Orijinalini görmek için tıklayınız : Golf6 tsi 122hp Sizce hangi egzoz ?
aocevahir
04-08-2010, 08:13
Arkadaslar kafamda olan Supersprint aslında ama biraz tuzlu oldugu için farklı ustaların custom calısmalarını da dikkate alıyorum örnegin iskender usta .. tamamen kararsızım ne yapmam konusunda sizin önerileriniz varmıdır . SS yaparsam son susturucu olcak ilerde bir zamanda boruyu belki yaptırabilirim :)
160'lık Tsi Taktık SS Fena Ötüyo, SS Fiyatlar Sitesinde Çok hesaplı ama Buraya gelirken %30 Gibi bir Fiyat Farkı var:D
aynı aractan bızde de war ama performans egsoz ıcın sıgıcak yer yok. egsoz yerıne baktıgınız zaman yatay genıs bır kazanı war.remus racıng denedık ama egsoz buyuk gelıyor sadece son olarak baglamayı dusundugumuzde.dar ve kucuk kazanlı egsozlar olabılır ancak..
aocevahir
04-08-2010, 09:18
Bu araca özel egzoz var SS üretimi olan ondan taktırıcam zaten birebir herseyiyle aynı .. Eger ki custom yaptıracaksam iskender ustaya o da zaten aynısını yapabiliyor farkeden bişe yok dısardan aldıgınız herhangi bir son susturucu bu araclara olmaz dediginize katılıyorum sadece araca özel kitler olabilir . Benim alacagım SS golf6 için üretilmiş bir egzoz :)
aocevahir
04-08-2010, 09:23
160'lık Tsi Taktık SS Fena Ötüyo, SS Fiyatlar Sitesinde Çok hesaplı ama Buraya gelirken %30 Gibi bir Fiyat Farkı var:D
Bende büyük ihtimalle orjinalden vazgecmicem gibi görünüyor SS herkez bilir kalitesini tartısmaya gerek yok aslında :) Yurtdısından bende getirmeye calıssam getirirm her türlü ama bunun agırlıgı ve ücreti baya tuzlu oldugunda gümrüge katılacagı kesin olarak gözüküyor , hadi gümrükten cıkardık diyelim tanıdık felan en aşşa yine 200 300 dolar daha gider gümrüge :) Hemen hemen aynı paralara gelicek burdakilerler .. Ben türkiye distribütörü btgmaslak ile görüşüp taktıracam .. İngiltereden göndermeye calıssam arkadasla yerel posta olarak bi dünya para olcak , gümrüge gidicek , faturayı az kestiremezsin firmaya nasıl anlatıcaksın , veya diyecek bnm distirübütörüm var türkiyede ben size mal vermem derse de apısıp kalabiliriz ..
senden ricam fiyat alınca paylaşırmısın :D
aocevahir
04-08-2010, 09:34
Yurtdısı fiyatları ; SS Son susturucu 339 euro + SS çift egzoz ucları 160 euro + Komple boru 132 euro :) 631 euro yapıyor bunların ebatlarından dolayı teker teker gümrüge takılcagını düşün min 250 euro ödesek(tanıdık ile) , 880 euro 1760 tl + montaj var bide :)
Yurtiçi fiyatları ; SS son susturucu + SS egzoz ucları içinde 1500 tl fiyat aldım , komple olarak 2250 tl fiyat aldım .. Montaj dahil bunların fiyatları :) Bunlar tabi pazarlıksız fiyatları , gelin görüşürüz dediler haftasonu gitmeyi düşünüyorum bakalım fiyatta beni cezbedebilirlerse direk taktırırım ..
Aslında böyle birşeye girme sebebimin tek amacı 122 lik golflerde aftercooler ve limitli turbo olmasından dolayı , bunu yaptıktan sonra arabayı cipletmeyi düşünüyorum 160 ı görmem lazım :D bu yüzden egzoz işine giricem , aracıma baya masraf yaptım bunlarıda yapıp bitirmek istiyorum :) Orj bixenon farları , R led stop , 18" gti jant , 3,5eibach yay , KN filtre , Forge blow ... sıra ötekilere geldi
sen bi fiyat al iyi hemen okey deme :D iyice araştır derim ben sana :D 3 hafta gibi bir zamanda geliyo zaten :D
122'ler 160hp'leri görebiliyorsa iyiymiş walla....
