PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 206 rc atmosferk mod??

M///maniac
29-07-2010, 13:15
bi arkadasım için bu konuu açıorm suan aracımızda
komple egz
psaoglu yazılım
custom cai var
biz buna ek olarak neler yapabiliriz max orj egzantrikle ne kedar donmeliyiz???
ve 106 larda yapılan islemler gbi 13/59 mesela bu tarz bi kısa sanzıman varmıdır 206rc ye uygun ve nerden buluruz ve araç hakkında bilgili arkadasların önerilerini bekliyoruz...

Serhat Y.
29-07-2010, 14:41
araç modifikasyonları çok tanıdık geldi, mavi bp plakalı tamer kankamın eski aracımı acaba,,

cembozbey
29-07-2010, 14:48
şuayb gelir abi birazdan:)

RCkid
29-07-2010, 15:09
benim gözlemim 7500rpm üstü dönmenin getirisi yok götürüsü var, üstünü dönen arkadaşlar yataklarını kontrol ettirsin:)
17/77 ayna mahruti var, ama hangi pejodan çıkıyor bilmiyorum hem de çok kısaltır.

M///maniac
29-07-2010, 15:30
araç modifikasyonları çok tanıdık geldi, mavi bp plakalı tamer kankamın eski aracımı acaba,,

aynen öle bbp yi aldık tamerin bizim arkadas aldı biraz daha gıdıklamak istiyoruz...

M///maniac
29-07-2010, 15:31
şuayb gelir abi birazdan:)

???????????

ekmekarası
29-07-2010, 15:59
benim gözlemim 7500rpm üstü dönmenin getirisi yok götürüsü var, üstünü dönen arkadaşlar yataklarını kontrol ettirsin:)
17/77 ayna mahruti var, ama hangi pejodan çıkıyor bilmiyorum hem de çok kısaltır.
yanlış hatırlamıyorsam partner'larda vardı o.tam emin değilim ama bi bakın derim.

ADMISE R1
29-07-2010, 16:00

+1 0000 :d

ADMISE R1
29-07-2010, 16:05
Arabada zaten sağlıkLI yürümesini sağlıyacak işlemler var.bundan sonrası yüksek maliyete dayanıyor ben egzantrik araştırdım baya maliyetli ve getirisi ne kadar olur meçhul.bence en mantıklısı biraz daha kasıp sc yapmak olur.

Schumi
29-07-2010, 16:25
Alım satım iki taraf içinde hayırlı olsun. 1 yada 2 gün önce Yenibosna köprüsünden soğanlıya inerken gördüm. Temiz ve parlaktı :) Herneyse araç üstündeki herşeyin sorunsuz ve en uygun şekilde olduğunu var sayarak önerebileceğim şey 17 / 77 kısa şanzıman olur. Arkadaşımın elinde bir tane oldukça temiz olması lazım 550 tl istiyordu en son. 7500 üstü dönmek VVT kasnağını bozucaktır. Egzantrik düşünülebilinir ama kimse alıcağınız güç konusunda garanti veremez mağlesef. Orjinal egzantrik yada normal egzantrik ile VVT iptal edilerek 2 tane ayarlı kasnakla timing yaptırabilirsin. VVT iptal olmasın dersen sadece 1 tane ayarlı kasnak ile eksoz tarafı egzantriğine timing yapılabilinir ama bence bu sineği sıkıp yağını çıkartmak oluyor. Paşaoğlunda yazılım yapıldıya dyno'yada çıkmıştır. Değerler ne şekilde ?

Cem.B
29-07-2010, 16:29
timing yapılabilir bide kısa yapılabilir fazlasından ne gelceği meçhul 1000-1200 gibi bi masrafla bunları yapabilrsin fazlada uğraşma kafanı yorma

sadece dahada hızlı gitmek gibi bir çaban varsa ileride satıp typer almanı öneririm

__FrK__
29-07-2010, 16:31
Alım satım iki taraf içinde hayırlı olsun. 1 yada 2 gün önce Yenibosna köprüsünden soğanlıya inerken gördüm. Temiz ve parlaktı :) Herneyse araç üstündeki herşeyin sorunsuz ve en uygun şekilde olduğunu var sayarak önerebileceğim şey 17 / 77 kısa şanzıman olur. Arkadaşımın elinde bir tane oldukça temiz olması lazım 550 tl istiyordu en son. 7500 üstü dönmek VVT kasnağını bozucaktır. Egzantrik düşünülebilinir ama kimse alıcağınız güç konusunda garanti veremez mağlesef. Orjinal egzantrik yada normal egzantrik ile VVT iptal edilerek 2 tane ayarlı kasnakla timing yaptırabilirsin. VVT iptal olmasın dersen sadece 1 tane ayarlı kasnak ile eksoz tarafı egzantriğine timing yapılabilinir ama bence bu sineği sıkıp yağını çıkartmak oluyor. Paşaoğlunda yazılım yapıldıya dyno'yada çıkmıştır. Değerler ne şekilde ?

kısa şanzıman 406 ya uyarmı ??

RCkid
29-07-2010, 16:33
kısa şanzıman 406 ya uyarmı ??

uyar......

RCkid
29-07-2010, 16:34

vvt kasnağı bozulduğu nasıl anlaşılır?
ses mi yapar?

Cem.B
29-07-2010, 16:36
vvt kasnağı bozulduğu nasıl anlaşılır?
ses mi yapar?

aynen mustafa bnmki ses yapıodu böle torpidonun içinde bişi boşta sallanıo gibi ses geliodu ben torpidodan ses gelio die gidip bırakmıştm servise kasnak deişmişlerdi

RCkid
29-07-2010, 16:42
soğukken filan mı yapar sürekli mi?

__FrK__
29-07-2010, 16:46
uyar......

teşekkür ederim,nos veya eksantrik arasında kaldım ama buna da yetişip değerlendirmeye çalışıcam...

Schumi
29-07-2010, 21:11
soğukken filan mı yapar sürekli mi?

Sesde yapabilir. Yapmayadabilir. Valla Cem'in dediği gibi sesi yapmıştı onun ki ama ses yapmadan bozulanda duydum. Nasıl test edilir bilgim yok.

Ahmet_28
29-07-2010, 21:18
conta kaç mm acaba rc lerde ince conta uygulanırmı

Schumi
29-07-2010, 21:22
Fabrikasyon olarak öyle 106 ya gidip 307 contası takmak gibi bir ince conta seçeneği yok. Ancak conta kestirerek olabilir ama bende o işlere güvenemiyorum.

derece43
29-07-2010, 21:23
Muti araştırdı cevaplar zaten RC için egzantrik varmış uygun stock motorda 20-25 hp veriyormuş ne kadar gerekli o ayrı konu bu kadar güç için bu gücü filtre egzos yazılım timingle alırsın zaten.. Bi alternatif supercharger.. diye biliyorum

Cem.B
29-07-2010, 21:37
Muti araştırdı cevaplar zaten RC için egzantrik varmış uygun stock motorda 20-25 hp veriyormuş ne kadar gerekli o ayrı konu bu kadar güç için bu gücü filtre egzos yazılım timingle alırsın zaten.. Bi alternatif supercharger.. diye biliyorum

egzantirik sadece bi markada vardı ztn oda o kadar hp vermez:)

Schumi
29-07-2010, 21:47
Komutan 20 hp hayal. Senin aklında yanlış kalmış.

egzantirik sadece bi markada vardı ztn oda o kadar hp vermez:)

Moruk bende hep tek marka diyordum da CatCams haricinde birde DBAlias da çok düşük dereceli bir tane var.

