Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uno Problem

Rec.O
08-09-2010, 08:51
Unocu arkadaşlara bir sorum olacak aracım ı calıstırıyorum dolasyırum bırakıyorum yarım saat sonra tekrar marşa bastıgımda arac ateşleme yapmıyor.6 Dk bekliyorum alıyor.Ardında, yolda giderken bir anda elektirik kesip eksoz patlatıyor kadran düşüyor iniyor düşünyor iniyor elektrik karışıyor gibi..Ve artık bu problemden bezdim 2 aydır sanayiden cıkamıyorum,fevziye makarası değiştir,kadran sensörü değişti,bobin değişti,sigortasız direk takıldı,kontaksız direk takıldı,benzin pompası değişti.Ve daha aklıma gelmeyecek yüzlerce şey..Kimse bulamıyor problemi..Fiat'da dahil..problem devam ettiği için hereşyi geri orjinalleri ile değiştirdim makara hariç.

senna
08-09-2010, 09:09
topraklaması ne durumda ?

Rec.O
10-09-2010, 11:13
Onlar ve benzeri şeyler kontrol edildi problem elektirikden değil diyorlar..Ama dediğim gibi anlamış değilim.:S

Serkan VTEC
12-09-2010, 12:16
Zamanında Uno'm vardı benimde senin gibi her şeye el atmıştım ama problemi çözememiştim sonra elektrikcim ile birlikte gün boyu dolaştık ve sorunu bulduk. Sorun beyinde hani aliminyum gövdeli kare bi kutu varya onda.Beyin normalde çalışıyor fakat bellirli bir ısıda içerideki lehim ayrılıyor ve araç elektrik kesiyor. Bir süre sonra soğuduğu için devre tekrar tamanlanıyor ve araç çalışıyor.

Bunu tespit için yapacağınız şey ya başka bir aracın beynini söküp denemek yada parçacınız ile aranız iyi ise geri vermek koşulu ile beyini alıp denemek eğer arıza beyinde ise parcanın parasını ödersiniz. Büyük ihtimalle ondandır aynı şeyler banada oluyordu tek kontakta çalışan araba bazen çalışmıyor yada ışıkta beklerken hiç bişey yokken stop edip beni deli ediyordu.

Rec.O
13-09-2010, 08:57
Beyin'i denedim ama aynı problemi verdi, Ama 2.el di o beyinde tekrardan denemekte fayda var teşekkürler.

Günkut
13-09-2010, 09:11
atesleme ile ilgili biraz karıstırın bence rölelere bakın

ufuck
13-09-2010, 09:52
benzın pompasının yanında soğutucu war :D o deıscek....baska bı sorun yok...........

dragstar
13-09-2010, 10:13
bnm uno karbüratörlü valla böyle sorunda yaşamadım bilemiyorum