aocevahir
04-08-2010, 10:47
Şu an ellerinde bnm arac için 1 tane set var borusu dahil :) 122 ler 160 göremiyor aslında tam olarak imkansız birşey görse bile arıza yapar turboyu alırsın motoru bile kucaklayabilirsiniz zorlamamakta yarar var en fazla 20 hp den fazlasını zorlamaz cipte + komple egsoz yaptıgında filtre kit yaptıgında 10 15 arası beygir alsan max olcagı 155 tir yani :D
o zaman 160lıklarla ciddi farklar var motorda onlarda kapasite 1 hayli yüksek....
o zaman 160lıklarla ciddi farklar var motorda onlarda kapasite 1 hayli yüksek....
160 lıklarda en basit fark turboya ilaveten birde kompresör var + farkları bilen arkadaşlar yazar
aocevahir
04-08-2010, 11:04
Arasındaki fark 160 lıkta inter cooler ve cift turbo beslemesi var . cift turbodan kasıt charger ve turbo desek daha mantıklı ... o arabayı ciplemeye kalksan direk 200 olur mesela inanılmaz bir gücü var , her türlü zorlarsın :) bizde bu tür şeyleri komple egzoz filtrekitleri ve ciplerle saglamaya calısıyoruz işte :D
filtre olarak kn kullanıyorsun heralde?simota carbon dusunuyorduk bızde ama kn nasıl onerırmısn?
aocevahir
04-08-2010, 11:49
KN 57S 9500 ve forge blow off var , ikisiyle birleşince inanılmaz bir ses veriyor yüksek devirlerde , filtremden memnunum tok bir ses alıyorum inanılmaz mutluyum hiç bir eksi yanını görmedim ayrıyetten artı yönlerini gördüm cekişinde ufak bir degişme oldu diyemem belli olmuyor ama YAKIT etkisi cok önemli oldu soguk havayı ve fazla havayı içeri aldıgı için yakıtı düştü depoda 50 km farkediyorum okadar diyebilirim :)
emirhan sph
04-08-2010, 16:33
Arasındaki fark 160 lıkta inter cooler ve cift turbo beslemesi var . cift turbodan kasıt charger ve turbo desek daha mantıklı ... o arabayı ciplemeye kalksan direk 200 olur mesela inanılmaz bir gücü var , her türlü zorlarsın :) bizde bu tür şeyleri komple egzoz filtrekitleri ve ciplerle saglamaya calısıyoruz işte :D
Ben bi yerde TSI motorlarin 160 liklar haric mesela golf v lerde 140 larda charger olmadigini okumustum. Ne kadar dogru bilmiorm ama 140 liklarda pek yuklenilmio sanirsam.
aocevahir
04-08-2010, 17:05
Evet dogru okumussunuz 122 ve 140 ıklarda charger yok , golf5 170 ve golf 6 160 lıklarda charger var sadece o yüzden fazla yükeleme yapılamıyor 122 ve 140 lıklara en fazla 20 görür basabilcegin en fazla hp :S ama torku baya artıyor aracın oyüzden torktan kazanıyorsun yine farkı farkedersin :D
oguzhansari
04-08-2010, 17:07
Aman diyorum tsi motorlara çok yüklenmeyin, zaten yüklü aletler . sadece benim 4 arkadaşım piston kırdı 2 si normal kullanıcı olmasına rağmen.
emirhan sph
05-08-2010, 00:29
Dsg sanzimanlardada braz problem yasaniyor anladigim kadariyla arkadasimi scirocco 2.0 200 hp yeni almisti daha ayi dolmadan sanzimani bozuldu deisti komple. Simdide arkadasimdaki golf v tsi 140 likta sanzimanda problem cikti arac 30 kusur binde daha.
Motora yuklenince dogal olarak sanzimanada yuklenilicek dsg ise dikkat edilmeli.
Ertug_T.
05-08-2010, 00:31
remus bence hardline serisi =)
aocevahir
05-08-2010, 07:27
Dsg sanzimanlardada braz problem yasaniyor anladigim kadariyla arkadasimi scirocco 2.0 200 hp yeni almisti daha ayi dolmadan sanzimani bozuldu deisti komple. Simdide arkadasimdaki golf v tsi 140 likta sanzimanda problem cikti arac 30 kusur binde daha.
