunu acip kim yazmis, sonra gel konus, hatta mumkunse hic konusma benimle, sevmiyorum bos muhabbetleri.
sanamı sorcam ne yazacagımı yazmayacagımı? burada ortaya acılan bı konuya yorum yapma hakkım alenı sekılde var. sen adamların arabası hakkında bı laf soylemıssın bende dyno sheet hakkında bı yorumda bulundum... herkes yapılan yoruma saygı duysun
_muhaRRem
20-07-2010, 02:08
Buna iyi niyet gostergesi degil olsa olsa akilsizlik denir, akli olan adam aracini kirmaya gelmez oraya, hirsi olan adam gelir. Bunu diyorum bilmem anlatabildim mi.
zaten maşonlar çizikti adam resmi rollinge veya drag yapmaya gelmediki..Arkadaşı gördüğü insanlarla eğlenmeye gelmiş.Ben olsam denermiyim denemezdim.Rasim işte zamanla tanıyacak çevresini .Fazla iyi niyetli birisi
Gunes G.
20-07-2010, 02:08
o zaman deneme yapılamadı dersin konu kapanır Bende susarım? zaten arba çıktığında denenir görülür..
Adam 4 sonuna kadar denedik diyor, 1 boy ondeydim diyor, videolari koyun diyor, SKN gecse 10 tane video konardi diyor, benim dedigim bisey yok aracin sahibinin dedigi seyler bunlar, vereceksen ona cevap ver bana degil.
Gunes G.
20-07-2010, 02:11
JAP verim :D
Hah bi sen eksiktin tam sidik yarisi olur artik konu :) Yeter darlandim daha yazmiyorum, ben konuyu kisisellestiremeyelim dedikce iyice kisisel oldu, birazdan bana donecek, hatta gunes vs ozgun ayar savaslarina donecek, sacma sapan olmadan konu ben birakiyorum yazmayi , mumkunse cevap hakki doguracak seyler yazmayin daha.
Ben sana bir şey söyleyeyim Emre, Yılmaz kalkıp Avcılardan boşuna gelmez Ataşehir'e.
Gün içinde Rasim yılmazı arayıp arabam böyle gidiyo şöyle gidiyo derse karşısındaki kişi eksik falan dinlemez, kim olsa dinlemez, demek ki arabasına güveniyor- bir sorunu yok ki denemek istiyor der.
O zaman diyeceksin ki gel bak zevkine deneyelim ama şanzımanım her an cortlayabilir, ona göre Yılmaz gelir ya da gelmez.
Hah bi sen eksiktin tam sidik yarisi olur artik konu :) Yeter darlandim daha yazmiyorum, ben konuyu kisisellestiremeyelim dedikce iyice kisisel oldu, birazdan bana donecek, hatta gunes vs ozgun ayar savaslarina donecek, sacma sapan olmadan konu ben birakiyorum yazmayi , mumkunse cevap hakki doguracak seyler yazmayin daha.
bence güneş saplar :p :hahaha::hehe::hehe:
o deilde aslında mehmetin ogün sey demesi lazımdı :) ayarcınız kim gidin düzeltsin HAHAHAHA
neysem herkes ayarcı sate
bence güneş saplar :p :hahaha::hehe::hehe:
bence onlar suanda msnden yazisiyolar:D hahaha
or
personal message. :D
Yılmaz arabasının fansız gücünü görünce sevinip paylaşmak- bilgi vermek istemiş, ne var ki bunda?
Ki o filtre sisteminin en etkili olduğu yer rüzgar, nasıl etkileyeceğini siz düşünün iat yolda giderken 5 derecenin altına düşüyor.
ılk basta deneyecegım typerlardan bırısı arasına gordı gns. SKN yı gectıgı ıcın...
Yılmaz arabasının fansız gücünü görünce sevinip paylaşmak- bilgi vermek istemiş, ne var ki bunda?
Ki o filtre sisteminin en etkili olduğu yer rüzgar, nasıl etkileyeceğini siz düşünün iat yolda giderken 5 derecenin altına düşüyor.
rasımde sanzımanım belkı gecer bı denesek nolur dıyerek gelmıs bunda ne var?
rasımde sanzımanım belkı gecer bı denesek nolur dıyerek gelmıs bunda ne var?
O yüzden mi Yılmaz'ı avcılardan ataşehire kadar getirdi peki? Telefonda arabam böyle kaçıyo şöyle gidiyo öyle uçuyo diyerek?
Sorun var şanzımanımda ama belki geçer bi denesek nolur dersin, o zaman aracın sahibi ona göre kabul eder ya da etmez
_muhaRRem
20-07-2010, 02:20
O yüzden mi Yılmaz'ı avcılardan ataşehire kadar getirdi peki? Telefonda arabam böyle kaçıyo şöyle gidiyo öyle uçuyo diyerek?
ne alaka ya.insan arkadaşına anlatamazmı arabasını .?
ne alaka ya.insan arkadaşına anlatamazmı arabasını .?
Ben yazmayayım Muharrem, Yılmaz gelince daha doğru halini anlatır :)
yaw rasım ne bılıyor? bı typerın ne kadar hızlı olacagını ne kadar bılıyor? ama rasımde aptallık ıste saf saf sanzıman sorunlu ıken gelmıs.. bak benım 5 ım duvar oluyo dıye kımseyle denemedım.. yapılsın gelsın herkese gıder ;)
_muhaRRem
20-07-2010, 02:22
Ben yazmayayım Muharrem, Yılmaz daha doğru halini anlatır :)
numaranı ver sen bana ben sana araba fena gittiğinde arar anlatırım sende gelrsin olurmu :D eğer herkes böyle geliyorsa bende numara çok off heele şimdi birilerini arasamda gelse ya ne güzel olur,night party ..Aman sabahlar olmasn
o deilde aslında mehmetin ogün sey demesi lazımdı :) ayarcınız kim gidin düzeltsin HAHAHAHA
neysem herkes ayarcı sate
Özgün JAP ile denerkenki aynı ayardaydı GNS dynoya çıkarken.
dou senın yas 30 lu bısımı?
_muhaRRem
20-07-2010, 02:29
burada böyle yiğitce konuşan arkadaşlar varya.. yüz yüzeykende böyle konuşsunlar . klavyede neyse herkes o olsun.Daha birşey yazmıyorum,canım sıkıldı ..SKN le ilgili konu benim için kapanmıştır. Özü,sözü bir adam gibi adam olan herkese iyi geceler.
Cümleten hayırlı geceler
dou senın yas 30 lu bısımı?
Özel mesaj attım sormak istediğiniz soru varsa
selcuk naekadar sewiyorsun kavgayı :)
@ Dou ama Jap biraz geçti hatırlıyorum sanki
@Muharrem çıktı araba getirim mi :DHAHAHA deneyelim yarın teslim :)
@ Dou ama Jap biraz geçti hatırlıyorum sanki
Evet 2-3-4 te 1 boy jap önde, 5. viteste gns önde, 6. viteste yine JAP geçti. Güneş tırstığı için 6 ya ayar yapmıyor yolda ahahaahhahaa zaten 6 dan ümitsizdik
Bir de şöyle diyeyim, sağolsun Yılmaz GNS yi verdi kullanmam için, ondan daha hızlı vites atıyorum hayatımda ilk defa type-r kullanmama rağmen.
Ha biz otoban kenarında durduğumuzda delikanlı gibi söylüyorum JAP tam bizim hizamızda öndeydi, açık ve net.
Ne gördüysem onu söylüyorum lütfen taraflıymışım gibi algılanmasın, herhangi bir type-r ın diğerini geçmesi benim sevap puanımı arttırmıyor. :)
ya sunu unntmayın 123456 die bi ayar YOK artık kim sallıosa bunu SALLAMASIN yeter..
sadece xtra avans verebilirsiniz ben nieyse 7 derece 5. vitesi kısmışım düzelttim yeniden deneyin
ya sunu unntmayın 123456 die bi ayar YOK artık kim sallıosa bunu SALLAMASIN yeter..
sadece xtra avans verebilirsiniz ben nieyse 7 derece 5. vitesi kısmışım düzelttim yeniden deneyin
Ya Özgün bende kendimce kurcalıyorum, öğrenmeye çalışıyorum yanlışım varsa düzelt,
Demeye çalıştığım, vites vites ayrı map yok onu biliyorum
Fuel ve ignition ayarlari vites bazlı değiştirilip ayarlanabiliyor - vitese göre tüm mapi yüzdesel arttırma ya da azaltma diye biliyorum ben, demeye çalıştığım buydu.
