Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : sağlam bir turbo hortumu bilen??

yasindamar
18-08-2010, 00:50
arkadaşlar turbodan çıkıp intercooler a giden hortum basınca dayanamayıp sürekli yırtılıyor.bana kolay patlamayacak bi hortum gerekli.burda keten hortum mu ne dediler onu taktılar baya kalın ve sağlam birşeye benziyordu fakat ilk aşırı yüklenmemde o da yırtıldı.ve şu anda ne zaman gaza yüklensem ardından bu sorun ortaya çıkıyor.2 kez keten hortum değiştirdik ve az önce yine patladı. nasıl bir hortum kullanacağım ben?? yardım lütfenn

VteC_MaNiaC
18-08-2010, 00:56
belki basınçtan değilde fazla hareketten yada sıcaktan yıpranıyordur

yasindamar
18-08-2010, 01:10
belki basınçtan değilde fazla hareketten yada sıcaktan yıpranıyordur
yenisi takılınca çok geçmiyor ki en fazla 3 gün.o da basmazsam.basarsam aynı gün gidiyor.ustaların da dediğine göre %90 basınç. sağlam bi hortum yaptıracağız öyle bir bakacağız ama bu hortum ne olacak onu bilmiyoruz.:confused:

STP
18-08-2010, 01:51
http://www.turbomotorlar.com/asp/index.asp

bu fırmada cogu arac ıcın hortum var mutlaka sana yardımcı olucaklardır fıyatlarıda uygun. 9 bara dayanıklı hortum getırıyolar

douu
18-08-2010, 10:29
yasin senin basıncın ne ? o hortuma bişey olmaz kolay kolay ama ?

DoDo_hamann
18-08-2010, 10:33
aynı sıkıntıyı bizde 163lük dizel bmw motorunda yaşıyoruz, parçacıda bu hortum 400tl.
Varsa daha sağlam bir ürün, uygun fiyatlı satan bir yer bende ilgilenebilirim.

senna
18-08-2010, 10:35
silikon hortum almaya çalışın kasıntısız takın sıcak görmicek şekilde daha güçlü kelepçelerle,

eğer yine olmuyorsa yada ulaşamıyorsanız bu tip ürünlere ağır vasıta için bu ürünleri satan yerlere bi bakın tır vs güzel ürünler var uzun süre kullanabileceğiniz

yasindamar
18-08-2010, 11:07
yasin senin basıncın ne ? o hortuma bişey olmaz kolay kolay ama ?

kardeş 1.8 civarı gidip geliyor basıç. en çok box ı açınca sıkıntı oluyor.box ı açıp bir iki basınca hemen foş diye bir ses geliyor ve kalıyoruz.önceden yoktu yeni oldu.

yasindamar
18-08-2010, 11:10
http://www.turbomotorlar.com/asp/index.asp

bu fırmada cogu arac ıcın hortum var mutlaka sana yardımcı olucaklardır fıyatlarıda uygun. 9 bara dayanıklı hortum getırıyolar

güzel ürünler var gerçekten ama fiyatlar da baya ii :)

yasindamar
18-08-2010, 11:27
aynı sıkıntıyı bizde 163lük dizel bmw motorunda yaşıyoruz, parçacıda bu hortum 400tl.
Varsa daha sağlam bir ürün, uygun fiyatlı satan bir yer bende ilgilenebilirim.

ben arkadaşın yazdığı turbomotorlar.com adresindeki telefondan ulaştım kendilerine. çok fazla bir rakam söylemediler.hortumum iç çapı ve uçlarının ölçülerini istediler ve fiyat 50 tl yi geçmeyecek sanırım.

egeturbo
18-08-2010, 11:46
hortum büyükse onu aliminyum yad krom borudan yapatır sonra ara yerlere kısa sliko kullan ben bizim iveco tırınkine öle yaptım artık patlamıyor

yasindamar
18-08-2010, 13:34
hortum büyükse onu aliminyum yad krom borudan yapatır sonra ara yerlere kısa sliko kullan ben bizim iveco tırınkine öle yaptım artık patlamıyor

komple krom boru yaptıracağım bükümlü olacak.sanırım problemi çözer.

gambit49
18-08-2010, 19:18
bmc :D parcasi satan yerlerden kamyon hortumu alabilirsiniz

boosted_pug
18-08-2010, 23:52
kompresör hortumu isteyin silikondan felan daha sağlamdır artı ısı su çamur vs ne ile karşılaşırsa karşılaşsın yıpranmafelan olmuyo ben turbonun çıkışında onu kullanıyorum hem kasılıyo motor ileri geri oynadığından hemde downpipe a yakın olduğundan ısı görüyo ama hiç bi sıkıntım olmadı

yasindamar
19-08-2010, 11:57
kompresör hortumu isteyin silikondan felan daha sağlamdır artı ısı su çamur vs ne ile karşılaşırsa karşılaşsın yıpranmafelan olmuyo ben turbonun çıkışında onu kullanıyorum hem kasılıyo motor ileri geri oynadığından hemde downpipe a yakın olduğundan ısı görüyo ama hiç bi sıkıntım olmadı

şimdilik krom borudan hallettik o işi.inşallah birşey olmaz.

gorke
19-08-2010, 22:08
bükümlü derken dirsekli olursa daha iyi olur. artı samco,hks,hose tarzı yüksek kaliteli hortumlar daha çok işinizi görecektir. bunları söylüyoruz ama gidip bilinmedik mavi diye boş boş silikon hortum alıp takan arkadaşlar var 10gün sonra gidip bu söylediklerimizden alıyorlar. veya tır kamyon özellikle american jiplerin yüksek bara dayanıklı hortumlarını öneririm. tamamen çözer işinizi.

egeturbo
19-08-2010, 22:20
şimdilik krom borudan hallettik o işi.inşallah birşey olmaz.

olmaz merak etme bizim iveco tır var hemde chipli bsınç oldukça yüksekti durmadan patlatıyordu hortum uzun olarka kromdan yaptık aralara kısa slikon hortum taktık .daha banamısın demedi

Emre D.
19-08-2010, 22:59
bizim iveco tır var hemde chipli

:eek::eek::eek::eek:kaç hp aldınız merak ettim:confused::confused:

yasindamar
20-08-2010, 10:29
bükümlü derken dirsekli olursa daha iyi olur. artı samco,hks,hose tarzı yüksek kaliteli hortumlar daha çok işinizi görecektir. bunları söylüyoruz ama gidip bilinmedik mavi diye boş boş silikon hortum alıp takan arkadaşlar var 10gün sonra gidip bu söylediklerimizden alıyorlar. veya tır kamyon özellikle american jiplerin yüksek bara dayanıklı hortumlarını öneririm. tamamen çözer işinizi.

zaten bu krom boru olmazsa artık gidip sağlam bi silikon hortum alacağım.ama şimdilik birşey yok şükür.baya bi bastım zorladım birşey olmadı.delinme yada patlama zaten olmaz da krom boruda kolay kolay, yerinden çıkacak mı diye kontrol ettim.şükür ki olmadı. :D

yasindamar
20-08-2010, 10:30
olmaz merak etme bizim iveco tır var hemde chipli bsınç oldukça yüksekti durmadan patlatıyordu hortum uzun olarka kromdan yaptık aralara kısa slikon hortum taktık .daha banamısın demedi

inşallah benim araba da bana mısın demez :icon_tup: