PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Japon yunusları

miniks
19-07-2010, 12:42
http://www.savejapandolphins.org/

belki bazılarınız izlemiştir gecen cuma gecesi NTV de belgesel gibi yayınladılar.

Rıc Obarry

bu adam Dünyanın ilk yunus egitmeni flipper dizisindeki yunusları egiten ve onlar la yaşayan bir adam bu işte cok para kazanmış birisi

bir gün flipper bu adamın kucagına geliyor ve kendi kendisini nefes almayarak öldürüp intihar ediyor

ve o andan sonra bu adam kendisini esir altında tutulan yunusları kurtarmaya ve bütün dünyadaki yunusları korumaya adıyor

siteyi biraz inceleyin videoları izleyin

ve esasında yunusların cok sevildigi bir yer gibi görünen japonyanın bu kasabasındaki yunus katliamını öğrenin

Cimmeria
19-07-2010, 12:45
ben maalesef seyrettim, hayatımda kimseden böyle tiksinmemiştim.

İş icabı sürekli japonyaya giden çok arkadaşım var söylerlerdi japonlar inanılmaz gaddarlar diye anlamazdım, cuma akşamı tüylerim diken diken oldu

SOMEONESPECIAL
19-07-2010, 12:45
O yunus katliamınının videosunu izlemiştim...
Kan dondurucu :confused:

SOMEONESPECIAL
19-07-2010, 12:50
Japonlar tarih boyunca böyle gaddar olmuşlardır zaten.
2. Dünya Savaşında Çin ve ABD askerlerine yaptıkları
işkenceler hala Filmlere konu olur...

mrtngn
19-07-2010, 12:50
Gecen gün ve dün tekrar izledim...Gözlerim doldu resmen:(

Böyle bir vahşet,katliam,acımasızlık görmedim...Beni en kötü yapan ise yunusun biri kacmaya calısıyo zıplaya zıplaya kanlar icinde gidiyo ters dönüp dibe batıyo...:(

CallMeInsane
19-07-2010, 12:51
bırakalım japonların yunuslarınıda memlekette ne karada ne suda doru düzgn hayvan kalmadı onları koruyolım ilk önce

gkhunk
19-07-2010, 12:52
Gaddarlıkta korelileri de unutmamak lazım.

miniks
19-07-2010, 12:53
Esas bu konuyu paylaşmamın sebebi yunus katliamının yanı sıra

Japon halkına ve ordaki ilk okul anaokul cocuklarına balık eti diye cok agır şekilde cinko bulunduran yunus etini yedirmeleri

yani japonyua gibi bir yerde bile insanların saglıkları ile nasıl oyunandıgını su yüzüne cıkarttılar bu gizli cekimlerle

Pug
19-07-2010, 12:54
siz bir de bunlarin sokakta ki kopeklere nasil alici gozuyle baktigini gorseniz .. aralarinda yasayinca daha bir nefret eder oldum asyalilardan.. bunlar degil mi kurkleri icin onca hayvani canli canli doverek oldurenler..

miniks
19-07-2010, 12:54
bırakalım japonların yunuslarınıda memlekette ne karada ne suda doru düzgn hayvan kalmadı onları koruyolım ilk önce

Evet Haklısın

Bırakalım TR deki pitbull larıda öldürsünler dimi

onlarda nede olsa bizim memleketimizin hayvanı degil

güzel zihniyet

gurcell
19-07-2010, 12:57
Buyrun size pitbull vahşeti (!) , sevmeyin şu canavarları (!) yaa :

http://www.facebook.com/#!/video/video.php?v=425157233280&ref=mf

redlinemst
19-07-2010, 13:02
insan evladı yiyen bi toplumdan ne beklicen ?

miniks
19-07-2010, 13:04
Buyrun size pitbull vahşeti, sevmeyin şu canavarları (!) yaa :

Teşekkürler video için

Bizim memleketimiz kadar güsel bir yer daha yok müslümanlık oldugu yerde herşey düzgündür helal olanlar ve haram olanlar ayrılmıştır

hiç yedigimiz etlerde-balıklarda-kuş cins lerinde tiksinç bişi varmı

secici toplumuz

yemek yerken ayırt etmeyen topluluklardan nefret ediyorum

para kazanmak ugruna canlıların canına kıyanlardan nefret ediyorum

Ben avcıyım avlanıyorum Devletin bana izin verdigi miktarda ve tarihinde eti yenen hayvanları avlıyorum

yasa dışı avlananlardan ve sırf fişek atmak için her canlıyı avlayanlardan da nefret ediyorum

ömerve
19-07-2010, 13:07
Buyrun size pitbull vahşeti (!) , sevmeyin şu canavarları (!) yaa :

sevmeyin şu canavarları demek doğru değil bence..bu konu çok tartışıldı burda defalarca yazılan şeyi bir kere daha yazıyorum.

pitbull'ları değil onları vahşileştiren sahiplerini sevmemek lazım :) ben golden karakterinde pitbullda gördüm,çocuk gibi bu işte..nasıl yetiştirirsen öyle büyüyorlar.

pitbulların saldırgan köpek olduğu kesin,ama her pitbull canavardır mantığı çok saçma.