6. vitesin ayarı derken anladın sen onu ya
Okuyom ben ya :D
http://i.ytimg.com/vi/wDg2wKXtT90/0.jpg
Cimmeria
20-07-2010, 07:41
ya bu işleri neden bu kadar büyütüyorsunuz anlamıyorum, yok skn geçti dedirtmem yok gns geçti ama video olmadı...
arkadaşlar 3 günlük dünya yarın ne olacağı belli değil kırmayın birbirinizi, sonuçta araba deniyorsunuz geçince madalya mı veriyolar para mı veriyorlar ?
madem bu kadar en hızlı olma meraklısı herkes draglara girsin en azından resmiyet kazanır en hızlı olmak :)
VTec_king
20-07-2010, 07:41
ateşli bir konu olmuş yine
Ep3 Type R lar çok ateşli sahipleride,Ama ne güzel sonuçda arkadaşlık kazanıyor :)
HELE ŞÜKÜR azına sağlık bunu duyup 5ime bakalım 3 üme nbakalım çıktı bide
HELE ŞÜKÜR azına sağlık bunu duyup 5ime bakalım 3 üme nbakalım çıktı bide
benden her vitese ayar için ayrı ayrı para istemiştin ama :icon_wack:icon_wack
:hehe::hehe::hehe::hehe:
o gece skn ıle basım dedımde olmadı yav atmosferık olduu halde bıle benden gec tepkı verıyordu skn ama alınmasında rasımden dolayı:) gns ile denk gelemedık bı turlu kırmızı lg cupra ile denerse gns ordan bısıler cıkartabılırım:)
o gece skn ıle basım dedımde olmadı yav atmosferık olduu halde bıle benden gec tepkı verıyordu skn ama alınmasında rasımden dolayı:) gns ile denk gelemedık bı turlu kırmızı lg cupra ile denerse gns ordan bısıler cıkartabılırım:)
YÜRÜ be sword :D
fsunnetci
20-07-2010, 08:54
ılk basta deneyecegım typerlardan bırısı arasına girdı Gns. SKN yı gectıgı ıcın...
Selçuk bu ne şiddet bu ne celal:hahaha::hahaha:
Hepinizi geçeyimde siz görünn:D:D:hahaha:
adam ekeye yasladı abi ne diyosun sen :D
fsunnetci
20-07-2010, 08:57
Arkadaslar dun oglen istanbul garage da dynoya ciktik fanimiz maalesef yoktu icerinin sicakligi 30 derece IAT 50 derece sicaklikta cikmis veridir fan alindigi zaman tekrar cikacaz
http://img686.imageshack.us/img686/7564/dsc01702small.jpg
Olm Yılmaz Bırak IAT'ı Mithatı Eğriler enflasyon eğrileri gibi sürekli çıkışta daha ne istiyorsun :hahaha::hahaha:
en beğendim en temiz en güzel ep3 type r başka tanımam
Bir gece düzenliyelim
en iyi sürücüler iddialı olan typer ları kullansın
gündüz vakti aynı kantara gidip kiloları eşitliyelim ve o şekilde gidelim bir mekanda arabaları cekelim bir daha gece yola cıkana kadar ellenmesin araçlar
gece marşa basalım kumburgaza sıkalım
herkes tek tek denesin birbiri ile en hızlı TYPER belli olsun
varmısınız ?
Bir gece düzenliyelim
gündüz vakti aynı kantara gidip kiloları eşitliyelim ve o şekilde gidelim bir mekanda arabaları cekelim bir daha gece yola cıkana kadar ellenmesin araçlar
varmısınız ?
fix 1350 kg olacak tum araclar en temizi :icon_tup:
el elden üstündür geçilmicek araba yoktur yemeyin birbirinizi :)
Bir gece düzenliyelim
varmısınız ?
aracım çıktığı anda rodajı bittiği anda ki ağustos gibi olucak ben varım ;)
ahmet3425
20-07-2010, 10:20
Bir gece düzenliyelim
varmısınız ?
o zaman fn2 leride katalım onlarda kilolarını dusursunler.
yada ep3 ler kilolarını onlarla esitlesinler...
o zaman da işler karısır demedi demeyin:D
bana kalırsa arabasını hızlandırmak icin herkes elinden geleni yapsın cıkalım deneyelim bu kilo esitleme isi bana biraz sacma geliyor...
atıyorum BA typer cai headers egzos uclemesinde su an en hızlı typer benim gozumde sebebi enesin 55 kilo olması olabilir ama herkes bunu kubul etmis BA typer hızlı...
ep3 ile fn2 denedi fn2 inin koltukları sokuktu yanyana yuruduler ondan sonra fn2 ye yok koltugu sokuktu yok bizde sokelim oyle deneyelim dendi tartısma cıktı muhabbet uzadı gitti:) bunun gibi...
hangi arabanın hızlı olduğunu görmek için kilo eşitlemek kadar normal ve doğal birşey olamaz bencede
ordan krıkoyu ver bunun söforu kılolu stepneyı sök sundanda teybı cıkaralım 200gr attıkmı tamamdır:)
ahmet3425
20-07-2010, 10:29
hadi tamam kiloları esitledik diyelim spec farklılıkları ne olacak ?
mesela bizim dbs su an ap ayrı bi specde biz napcaz:D:D
ben kilo ölçümlerinden sonra ihtiyaç molası veririm 200 300 gr ne çıkarsa artık :hehe:
benim kilo takıntım yok:D
hadi tamam kiloları esitledik diyelim spec farklılıkları ne olacak ?
mesela bizim dbs su an ap ayrı bi specde biz napcaz:D:D
moruk zaten amaçta onu görmek değilmi yani en hızlıyı ?
kilosu eşit sürücüsü kuvvetli olan 2 araç düşün specler haricinde hiçbir dezavantajı olmayan
atıyorum filtre egzost headers kpro lu araçlar specler aynı ama birinde dc var birinde bilmem ne vs vs gibi asıl gerçek fark gerçek güç burada belli olur bence
He birde yakıt var herkes aynı yerden yakıt alıp depolar muhurlensin :) :) :)
Juggernaut
20-07-2010, 10:40
Güzel sonuç hayırlı olsun.
Aynı model ve speclerdeki araçların hızlısını görmek için kilo eşitlemek bencede mantıklı.Farklı model ve markalardaki araçlar deniyorsa mantıksız oluyor biraz kilo eşitlemek.
_muhaRRem
20-07-2010, 10:41
Bir gece düzenliyelim
varmısınız ?
hakkıyla deneme olsun,adam gibi gazlansın sorun yok.benim sinirlendiğim haksızlık edilmesi.gerisi umrumda değil geçen geçer zaten. Ama haksızlık varsa dayanamıyorum kardeşim..
_muhaRRem
20-07-2010, 10:42
3 günlük dünya sözünede hastayım.. herkes etrafta fıldır fıldır jant beyin egzantrik arar sonra 3 günlük dünya demir yığını denir.Herkes o rollinge geçmeye çıkar,geçilincede üzülür kimse birbirini kandırmasın.
ahmet3425
20-07-2010, 10:55
3 günlük dünya sözünede hastayım.. herkes etrafta fıldır fıldır jant beyin egzantrik arar sonra 3 günlük dünya demir yığını denir.Herkes o rollinge geçmeye çıkar,geçilincede üzülür kimse birbirini kandırmasın.
aynen kardesim +1905...
fsunnetci
20-07-2010, 11:31
Ramo Erkan duymasın:hahaha:
Bir gece düzenliyelim
varmısınız ?
benim araç geldigi zaman bana uyar kanka :) ama 5 biticek 6 ya cekilcek pedal paspas devam edilcek ;)
VTec_king
20-07-2010, 12:57
ne kadar para o kadar hız:)
Ne kadar alkış o kadar kalkış :) Rahmetli Nur içinde yatsın..
