PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : fuel cell (yakıt hücresi) deneyen oldu mu acaba?

polo34
08-09-2010, 23:23
su alkol enjeksiyon diye araştırırken yakıt hücresi konusunun ebay'e de düştüğünü gördüm:) konuya uzak olanlar için kısa açıklama yapayım: sıvı veya kuru tipleri var, kuru olanlar pahalı ve teferruatlı, sıvı olanların montajı daha basit, amaç su dan hidrojeni ayırıp motora göndermek, bu ayırma işlemi sırasında birtakım kimyasallar da kullanıyor, 0.5 lt/dakika hidrojen değerinin düşük hacimli araçlar için uygun olduğuna karar verilmiş, yaklaşık 5000 km de bir kimyasalların değiştirilmesi isteniyor, bunlardan alıp kullanan var mı acaba?

sıvı tipler:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280319312763&viewitem=

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=190440748365&viewitem=

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Hydrogen-Generator-HYDRO-LINX-Water-Fuel-Cell-HHO-H2O-/280353131116?pt=LH_DefaultDomain_100&hash=item4146594a6c

polo34
08-09-2010, 23:39
konu genele taşınsa belki daha iyi olur

OmerRS
09-09-2010, 01:45
Havai fişeğe Saturn 5 roketi demek gibi birşey:)

yavuz364
09-09-2010, 02:15
sudaki hidrojeni ayırmak için harcanan enerji çıkan hidrojendeki enerjiyi içten yanmalı motorda yakarak aldığınız enerjiden daha çok olduğunu hesaplamış mıydınız ? :) ancak şöyle olur, çıkan hidrejen depolanır ve ekstradan yüksek enerjili yakıt olarak güç istediği zamanlarda motora verilebilir :) ama yakıt ekonomisi sağlamaz...

çok değişik bi teknoloji kullanmış olabilirler o yüzden yine de büyük konuşmuyorm yanlış anlaşılmasın :) olmaz die birşey yok artık... bende denemeyi düşünüyordum bi ara

E0041
09-09-2010, 13:27
bu konuları bende baya bir inceledim çalışma mantıgı suya elektrik vererek hidrojeni sudan ayırmak yakıt ekonomisine gelince belir bir basınc emme manifoltuna hidrojeni gönderiyorlar benzini azaltıyorlar ekonomi sağlayabilir araç üzerinde aküden alıyor enerjiyi zaten motor çalışırken şarj dinomosu bu elektriği üretiyor yani ekstra güç harcamıyorsunuz geriye oksijenden ayrılmış hidrojen kalıyor ama ben kendimde denemeler yaptım araç üzerinde değil tabiki herhangi bir kimyasal falanda kullanmadım emmeden bu şekilde vermek biraz tehlikeli olur gibi çünkü hidrojen fena yanıyor :D açık havada bile patlıyor :D

bu linktekiler nasıl çalışır bilmiyorum ama youtube de direk emmeye hidrojen veren baya kişi var

polo34
11-09-2010, 19:26
aslında forged pistonları olanlar denese önce daha iyi olur:) bir de verdiğim linklerde farklı hidrojen miktarı üreten cihazlar var ...

polo34
13-09-2010, 12:54
biraz daha araştırdım ve kafama şu soru takıldı:) hidrojeni sudan elektrolizle ek kimyasallar kullanarak motor dışında ayırdık ve motora emme manifoldundan enjekte ettik, içeride oksijenle karıştı ve yanma oldu, ürün olarak su çıkacak ve onun yanında enerji, bu çıkan su ne olacak:)

yavuz364
13-09-2010, 18:53
zaten bütün arabalarda az da olsu egzozdan su çıkar :) bu sistemi kullandığında egzozdan gelen su biraz daha artacak ;) su oluşur yani..

I-HANN
04-01-2011, 21:33
Daniel Dingel - Filipino Inventor (http://danieldingel.com/)

dünya ilk bu adam sadece su ile çalışan aracı icat etti fakat yıllardır kimseye satmadı ılk baslarda %40-45 yakıt ekonomısı saglıyordu gelısıre gelıstıre 100/100 su ıle calısan systemı buldu ve uyguladı hatta yıllar önce yapılan bir test de egzost dan su buharı cıkıyordu kaputu acmıyordu vs.. çok arkadaşım abilerim uğraştılar system için ama püf noktası sadece bu adamda

DUAL-MAP-SENSOR-ENHANCER -EFI-HHO-Generator-WATER4GAS - eBay (item 180607434314 end time Jan-31-11 14:50:50 PST) (http://cgi.ebay.com/ebaymotors/DUAL-MAP-SENSOR-ENHANCER-EFI-HHO-Generator-WATER4GAS-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem2a0d0abe4aQQitemZ18060 7434314QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccesso ries)

gibi cıhaz ve urunlerın hepsını denedıler falat cıkan gazı saklıyamadıgın ıcın ve cıkan gazın mıktarı sabıt oldugu ıcın sadece bellı devirlerde işe yarıyo helen çalışıyolar fakat püf noktasını bulamadılar :) inşallah bulurlarda bizde HHO cu oluruz

Murat
05-01-2011, 07:07
bunlar araca nasıl montajlanabilir?

denemek lazım...

I-HANN
05-01-2011, 21:18
Ekomax Yakıt Tasarruf Cihazları İmal.ve Paz. - Anasayfa (http://www.ekomax.com.tr/anasayfa/index.html) hazır kitleri var fakat suan için bunlarda geliştirme aşamasında yıllardır daniel in formulünü kimse bulamadı :)

_FrKn_
05-01-2011, 21:32
biraz daha araştırdım ve kafama şu soru takıldı:) hidrojeni sudan elektrolizle ek kimyasallar kullanarak motor dışında ayırdık ve motora emme manifoldundan enjekte ettik, içeride oksijenle karıştı ve yanma oldu, ürün olarak su çıkacak ve onun yanında enerji, bu çıkan su ne olacak:)

bi video da izlemiştim herif egzosun altına bardak tutup su dolunca içiyodu :D

GokhanRS
06-01-2011, 01:59
Habertürk alıntısı:
10 Yıldır Suyla Çalıştırdığı Otomobile biniyor 10 YILDIR SUYLA ÇALIŞTIRDIĞI OTOMOBİLE BİNİYOR 10 yıl (http://fotogaleri.haberler.com/10-yildir-suyla-calistirdigi-otomobile-biniyor/)

Erzurum'un Uzundere ilçesine bağlı Gölbaşı köyünde yaşayan 45 yaşındaki Mustafa Karasungur 10 yıl önce yaptığı suyla çalışan otomobili ile 60 bin kilometre yol katetti. Uzundere İlçesinde 30 yıldır elektironik işiyle uğraşan evli 4 çocuk babası Karasungur, üzerine 'H2O Küresel ısınmaya son' yazdığı otomobilin iki deposu bulunuyor. Bu depolardan birine Lpg diğerine de su doldurduğunu söyleyen Mustafa Karasungur, "10 yıl önce yüzde 40'ı su ile çalışan otomobilimi kullanıyorum. Bugüne kadar 'tık' demedi. Hatta performansını artırdı. Rampayı keçi gibi tırmanıyor. Başbakanımız yardım elini uzatırsa yüzde 100'ü su ile çalışan otomobili de yaparım" dedi.
bu haber doğrumu?

GokhanRS
06-01-2011, 02:03
Ben de şunu sorayım o zman. Yaa yıllardır birşeyler geliştirmek için bütün fırmalar inanılmaz paralar harcıyorlar. Yakıtı %5 bile düşürebilmek için ne taklalar atıyorlar. Otomotivi şu durumlara geitren adamlar bu sistemi düşünememiş mi?

dostum o işler biraz karışık. ki chevrolet elektrikli aracını ilk çıkardığında güneşli ülkeler için özellikle daha mantıklıydı. mesela o araç giderken bi yandan cam tavanıyla güneş enerjisi ile aküyü dolduruyor elektrikli araç mevzisini uzatıyor filan.

ancak şöyle bir olay varki microsoft un i7 teknolojisini yıllar önce bulduğunu ancak pazarlama stratejisi olarak icat ettiği gibi satmadığını nasıl çok insan biliyorsa.

otomotiv sektörününde 10 yıl sonrasının teknolojisini bulupta bunu bu gün pazarlamayacağınıda çok insan biliyordur.

benim kafama takılan şu su ile çalışan otomobili yaptım diye bas bas bağaran çok insan çıktı ama çoğunu haberlere bile çıkarmadılar hatta ortalıktan kayboldular. gerçekten o adamlar geyikmiydi yoksa yok edildiler diye çıkan efsaneler gerçekmi :D

vtecturbo
09-01-2011, 14:54
benim kafama takılan şu su ile çalışan otomobili yaptım diye bas bas bağaran çok insan çıktı ama çoğunu haberlere bile çıkarmadılar hatta ortalıktan kayboldular. gerçekten o adamlar geyikmiydi yoksa yok edildiler diye çıkan efsaneler gerçekmi :D

Türkiye de nasıl f16 ların amerika hakimiyetındekı yazılımını kırıp Türk f16 larını amerikan kontrolünden çıkarmaya çalisan Aselsan mühendisleri öldürülüp intahar süsü verildiyse bu adamların da basına aynı sey gelmiştir.