Motora yuklenince dogal olarak sanzimanada yuklenilicek dsg ise dikkat edilmeli.
Evet bende cok okuyorum görüyorum sorun cıkanda simdilik cok sükür bir sorunum yok sanzımanla ilgili inş. ilerde de olmaz :) Ama arabayı zorlarsam motorla oynama konusunda sorun cıkacagına yüzde 99 eminim ...
aocevahir
05-08-2010, 07:28
remus bence hardline serisi =)
Remus hardline serisi golf e özel var mı ? biliyorsun son susturucusu degişik bo golflerin paralelolarak duruyor difüzörün arkasında :D
Sadece konunun başını okudum yer sıkıntısından söz edilmiş çok para harcamak istemesseniz minilerdede aynı problem olduğu için biraz costum eksoza kaçan konuda magnex ovalin kazanı küçüktür onu alup kestirebilip gerisini iyi bir ustanın elinede bırakabilirsiniz
aocevahir
07-08-2010, 01:13
Supersprintten vazgectim aslında o maliyete daha performans alıcı bir olaya el atıcam , son susturucu iptali olcak onun yerine krom bir boru cekicem , dumpvalvedan boru cekicem ve üstüne revo chip uygulaması yapıcagım . En yakın zamanda bu olayı gercekleştiricem arastırdıklarımda daha güzel bir performans aldıklarını ve isteklerini tam anlamıyla karsıladıklarını anladım.
Supersprintten vazgectim aslında o maliyete daha performans alıcı bir olaya el atıcam , son susturucu iptali olcak onun yerine krom bir boru cekicem , dumpvalvedan boru cekicem ve üstüne revo chip uygulaması yapıcagım . En yakın zamanda bu olayı gercekleştiricem arastırdıklarımda daha güzel bir performans aldıklarını ve isteklerini tam anlamıyla karsıladıklarını anladım.
dump valve tanmı boru çekeceksin yoksa downpipe mı yapacaksın.dump valve in faydasını gördünmü?
aocevahir
07-08-2010, 10:54
dump valveden boru cekilmicek , aslında cekicektim iskender ustayla beraber sonra gittim sordum revoya arıza ısıgını söndürebilirmisiniz ceksem boruyu dump valvedan hayır söndüremem dedi .. Katalizöre hiç bir şekilde dokunulmucak oldugu gibi kalıcak downpipe de olmuyacak yani .
dump valveden boru cekilmicek , aslında cekicektim iskender ustayla beraber sonra gittim sordum revoya arıza ısıgını söndürebilirmisiniz ceksem boruyu dump valvedan hayır söndüremem dedi .. Katalizöre hiç bir şekilde dokunulmucak oldugu gibi kalıcak downpipe de olmuyacak yani .
katı neden iptal etmiyorsun?
aocevahir
07-08-2010, 11:17
Arıza ısıgını söndüremeyeceklerini söylediler cünkü onu söktügüm an arıza vericek ..
Ertug_T.
07-08-2010, 11:33
remusun senin araç için kesin özel kazanı vardır..benimki içinde vardı ama biraz tuzlu işte ss mishali ;) şu an oval kazan remus hardline kullanıyorum komple egzoz sisteminde tek susturucum ve ses müthiş güzel+silencer takıldığı zaman hiç ses yok diyebilirim ;) aracının orjinal kazanını bilmiyorum ama oval kazanlar uyabilir belki..banada sadece oval uydu çünkü
Arıza ısıgını söndüremeyeceklerini söylediler cünkü onu söktügüm an arıza vericek ..
vagcomdan söndüremiyorlarmı?o bi şekilde çözülür en rahat şekil downpipe;)
borla var bende dusunursen
aocevahir
07-08-2010, 14:31
Bakıcaz artık dwnpine wagcom iyice araştırmam lazım konusmam lazım haftaya kaldı cünkü egzoz işlemi hazırlancak işlemler yazılımım gönderilcek ozamana artık :)
GökhanÖzkan
22-08-2010, 19:54
Bakıcaz artık dwnpine wagcom iyice araştırmam lazım konusmam lazım haftaya kaldı cünkü egzoz işlemi hazırlancak işlemler yazılımım gönderilcek ozamana artık :)
merhaba.. Bnde golf5 tsi 140 kullaniyorum aracimda turbo back 63 mm eksoz filtre kiti. Hks bov we ps chiptuning (barbaros bayrak) remap war su an aracim 230+ hp we cok memnunum.
Aracimi 0 almistim yeni bi motor oldugundan bnde epey bekledim oyle yaptim bisiler bnde kat yok dp war ariza yanmio barbaros abi cozdu o isi..
Son susturucu olarakta ottospec kullaniorum custom borularla saglam bi usta isini cozecektir..
65.000 kmde aracim we hala bi sorunla karsilasmadim bnde deneyenlerden orneklerle yola cik derim..
230 hp?? iyiymiş turboyuda büyüttünüz heralde.turbo back ne oluyor?egzozu nerede yaptırdınız ,fiyatını pm atabilirmisiniz acaba?
GökhanÖzkan
23-08-2010, 23:36
[QUOTE=onur_26;1642593]230 hp?? iyiymiş turboyuda büyüttünüz heralde.turbo back ne oluyor?egzozu nerede yaptırdınız ,fiyatını pm atabilirmisiniz acaba?[/
turbodan sonra 63 mm eksoz sonda otto susturucu, filtre we yazilim war turbo falan orjinal..
Yani chip eksoz filtre we blow of disinda herhangi bi uygulama yok..
Eksozuda bilindik bi usta yapmadi(iskender ws) eksozcuyla aranin ii olmasi kaynakli borular 250 300 arasi tutar sanirim..
YunusCan
23-08-2010, 23:55
HKS replicası steel sport marka egzoz satılıktır çizik yoktur daha etiketi üstündedir çift silencerlidir. araçta 1 ay kullanıldı geri söküldü. satılıktır..
DoDo_hamann
24-08-2010, 00:11
tsi için elimizde catback eksoz var, komple krom 70mm'lik boru ve iskender son susturucu.
tsi için elimizde catback eksoz var, komple krom 70mm'lik boru ve iskender son susturucu.
onda kat sökülmüyor değilmi?hangi tsi modelinden söküldü 125 likmi?
DoDo_hamann
24-08-2010, 00:34
onda kat sökülmüyor değilmi?hangi tsi modelinden söküldü 125 likmi?
sökülmüyor, sökülür istenirse sıkıntı değil, 170likten söküldü ama farketmez aynı borular 125liktde kullanılır.
katalitiklerini iptal edersen seni çok çok tatmin eder gerek yok üstüne 160 ~civarlarında sıkıntısız binersin
kat sökmedende oluyor aMA UZUN denemelerde Kat yüzünden hafif sıkıntı oluyor
katalitiklerini iptal edersen seni çok çok tatmin eder gerek yok üstüne 160 ~civarlarında sıkıntısız binersin
kat sökmedende oluyor aMA UZUN denemelerde Kat yüzünden hafif sıkıntı oluyor
abi bu 70 lik borular benim araca fazla gelmesin?60 lık filan demişlerdi bana ama?uyarsa alırım heralde egzozu birde orta susturucu iptalinin artısı veya eksisi varmı?egzozu takarız olmazsa maddi durumu düzleyince downpipe da alcam allahın emri ama ses çıkartmaz inş,su an cok sessiz aynı sekıl devam edermi acaba :).birde bu egzozun son susturucu nasıl çift çıkış krommu?td025 var alt devirler ölmesin zaten üstlerde basmıyor :)
ben orjinal .aptakileri iptal et demiştim :)
iskender güzel susturucular yapıyor Sport susturucu olmasssa onlardan alırsın 1 tane
şimdi 60 lık downpipe yapalım o zaman,başka ne yapıyoruz komple egzoz almadan?orta susturucu iptali +60 lık downpipe mı?
orjinalin 63 lük sanırsam Kat var 2 tane downpipe ve geriside 1 ertane onları iptal etmek için downpipe yapıcaksın dier katın yerinede güzel susturucu takarsan tok bir ses çıkar diye düşünüyorum :)
şu iş görürmü 60 lık.
http://img291.imageshack.us/img291/9496/downpipe.jpg,
bir de son susturucuya gelmeden olanın yerine spor susturucu koycaz devam :)