Cimmeria
20-07-2010, 13:11
niye hastasın ? ben jantta aradım, beyinde aradım, egzantrikte ararım ama geçildim diye kimseyi kırmam, hak yemem.
Evet üzülürüm ama bunu kendi kendime yaşarım kalkıpta normalde yüzyüze baktığım insanlara klavyeden atar gider yapmam :) Yarın ne olacağı belli değil ve metal parçaları için insanları kırmaya değmez.
Ha ben böyle düşünüyorum herkes aynı şekilde düşünmek zorunda değil, hırs yapan vardır, insan kırmayı göze alan vardır onada saygı duymak lazım.
burdakı ortak noktamız otomobıller onun harıcınde hayatın gerı kalan kesımınde ortak noktalrı olan görusen arkadaşlar ıcın doğrudur kırmamak lazım ama sadece ototmobıl konusunda bırbırıyle muattap olan ınsanlar ıster ıstemez daha farklıı dusunuyor gıbı gelıyor bana.
yaw rasım ne bılıyor? bı typerın ne kadar hızlı olacagını ne kadar bılıyor? ama rasımde aptallık ıste saf saf sanzıman sorunlu ıken gelmıs.. bak benım 5 ım duvar oluyo dıye kımseyle denemedım.. yapılsın gelsın herkese gıder ;)
ama rasımde (aptallık) ıste saf saf sanzıman sorunlu ıken gelmıs..
orda yazılı olan aptallık lafını sana iyade ediyorum onu edit lersen sevinirim kimsenin kimseyle alay etme hakkı yok burda..
hiç alınmadım kardeşim bende bunun bilincindeydim ilk rolling olmasından dolayıdır herkez bu hatalara düşmüştür..
VTec_king
20-07-2010, 13:45
Rasim Rollere gelmemekde arabanın keyfini kendin tek başına çıkarmakda en iyisini yapıyordun bak bulaştın böyle oldu
Kilo eşitlemek çok mantıklı neden mantık dışı oldu anlamadım şimdi
ozaman kimse kilo eşitlemesin
ben söker VB yi gelirim kimse itiraz etmesin
başka şeylerde yaparım VB ye kimseye de sölemem kimsede o gece gecemez bukadar da büyük konuşuyorum :):):)
siz karar verin ben teklifi yaptım
bence araçların hangisin hızlı oldugnu görmek için
En iyi sürücüler iddialı Typer ları kullanmalı ki
sürücü farkı falan muhabbetleri olmasın
kg lerde eşit olsun specler konuşsun
diyelim ki
mesela
VB & SKN denedi
mugen headers - mugen beyin - isko orta boru - hks son - injen cai - 11.7 cr piston
SKN de specleri yazın hatırlamıyorum
farzedelim SKN gecti hee deriz RBC farkı yada gruppem farkı falan
anlataibliyormuyum sonra VB de RBC alır bir daha denenir yani arbaları geliştirmek açısından en mantıklısı degilmi kg eşitlemek
chiefkadir
20-07-2010, 14:09
Adam haklı beyler:hahaha:
Gece açık olan bir kantara girip kilolar eşitlenirse şüferlerde az çok denk olursa hangi araba iyi anlaşılır:)
fsunnetci
20-07-2010, 14:25
ama rasımde (aptallık) ıste saf saf sanzıman sorunlu ıken gelmıs..
orda yazılı olan aptallık lafını sana iyade ediyorum onu edit lersen sevinirim kimsenin kimseyle alay etme hakkı yok burda..
Kanka takma boşver seni bilen biliyor Bizim Erkan ile Sen EP3 kullananlar arasında en efendi kimseyle işi olmayan TypeR sahiplerisiniz STP'nin dış tahriklerine gelmeyin bence:D
Rasim Rollere gelmemekde arabanın keyfini kendin tek başına çıkarmakda en iyisini yapıyordun bak bulaştın böyle oldu
çok haklısın kardeşim..
çok haklısın kardeşim..
olan biten yok rasim rollingte aracın keyfi cıkıyor solo bir yere kadar 1-2 3. de atarsın vitesi zaten alısınca kolay kolay kimse gecemez aracın ciddi yuruyen bir arac sen kimseye bakma rollinge cıkarsın kimse ile muhatab olmazsın olur biter :icon_tup:
gecmis olsun hayırlısı ile en kısa zamanda cıkar umar aracın ..
edo typer
20-07-2010, 16:48
slmlar:D
masallah konu sahıbı araca dyno egrısı cok guzel duruyor.. ama hp bence gercekcı deıl,el ıle gırılen degerler oldugu surece hıcbır dynoda tam net degerı yakalayamazsınız.. 200 bın dolar dynamicse verıcegımıze dıger dynolarda ayar yaparız,taktıgımız parcaların farkını yuzde olarak goruruz dıyenlerın tercıhıdır bence.
skn olayına gelınce sanzımanda sıkıntı varken denemek yanlıstır,kımseye guvenılmez zmnında bende aynı hatayı yaptım bıdaha hıc yapmadım,sknın sahıbıde bı daha yapmaz:D gecermıydı gecılır mıydı bılınmez araba bu sonucta;)
ozgun ve cem: 123456 ayarı yoktur backpressure vardır yemeyın mılletı:D dayasana cam acılarını 30 dereceyede bakalım araba 6da yuruo mu kurnaz:D
hılmı: cok haklısın kantar ve typer surebılenlerın denemesı cok zewklı olur..
stp: 6ya cekmene o kdr gerek yok:D:D
ottoman::D bıtır arabanıda gezdır benı:D sknyı gecırtmem sıze:D ben geceyım barı yap bı kıyak:D:D
_muhaRRem
20-07-2010, 17:51
amaç kişi geçmekse rasimle denersiniz.ama SKN geçmek istiyorsanız veya düzgün deneme olacaksa kg ler eşitlenerek ben kullanıırm,miink lerin dediği gibi..hertürlü 70-240 yaparız. baştan sona videolu. hak yerini bulsun.herşey açık net olsun.delikanlı rollingi olsun
Serhat Y.
20-07-2010, 17:57
Kilo esitleme olayi hosuma gitti, hep buani beklemistim bende nezaman cikiliyor bence bu konuda netlestirelim tarihi,,
_muhaRRem
20-07-2010, 18:06
niye hastasın ? ben jantta aradım, beyinde aradım, egzantrikte ararım ama geçildim diye kimseyi kırmam, hak yemem.
Evet üzülürüm ama bunu kendi kendime yaşarım kalkıpta normalde yüzyüze baktığım insanlara klavyeden atar gider yapmam :) Yarın ne olacağı belli değil ve metal parçaları için insanları kırmaya değmez.