MKT
19-07-2010, 13:08
ya bu çekik gözlü soysuzlar CENİN yiyor.birçoğnuz izlemişsinizdir.yunusları kesip yemişler çokmu?

gurcell
19-07-2010, 13:09
Bizim ülkemizde herşey işgüzarlık düzeninde kurulmuştur. Japonlarında öyle olduğu belli.

Gelelim pitbull konusuna, ben adam gibi bebekliğinden beri sahibi ile birlikte olan hiçbir pitbull'un birilerine diş bile gösterdiğini görmedim. Terrier'i bile karanlık bir odada çiğ et ile beslersen psikopat olur.

Hayatta oynamaktan, koşturmaktan en çok zevk aldığım köpek Pitbull'dur , hatta staffordshire bull'dur , fakat işgüzarlık sayesinde ve bazı manyaklar sayesinde bu köpekler yasaklanıyor. Çok yakın aile dostumuzun bebeği oldu ve evde pitbull beslemekten vazgeçmediler. Bebek ne zaman ağlasa, ne zaman bir şeye ihtiyacı olsa bizim vahşi(!) köpek annenin paçasını çeke çeke ağlaya ağlaya bebeğin yanına getirirdi anneyi..

Çocuk şimdi 5 yaşında, en yakın dostu bu vahşi(!) pitbull. Hayvanın en çok zevk aldığı şey çocuğu sırtına alıp gezdirmek mesela...

mrtngn
19-07-2010, 13:10
sevmeyin şu canavarları demek doğru değil bence..bu konu çok tartışıldı burda defalarca yazılan şeyi bir kere daha yazıyorum.

pitbull'ları değil onları vahşileştiren sahiplerini sevmemek lazım :) ben golden karakterinde pitbullda gördüm,çocuk gibi bu işte..nasıl yetiştirirsen öyle büyüyorlar.

pitbulların saldırgan köpek olduğu kesin,ama her pitbull canavardır mantığı çok saçma.

Video'yu izleyin derim ;)

gurcell
19-07-2010, 13:10

Video'yu izledin mi?

DogukanB
19-07-2010, 13:11
discovery de bi program, ergenlik yaşına gelen çocukların kendilerini kanıtlamak için neler yaptığını anlatan. denk gelmişinizdir, afrika da azından şiş geçiren vs. neyse bi programda tam hatırlamıyorum büyük ihtimal hollandaydı, yada yakınında bi yer çocukları büyüdüklerini kanıtlamak için yunusları mızraklarla öldürüp derisini yüzüyorlardı. yunus denince aklıma geldi

gkhunk
19-07-2010, 13:12

geçenlerde bir dergide okuduğum kadarı ile bu hayvanlardaki çocuk saldırganlığı sebebi, çocuğun yeni yürümeye başladığı andaki dengesiz yürüyüşünün saldırma içgüdüsü yaratması imiş.

dergideki yazılanın yalancısıyım.

redlinemst
ya bu çekik gözlü soysuzlar CENİN yiyor.birçoğnuz izlemişsinizdir.yunusları kesip yemişler çokmu?

:icon_tup:

berkay_aydin
güzel hazırlanmış bir belgesel... Kendi milletini zehirliyor haberleri yok ! Balıkçılarıda kandırmışlar ufak balıkları yiyor size balık kalmıyor diye gerizekalılar !

ömerve
Video'yu izledin mi?

özür dilerim..videoyu izlemeden yorum yaptım.
ön yargı işte

TarikS
19-07-2010, 13:20
videoda ne oluyor? en ba$inda guzel fotograflar var da trende internet a$iri yava$, gerisini izleyemiyorum bir turlu :)

gurcell
19-07-2010, 13:22
özür dilerim..videoyu izlemeden yorum yaptım.
ön yargı işte

İşte hocam sen önyargılı yaklaştın, bizim ülkemizdeki insanların %50si önyargılarını bıraksalar daha yaşanabilir güzel bir ülkemiz olacak.

ömerve
19-07-2010, 13:25
İşte hocam sen önyargılı yaklaştın, bizim ülkemizdeki insanların %50si önyargılarını bıraksalar daha yaşanabilir güzel bir ülkemiz olacak.

pitbull vahşeti diye furya çıktı bir ara,facede geçilmez oldu ortalık..onlardan biri sandım yine.
ön yargılarımızdan vazgeçsek evet daha farklı olacak herşey ama buna engel olamıyoruz.

yakın çevrem iyi bilir;ön yargılı biri değilimdir asla her konuda ama burda hata yaptım işte :) olabiliyor böyle.

mrtngn
19-07-2010, 13:31
videoda ne oluyor? en ba$inda guzel fotograflar var da trende internet a$iri yava$, gerisini izleyemiyorum bir turlu :)

En basında nasıl güzel fotograf varsa ilerlerindede cok daha güzel fotograflar var...

redbaron
19-07-2010, 13:38
yunuslardan pitbullara nasil gectiniz be kardesim...

miniks
19-07-2010, 13:49
yunuslardan pitbullara nasil gectiniz be kardesim...

iş hayvan sevgisi olunca çok kolay

timucintt
19-07-2010, 14:01

o ceninleri japonlar değil çinliler yiyor yenilenlerde doğu türkistan türklerinin ceninleri... daha iyi araştıralım... her sarı ırktan adamların alayını japon göstermeyelim videolarda şurda burda... O videoları hazırlayanlar önce çinliyi taylantlıyı japonu koreliyi ayırt etmesini öğrensin kocaman çince yazıyor videolarda halen japon diyorsunuz.... herşeye bu kadar kolay inanmayın ayrıca o videoyu hazırlayan psikopat orda hiç bir cenini yemiyor yiyormuş gibi yapıyor orda aklı sıra bir foto çalışması yapıyor akıllı onlarda vidonun ekinde yazıyor...

