Orijinalini görmek için tıklayınız : Standart k04 ile devam etmek isteyen 1.8T'ler için hybrid seçeneği;
Zaten çoook uzun süredir yapılan olan birşey ama konusu yoktu, direk stock k04 takmak yerine daha iyi olacak uygulamalar, tabi ben gt30 derim ama sonuçta bolt on ve kolay yol hybrid turbo.
http://www.clubgti.com/forum/showthread.php?p=1890665
http://www.turbodynamics.co.uk/acatalog/Hybrid_Turbos.html
Keşke gt30 u almakla bitiyor olsa :) Arda yapmıştı benzer uygulamaları izmirde bir passat a ancak sonra dönüş olmadı proje ile ilgili.
yavuz364
21-07-2010, 17:18
turbolarda hybridin tam olarak anlamı nedir ? kompresör ve türbin tarafının farklı olduğu turbolar die tahmin ediyordum..
Evet yavuz melezlestirilmis turbolar,usada ki franken turbo gibi trimleri daha yuksek.
yavuz364
21-07-2010, 17:49
sanırım bu hybrid turbo işi biraz deneme yanılma ile en iyisi bulunuyor :) çünkü girişle çıkıştaki hava basınçları oranını değiştirmiş oluyorz ve arabanın bütün dengesi kaçabilir..
peki o zaman şöyle birşey sorayım, GT28 ile K04 arası birşey istiyorum, GT28 istememin sebebi 300-320hp rahat alabilmek.. K04 istememin sebebi ise düşür devirlerdeki tork ve erken spool etmesi.. o zaman GT28 in egzoz tarafına daha küçük bi pal taksak, yani o şekilde hybrid bulsak istediğime biraz yaklaşmış olur muyum acaba.. yani biraz daha erken spool eden bi GT28, fazla devir çevirmek istemiyorum zaten..
egeturbo
21-07-2010, 18:16
sanırım bu hybrid turbo işi biraz deneme yanılma ile en iyisi bulunuyor :) çünkü girişle çıkıştaki hava basınçları oranını değiştirmiş oluyorz ve arabanın bütün dengesi kaçabilir..
peki o zaman şöyle birşey sorayım, GT28 ile K04 arası birşey istiyorum, GT28 istememin sebebi 300-320hp rahat alabilmek.. K04 istememin sebebi ise düşür devirlerdeki tork ve erken spool etmesi.. o zaman GT28 in egzoz tarafına daha küçük bi pal taksak, yani o şekilde hybrid bulsak istediğime biraz yaklaşmış olur muyum acaba.. yani biraz daha erken spool eden bi GT28, fazla devir çevirmek istemiyorum zaten..
ben senin yerinde olsam t25 tarzı bi turbo seçerdim örn: 200 sx s14 yada alfa romeo 166 emme pallerinin büyütülmiş hali ile
Walla çok farklı lezzetler ya...deneyip görmen lazım..ben yıllarca düşündüm,yoksa 2871R ile upgrade edecektim.k04-023 ile upgrade ediyorum.En yüksek trimli k04 225hp cupradaki turbu. k04-020/22 210hp lerdeki mesela...Zevk meselesi ya.. ben mesela 100km den sonra tutunup giden bi araba istemiyorum..1.2.3. vites benim için önemli...Senin böyle bir sorunun olmaz tabi ama ..Hergün sürekli 100-200 roll yapan adamda değilim..Benim amacım biraz daha sportiflik daha iyi ara hızlanmalar..e bunun içinde 04 fazlasıyla yeterli..bence senin beklentilerinde bu şekilde.Devir çevirmiceksen zaten dolduramıcaksında..ikisinide dene... stage 3 2871 li araçta denedim,k04 stage 2 li arabada denedim..Benim zevkime daha uygun k04 geldi onu seçtim.Ve ileridede setup büyütmeyi planlamadığım için no problema..
yavuz364
21-07-2010, 18:46
ikinize de ayrı ayrı teşekkür ediyorum..
şimdi ikinizi birbirinize düşüreyim :P :)
evet istediğim şey aslında K04 e çok yakın..
peki T25 ne büyüklükte ve karakteristik olarak K04 le karşılaştırırsak nasıldır ? daha erken dolup aynı basıncı basabilir mi ? (GT serisi dışında çok fazla bilgim olmadığı için hep GT serisine kıyasla soruyorum..)
ben senin yerinde olsam t25 tarzı bi turbo seçerdim örn: 200 sx s14 yada alfa romeo 166 emme pallerinin büyütülmiş hali ile
Walla çok farklı lezzetler ya...deneyip görmen lazım..ben yıllarca düşündüm,yoksa 2871R ile upgrade edecektim.k04-023 ile upgrade ediyorum.En yüksek trimli k04 225hp cupradaki turbu. k04-020/22 210hp lerdeki mesela...Zevk meselesi ya.. ben mesela 100km den sonra tutunup giden bi araba istemiyorum..1.2.3. vites benim için önemli...Senin böyle bir sorunun olmaz tabi ama ..Hergün sürekli 100-200 roll yapan adamda değilim..Benim amacım biraz daha sportiflik daha iyi ara hızlanmalar..e bunun içinde 04 fazlasıyla yeterli..bence senin beklentilerinde bu şekilde.Devir çevirmiceksen zaten dolduramıcaksında..ikisinide dene... stage 3 2871 li araçta denedim,k04 stage 2 li arabada denedim..Benim zevkime daha uygun k04 geldi onu seçtim.Ve ileridede setup büyütmeyi planlamadığım için no problema..
egeturbo
21-07-2010, 18:53
sana sole bi örek vereyim.Greddy typer turbo kitinden tz51 mi ole bi turbo cıkıyor bu turboda mhi marka bi turbo aslen.Kanat ölçüleride alfa romeo gtv turbosu ile aynı ve hatta gtv nın su soğutmalı olması gibi güzel bi yanı var.Greddyden yaklaşık 3 mm dah aküçük bi emme kanadına sahip bunun üçinde evo 9 turbosunun palini takardım.daha büyük bi emme ve böylece alt devirlerde bi canlılık söz konusu + typer bu kit ile 8.300 devir ceviriyor bu devir bandına kadarda turbo sağlıklı üflüyor.Audi 1.8de boş araba değil oyüzden t25 serisini seçer uygularıdm
Arda o passat ne oldu en son bilgi vericektin topic aşağılarda kaldı.
egeturbo
22-07-2010, 07:29
Arda o passat ne oldu en son bilgi vericektin topic aşağılarda kaldı.
Abi hangi passat abi bu aralar vw serisi ile içli dışlı oldum :D
NOT:http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=55229 bu konu galiba abi.
Abi araç bitti gayet zevkli oldu o araç.Şimdi arabaya body kit yaptırıyorlar.Çok zevkli araç bu 1.8ler
Evet bu araç arda, teknik detay verirmisin biraz ? O konudan devam edelim.Enjektörler egzost sistemleri map vs