Ha ben böyle düşünüyorum herkes aynı şekilde düşünmek zorunda değil, hırs yapan vardır, insan kırmayı göze alan vardır onada saygı duymak lazım.
ben sana yazmadım bu yazıları genelleme yaptım.seni tanımıyorum bile desem yerdiri yani. hastayım çünkü kimse 3günlük dünya gibi yaşamıyor.
edo typer
20-07-2010, 18:09
amaç kişi geçmekse rasimle denersiniz.ama SKN geçmek istiyorsanız veya düzgün deneme olacaksa kg ler eşitlenerek ben kullanıırm,miink lerin dediği gibi..hertürlü 70-240 yaparız. baştan sona videolu. hak yerini bulsun.herşey açık net olsun.delikanlı rollingi olsun
la skn yı neden gecmek ıstıyım:D:D mıllet er typerı gecmek ıstesın:D:D kı artık benım typerım yok:(
_muhaRRem
20-07-2010, 18:18
la skn yı neden gecmek ıstıyım:D:D mıllet er typerı gecmek ıstesın:D:D kı artık benım typerım yok:(
ya ben sana demedim zaten :) ortaya dedim. SKN -VB-GNS-ER fark etmez kanka. bi araba ile deneme olucaksa. hakkıyla olmalı onu diorm
sımdı mınıklerın dedıgı gıbı bır organızasyon olucakmı olmıcakmı??
edo typer
20-07-2010, 18:52
ya ben sana demedim zaten :) ortaya dedim. SKN -VB-GNS-ER fark etmez kanka. bi araba ile deneme olucaksa. hakkıyla olmalı onu diorm
bende en basından berı aynısını soluorum.. denenıcekse yan geldı camura battı olmasın.. hersey 4 4luk olsun gonuller bır olsun:D
_muhaRRem
20-07-2010, 18:54
bende en basından berı aynısını soluorum.. denenıcekse yan geldı camura battı olmasın.. hersey 4 4luk olsun gonuller bır olsun:D
aynen benim mantık işte :D
Honda Type_R
20-07-2010, 19:13
selcuk bende seni gercekten typerdan anlayan birisi sanirdim bu yaziyi nasil yazdin anlamadim sahsen sen degilmisin arac sicakken gitmez yok soguk olmasi lazim diyen, sen bilirsin iat in ne oldugunu araba 50 dereceyken ve 5 dereceyken nasil olacagini dimi bizde ilk ciktigimizda o kadar sicak oldugunu beklemiyorduk beyinde bu degerleri gorunce yazdim sence bu sicaklikta cikan egri ile 5 derecede cikan egri bir olur mu???
bence bu egriyi gordugun zaman ilk once bir tebrik etseydinde ondan sonra birseyler yazsaydin bence daha mantikli olurdu ama yine sen onun yerine baltalamayi dusundun neyse diyecek cok bir sey yok sana
Muharrem bak kardesim sen beni tanimazsin ben seni tanimam dunyada hicbir arac gecilmez degildir elbet biri bir sey yapar cikar gecer bunda hemfikiriz sanirim
Ben rasimi severim o araci almasi icinde cok cabaladim bunu kendiside bilir ben rasimle konustum bir gece dedimki rasim bir ayar yaptik deneyelimmi dedim oda abi gec oldu ertesi gun atasehirde bulusacaz gel dedi bende dedimki sorun degil kardesim gelirim bakalim beni kac boy gececeksin dedim hatta bir gorelim sonucunu dedim kendisine bana deseydiki abi problem var aracimda ben onu emin ol atasehire bile gondermezdim. He atasehire geldim o zaman nie demediniz peki aracda problem var diye denmedi cunku gececeginizden cok emindiniz bende geciceginizden emindim zaten ben aracimi gormeye gelmistim cunku sidik yaristirmaya degil ama dersenki ciksin deneyelim deneriz problem yok sen kullan ondada problem yok gecilsemde problem yok benim acimdan ama siz hirs yapiyorsunuz buda iyi bir sey degil emin ol ben gecildigim zaman derimki helal olsun bu kadar geciyo aracimi nasil iyilestiririm die dusunurum alirim rbc yi deneriz bir daha ama su haliyle bitsin bir daha denemek isterim bende rbc yokken bir de ben rbc taktiktan sonra deneriz olur mu kardesim
he birde demissinki klavye basinda herkes baska oluyo die valla benim icimde disimda bir beni bilen taniyan herkes ne kadar duzgun lafinin arkasinda olan biri oldugumu iyi bilir ben izliyorum bakiyom illa her postta bole bir yazi birilernin kesin cikiyo bunada anlam veremiyorum ya hadi neyse
bence bu konu fazla uzamasin araciniz ciksin dener goruruz bende rbc yokkken ve varken ok herkese iyi aksamlar saygilar
maşallah.fan olmadan dogru rakam zor dyno kalibrasyon ayarları vs.en güzeli yolda deneyerek görmek:icon_tup:
mechanıcer
20-07-2010, 19:33
tebrıkler valla yılmazıda su muhabetlere soktunuz ya helal olsun.okdar ınsan gordum aralrında gecıldıgını bagıra bagıra soyleyen tek ada yılmazdır gectıysede hakkıdır soyler.yazılmıs ya yok tampon arkası camurluk boyu vss ha km farkı ıle ha santım varkı ıle gecmek herdaım gecmektır. rasımın arabasında problem oldugunu bız daha 2 ay once konustuk sadece 3 te vardı ozman uyarmıstım gel degısıyım dıe sonra yaparız dedı ve dedıgım senaryo oldu dıger vıteslerde gıtıı. sımdı yapacagım aracı cıkacak yenıden denerler arac artık rasımındır bu aracıda rasım kullanmalı herkes yanında sofor getırıse olmaz bu ıs.neyse hakkatten bos muhabetler kırmayın bırbırınızı ama ılla bosa sallanacaksa yuz yuze ıken sallansın daha ıyı algılarız.
artı forumumuz type-r ustası acısındanda bayabı zengınlık kazanmıs bunuda belırtıyım ne mutlu bıze. GNS type-r hıcbırzman stp ıle deneyecegını sanmıyorum. herseyın denemekten ıbaret olmadıgını bılen kısılerıs yılmazda bende guneste.. bos hırlar pesınde kosuyorsunuz okadar.rasım kardesıme belkı bos daha toy dıyorusunuz ama tenıdıgım bır cok kısıden daha ıyı araba kullanır. bunu korfezde de kendı klasmanında ıspatlamıstı. ama onun en cok sevdıgım ozellıgı ney bılıyormusunuz her bındıgı aracın motorunun ustası oldugunu zannetmıyor bır bılene danısır herzman... b16 vtec de kaldı k20 farklıdır...
saygılar
selcuk bende seni gercekten typerdan anlayan birisi sanirdim bu yaziyi nasil yazdin anlamadim sahsen sen degilmisin arac sicakken gitmez yok soguk olmasi lazim diyen, sen bilirsin iat in ne oldugunu araba 50 dereceyken ve 5 dereceyken nasil olacagini dimi bizde ilk ciktigimizda o kadar sicak oldugunu beklemiyorduk beyinde bu degerleri gorunce yazdim sence bu sicaklikta cikan egri ile 5 derecede cikan egri bir olur mu???
bence bu egriyi gordugun zaman ilk once bir tebrik etseydinde ondan sonra birseyler yazsaydin bence daha mantikli olurdu ama yine sen onun yerine baltalamayi dusundun neyse diyecek cok bir sey yok sana
Muharrem bak kardesim sen beni tanimazsin ben seni tanimam dunyada hicbir arac gecilmez degildir elbet biri bir sey yapar cikar gecer bunda hemfikiriz sanirim
Ben rasimi severim o araci almasi icinde cok cabaladim bunu kendiside bilir ben rasimle konustum bir gece dedimki rasim bir ayar yaptik deneyelimmi dedim oda abi gec oldu ertesi gun atasehirde bulusacaz gel dedi bende dedimki sorun degil kardesim gelirim bakalim beni kac boy gececeksin dedim hatta bir gorelim sonucunu dedim kendisine bana deseydiki abi problem var aracimda ben onu emin ol atasehire bile gondermezdim. He atasehire geldim o zaman nie demediniz peki aracda problem var diye denmedi cunku gececeginizden cok emindiniz bende geciceginizden emindim zaten ben aracimi gormeye gelmistim cunku sidik yaristirmaya degil ama dersenki ciksin deneyelim deneriz problem yok sen kullan ondada problem yok gecilsemde problem yok benim acimdan ama siz hirs yapiyorsunuz buda iyi bir sey degil emin ol ben gecildigim zaman derimki helal olsun bu kadar geciyo aracimi nasil iyilestiririm die dusunurum alirim rbc yi deneriz bir daha ama su haliyle bitsin bir daha denemek isterim bende rbc yokken bir de ben rbc taktiktan sonra deneriz olur mu kardesim
he birde demissinki klavye basinda herkes baska oluyo die valla benim icimde disimda bir beni bilen taniyan herkes ne kadar duzgun lafinin arkasinda olan biri oldugumu iyi bilir ben izliyorum bakiyom illa her postta bole bir yazi birilernin kesin cikiyo bunada anlam veremiyorum ya hadi neyse
bence bu konu fazla uzamasin araciniz ciksin dener goruruz bende rbc yokkken ve varken ok herkese iyi aksamlar saygilar
yılmaz abicim bence uzatmayalım aslında hata bende ben seni atasehire çagırmayacaktım seninle yalnız denerdik herkez eksiklerini görürdü belki bana inanmayacaksın belki telefondada inanmadın ama gerçekten cuma akşamı eve geç kalmıştım gelmedi felan diye algılamanı istemiyorum keşke gelseydim bu olay bu kadar uzamazdı neyse abi..
