Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Astra G Turbolar hakkında bilgi

laden
31-08-2010, 21:06
Merhaba arkadaşlar teknik fazla bir bilgim olmadığı için soruyorum belki çok saçma sorulardır :)

Astra G 2.0 Turbo (Z20LET) araçların turbosu hakkında bilgisi olan varmıdır? markası modeli nedir? Değiştirebilirmiyiz?

Forumda satılık ilanı verilen Garett, GT3076, KKK vs. vs. ilanlar var onları alıp takabilirmiyiz.

Bu araçlarda turbonun manifoldla birleşik olduğunu, ve değişmediğini söylemiştiler. Opelci arkadaşların yardımlarını bekliyorum...

BlackEmperor
31-08-2010, 21:09
turbosu k03 manifoldla birleşik felan değil bildiğim kadarıyla opcler k04 k04 u direk uydurabilirsin ( demişti birisi)

cery
31-08-2010, 23:10
mustafa google amcadan biraz araştırdım da şunları buldum...

http://www.astraownersclub.com/vb/showthread.php?t=81940

şu linki bi kontrol et z20let 'i ufak gıdıklama yöntemlerini sıralamış.

gördüğüm kadarıyla turbo dediğin gibi manifold ile birlikte. gerçi linkte de yazıyor ama turbo için en basit geliştirme yöntemi z20leh turbosu diyor. %99 oranında sorunsuz uyuyormuş. yazılım ile desteklenirse güzel bir iş çıkarır gibi.

gerçi Opel'ci arkadaşların yardımını beklemişsin :) Honda'cınınkini kabul eder misin bilmem :)

laden
31-08-2010, 23:24
eyvallah Cahit ingilizcem pek olmadığı için TR dışındaki sitelerden araştıramadım. Bilgilendirin de ister hondacı olun ister opelci :D

Turbonun manifold ile birlikte olması farklı bir turbo takmamı engelliyor mu? yada bunları ayırmanın bir yolu varmı :)

Z20LET
01-09-2010, 00:55
turbosu k04, gt30 turevi daha buyuk turbo elbette takarsın ama al tak şeklinde olmaz. biraz uğraşman lazim. standart turbosu manifold ile birleşiktir.

laden
01-09-2010, 11:56
yeni bir turbo almamız halinde eski manifoldu yeni turboyla birleştirmemiz mi lazım yoksa bunları ayırmanın bir yolu varmı?

cery
01-09-2010, 22:38
yeni bir turbo almamız halinde eski manifoldu yeni turboyla birleştirmemiz mi lazım yoksa bunları ayırmanın bir yolu varmı?

yeni turbo daha büyük pervanelere sahip olacağından eski fırınına uyması çok zor olur sanırım. bunun yerine orijinal turbonun alüminyum pervanesini büyütüp ya da kanat sayısı fazla olan bi pervane takıp salyangoz içinden torna ile biraz alarak da basıncı arttırabilirsin. çok sağlıklı olur mu bilmem ama bi yöntemdir.

senin araban için v-max turbo kiti vardı. çok pahalı sanırım :icon_wack

laden
01-09-2010, 23:40
evet bi ara ilgileniyordum ama kit+yazılım çok fazla tutuyordu

orjinal turboyu geçen aylarda revize ettiğimde dediğin işlemleri yaptırdım hem millerini genişlettiler hem de pervaneleri değiştirdiler. Ama pek bir şey farketmedi.

cery
02-09-2010, 21:45
westgate dedğimiz turbonun üzerindeki valfi değiştirdiler mi? bi de daha büyük pervane takmadılar ise basınç yine değişmez.

egeturbo
03-09-2010, 13:46
evet bi ara ilgileniyordum ama kit+yazılım çok fazla tutuyordu

orjinal turboyu geçen aylarda revize ettiğimde dediğin işlemleri yaptırdım hem millerini genişlettiler hem de pervaneleri değiştirdiler. Ama pek bir şey farketmedi.

cok ilginç biz burda 2 mm büyüttüğümüzde bile hiisediliyor.

laden
03-09-2010, 21:52
cok ilginç biz burda 2 mm büyüttüğümüzde bile hiisediliyor.

o zaman büyüttük deyip büyütmemişler demek ki...

Ahmet_28
03-09-2010, 22:06
peki turbo büyütürken oem manifolddan kurtulup güzel bi turbo manifoldu yapılsa geçeceğiniz turboya uygun şekilde daha iyi olmazmı? bu mümkün değilmi

cery
03-09-2010, 22:15
peki turbo büyütürken oem manifolddan kurtulup güzel bi turbo manifoldu yapılsa geçeceğiniz turboya uygun şekilde daha iyi olmazmı? bu mümkün değilmi

diyarbakırda eksoza düz boru yaptıramazken turbo manifoldunu nasıl yaptıracaz :)
off ya burda işin hakkından gelen usta yok ki :s

laden
03-09-2010, 23:47
diyarbakırda eksoza düz boru yaptıramazken turbo manifoldunu nasıl yaptıracaz :)
off ya burda işin hakkından gelen usta yok ki :s

işte en büyük sorunumuz:ofk:

ghibli06
04-09-2010, 10:40
o zaman büyüttük deyip büyütmemişler demek ki...

benim maseratide 2mm büyütmüşler sağolsun ama pervanelerin araya parmağım girerdi nerdeyse :) vantilatör gibi dönüp duruyormuş kendi kendine :)

bu tarz işlemlerde kesinlikle başında durmak şart...