CGR328
29-07-2010, 23:23
http://www.dbilas-dynamic.de/index.htm burda war

Murat
29-07-2010, 23:51
20 25 hp lik egz kaç derece? 400 mü :D

CGR328
30-07-2010, 00:49
abicim bitek egzantrikle modifiye bitmezki bunun timingi war yayı war şapkası war beyini war pistonu war eksik bişi yapınca verim alamazsın ki

derece43
30-07-2010, 19:34
yaw ne adamsınız herhalde tek egzantrik vermez o katırları verse ben takıcam:D

Muti
30-07-2010, 19:59
rc icin dblas la gorustuk.egzantirk kasnak yazılım filtre eksoz ile 20 hp gibi bisey alınır gbi bi sonuc cıkmıstı.egzantriklerin derecesi 260 mı ne di?ama lift degerleri yuksekti.bence degmez.komutanın aklında olle kalmıs yanlıs yok:)
bence kısa mahrutiye gerek yok.sonucta devir bandını diger arabaya gore daha asagıya cekiosun.ilk bastan one fırlayacaktır ama daha üst süratlerde pek bi avantajı yok.bi ara niyetlenmistik ama simdi sadece onlere 15 jant yeterli oldu.
kısaca soyle diyim yazılım (dyno ustunde) filtre cai olmak sartı ile bide duzgun bi eksoz sistemi timing ile 200 hp i gorur.istege gore onlere de 15 jant daha ii olucaktır.baska bi ugras bunun üzerine turbo:D olabilir.atmosferik olarak pek kurcalamak mantıklı deil.

Göki,ZD
30-07-2010, 20:11
Açık konuşayım mı:) direk NOS basın.. Dr.Selim temiz 20 tüp nos kullandı araba banamısın demedi, İlk olarak 70Shot bastı sonra 100-120 civarı öyle birşey bastı ve araba öyle böyle gitmiyordu(Aracında hafifletmede vardı 1000Kg idi)
http://www.youtube.com/watch?v=gY3_VwavkJ8

M///maniac
31-07-2010, 10:26
Arabada zaten sağlıkLI yürümesini sağlıyacak işlemler var.bundan sonrası yüksek maliyete dayanıyor ben egzantrik araştırdım baya maliyetli ve getirisi ne kadar olur meçhul.bence en mantıklısı biraz daha kasıp sc yapmak olur.

valla abi suat istedigi için açıorm bu konuyu biliosn 2 gece subaru ortamına çıkınca arabası yurumuo gibi geldi ona:D:D bnde egzantrik vs bi dünya sey söledm girmek istemio fazla bn konu açım al bak ne yazıolar gör dedm..

ADMISE R1
31-07-2010, 10:35
valla abi suat istedigi için açıorm bu konuyu biliosn 2 gece subaru ortamına çıkınca arabası yurumuo gibi geldi ona:D:D bnde egzantrik vs bi dünya sey söledm girmek istemio fazla bn konu açım al bak ne yazıolar gör dedm..

ben suatla konuştum zaten sende yapmışsın yapacağını artık gerisi suata kalmış:D

M///maniac
31-07-2010, 10:51
aynen abi bakalım hem zevk alım hem 10 numara gitsin hemde kırılmasın malesef olmuo biraz basın agrımadan yurume zor...

M///maniac
31-07-2010, 10:56

189.3 dyno da bu islemlerle
cai
egzost
chip

3rk4n
31-07-2010, 11:31
O bu deilde mantarc cok fenaymış :D

Pug
01-08-2010, 02:43
RC motoru 206 GTI motorunun son limitleri zorlanmis versiyonu degil mi ? Soruyorum yani ..
Atmosferik olarak herseye acik bir araba degil sanirim ..

Schumi
01-08-2010, 23:25
RC motoru 206 GTI motorunun son limitleri zorlanmis versiyonu degil mi ? Soruyorum yani ..
Atmosferik olarak herseye acik bir araba degil sanirim ..

Son limitleri zorlanmış diye birşey yok. Atmosferik halde işlem görmüş hali. Bir fabrikanın yapıcağı kadar modifiyeli. Bir K20 gibi vidasını sıksan güç almazsın ama kötürümde bir motor değil. He bence atmosferik yapmak 195 hp lere kadar iyi. Sonrası isteniyorsa direk üflemek lazım.