Honda Type_R
20-07-2010, 21:13
saolsin ramazanim bu guzel sozlerin icin :icon_tup:
edo typer
20-07-2010, 22:50
tekrardan 2 aracada masallah.. Iat konusuna soyle bırsey solıyım,dısarısı 30 derece ıken ıat nın atmosferık bır aracta yada turbo sc farketmez ( nos,co2) tarzı bır sogutucu olmadan en ıyı seneryo ıle 30 derece ceker. dıs hava sıcaklıgının daha dusugu bır hava cekmez ımkansızdır. ıat nın 50 olması aracta bellı yavaslamaya sebep olur ama bu dyno kagıdına ole agım sahım yansımaz cunku ortaya cıkan degerler bellı hava sıcaklıgında tam emın deılım yanlıs solemıyım 20 derecede denız sevıyesınde 1 atm basınc altında bellı nem oranlarıda oldugu farz edılerek verır ekran yanı duzenlenmıs hp. ıatden dusgun olsaydı aracınız max 2 hp fazla cıkardı dıe dusunuorum. ben cok bılgılı bu ısın sonu bır ınsan deılım bu soledıklerım kendı aracımın dyno tune esnasında,orcunun typerı yaparken,mertın turbo typerı yaparken edındıgım bılgıler.dedıgım gıbı araclar yolda bellı olur dyno vs dyno karsılastırması bugune kdr hıcbır zmn dogru sonuc vermemıstır..
soyle ornek verıyım,best servıs muzaffer abının orda saydıgım 3 aracta headers fıltre egzos kpro varken alınan degerler soyle;
dkj 209 hp
au 214 hp
er 216 hp bu dynoda au nun egrısı benımkınden ıyı duruyordu benım aracım peak hp yapmıstı dynoda bulunan sımılasyona gore au benım onumdeydı. ama yolda hıc oyle olmadı. aracıma conta rbc egzantrık eklemesınden sonra aynı dynoda 240 hp verdım. ertesı gun dyno ustunde ayara dokunmadan egzantrık kasnagını ayarladık ve 251 hp aldık. ertesı gun serp dynoya gıttım 263 hp verdım.dynolar arasında 5 km var yok:D pasaoglunda sadece dc headers ıle 214 hp cıktım var. sımdı dc headers ıle bu arac headers fıltre egzos kpro halı ıle aynı mıydı?
@mechanıcer b16 bıttı k20 basladı demıssın selcuk ıle ılgılı oldugunu dusundum ama bu arabaları ogrenmek ne kdr kurcaladıgın ıle alakalı. soyle bırsey sorıyım honda servısındekı her usta k20yı en ıyı bılen olabılır mı? camkıranda ben dkjye dc race headers takılırken kule gergısının ordan sokmaya calısıp bu olmuo dıyen bas ustayı gordum;) honda yetkılı servısınde headersın nasıl takılcagını ben anlattım ustaya;) herkes her aracı bılemez her aracın puff noktası farklıdır. k20den ındım ewoya bındım sudan cıkmıs balık gıbıyım ewodan her anlayanı yakaladıgımda soru yagmuruna tutuyorum ogrenmem lazım;) ıns typera harcadıgım zmnı ewoya harcıyabılırımde onuda ogrenmıs oluruz.
mechanıcer
20-07-2010, 23:22
tekrardan 2 aracada masallah.. Iat konusuna soyle bırsey solıyım,dısarısı 30 derece ıken ıat nın atmosferık bır aracta yada turbo sc farketmez ( nos,co2) tarzı bır sogutucu olmadan en ıyı seneryo ıle 30 derece ceker. dıs hava sıcaklıgının daha dusugu bır hava cekmez ımkansızdır. ıat nın 50 olması aracta bellı yavaslamaya sebep olur ama bu dyno kagıdına ole agım sahım yansımaz cunku ortaya cıkan degerler bellı hava sıcaklıgında tam emın deılım yanlıs solemıyım 20 derecede denız sevıyesınde 1 atm basınc altında bellı nem oranlarıda oldugu farz edılerek verır ekran yanı duzenlenmıs hp. ıatden dusgun olsaydı aracınız max 2 hp fazla cıkardı dıe dusunuorum. ben cok bılgılı bu ısın sonu bır ınsan deılım bu soledıklerım kendı aracımın dyno tune esnasında,orcunun typerı yaparken,mertın turbo typerı yaparken edındıgım bılgıler.dedıgım gıbı araclar yolda bellı olur dyno vs dyno karsılastırması bugune kdr hıcbır zmn dogru sonuc vermemıstır..
soyle ornek verıyım,best servıs muzaffer abının orda saydıgım 3 aracta headers fıltre egzos kpro varken alınan degerler soyle;
dkj 209 hp
au 214 hp
er 216 hp bu dynoda au nun egrısı benımkınden ıyı duruyordu benım aracım peak hp yapmıstı dynoda bulunan sımılasyona gore au benım onumdeydı. ama yolda hıc oyle olmadı. aracıma conta rbc egzantrık eklemesınden sonra aynı dynoda 240 hp verdım. ertesı gun dyno ustunde ayara dokunmadan egzantrık kasnagını ayarladık ve 251 hp aldık. ertesı gun serp dynoya gıttım 263 hp verdım.dynolar arasında 5 km var yok:D pasaoglunda sadece dc headers ıle 214 hp cıktım var. sımdı dc headers ıle bu arac headers fıltre egzos kpro halı ıle aynı mıydı?
@mechanıcer b16 bıttı k20 basladı demıssın selcuk ıle ılgılı oldugunu dusundum ama bu arabaları ogrenmek ne kdr kurcaladıgın ıle alakalı. soyle bırsey sorıyım honda servısındekı her usta k20yı en ıyı bılen olabılır mı? camkıranda ben dkjye dc race headers takılırken kule gergısının ordan sokmaya calısıp bu olmuo dıyen bas ustayı gordum;) honda yetkılı servısınde headersın nasıl takılcagını ben anlattım ustaya;) herkes her aracı bılemez her aracın puff noktası farklıdır. k20den ındım ewoya bındım sudan cıkmıs balık gıbıyım ewodan her anlayanı yakaladıgımda soru yagmuruna tutuyorum ogrenmem lazım;) ıns typera harcadıgım zmnı ewoya harcıyabılırımde onuda ogrenmıs oluruz.
ustune alınan alınır kım alırsa alsın. tek vtecten ınıp type-r a bınen selcukmu ?.honda servısındekı ustanın ne yaptıgı benı ılgılendırmes benım vermek ıstedıgım herkes dıreksıyona gecınce uzman oluyor onu vurgulamak ıstedım.camkıranı bılmem ama terakkıde halıl usta var k20 de baya ıdır eger oyle bırı arıyorsan ızmırde.yetkılı servıstekı adam orj olmayan paracayı takmayı bılmez cogu zman ama bı headers takamadı dıe onu kucumseme o sadece k20 degıl d15 ı de vs alayını bılmek zorunda bunu es gecmeyın. neyse konu bu degıl ben demek ıstedıgım ıanlattım soyledıgımde dogrudur. her kaputu kaldırıp yagına bakan usta olsaydı bugun burda gordugumuz yapılmıs aracları bızlerle paylasan emektarlara haksızlık olur.
edo typer
20-07-2010, 23:35
ustune alınan alınır kım alırsa alsın. tek vtecten ınıp type-r a bınen selcukmu ?.honda servısındekı ustanın ne yaptıgı benı ılgılendırmes benım vermek ıstedıgım herkes dıreksıyona gecınce uzman oluyor onu vurgulamak ıstedım.camkıranı bılmem ama terakkıde halıl usta var k20 de baya ıdır eger oyle bırı arıyorsan ızmırde.yetkılı servıstekı adam orj olmayan paracayı takmayı bılmez cogu zman ama bı headers takamadı dıe onu kucumseme o sadece k20 degıl d15 ı de vs alayını bılmek zorunda bunu es gecmeyın. neyse konu bu degıl ben demek ıstedıgım ıanlattım soyledıgımde dogrudur. her kaputu kaldırıp yagına bakan usta olsaydı bugun burda gordugumuz yapılmıs aracları bızlerle paylasan emektarlara haksızlık olur.
ben hıcbır ustayı asagılamadım.. bak sende ne guzel solemıssın d15ıde bılmesı lazım dıe. adam k20ye bınıosa tek bılmesı gereken k20dır. b serısı ıle ılgılı hıcbırseyı bılmem ben mesela. ustalık flnda alakam yoktur zewkıne bılırım. halıl ustayı ıyı tanırım cokta sewerım. ama benım her aracımı yapan ustam vardır yıllardır hep ona gotururum. arac sahıbı aracını bılmezse bu dewırde akıl verenı cok olur hepte canı yanar. arac sahıbı ya aracını bılıcek yada cok parası olucak salak yerıne konmaya alısık olucak. benım gorusum budur. kımse anasının karnında ogrenmıyor arabasının ozellıgını denıyor yanılıyor sonrada ogrenıyor.
bizim cırak viraj demirini gecirmeden headersı gecirdi gecen monte etti sonra abi bu parcayı ne yapacam diye soruyor :)
cevabı biliyorsunuz :)
mechanıcer
20-07-2010, 23:39
ben hıcbır ustayı asagılamadım.. bak sende ne guzel solemıssın d15ıde bılmesı lazım dıe. adam k20ye bınıosa tek bılmesı gereken k20dır. b serısı ıle ılgılı hıcbırseyı bılmem ben mesela. ustalık flnda alakam yoktur zewkıne bılırım. halıl ustayı ıyı tanırım cokta sewerım. ama benım her aracımı yapan ustam vardır yıllardır hep ona gotururum. arac sahıbı aracını bılmezse bu dewırde akıl verenı cok olur hepte canı yanar. arac sahıbı ya aracını bılıcek yada cok parası olucak salak yerıne konmaya alısık olucak. benım gorusum budur. kımse anasının karnında ogrenmıyor arabasının ozellıgını denıyor yanılıyor sonrada ogrenıyor.
neguzel soylemıssın kendı ustam var goturum dıe. ıste bızım burda herkes kendı yapıo havasında ben onu vurguladım. neyse halıl usta ıyı dostumdur honda yıllarından gorursen selam sole. ıı geceler
chiefkadir
20-07-2010, 23:42
En yakın deneme nezaman brolar şööle 240-250 lerin görüldüğü gündüz videosu olmamı :)
edo typer
20-07-2010, 23:44
neguzel soylemıssın kendı ustam var goturum dıe. ıste bızım burda herkes kendı yapıo havasında ben onu vurguladım. neyse halıl usta ıyı dostumdur honda yıllarından gorursen selam sole. ıı geceler
Aleykum selam. ben ustamla fıır alısverısı yapmayı sewıyorum usta bu boyle olsa nasıl olur derım denıyelım der yada bı gıt delı mısın der:D bıde arabamda bı ses var nedendır demem. usta arabamda su arıza var dıebılıyorum cok sukur. benım ogrendıgım buna yarıyor yoksa kendım acıp toplama cesaretı gosteremedım henuz:D bıde sanzımanı sewerım ustamın cırakları dokunamaz ustamla ben yaparız zewk alıorum:D
En yakın deneme nezaman brolar şööle 240-250 lerin görüldüğü gündüz videosu olmamı :)
en son gunduz gozuyle deneyelim dedigimizde ba$imiza gelmeyen kalmami$ti :hahaha: :D
gizliden bi organizasyon yapmak lazim ama sabah 6'da herkes gelecek mi falan zorr :) Ankara gibi normal saatlerde bo$ yol yok ki
Gunes G.
21-07-2010, 01:09
Kabaca her 6 derece C icin %1 civari fark eder, 50C iat yerine 30C iat olsa 7.5 beygir civari ediyor, 50C iat yerine 5C iat olsa (gece yapilan ayar sirasinda iat bu civardaydi) gene ayni hesaptan 18 beygir filan fark ediyor, tabi bunlar teorik hesaplar, pratikte farkliliklar mutlaka olacaktir. Bi kere air temp comp ayarindan oturu beyin 50C iat'a gore gerekli duzeltmeleri yapar, iat 5 dereceye inse bile oyle 18 beygir filan cikmayacaktir, ha air temp comp "0" olsaydi dogru olurdu ama bu mantik. Bu arada 5 C iat'ta 13.1~ AFR'ye ayarlanan arac 50 iat'ta correctiondan sonra 12.85~ AFR ile calisiyordu, air temp comp'la birazda ugrasilirsa 50 C iat icinde daha iyi bir deger ayarlanabilir, cokta muhim degil 50 iat zaten sentetik bir rakam, anca dynoda fansiz dururken gorulebilecek bir rakam.
Yilmazin demek istedigi gece 5 derece C'da daha cok guc uretecegidir, o 5 derecede muhabbetide ayar yaparken sormustu kac derece diye ben soylemistim ordan aklinda kalmistir.
Senin dedigin 2 beygire gelirsek dogru yaklasim olmus, birkac hp filan anca oynar 30 iat'ta bencede pratikte, yilmazin demek istedigi gece rollingde daha iyi sonuc verecegi hepsi o, rakamsal bir iddiasi yok zaten adamin.
Dynoya aracin kac beygir urettigini gormekten cok eskisi ile yenisi arasinda ne kadar fark oldugunu gormek icin cikmak lazim, hep ayni dynoya cikmak lazim, mumkun oldugunca ayni hava kosullarinda cikmak lazim ki daha dogru bir sonuc alinsin, yoksa dynonun 250 demesi ya da 200 demesi zaten benim icin inandirici birsey degil,oncesi ve sonrasi arasindaki fark muhim benim gozumde.
Bi video istedim ortalık birbirine girmiş herkez kendince birşey söylemiş, bu saatten sonra söylenecek 2 şey var bir iyi geceler herkeze diğeride Yılmazcım araban it gibi gidiyor geçse de geçilse de kazasız belasız kullanman dileği ile..
fsunnetci
21-07-2010, 08:21
bizim cırak viraj demirini gecirmeden headersı gecirdi gecen monte etti sonra abi bu parcayı ne yapacam diye soruyor :)
cevabı biliyorsunuz :)
Cevabı tahmin edebiliyorum:D
Senin çırakta eski ustalardanmış vida arttıranı duydumda viraj demirini artıranı duymamıştım:hahaha:
Cevabı tahmin edebiliyorum:D
Senin çırakta eski ustalardanmış vida arttıranı duydumda viraj demirini artıranı duymamıştım:hahaha:
soktuk sonra demiri araba hızlandı deeeermisim :D
ne zaman geliyon bu taraflara deniyelim:D
Yılmaz, orda yazdığım madem eksikti dyno niye çıktın demekti, skn de sanziman sorunlu madem niye geldi lafına cvp bu...
bana laf eden benim yarım kadar Typer bilse :) hoş b16 yıda bilse :D sanziman söküp takan k20ci oldum saniyo :) arabam hazır olunca her typera gider , saplamaya aldım açık ve net,herzaman söylüyorum... denemeyende kendi bilir sıkıntı yok :) başkasıyla denerken arkasından basarım :D
Yılmaz, orda yazdığım madem eksikti dyno niye çıktın demekti, skn de sanziman sorunlu madem niye geldi lafına cvp bu...
bana laf eden benim yarım kadar Typer bilse :) hoş b16 yıda bilse :D sanziman söküp takan k20ci oldum saniyo :) arabam hazır olunca her typera gider , saplamaya aldım açık ve net,herzaman söylüyorum... denemeyende kendi bilir sıkıntı yok :) başkasıyla denerken arkasından basarım :D
yaw hacı şu sıkıntılı günde güldürdün ya beni Allah razı olsun :D
Aahahahaha yarıldım :hehe:
VTec_king
21-07-2010, 15:18
Selçuk nick ini STP-R yapmalı herkese gider yapıyor
ama unutuyor para çokomel ilişkisini
Hırs herzaman iyidir kazanmayı sağlar ama fazlası herzaman zarar verir
büyüklerimiz böyle demişler..
chiefkadir
21-07-2010, 15:18
bana laf eden benim yarım kadar Typer bilse :) hoş b16 yıda bilse :D sanziman söküp takan k20ci oldum saniyo :) arabam hazır olunca her typera gider , saplamaya aldım açık ve net,herzaman söylüyorum... denemeyende kendi bilir sıkıntı yok :) başkasıyla denerken arkasından basarım :DSenin "S" tuşu açık kalmış:hahaha:
Selçuk nick ini STP-R yapmalı herkese gider yapıyor
ama unutuyor para çokomel ilişkisini
Hırs herzaman iyidir kazanmayı sağlar ama fazlası herzaman zarar verir
büyüklerimiz böyle demişler..
para cokomeli banami soyluyosun egemen :) typeri yapacagım proje benim için kolay rakam, TBye harcadıklarım yanında , kendinlemi karıştırdın beni 8 sene vtece binip filtre egzozdan ileri gidemedin ;)
para cokomeli banami soyluyosun egemen :) typeri yapacagım proje benim için kolay rakam, TBye harcadıklarım yanında , kendinlemi karıştırdın beni 8 sene vtece binip filtre egzozdan ileri gidemedin ;)
yok bı ara header takmıstı:)
şanzımanı hallette bakalım kacta kac yapacan sayacaz:)
VTec_king
21-07-2010, 16:30
ailemle ben tatile bile gittim o araba ile.ayrıca gerektiği kadarda adından söz ettirdi o araba başka bir şeye gerek kalmadı :)
sana paran yok zaten demedimki ben, senden zengini çıkar senden daha iyisini yapar
bunu unutuyorsun sen işte.
nerde adını soz ettirdi egemen :) geleni geceni elek etmissin gibi anlasilio :)
hersey para değil, parayla satın alamayacağın bilgiler var ;)
VTec_king
21-07-2010, 16:41
selçuk unutuyorsun herhalde eski günleri benim arabanın arka kolduğunda otururken abi vtec alıcam bende vtec kaldırmayı bana öğretirmisin dediğin günleri unutma,stp ye para harcadın yaptın ettin arabanı sevdin bende arabamı sevdim 8 sene bindim 2 kere motor yaptım 1 kere şanzıman değiştirdim 79.000 de aldım 276.000 de sattım sefasını sürdüm
ailem dolayı ileri projeler yapamadım,şu andada type r aldım yine bana yetecek kadar yaptım biniyorum ,msn de bana ulan sen bile type r aldın ben hala alamadım dediğinide unutma.iyiki type r aldında şimdi esiyorsun,yap et bin keyfini sür kimse sana laf sölemiyor
ama sen kendi kendine giderlenip herkezin sinirini bozuyorsun.
ahmet3425
21-07-2010, 16:43
ailemle ben tatile bile gittim o araba ile.ayrıca gerektiği kadarda adından söz ettirdi o araba başka bir şeye gerek kalmadı :)
sana paran yok zaten demedimki ben, senden zengini çıkar senden daha iyisini yapar
bunu unutuyorsun sen işte.
aynen buna katılıyorum harcayacak para olduktan sonra istiyim beni kimse gecemez:D
he benden daha zengini cıkar daha fazla harcar anca gecer:D
ztn mami abide dun aksam aynısı soyledi ne kadar cok para o kadar cok malzeme o kadar cok atar gider...:D
gelecegi bırak şimdiye bak geç aldım iyisini aldım :) bu arada ben Vtec almadan hondam coma üye değildim buluşmalara gelmiyodum nasıl arabana binip abi alicam vs diyim
anlamadım, hem niye abi diyim :) bide kaldirmayi ogret abi dedim ha :D gel ben sana öğreteyim egemen, Vtec kaldırmayı, typerda vites çekmeyi;) şanslı adamsın Vtec parasına Typer aldın aradaki farkada yükle bari :D ayrıca herkes birbirine giderli sırf ben değil herkesin ici sex yapio o yüzden bana laf etme ;) ben aleni olarak gider yapiyorum sıkıntı yok , kardeşlik arkadaşlık cacik olur...
aynen buna katılıyorum harcayacak para olduktan sonra istiyim beni kimse gecemez:D
he benden daha zengini cıkar daha fazla harcar anca gecer:D
ztn mami abide dun aksam aynısı soyledi ne kadar cok para o kadar cok malzeme o kadar cok atar gider...:D
az kaldı :) az malzemelisi geçerse çok gülerim ama ;)
gelecegi bırak şimdiye bak geç aldım iyisini aldım :) bu arada ben Vtec almadan hondam coma üye değildim buluşmalara gelmiyodum nasıl arabana binip abi alicam vs diyim
anlamadım, hem niye abi diyim :) bide kaldirmayi ogret abi dedim ha :D gel ben sana öğreteyim egemen, Vtec kaldırmayı, typerda vites çekmeyi;) şanslı adamsın Vtec parasına Typer aldın aradaki farkada yükle bari :D ayrıca herkes birbirine giderli sırf ben değil herkesin ici sex yapio o yüzden bana laf etme ;) ben aleni olarak gider yapiyorum sıkıntı yok , kardeşlik arkadaşlık cacik olur...
selçuk lan bana bile abi demedin gel sana typer kullanmasını öreticem :D
VTec_king
21-07-2010, 16:57
Hondam.com a üye değilmiydin en çok mesaj atan sendin en çok banlananda nasıl olucaksa hondam.com a üye değildim diyorsun :)
Ayrıca en iyi type r dediğin şu anda BA type r :)
Senden öğrenecek hiç bir şeyim yok ben gayet iyiyim
yakında banada bilenirsin sen gel deneyelim diye
içi sex yapan sensin başkalarınıda kendin gibi zannediyorsun
Selçuk Eski bir arkadaş tavsiyesi biraz Ağırbaşlı ol,Rahat ol kendine bile zarar veriyorsun farkında değilsin..
bikaç ay önce selçuk typer alırsa herkes banlatsın demiştim kendini herkese gider yapıcak diye :D adam açık ve net hiç değilse mevzu eglence demiyor faso fiso herkes tuttuguna :D
Hondam.com a üye değilmiydin en çok mesaj atan sendin en çok banlananda nasıl olucaksa hondam.com a üye değildim diyorsun :)
Ayrıca en iyi type r dediğin şu anda BA type r :)
yanlis anlamisin TB`yi almadan once n bulusmalara geliyodum nede uyeydim diyo siteye.
+ adam alenen herkesin icten icten hirs yaparak kaldirma durumunu alenen ortaya soyluyo,ondan batiyo zaten herkese..adam direk diyoki hekrese kaldirdim iste bu kadar basit.
yanlis anlamisin TB`yi almadan once n bulusmalara geliyodum nede uyeydim diyo siteye.
