PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kıbrıs pasaport sorunu ??

Kubi
31-08-2010, 14:34
okumak için kıbrısa gidicem , herşeyim tamam bi tek pasaportu sıkıntı yaptılar okumaya gittiğim için illede pasaport çıkart diyorlar kimliğimle giriş yapıcam dediğim zaman ise yok yine gerekli diyolarlar fakat şöyle 1 durum var orada okuyan arkadaşlarımdan 1 kısmı pasaportauz giriş yapıyor 90 günü aşıyorlar ve paşada paşa kıbrısta takılıyolar

okuyan veya bilgisi olan arkadaşlar çıkartılmalı mı ??çıkartılmamalı mı ?? ( 16 sında gidicem ) yarin işlemlere başlasam 16 sına kadar yetişir mi ?

alphan
31-08-2010, 14:40
Ben 2003-2008 kıbrıs mezunuyum o senin dediğin 90 gün muhabbeti turistler yada çalışmaya gidenler için sen pasaportsuz şekilde git daha sonra okul sana oturma izni cıkaracak(seyrüsefer) hangi okula gıdıyorsun hayırlısı olsun.

cagri-35
31-08-2010, 17:40
Pasaport yetişir ama sıkıntı şurada. İzmirde mesela randevulu sistem ve o randevuya göre genelde 15 gün kadar öteye veriyor tarihi. Aynı gün işlemleri biter 2-3 güne gelir pasaportun evine fakat benım aciliyetim vardı sabah 5 te gittim karakola. Karakolun önünde sıra oluyorlar 8.30 da kapılar açılıyor. Her amirliğin farklı sayıda ekstradan alma yetkisi var. Mesela İzmir Karşıyaka 40 kişi alıyor hergün bu şekilde ondan sıra olabiliyor. Ben sabahın köründe gittim ama 25. gibi birşeydim son dk kaynak maynak olanlar oldu tartışma çıktı 33. olarak aynı gün işlemlerimi hallettim ona dikkat et yeter :)

efe_
31-08-2010, 17:45
yetişip yetişmemesini bilmem ama er geç alman yararına olacaktır...
Mezun olduğunda diplomanı yök'e götüreceksin geçerlilik mührü felan wurucaklarında oldu da sordu sana kardeşim sen bu diplomayı nasıl aldın neyle aldın nasıl bilicem gittin geldinmi durumuyla karşılaştığında açıcaksın pasaportunu giriş-çıkış mühürlerini göstericeksin gibi.....

efe_
31-08-2010, 17:46
bu arada hangi okul?

Burak İ
31-08-2010, 18:10
Ben 2003-2008 kıbrıs mezunuyum o senin dediğin 90 gün muhabbeti turistler yada çalışmaya gidenler için sen pasaportsuz şekilde git daha sonra okul sana oturma izni cıkaracak(seyrüsefer) hangi okula gıdıyorsun hayırlısı olsun.

Aynen öyle . Tam kelimesi kelimesine yazacaktım :p Ama tam detayını yazarım iftardan sonra.

LightSide
31-08-2010, 18:18
Aynen öyle . Tam kelimesi kelimesine yazacaktım :p Ama tam detayını yazarım iftardan sonra.

Oturma izni içinde pasaport gerekli zaten..

master
31-08-2010, 18:29
Ula Kıbrıs vize mi istiyor bizden ? Yazıklar olsun ..

efe_
31-08-2010, 19:30
Ula Kıbrıs vize mi istiyor bizden ? Yazıklar olsun ..

Hayır hiçbirşey istemiyorlar bagajınızı alıp uçabilirsinizz ;)

Kubi
31-08-2010, 19:33
girne amerikan üni. :) her türlü çıkartıcaz anlaşılan kıbrıs en başında çok cazip gibiydi ama artık canımı sıkmaya başladı

alphan
31-08-2010, 19:53
Sen gitte sıkıntıyı ozmn gör gereksiz bi 5sene geçirdim orda girebılıyorsan burda bı üniye gir bende Girne amerikan mezunuyum oluyorsa bari Doğu akdenize yada yakın doğuya geç

Tekrar söylüyorum şuan sana pasaport gerekmiyor git kayıdını fln yaptır pasaportuda yanında gotr en kotu lefkosa elcılıkte yenıletırsın kaldıkı ben 5sene icersinde max kıbrısta kaldıgım süre 55 gündür sen nüfus kağıdını al git gerisini halledesin zamanlA

powERS
01-09-2010, 00:12
girne amerikan üni. :) her türlü çıkartıcaz anlaşılan kıbrıs en başında çok cazip gibiydi ama artık canımı sıkmaya başladı

la sende ne kolpasın daa dur gıtmeden nereye sıkılaysun ? gercı mustahak la sana caaanım memlekette uniler bitti deniz asırı memlekete gıdıo neymıs okumaya... adres bellı olsun demı cakal :D

ruudvan
01-09-2010, 00:54
Sen gitte sıkıntıyı ozmn gör gereksiz bi 5sene geçirdim orda girebılıyorsan burda bı üniye gir bende Girne amerikan mezunuyum oluyorsa bari Doğu akdenize yada yakın doğuya geç

Tekrar söylüyorum şuan sana pasaport gerekmiyor git kayıdını fln yaptır pasaportuda yanında gotr en kotu lefkosa elcılıkte yenıletırsın kaldıkı ben 5sene icersinde max kıbrısta kaldıgım süre 55 gündür sen nüfus kağıdını al git gerisini halledesin zamanlA

kardes sen denız komserı tanıyomusun bı alphan alphan dıodu vtecı var dıodu ama o senmısın bılmıorum.

@kubi.

bak kardesım ısteyen her turk vatandası kıbrısa pasaportsuz nufus cuzdanı ıle gıder sıkıntı yok ama sen orda uzun zamanlar kalıcaksın.mesela yerı gelıcek 5 ay orda kalıcaksın o yuzden 3 ayı asan surelerde turıst olarak gıdemıyorsun cıkıs yapmak gereklı oluyor he cıkıs yapmazsan ne oluyor hıcbısey.

gıdıyosun pasaporta basvuruyosun ogrencı olarak gıdıcegını belırtıyosun sana ucretsız pasaport cıkartıyorlar yada pasaportu bız ucretsız cıkartamayız derlerse 1 yıllık pasaport cıkart ertesı sene lefkosa turkıye buyukslcılıgınde ogrencı belgenle bır gıdıp 1 sene ucretsız uzatabılıyorsun.

pasaport neden gereklı .
oturma ıznı ıcın .yanı muaceret tamamen para tuzagı senelık 50-60tl para kesıcekler senden muhaceretınıde pasaportuna ıslıcekler.he yaptırma demıcem yaptır cunku yrn obur gun araba almak ıstersın yada araba goturucek olursun kıbrısa kımse sana sorun cıkarmasın.

sımdılık gerek yok nasıl olsa kurban bayramına tr ye donmek ıstıceksın her yenı gıdıcen ogrencı senede 4-5 defa yurda donmek ıster dolayısıyla sen 3 ay orda hıc kalmıcaksın ...ama son senelerde artık kıbrısa alısıncada ordan gıtmek ıstemıceksın
durum bu kolay gelsın.
magosada 5 senemı gecırdım..:icon_tup:

eglenmene bak sakın ha bn buraya ne dıye geldım deme cok ozlıceksın kıbrısı..

Sinan Koc
01-09-2010, 02:41
5 senedir kıbrıstayım sadece ilk sene muhaceret yaptırdım oda araba almak için,4 senedir kimlikle giriş çıkış yapıyorum.Pasaportun içine ediyorlar damgaları vurup vurup:)) He yaptırmassan noluyo okul bittiği zaman odenmemiş senelerin muhaceretini ödetbiliyorlar ama ödemeyende var öle değişik bu durum...Sen kafanı yorma gel halledersin...

alphan
01-09-2010, 02:41
[QUOTE=ruudvan;1661120]kardes sen denız komserı tanıyomusun bı alphan alphan dıodu vtecı var dıodu ama o senmısın bılmıorum.

Aynen o benim konuşursan selam söyle karakolda mangal ,sabaha karşı kahvaltı fln iyi oluyodu deniz komserdede celica vardı bi deniyemedik ama girnedeki çoğu mod'lu araba bilir sedan lacivert vti'ım wardı 2005-2008 senesinde kıbrıstaydı araç girne polisi beni sever sagolsun :) Sen nerdesin GAÜ?

ruudvan
01-09-2010, 02:48
[QUOTE=ruudvan;1661120]kardes sen denız komserı tanıyomusun bı alphan alphan dıodu vtecı var dıodu ama o senmısın bılmıorum.

Aynen o benim konuşursan selam söyle karakolda mangal ,sabaha karşı kahvaltı fln iyi oluyodu deniz komserdede celica vardı bi deniyemedik ama girnedeki çoğu mod'lu araba bilir sedan lacivert vti'ım wardı 2005-2008 senesinde kıbrıstaydı araç girne polisi beni sever sagolsun :) Sen nerdesin GAÜ?

daü deydim girnede polisle bi işim oldu deniz komser sagolsun yardımcı oldu senı anlatıp duruodu yazın arabanı karakolun bahcesıne bırakıp gıdıomussun valla ordan daha guvenlı yer yok arada bıde calıstırıp akusunu kontrol edıomus :D demekki senmissin ...

alphan
01-09-2010, 02:51
[QUOTE=alphan;1661276]

daü deydim girnede polisle bi işim oldu deniz komser sagolsun yardımcı oldu senı anlatıp duruodu yazın arabanı karakolun bahcesıne bırakıp gıdıomussun valla ordan daha guvenlı yer yok arada bıde calıstırıp akusunu kontrol edıomus :D demekki senmissin ...

Daü güzel ya simdiki aklım olsa kıbrısa okumaya gelsem direk Daü'de okurdum. Evet 1-2 çizme olayları çekememezlik fln durumları oldu deniz abide saolsun gölge biyere bıraktırıyordu ali abide var orda oda cok iyidir esas onların üstü vardı onu tanıyordum ama adını unuttum bodyci bi abimiz oda cok cezadan kurtardı beni

ruudvan
01-09-2010, 03:00
[QUOTE=ruudvan;1661293]

Daü güzel ya simdiki aklım olsa kıbrısa okumaya gelsem direk Daü'de okurdum. Evet 1-2 çizme olayları çekememezlik fln durumları oldu deniz abide saolsun gölge biyere bıraktırıyordu ali abide var orda oda cok iyidir esas onların üstü vardı onu tanıyordum ama adını unuttum bodyci bi abimiz oda cok cezadan kurtardı beni

bn girnede olmadıgım için orayla pek işim olmuodu arkadasım tanıstırdı bıraz muhabbet etık fln senden bahsettı ıste deıdgım gıbı tanıomusun dedı yok dedım vtec varsa eger ama yakındır tanısırım dedım :D bak tanıstık ıste.magosadada bısey yok aslında ortam gırnede gece daha renklı.ne bılım ıste bnmde 5 senem bıttı 1 dersım kaldı subata kadar arada gıdıp gelıcem ozledım ama ozlıcemde..

alphan
01-09-2010, 03:11
:)sattım vti'ı askere gitmeden gelince S2000 aldım gel insallah istanbulda yuzyuzede tanısırız.Enteresan biyer kıbrıs istanbula gelince kıbrısı özlüyorsun kıbrısa gidince istanbulu özluyorsun özellikle ordaki rahatı cok arıyor insan birde benzin fiyatını:D gidicem bı ara kıbrısa tatıl ıcın denız abıyede ugruycam

ruudvan
01-09-2010, 03:12
:)sattım vti'ı askere gitmeden gelince S2000 aldım gel insallah istanbulda yuzyuzede tanısırız.Enteresan biyer kıbrıs istanbula gelince kıbrısı özlüyorsun kıbrısa gidince istanbulu özluyorsun özellikle ordaki rahatı cok arıyor insan birde benzin fiyatını:D gidicem bı ara kıbrısa tatıl ıcın denız abıyede ugruycam

bn istanbuldayım hatta camlıcadayım :D arkadasın konuyuda hiç ettik.goruselım bi ara hatta .sen yada bn hangımız once gorurse denız komserı slm solesın :D:icon_tup:

alphan
01-09-2010, 03:15
Aynen ama onun yapacagı fazla bsey yok dedım ona yapacaklarını gıderse guzel bi 5 sene gecıırır ınsallah

ruudvan
01-09-2010, 03:23
Aynen ama onun yapacagı fazla bsey yok dedım ona yapacaklarını gıderse guzel bi 5 sene gecıırır ınsallah

valla hem orda 5 sene geçirir ,artık kim kime ne diyim baska bısey demıorum ...:icon_tup:

alphan
01-09-2010, 03:27
valla hem orda 5 sene geçirir ,artık kim kime ne diyim baska bısey demıorum ...:icon_tup:

:o:o:o:o:o:o:o

Kubi
02-09-2010, 12:57
hiç olan konu olsun canınız sağolsun ne olcak kaldı ki aydınlatıcı bilgileri paylaşmışsınız teşekkürler :) kıbrısa gelirseniz haber verin burda tanışamadık orda tanışalım bari :)

Kubi
02-09-2010, 12:59
la sende ne kolpasın daa dur gıtmeden nereye sıkılaysun ? gercı mustahak la sana caaanım memlekette uniler bitti deniz asırı memlekete gıdıo neymıs okumaya... adres bellı olsun demı cakal :D

muhahahah seviyorum seni ersin canımı sıkan kıbrıs değil pasaport ıvır zıvır işlemleri :) adres beli gelirsin artık :D

ruudvan
02-09-2010, 14:17
hiç olan konu olsun canınız sağolsun ne olcak kaldı ki aydınlatıcı bilgileri paylaşmışsınız teşekkürler :) kıbrısa gelirseniz haber verin burda tanışamadık orda tanışalım bari :)

ayıp ettın bn ulasırım sana..