MKT
19-07-2010, 14:04
o ceninleri japonlar değil çinliler yiyor yenilenlerde doğu türkistan türklerinin ceninleri... daha iyi araştıralım... her sarı ırktan adamların alayını japon göstermeyelim videolarda şurda burda... O videoları hazırlayanlar önce çinliyi taylantlıyı japonu koreliyi ayırt etmesini öğrensin kocaman çince yazıyor videolarda halen japon diyorsunuz.... herşeye bu kadar kolay inanmayın ayrıca o videoyu hazırlayan psikopat orda hiç bir cenini yemiyor yiyormuş gibi yapıyor orda aklı sıra bir foto çalışması yapıyor akıllı onlarda vidonun ekinde yazıyor...

timu farkettiysen japon diye belirtmemişim.çekik gözlü demişim.çin-japon aynı *** dimi.o videolarda çince yazdığını da biliyorum.az çok ayırt edebiliyoruz onu.o video belki uyarlama felan olabilir ama cenin yedikleri doğru dimi?

timucintt
19-07-2010, 14:08
timu farkettiysen japon diye belirtmemişim.çekik gözlü demişim.çin-japon aynı *** dimi.o videolarda çince yazdığını da biliyorum.az çok ayırt edebiliyoruz onu.o video belki uyarlama felan olabilir ama cenin yedikleri doğru dimi?

he çinliler yiyor... ama japonlar yemiyor... ee hadi çin malını boykot edelim yiyorsa :D

SOMEONESPECIAL
19-07-2010, 14:12
Her Kurban Bayramı'nda da Avrupalılar bize aynı şeyi demiyormudur sizce ?

timucintt
19-07-2010, 14:14
Her Kurban Bayramı'nda da Avrupalılar bize aynı şeyi demiyormudur sizce ?

valla abi öylede aynı katliamı onlar hergün yapıyor... onlar bizim 1 yılda tüketiğimiz eti 1 günde tüketiyor... ha kapalı hijenik ortamda olabilir ama olay kan akıtmaksa avrupalılar bu işin uzmanı...

SOMEONESPECIAL
19-07-2010, 14:16
valla abi öylede aynı katliamı onlar hergün yapıyor... onlar bizim 1 yılda tüketiğimiz eti 1 günde tüketiyor... ha kapalı hijenik ortamda olabilir ama olay kan akıtmaksa avrupalılar bu işin uzmanı...

E etin kilosu 30 TL olunca tüketim oranları normal :icon_tup:
Ne oldu bu ithal et ? Anguslar doğurmadı mı daha ?
Tavuk yiye yiye yumurtlayacağız :D:D

Schumi
19-07-2010, 14:18
Balık hariç hiçbir etçil hayvanı yemeyen Müslümanlar dışında yemek seçmeyen milletlerde bu vahşetler normal biler gözüküyor. Yazık valla.

CallMeInsane
19-07-2010, 14:30
Evet Haklısın

Bırakalım TR deki pitbull larıda öldürsünler dimi

onlarda nede olsa bizim memleketimizin hayvanı degil

güzel zihniyet

yanlış yerinle okudun galiba yazdıklarımı bende karşıyım pitbull dogo caynecorsa japanse tosa gibi hayvanların saçma sapan bir genelgeyle toplanmasına ama bilmem farkındamızındır değilmisindir her geçen yıl turkiyenin balık avlanma alanları küçülüyor yanlış avlanma trol kullanım gibi şeylerden ayrıca gene bilinçsiz avlanma orman alanlarının tahribatı gibi neden erden karada ki doğal yaşam yok oldu denecek kadar az TR de ana dolu panteri yaşardı eskiden şimdi nerde ?? tukendi gitti ben bunu diyorum umarım anlamışsındır

miniks
19-07-2010, 14:57
yanlış yerinle okudun galiba yazdıklarımı bende karşıyım pitbull dogo caynecorsa japanse tosa gibi hayvanların saçma sapan bir genelgeyle toplanmasına ama bilmem farkındamızındır değilmisindir her geçen yıl turkiyenin balık avlanma alanları küçülüyor yanlış avlanma trol kullanım gibi şeylerden ayrıca gene bilinçsiz avlanma orman alanlarının tahribatı gibi neden erden karada ki doğal yaşam yok oldu denecek kadar az TR de ana dolu panteri yaşardı eskiden şimdi nerde ?? tukendi gitti ben bunu diyorum umarım anlamışsındır

senin ilk yazdıgın cümleyi adam gibi yazsaydın

neremle okudugumu anlardın

götümle okudum elimle cevab yazdım

şimdi gelelim konuya

Anadolu Panteri ile ilgili bir konuya deginmiştim belki 1 yıl gecmiştir üzerinden okumuşsundur belki bunu bu forumda

Belki senin kadar bilmiyorumdur ama Türkiyede neyin ne zaman yok oldugunu nelerin azaldıgını cok iyi biliyorum

Trol dedigin olay tamamen yasaklanmış ama kaçak olarak avlananlar yüzünden devam eden bir olay

Türkiyedeki balık avı yasagı tarihleri de gayet muntazam

balıklarımızın azalmasındaki tek sebep trol mu sanıyorsun ?

Bilinçsiz avlanma dan dolayı türü tehlikeye girmiş cogu hayvan dogada doga severler ve bilinçli avcılar sayesinde tekrar yetişiyorlar

Karaca - sülün gibi mesela

ama tabiki her yasagın delicileri oldugu için vede abartmayı sevdigimiz için yasal dönemlerde bile 4 5 keklik tek avda vuran adamlar biliyorum

avını tamamlayıp geri evine dönücegine akşama kadar avlanan adamlar var

bunları bilinçlendirmek lazım yakında keklik te kalmıcak ülkemizde

japonların yunuslarını boşver demişsin

sen izledin mi videoyu hatta devamındaki videoları ?

için sızlamadımı ?

CallMeInsane
19-07-2010, 15:11
senin ilk yazdıgın cümleyi adam gibi yazsaydın

neremle okudugumu anlardın

götümle okudum elimle cevab yazdım

şimdi gelelim konuya

Anadolu Panteri ile ilgili bir konuya deginmiştim belki 1 yıl gecmiştir üzerinden okumuşsundur belki bunu bu forumda

Belki senin kadar bilmiyorumdur ama Türkiyede neyin ne zaman yok oldugunu nelerin azaldıgını cok iyi biliyorum

Trol dedigin olay tamamen yasaklanmış ama kaçak olarak avlananlar yüzünden devam eden bir olay

Türkiyedeki balık avı yasagı tarihleri de gayet muntazam

balıklarımızın azalmasındaki tek sebep trol mu sanıyorsun ?

Bilinçsiz avlanma dan dolayı türü tehlikeye girmiş cogu hayvan dogada doga severler ve bilinçli avcılar sayesinde tekrar yetişiyorlar

Karaca - sülün gibi mesela

ama tabiki her yasagın delicileri oldugu için vede abartmayı sevdigimiz için yasal dönemlerde bile 4 5 keklik tek avda vuran adamlar biliyorum

avını tamamlayıp geri evine dönücegine akşama kadar avlanan adamlar var

bunları bilinçlendirmek lazım yakında keklik te kalmıcak ülkemizde

japonların yunuslarını boşver demişsin

sen izledin mi videoyu hatta devamındaki videoları ?

için sızlamadımı ?

ilk yazdıgım cumle gayet acık ve net anlaşılmıycak bişey yok ben hayvanlara eziyeti destekliyor degilim bu cumlemle sadece japonların balıklarına destek olana kadar memlektteki degerleri korumak gerektigine değiniyorum ona bakarsan bir iskandinav ülkesinde ergeenlige giren hergenç yunusa benzer bir balık öldürüyor tum sahil kan içinde ve bunu yemek için deil sadece rüşt ispatlamak için yapıyorlar hadi onlarıda durduralım ozaman

için acımadımı diyorsun japonyada yunuş balıgı tukense içim acımaz ama gecen gun motorun biri yavru bir kediye çarptı onu veterinere götürürken içim cok acıdı

miniks
19-07-2010, 15:32
İkisi arasında bir fark yok bence birisi senin elinde oluyor digeri farklı bir yerde olması ona üzülmüceksin anlamına gelmiyor

sonuçta oda Allahın yarattıgı bir varlık onunda bir canı var

ve sürekli bir mızrapın sana sokulup cıkarıldıgını düşün sende yenmiyen bir türsün

O kediyi de ölecene bırakmayıp alıp veterinere götürdügün içinde Allah razı olsun

CallMeInsane
19-07-2010, 15:39
ozaman sana şöle diyeyim her kesin yardım edebilmek için belli bir potansiyeli vardır en azından benim öyle bu yardım edebilme güçümü bana en yakın yardıma ihtiyaç duyana etmem gerekir koruya bilme gücümü bana en yakın korunması gerekene kullanmam gerekir dünyada heryerde yardıma ve korunmaya ihtiyacı olan canlılar var bu yuzden japonyada ve ya başka biyerde olanlara yardım etmek veya girişiminde bulunmak yerine bana en yakın olanlardan başlamam gerekir ki buda benim kendi ülkemdir eger yardıma ihtiyacı olan herşeye yardım etmeye kalkarsak hiçbişeye yardım edemeyiz ama yakınımızdakilerden başlarsak daha çok fazdamız olur bu benim fikrim tabi katılırsın katılmazsın orası sana kalmış

miniks
19-07-2010, 15:48
sonuna kadar katılıyorum

ama burda 3 şeye dikkat cekmek istedim ben

1 ncisi yunus ları yakalayıp şov larda kullanmak amaclı tutan adam daha sonra yunusları serbest bırakmak için savaşıyor

2 ncisi yunus katliamı

3 ncüsü japonya da bile insanlara balina eti diye yunus etini yaslamaları ve bu işten cok para kazanmaları

SOMEONESPECIAL
19-07-2010, 15:52
Cumartesi sabahı durakta servisi beklerken 1-2 aylık sokak köpeği
çocuğun birinin peşine takıldı geldi üstgeçitten kocaman poposunu
sallayasallaya :) Neyse çocuk bindi bi arabaya hayvan atladı E5 in ortasına
ben gözlerimi kapadım :confused: inanmayacaksınız ama yanımdaki
arkadaşın anlatımına göre en az 5 arabanın altından ezilmeden çıktı (çıkmış)
o velet. Ben gözlerimi açtığımda fren sesleri arka arkaya geliyordu bizimki
ters istikamet koşarken, kalktım bende yakalamak için koştum.
Neyse aldım elime yaramazı, kenarda AUTOPIA'nın bahçesine koyacaktım,
servisten getir işyerinde bakarız filan dediler o günden beri burada...

1. Eskiden olsa insanlar ezmemek için bu kadar çaba göstermezdi
Duyarlı bir toplum mu oluyoruz ne ?
2. Valla bir kez daha inandım! Eceli gelmeyen ölmüyormuş :icon_tup:

SOMEONESPECIAL
19-07-2010, 15:55
Çok klasik olacak belki ama

"Hayvanları sevmeyen, bitkileri çiçekleri sevmeyen insanı nasıl sevsin..."
Zaman zaman forumda okuyorum, hayvanlara eziyet edenleri hatta
geçen vardı yakıp tecavüz etmişler bir köpeğe filan... Ya bunlar nasıl
insanlardır. Bir zamanlarda dolu küvette yavru kediyi boğan ve bunu
video sitelerinde paylaşan... Bir de şu klasik postu için canlı canlıı
derileri postları yüzülen porsukmudur nedir ? Kanada'da ki yavru fox
katliamından hiç bahsetmiyorum bile...

Allahın aldığı canı Allah alır yaaaa

Eyüp
19-07-2010, 16:00
Belgeseli izledim , gercekten icim bir tuhaf oldu.

İnsanların büyük bir kısmı Yunus etinde cinko oranının yüksek oldugunu bilmiyorlar , hatta bir bayana sormuslardı.

Cogu markette yazmıyormus bile ustunde yunus eti diye...

CallMeInsane
19-07-2010, 16:01
sonuna kadar katılıyorum

ama burda 3 şeye dikkat cekmek istedim ben

1 ncisi yunus ları yakalayıp şov larda kullanmak amaclı tutan adam daha sonra yunusları serbest bırakmak için savaşıyor

2 ncisi yunus katliamı

3 ncüsü japonya da bile insanlara balina eti diye yunus etini yaslamaları ve bu işten cok para kazanmaları

1 doğru yolu bulmuş
2 katliam heryerde abi ve sadece hayvanlara dağil tümcanlılara
3 yolsuzlukta heryerde malesef

gorke
19-07-2010, 16:07
dünkü heralde tekrarıydı. tv nin başından kalkmadım izlemek için. böyle bişey yok ya. yeminle bazı japonlardan tiksindim. devlet balıkçılara yunusları avlamak için teşvik veriyor. tabi onlarında kazançları büyük. işin içinde yakuza yani japonyanın en büyük mafya kartelide var. balıkçılara yunusları avlamak kültürümüz diye işlemişler onlarda kazandıkları paradan gayet mutlu. Ric obarry japonyada araştırma yapıyor halk yunus eti yediğinden habersiz, yunus avlamanında kendi kültürü olduklarını bilmiyorlar. düşünün nasıl bir döngü kurmuşlar. ric obarry avlama yapılan koylarda gizli çekimle bu işin çoğunu çözüyor. balıkçılar birliği başındaki müdür kovuluyor, bir çok sendika üyesi atılıyor, devlet içindeki bazı bakanlar koltuğundan oluyor, bazıları ise desteğinden ötürü takdir alıyor. yani adam büyük bir iş yapıyor. kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim. yaptıkları tam bir katliam, her eylül ayında katlettikleri yunus sayısı o kadar çok ki şu anda unuttum ama yüz binlere yakın bir rakamdı. ric obarry ninde bi lafı var bir zamanlar onları yakalayıp show yapıodum, her sene porsche mi yeniliodum şimdi olsam tüm para mı bu iş için kullanırdım.

TAM35GNY
19-07-2010, 20:00
Arkadaslar bu isler kultur isleri, bazi hayvan severler abartmayi seviyorlar ama bazi gercekler var malesef;

Koreliler kopek yiyorlar hem de kutur kutur yiyorlar ( Adamlarin mutfaklarindan sonucta )
Domuz her yerde yeniyor musluman ulkeler disinda
Bizlerde ayni sekilde kucukbas buyukbas kanatli hayvanlar tuketiyoruz..

Doga kanunudur bu yani gucsuz olanlar avlanirlar... Sizin evde beslediginiz bir hayvan dunyanin baska bir yerinde restaurantlarin en pahali tabaklari olarak satiliyor olabilir..Buyutecek birsey yok yani ...

TR de de essek eti at eti az yedirmediler bizlere... Tabiki bir ugurda savasmak guzel ama vizyonu genis tutmak lazim, japonya su urunleri islemelerinde de avlamalarinda da dunya lideri her anlamda cunku malesef baska sanslari yok.. Bizler o kadar sansliyiz ki eger iyi bakarsak ya da surdurulebilirlik saglayabilirsek dogayi kirletmeden alternatif gida maddelerine hicbir zaman ihtiyacimiz olmayacak insallah...

alpay
19-07-2010, 20:51
http://www.savejapandolphins.org/

belki bazılarınız izlemiştir gecen cuma gecesi NTV de belgesel gibi yayınladılar.

Rıc Obarry

bu adam Dünyanın ilk yunus egitmeni flipper dizisindeki yunusları egiten ve onlar la yaşayan bir adam bu işte cok para kazanmış birisi

bir gün flipper bu adamın kucagına geliyor ve kendi kendisini nefes almayarak öldürüp intihar ediyor

ve o andan sonra bu adam kendisini esir altında tutulan yunusları kurtarmaya ve bütün dünyadaki yunusları korumaya adıyor

siteyi biraz inceleyin videoları izleyin

ve esasında yunusların cok sevildigi bir yer gibi görünen japonyanın bu kasabasındaki yunus katliamını öğrenin

ben bir türlü izleyemedim hata veriyo varmı başka link acaba

TAM35GNY
19-07-2010, 20:55
Ha birde ek bilgi japon balikciliginin bas dusmani yunuslardir.. TR de de ayni sekilde yunuslari olduren balikcilar coktur cunku her daim ticari balikcilara sorun cikartmislardir( Suruyu kovalayarak, Aglara zarar vererek, balik popuslasyonunu azaltarak vs. vs...)

SONE-R
19-07-2010, 21:03
zevk için hayvan öldürenin japonu türkü çinlisi olmaz.. zevk için hayvan öldürenler aynı şekilde ölmeyi sonuna kadar hakediyor benim gözümde..

Alper_
19-07-2010, 23:55
bunları yapan kim olursa olsun insan değil..Allah bildiği gibi yapsın.

mono
20-07-2010, 00:10
yahu adamın nüfusu 100 milyonu geçmiş, insanların %95 i balık yiyor, kime balık yetiştirsin bu adam, devlet açık açık ben avlarım da keserim de diyor, geri kalan insanlara ne oluyor ben anlamıyorum, ne yesin adamlar ??? hamsiden ne farkı var yunus'un, azıcık zekası var diye yenmeyecek mi bu ? ben egeliyim, denize herşeyden çok saygım vardır, ama bir toplum bir gıda ile besleniyorsa kimse yargılayamaz onları...istediğini yer adam...orta asya'da türkler de geviş getirdiği için at yiyordu, şimdi sorsan bizim türklerin hiçbiri at yemez...duygusal olmamak lazım...

Gilga
20-07-2010, 00:14
Arkadaşlar "The Cove" isimli belgeseli izlemek için bence mutlaka bir 1:30 saatinize kıymalısınız. Aslında yunusların ne kadar özel hayvanlar olduğunu hatta Yunan'lar da yunus öldürenlerin idam cezası bile alabileceğini öğreniyorsunuz. Ayrıca insan hayatı acısından bile çok önemli şeyleri anlatıyor. Bir insanın hayvan sevgisine rağmen para düşüncesi ile yaptığı hataların vicdanını rahat bırakmaması sonucu hayatını buna adamasını da anlatıyor.

Xenomorph
20-07-2010, 00:40
Videoları İzleyince İçim Ürperdi...Cidden Gözlerim Doldu...Tek Tesellim Bütün Hayvanların Cennete Gidicek Olması Oldu

İşin Özüne Gelince Şahsen Bizde İnekleri Koyunları Kesiyoruz..Hiç İzledinizmi Onları Doğada..Kuzuları vs..Ama Kuzu Pirzola Denince Herkesin Aklına Kekik Gelir :)

Hayvanlar Doğanın Dengesinin Tartışmasız En Önemli Unsurlarından Biri...Bizde Hayvanız Sadece Ellerimizi Kullanıyoruz Ve Ciddi Bir Zeka Seviyemiz Var...Tek Farkımız Onlardan Bu Ama İşi Abartanları Hayvan Yicez Diye Katledenleri Cidden Cezalandırmak Lazım...Aslanlar Çitalar Bile Boğduktan Sonra Yer Ceylanları Bufaloları...Onlar Kadar Edebi Yok Bu Şerefsizlerin

Kurban Bayramında Bile Hayvana Acı Çektirmeden Kesmeliyiz..Bazı Salaklar Malesef Hala Bu İşi Beceremiyorlar Ve Korkunç Manzaraları İzliyoruz...

Burda Olay Yunus'un Katledilmesi Olarak Gözükmemeli Bence Al Yunusu Madem Yicen Orda Yakala Kes Acı Çektirmeden Hayvana Ve Ye...Ama Kendi Kanları İçinde Yaralı Hayvanları Yüzdürenlerin Ben Ta A.Q..!!!...

Dünyanın Heryerinde Böyle Bu Tarz Katliamlar Malesef Var...Ateş Diye Bir Köpek Konusu Açılmıştı Görmüşünüzdür Hayvanın Halini

Neyse Kafam Güzel Hüzünlendim Saçmaladım Galiba..Ama Demek İstediğim İnek'te Köpek'te Olsa Yemek İstediğimiz Acı Çektirmeden Hemen Öldürmeliyiz...Hatta Avla Uğraşan Arkadaşlar Bilirler Biraz Korkunç Olsada Kanat Kırığı Yada Yaralı Bir Hayvanı Getirdiğinde Köpek Hemen Kesmemiz Yada Tutup Kafasını Koparmamız Gerekir.....

Bu Katliama Gelince Burda Gelip Geçiciyiz Ahiret'te Bu Hayvanların Hepsi Cennette Dipsiz Okyanuslarda Gezerken Böyle Katliam Yapan Şerefsizler Cehennemde Zebani'lerle Uğraşıp Durucaklar...

Quantum
20-07-2010, 01:30
Özelleştirmemek lazım yunus katliamı, fok katliamı, balina katliamı ya da hedehödö katliamı diye..

Katliam, kürkünde derisinde delik olmasın diye vurulmayıp dövülerek öldürülen foklar..

Katliam, kürkleri zedelenmesin diye canlı canlı yüzülen samurlar..

Katliam onlar işte.. Yenilmek için avlanan yunuslar değil..

Adamların yıllardır ve yıllardır yaptıkları bişey bu.. Zevk için avlanmıyorlar.. Atalarından kalma.. Kültürleri bu şekilde.. Sorgulayamazsınız..

Madem bu kadar hassassınız, Kurban bayramını nasıl sindiriyorsunuz içinize? Allah ın emri, İslam ın 5 şartı çünkü..

Bu konuda bize saygı duyulmasını istiyoruz değil mi.. Aynı şey onlar için de geçerli.. Gıda.. Besin.. Yiyecek için avlanıyorlar o şekilde.. Kültürleri bu şekilde....

Burada bilmem kaç bin km ötedeki yunus balıkları için yazıp çiziyorsunuz, ondan sonra hafta sonu tüfekleri alıp ava gidiyorsunuz.. Ya da bıldırcın avına giden eşinize dostunuza kaldırıp bir çift laf etmiyorsunuz.. Hadi onu da geçtim, AVLANMAYIN diye, AVCILIK aleyhinde konu açmıyorsunuz.. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu??

Konuya dönersem,
Yunus görüntülerinin katliam la falan ilgisi yok.. Baya balık avı söz konusu orada..
Bizim için hamsi neyse onlar için de yunus o.. Hiç bir şey diyemezsiniz..

Kimse kusura bakmasın, katliam aşağıdaki görüntülere denir yunuslara değil!!

http://www.strasbourgcurieux.com/fourrure/

Xenomorph
20-07-2010, 01:38
Özelleştirmemek lazım yunus katliamı, fok katliamı, balina katliamı ya da hedehödö katliamı diye..

Katliam, kürkünde derisinde delik olmasın diye vurulmayıp dövülerek öldürülen foklar..

Adamların yıllardır ve yıllardır yaptıkları bişey bu.. Zevk için avlanmıyorlar.. Atalarından kalma.. Kültürleri bu şekilde.. Sorgulayamazsınız..

Madem bu kadar hassassınız, Kurban bayramını nasıl sindiriyorsunuz içinize? Allah ın emri, İslam ın 5 şartı çünkü..

Bu konuda bize saygı duyulmasını istiyoruz değil mi.. Aynı şey onlar için de geçerli.. Gıda.. Besin.. Yiyecek için avlanıyorlar o şekilde.. Kültürleri bu şekilde....

Burada bilmem kaç bin km ötedeki yunus balıkları için yazıp çiziyorsunuz, ondan sonra hafta sonu tüfekleri alıp ava gidiyorsunuz.. Ya da bıldırcın avına giden eşinize dostunuza kaldırıp bir çift laf etmiyorsunuz.. Hadi onu da geçtim, AVLANMAYIN diye, AVCILIK aleyhinde konu açmıyorsunuz.. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu??

Konuya dönersem,
Yunus görüntülerinin katliam la falan ilgisi yok.. Baya balık avı söz konusu orada..

Hüngür Hüngür Ağlattın Beni......

Cennet'in En Güzel Yerlerinde Huzur Bulur Bu Zavallılar İnşallah!!!

miniks
20-07-2010, 09:14

Konuya dönersem,

belgeseli tam izlememişsin yada hiç izlememişsin gibi bir his var içimde

cünkü japonya kültüründe YUNUS avı diy birşey yok yada YUNUS ETİ ticareti adı altında birşey yok

BALİNA eti ve avı var

bu bu insanlar sırf cok para kazanmak ugruna kendi halklarına YUNUS etini BALİNA eti diye satıyorlar

evet ben ava gidiyorum

devletin bütün yasal belgelerine sahibim

Devletin bana verdigi sınır içinde sadece yedigim hayvanı avlıyorum
balık avından bir farkı yok benim yaptıgım avın anlıyacagın

o yüzden gönlüm cok rahat bir şekilde ben DOGA severim diyebiliyorum

Domuz avına hayatımda gitmedim gitmeyede niyetim yok cünkü ben yemiyorum domuz zevk için domuz öldürmeyede karşıyım varsın tarla ekin sahibi adam öldürsün onunda bir sebebi var ekinine zarar veriyor

bu fok ve porsuk gelincik vs gibi hayvanlara yapılan eziyetler içinde çalışan grublar var daha öncede paylaşıldı bunlar sitede
o hayvanlar içinde içimiz sızlıyor tabikide