+ adam alenen herkesin icten icten hirs yaparak kaldirma durumunu alenen ortaya soyluyo,ondan batiyo zaten herkese..adam direk diyoki hekrese kaldirdim iste bu kadar basit. eywallah kankam :) olayı net ozetlemissin...
egemen BA benide geçerse o specte en iyi olur ;) enes 55 kilo yanına bı 60 kilo alacak deniycez biticek ;) geçerse tebrik ederim sıkıntı değil, ben
ne desimde en iyi BA dedin anlamadım çerçide cvp vermiş oldum...
selçuk lan bana bile abi demedin gel sana typer kullanmasını öreticem :D
sana kpro ayarlamayı ogretcem soz :D
deneyecek typer arıyorum hahaha plakasının baş harfi stp20 :D
(passaturbo1)
sana kpro ayarlamayı ogretcem soz :D
diyosunki ben typer kullanamıyosam sende ayarlıyamazsın :D ülen selçuk türkiyede typer ayarlıyamanmı kaldı :D
fsunnetci
21-07-2010, 17:15
STP'nin olduğu yerde herzaman için aksiyon var konuyu renklendiriyor adam:D
diyosunki ben typer kullanamıyosam sende ayarlıyamazsın :D ülen selçuk türkiyede typer ayarlıyamanmı kaldı :D
doğru aslında baksana mapperwars of k20 var :D
bu arada dünkü rolling den görüntüler var elimizde isteyene uygun fiyattan veririz :D
(passaturbo1)
m5
porsche
s2000
tts
fn2 typer
passat
s600 lü arkadaşlara duyurulur:D
fsunnetci
21-07-2010, 17:18
soktuk sonra demiri araba hızlandı deeeermisim :D
ne zaman geliyon bu taraflara deniyelim:D
Gelcez oralara haftaya sanırım.Yılmazla beraber Güneşin yanına gelcez görüşürüz Deneriz o zmn:D
Serhat Y.
21-07-2010, 17:21
piyasada roll yapacak ep3 kıtlığı var buara, hadi bitirinde çıksın artık şu ep3 ler, yoksa bu boş giderleşmelerin sonu pek iyi değil:rolleyes:
Serhat Y.
21-07-2010, 17:22
bu arada dünkü rolling den görüntüler var elimizde isteyene uygun fiyattan veririz :D
(passaturbo1)
m5
porsche
s2000
tts
fn2 typer
passat
s600 lü arkadaşlara duyurulur:D
önce bi 10 sn.lik trailer alalım değerlendiririz;)
fsunnetci
21-07-2010, 17:25
piyasada roll yapacak ep3 kıtlığı var buara, hadi bitirinde çıksın artık şu ep3 ler, yoksa bu boş giderleşmelerin sonu pek iyi değil:rolleyes:
EP3 sahipleri STP'nin Type R'ı bekliyorlar sanırım:D
Serhat Y.
21-07-2010, 17:27
valla herkes birilerini bekliyor açıkcası ben dahil:)
edo typer
21-07-2010, 17:36
EP3 sahipleri STP'nin Type R'ı bekliyorlar sanırım:D
herkes dıkmıs:D selcuk sana kabaran baya bısey var:D en ıısı ba dır xyz dır bılınmez ama bu laftan sonra vtec kıng nıcklı arkadasın arabası ıle denenmez bıle kendısınde typer varken baskasının ustunlugunu kabul etmıs. bende dıorum kı selcugun arac aynı specte gecılmez:D:D fark burda;) once ınsan aracına guwencek;) ben ewden cıkarken hıc gecılcem dıe cıkmadım:D
selcuk herkese gıder dıo neden kızıosunuz? gecıcegınızı bılsenız anında tamam gel dersenız.. baktınız gecmek hayal selcuk arac sahıbı dıe denemem lafları dolasıo ortada:D komıksınız;):heyoo:
zmnında bana bırısı demıstı araban bıttıyse gelıruz denıcez dıe benden fazla pıstonu headersı fln fılanı vardı ama ben sabah 8de burda olmayan adam deıl dedım. ben aracıma hep guwendım;)
Honda Type_R
21-07-2010, 17:40
yahu ne adamlarsınız heee konumu mafı perısan ettıniz hee ;D baka konuya kardesimmm :D
herkes dıkmıs:D selcuk sana kabaran baya bısey var:D en ıısı ba dır xyz dır bılınmez ama bu laftan sonra vtec kıng nıcklı arkadasın arabası ıle denenmez bıle kendısınde typer varken baskasının ustunlugunu kabul etmıs. bende dıorum kı selcugun arac aynı specte gecılmez:D:D fark burda;) once ınsan aracına guwencek;) ben ewden cıkarken hıc gecılcem dıe cıkmadım:D
selcuk herkese gıder dıo neden kızıosunuz? gecıcegınızı bılsenız anında tamam gel dersenız.. baktınız gecmek hayal selcuk arac sahıbı dıe denemem lafları dolasıo ortada:D komıksınız;):heyoo:
zmnında bana bırısı demıstı araban bıttıyse gelıruz denıcez dıe benden fazla pıstonu headersı fln fılanı vardı ama ben sabah 8de burda olmayan adam deıl dedım. ben aracıma hep guwendım;)herzamanki gibi az öz nokta ;)
edo typer
21-07-2010, 17:42
yahu ne adamlarsınız heee konumu mafı perısan ettıniz hee ;D baka konuya kardesimmm :D
aracına masallah tekrardan :D zmnında cok konum pıc oldu alısırsın zmnla:D:D
zmnında bana bırısı demıstı araban bıttıyse gelıruz denıcez dıe benden fazla pıstonu headersı fln fılanı vardı ama ben sabah 8de burda olmayan adam deıl dedım. ben aracıma hep guwendım;)
herkez diksin kanka,evde oturmaktan pas tuttuk çıkar geçeriz videomuzu çeker paylaşırız ;)
VTec_king
21-07-2010, 18:15
Ba yı ben en temiz manasında söyledim yanlış anlaşıldı
En iyisi şu anda kimdir bilinmez
Ayrıca benden hızlı adamı neden kabul etmiyim benim speclerim belli yapıcaklarımda
üstü için kendimi kasmadım hiç bir zaman elimdekilerle yapabilceğimin en iyisini yapmaya çalıştım o kadar,Denemeye bagajımı bile bolşaltmadan geliyorum bunuda birçok kişi bilir.
eğleniyorum geçiyorum geçiliyorum arkadaşlarımı görüp evime geri dönüyorum
type-R karşılaştırma konusu açablir miyiz, hırslanıp birbiri ile denmek isteyen arkadaşlar var besbelli. Altalta yazın, yapın bir org. ; bu konu da kapansın.
Arkadaşın dyno konusu amacından çıktı, en güzel araba benim arabam, en çok ben giderim konusuna döndü.
-HAKTAN-
21-07-2010, 18:26
Bi aksilik olmazsa cumartesi Job 34'le ordayım
edo typer
21-07-2010, 18:50
Ba yı ben en temiz manasında söyledim yanlış anlaşıldı
En iyisi şu anda kimdir bilinmez
Ayrıca benden hızlı adamı neden kabul etmiyim benim speclerim belli yapıcaklarımda
üstü için kendimi kasmadım hiç bir zaman elimdekilerle yapabilceğimin en iyisini yapmaya çalıştım o kadar,Denemeye bagajımı bile bolşaltmadan geliyorum bunuda birçok kişi bilir.
eğleniyorum geçiyorum geçiliyorum arkadaşlarımı görüp evime geri dönüyorum
temız derken ne alakası var? trdekı butun ctrlerı boya aletı ıle olctun sanırım? neyse bos muhabete donuyor aracına masallah.
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=59505
Burdan yakın....
konu açılmıştır, plakasının reklamını yapanlar direk olarak uzaklaştıralacaktır.
Rekabet için diğer konu lütfen; bu konu dyno konusudur.
Honda Type_R
23-07-2010, 00:46
tesekkurler
fsunnetci
27-07-2010, 14:24
Yılmaz Güneşin arabayı söyledim Haluk abiye getirin bir göreyim arabayı dedi muayene işi için sensör fln sorun olmaz dedi o tarz şeyleri hallederiz dedi aradım tel kapalıydı senin:beuj:
Cihan Çizmeci
27-07-2010, 14:37
Hay maşallahhhhhhh :) Tork nedir öyle :eek:
Allah nazardan saklasın :icon_tup:
Honda Type_R
29-07-2010, 18:24
Cihan tesekkurler
Cihan Çizmeci
29-07-2010, 19:45
Cihan tesekkurler
Ne demek ben tşk. ederim bence sizde yazılımınızı yapana ve aracınızada dönüp bir tşk. edin cidden maşallah :icon_tup: