Orijinalini görmek için tıklayınız : saxo vts motoru 106 gti ye uyarmi?
gsi_club
07-09-2010, 02:08
arkadaslar otoban da 140 km ile giderken birden aracim stop etti ve direk kenara çektim.neden stop ettigini ararken aklima en son gelen basima geldi niye derseniz daha 5000 km olmustu degistireli triger kayisini komple kit olarak.sonuç olarak trigerin gergi rulmani degil sabit rulmanin civatasi dibinden kopmus ve ne yazikki siboplar egilmis :(
asil benim sormak istedegim üst kapagi toplatayim derken uygun fiyata saxo vts motoru buldum.bu saxo motorunu al tak seklinde takabilirmiyim aracima?sizden bu konu hakkinda bilgi almak istiyorum?satan eleman enjektörlerin bir sensörü var onu degistirirsin bir sorun kalmaz dedi.sizce de öylemidir?
benim bildiğim ikiside TU5J4..
gsi_club
07-09-2010, 02:29
bende sizin gibi biliyorum fakat adamin bir sensörü degistirmeniz gerecek diyince,bende bu isi bilenlere bir sormak istedim
o kadar teknik bilgim yok malesef GÖKİ görünce mutlaka yazar yada PM den ona ulaşmanızı tavsiye ederim :)
KingoAtmo
07-09-2010, 02:52
geçmiş olsun dostum, motorlar aynı sıkıntısız uyar birbirine.
Ama aldığın motor ne kadar sağlıklı onu nerden bileceksin? Sorsan 85000 kmde hiç kapak açılmamış diye zırvalar dururlar bence. Kendi kapağın kurtarılacak durumda ise ben olsam o işe girmezdim.
benimde triger değişimi sonrası sübablar eğilmişti, 1000 lira masraf olmuştu.
Seninki ne kadar tutcak gibi ?
SifirinciMurat
07-09-2010, 09:35
geçmiş olsun
araban beyaz ve sunroofsuz ise o haliyle alırım :)
neden komple motor alıcaksın ki? işletmesi vs. kendi motorun bildiğin motor hiç olmazsa. kapak bitmiş desen, sadece kapak alırsın yine hertürlü daha ucuza gelir komple motordan.
Birebir oturur elektrik tesisatları da aynıdır. Hesaplı motor bulduysan üst kapağını kullanırsın bloğu satarsın en karlısı o olur bence ;)
üst kapağı al tak dewam et kalan parçalarıda satarsın bu daha iyi olur senin için ruhsat işleşme vs işlemlere para vermemiş olursun genel olrak aynı motor zaten
Alacağın motorun durumu belli değil.Benimde yatak vurmuştu araç.Krank kurtarmadı yeni krank aldım.değişmesi gereken parçalarla güzelce topladım.En azından kafam rahat.
geçmiş olsun
araç siyah ve yurt dışında :D
gsi_club
16-09-2010, 23:57
arkadaslar ben 2002 model 82000 kmde saxo vts motoru aldim.benim motorumla bazi yerleri degisik.ne emme manifoldu ayni nede eksoz manifoldu.emme manifoldu benimkisi manuel aldigim ise elektronik eksoz manifoldu deseniz 2 tane lambda sensörü var ve 2.parçasinda katalizatör var.motor kulagi deseniz oda ayni degil.neyse onlari benim kendi motorumdan bir sekilde hallederim ama anlamadigim?
1)yag flitresinin yeri degisik?benim kendi motorumda eksoz manifoldunun sol tarafinda aldigim vts motorunda ise sag tarafinda...
2)kendi motorumda yag basincini bir boru ile üst tarafa gidiyor aldigim motorda ise bunu dogustan iptal etmisler.
sizlerden bu 2 seçenek için yardim bekliorum.anlamadim gitti.
o kadar teknik bilgim yok malesef GÖKİ görünce mutlaka yazar yada PM den ona ulaşmanızı tavsiye ederim :)
çok saol tesekkür ederim.
geçmiş olsun dostum, motorlar aynı sıkıntısız uyar birbirine.
Ama aldığın motor ne kadar sağlıklı onu nerden bileceksin? Sorsan 85000 kmde hiç kapak açılmamış diye zırvalar dururlar bence. Kendi kapağın kurtarılacak durumda ise ben olsam o işe girmezdim.
benimde triger değişimi sonrası sübablar eğilmişti, 1000 lira masraf olmuştu.
Seninki ne kadar tutcak gibi ?
tesekkür ederim dostum.adamda 3 tane motor vardi sadece bu motora garanti verince bende bu motoru aldim.sadece üst kapagini yaptirmaya gitsem daha pahaliya çikardi bana...
geçmiş olsun
saol tesekkür ederim.ben yurt disinda yasiyorum.
neden komple motor alıcaksın ki? işletmesi vs. kendi motorun bildiğin motor hiç olmazsa. kapak bitmiş desen, sadece kapak alırsın yine hertürlü daha ucuza gelir komple motordan.
bizde motor isletmek sorun degil.üst kapagi yapamaya kalksam daha pahali patlacagini düsündügüm için motor alayim dedim.düsese geldigi için..
Birebir oturur elektrik tesisatları da aynıdır. Hesaplı motor bulduysan üst kapağını kullanırsın bloğu satarsın en karlısı o olur bence ;)
tesekkürler dediginiz gibi yapmayi düsündüm ama birkaç degisiklik istiyor...
üst kapağı al tak dewam et kalan parçalarıda satarsın bu daha iyi olur senin için ruhsat işleşme vs işlemlere para vermemiş olursun genel olrak aynı motor zaten
bende öyle yapayim dedim birkaç degisikligi var ne yazikki :(
Alacağın motorun durumu belli değil.Benimde yatak vurmuştu araç.Krank kurtarmadı yeni krank aldım.değişmesi gereken parçalarla güzelce topladım.En azından kafam rahat.
adamda 3 motor vardi arasinda sadece bu motora garanti verince bende düsese gelince alayim dedim.üst kapagi toplasaydim bana 2 kati parasina mal oluyordu...
araç siyah ve yurt dışında :D
:)
boosted_pug
18-09-2010, 18:23
aldığınız motor 206 yada 307 motoru yan kapağına bakın tu5jp4 yazar sizin kapakda tu5j4 farklı motorlar ama ikisinden bir motor yapılır güzelde olur
gsi_club
18-09-2010, 23:50
aldığınız motor 206 yada 307 motoru yan kapağına bakın tu5jp4 yazar sizin kapakda tu5j4 farklı motorlar ama ikisinden bir motor yapılır güzelde olur
distan baktiginiz zaman ayni gözüküyordu bir emmesi filan farkliydi dedimki 2002 model oldugu için belki degismistir gibi gelmisti bana.bugün blogu tamamen soyunca ayni olmadigi anlasildi.emmelerin delikleri farkli çok az bir sekilde.üst kapaktaki numaralarina bakinca ayni olmadigi bir daha anlasildi.soydugumuz blogu tekrardan topladik satarken ayni demisti pis herif.
bu arada kendi kapagimi açtirdim ne yazikki hepsi yamulmus :(