Orijinalini görmek için tıklayınız : blow off konusnda yardım !!
beyler yardımınıza ıhtıyacım var leon 1.8 t arracıma hks bov taktm ama cuff sesı hem az ve tatmın edıcı degıldı hemde bı muddet sora cuff sesı yerını sadece ufleme sesıne cevırdı :s nasıl montaj yapmalıyım yardımcı olurmusunuz:soru:
eğer gaza basarken üfleme sesi geliyorsa blow offun diyaframı bozulmaya başlamıştır. Bir müddet sonra tamamen bozulur hiç çufflamaz.
ıntercooler hortumlarımdakı bır kacaktan dolayıymıs sorun onu buldumda bıde bu bloww ofun en mantıklı baglanması gereken yer neresı acaba yanı en ıyı cuff sesını nerden alabılırım? manıfolt kısmındanmı yoksa n 75 valfının ordanmı
emirhan sph
28-07-2010, 21:16
Hazir konu acilmisken bende soriim. Benim blowu da azizin corsaya takmistik Cum plaka. Cok dengesiz cuff luyodu bi kesilme falan yok ama bi anda yeri gou inletiodu. Ist garajda bozuk dediler ama nesi bozuk oldugunu bi turlu cozemedim. Hic bi kacak vs.vs. yok ama gaza basiosun bi anda cuflamaya baslio gazdan cekmeden. Ne gibi bi prob vardir bu bow da ?
Hazir konu acilmisken bende soriim. Benim blowu da azizin corsaya takmistik Cum plaka. Cok dengesiz cuff luyodu bi kesilme falan yok ama bi anda yeri gou inletiodu. Ist garajda bozuk dediler ama nesi bozuk oldugunu bi turlu cozemedim. Hic bi kacak vs.vs. yok ama gaza basiosun bi anda cuflamaya baslio gazdan cekmeden. Ne gibi bi prob vardir bu bow da ?
Anladığım kadarıyla,gaza basınca cuflamaya başlıyor. Yani ayağınızı gazdan çekmeye kalmadan cufluyor. Öyle değil mi? Eğer doğru anladıysam blow açık konumda kalmış ve kaçırıyor. Yani nanay olmuş kaçak var:)
Saygılar...
emirhan sph
28-07-2010, 22:04
Hmm anladim tesekkur ederim. Aynen dediginiz gibi olmustu :)
volume81
29-07-2010, 08:31
gaz pedalına koyulan swicth'e bi bakın derim ayarını iyi yapmak gerekiyor arkadaşımın getz'indede aynı sorun var alt devirde hep açık gibi gazdan ayağını çekmeye kalmadan kendisi bırakıyor üst devirlerde sorun yok maşallah çaf çuf gidiyo :D
R_Kaptan
29-07-2010, 08:51
dv kullanmalısın bence.
leon 1.8T aracına dv kullanman daha iyi olacaktır
yavuz_ozaydin
29-07-2010, 08:54
Turbo otomobillerde turbochargerın oluştuduğu sıcak havanın tahliyesini sağlar, gazı bıraktığınız zaman turbonun sıkışmasını engeller yani turbonun dönme hızını engelleyen geri basıncı alır ve pervaneler dönmeye devam eder. Dolayısıyla daha çok performans alırsınız ve turbonuzun ömrü kesin bir şekilde uzar. Tüm turbo otomobillerde mutlaka kullanılması gereken bir parçadır. Gaz pedalını bıraktığınız anda tahliye etmesi gerek aksi halde diyaframlarında bir sorun vardır demek. Montaj yeri ise ıntercoolerden geçtikten sonraki bölümde yapılması gerekir.
http://i1007.hizliresim.com/2010/7/29/910.jpg
Saygılar....
ahmet3425
29-07-2010, 19:28
konuyla ilgili dokuman forumda mevcut ancak ben yinede soyliyim blow off max performance vermesi icin emme manifolduna yani gaz kelebeğine en yakın yere monte edilmelidir...
gaz pedalına koyulan swicth'e bi bakın derim ayarını iyi yapmak gerekiyor arkadaşımın getz'indede aynı sorun var alt devirde hep açık gibi gazdan ayağını çekmeye kalmadan kendisi bırakıyor üst devirlerde sorun yok maşallah çaf çuf gidiyo :D
normal takılan blof larda switch mwitch olmaz,senin dedigin elektrikli ve blof sesi cıkarması icin konulan hoparlorlu modellerde olur.
DetailEF
29-07-2010, 19:45
normal takılan blof larda switch mwitch olmaz,senin dedigin elektrikli ve blof sesi cıkarması icin konulan hoparlorlu modellerde olur.
Arkadaş sanırım dizel modellere takılan aparatlı bişeyli blow off düzeneğinden bahsetti. Tabi sanırım Dünya'da dizel araçlara blow off takan tek millet biziz :(
ahmet3425
29-07-2010, 20:56
dizellerde switch olması gerekiyor ;)
emirhan sph
30-07-2010, 11:56
Benim hks ssqv de switvh vardi ;)
Turbo otomobillerde turbochargerın oluştuduğu sıcak havanın tahliyesini sağlar, gazı bıraktığınız zaman turbonun sıkışmasını engeller yani turbonun dönme hızını engelleyen geri basıncı alır ve pervaneler dönmeye devam eder. Dolayısıyla daha çok performans alırsınız ve turbonuzun ömrü kesin bir şekilde uzar. Tüm turbo otomobillerde mutlaka kullanılması gereken bir parçadır. Gaz pedalını bıraktığınız anda tahliye etmesi gerek aksi halde diyaframlarında bir sorun vardır demek. Montaj yeri ise ıntercoolerden geçtikten sonraki bölümde yapılması gerekir.
http://i1007.hizliresim.com/2010/7/29/910.jpg
Saygılar....
Vay anasını ya.... Neymiş bu pilav off... bunu siz biliyosunuz ama fabrika bilmiyor.. Akıl edememişler.. Dur bi mail atıyım fabrikalara bu yazınızı kesin değerlendirirler...
Vay anasını ya.... Neymiş bu pilav off... bunu siz biliyosunuz ama fabrika bilmiyor.. Akıl edememişler.. Dur bi mail atıyım fabrikalara bu yazınızı kesin değerlendirirler...
Onlarda akıl ettiklerinden olsa gerek, bir çok turbo motora Dump valve takmışlar, işlevsel olarak Blow off la aynı fakat, üretim sırasında maliyet, ekonomi, performans vb, optimum olarak alındığından ortalama bi ayarda bırakılmış olur genelde günlük araçların motorları...
Aynı yazılım ile aracı nasıl ekonomiden alıp performansa kaydırıyorsak buda o tarz bi uygulama, başka bir misal verebilirim, turbo timer, araç üreticilerinin takmıyor olması gereksiz olduğunu göstermez, yanılıyor muyum? :)
boosted_pug
31-07-2010, 12:53
dizellerde gaz kelebeği olmadığından blow off un arka girişine elektrikli bi switch takmak gerekiyo onuda gaz kelebeğinin yada debriyajın altına koyuyosun ordan tetikletiyosun benzinlilerde gerek olmuyo tabiki
arabanıza boost kaçağı olabilir bi boost saati takıp önce kaç bar bastığını kontrol etmek lazım sesi az çıkıyosa biyerden kaçak olmlası yüksek muhtemel
Corniaryol
08-04-2011, 20:03
konuyla ilgili dokuman forumda mevcut ancak ben yinede soyliyim blow off max performance vermesi icin emme manifolduna yani gaz kelebeğine en yakın yere monte edilmelidir...
Ya sana bu konuda bisey danışsam bende 1.4 tsı 140 lik var hks blow off taktircam bu konuda iyi yada kötü yanları nelerdir acaba tskler
Ya sana bu konuda bisey danışsam bende 1.4 tsı 140 lik var hks blow off taktircam bu konuda iyi yada kötü yanları nelerdir acaba tskler
bu haftanın hit konusu tsi ve bov oldu valla .. diğer konulardada yazıldı hatta yukardada yazılmış sanırım .. aracınıza bov dan ziyade Forge DV öneririm ..