Kurban bayramı demişsin nasıl sindiriyorsunuz diye
inanışlarımıza göre o hayvanlar bize helaldir Râbbim bir insan kanı yerine bir hayvan kanı akıtın diye emretmiştir.
bizi yaradana Kurban kesiyoruz ve etini yiyoruz farkındaysan zarar da görmüyoruz yedigimiz etten

Domuz neden haramdır yabancı doktorlar bile acıklıyorlar domuzun içindeki bazı micro organizmaların insan saglıgına zararı oldugunu

ama bunu zaten bize Yaradanımız sölemiş neyi yiyip neyi yemicegimizi

Quantum
20-07-2010, 09:35
Devlet ten bir takım yasal izinler alındığında hayvanları tüfeklerle öldürmenin adı avcılık sporu mu oluyor? :)

Video yu izledim, çok daha fazlasını daha önceden de izlemiştim..
Video tam izlenmediğinde senden farklı düşünen insanlar olamaz mı?
Herkes aynı şekilde düşünmek zorunda değil?
Nedir bu devamlı şekilde video yu izlemedin de izlemedin cümleleri ben de bunu anlamıyorum.

Ayrıca elhamdülillah müslümanım.. Allahın emirlerini gayet iyi bilirim.. Sizin Kurban Bayramınız falan demiyorum.. Farklı bir olgu oluşmasın..

Edit:
Japonyadaki avlanan yunuslara bu kadar hassassınız ama TR de ki kesilen atlara aynı hassasiyeti göstermiyorsunuz, bu da ayrı bir konudur.. :)

ERkut 205
20-07-2010, 09:35
Bilinçsizce ve acımasızca yaşamına son verilen bütün canlıların yok edilmesi güzel birşey değil bu tamamen ayrı bir konu.

Ama bu tamamen etnosentrizm demektir. Yani bize göre yada başka toplumların yetiştiği kültür ve inandığı şeylerin aksine gerçekleşen bir durum.
Nasıl biz burda güzel güzel inek yada dana etini mangalda cızbız yapıyoruz, Hindistanda bu tamamen kutsal sayılıyor. Bize nekadar saçma geliyorsa eminim onlarda siz niye yemiyorsunuz diye bizimle dalga geçiyor bile olabilirler...:)

Dediğim gibi canice bir soyun tüketilmesi yada bir canlının yok edilmesi çok başlıca bir yanlış ayrı bir tartışma konusu ama bu konuda o toplum için denecek çok bişey yok normal karşılamak gereklidir...

Unutmuyalım insan aç kaldığında birbirini bile yiyebiliyor bunun dünyada örnekleri var sadece bizler yaşamadık bilmiyoruz...Bir gün tüketicek gerçek anlamda hiç birşey kalmadığında birbirlerini yemek için yok eden insan bile görülebilirki çok iğrenç bir manzara,aslında bunu bile iğrenç kılan bizim beynimiz aslında hepimiz canlıyız hayatta kalmak için bir diğerini yok ediyoruz.

PASAKIZI
20-07-2010, 09:42
derın konular
fok balıklarının kafalarına vurularak ezıyet ıcerısındekı olumlerıde vahset
ama ben once ulkemdekı askerlerin goz gore gore her gun sehıt olmasına dayanamıyorum.
benım ıcın bu,
en buyuk katlıyam
en buyuk gaddarlık
en buyuk serefsızlık
en buyuk ıhanet

edo typer
21-07-2010, 13:43
ınsan nasıl kıyabılır bu kdr tatlı hayvanlara. tatlı olmasını gectım ınsan bı hayvana nasıl kıyabılıryor.. bu japonlara tawım arkadas..

pıtbullara ve dıger vahsı denılen kopek ırklarına gelınce; hayvanları toplayıp onlara karne cıkarmak yerıne sahıplenmeye calısan ınsanlara karne cıkarılmalı.. oyle hasta ruhlu serefsızler bu hayvanlara sahıp oluyor kı hayvanların anasını aglatıyorlar.

clioGT
21-07-2010, 13:48
ntv nin gösterdiği belgesel yanılmıyorsam bi ara vizyona girdi ya da girecekti emin değilim.... film festivalinde gösterdildi ama daha evvel...

herkesin izlemesi gerekli

clioGT
21-07-2010, 13:54
yeri gelmişken... özlelikle fransada ünlü olan kaz ciğeri olayı var bir de:
http://www.nofoiegras.org/

nasıl yapıldığına dair:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Foie_gras

34GUN34
21-07-2010, 15:32
bende kanal değiştirirken kan gölüne dönen sahneyi gördüm şerefsizlere sövdüm durdum . ALLAH c.c o kadar asil yarattığı bu güzelliği sadece zevk için acımasızca öldürüyorlar.

K.O.
13-08-2010, 12:06
bende yeni izledim belgeseli.bunlar insan degil ya haysiyetsiz serefsizin önde gidenleri..