Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : yatakmı vurdu yoksa sardımı? (izmir)

Flonky
10-09-2010, 13:40
Kapak geldiğinde 87 yılından beri yattığını öğrendik çamur içinde dipte köşede kalmış kapağımız yenilendi subaplar sıfırlandı subap yuvaları sıfırlandı ekzantirik milide 0 lanıyor parça bekleme aşamasındayım hafta sonuna kadar tüm işlem bitiyor..konu kilitlenebilir..

Spawn
10-09-2010, 13:46
çok net birşey söylenemez açılmadan bu konuda , stop etmeye başladıysa subablar olabilir. çok mu devir çevirdi araba siz kapatıncaya kadar

Flonky
10-09-2010, 13:50
aynen normalde 20-40 arası devir çeviriyordum birden 80 i gördü yani klasik kalcak die temiz kullanmaya yormamaya özen gösteriyordum..

caglarcb
10-09-2010, 13:53
AutoGarage'ye bi götür istersen. 3 Sanayi Subarucu kemal dersen gösterirler.

Spawn
10-09-2010, 14:02
aynen normalde 20-40 arası devir çeviriyordum birden 80 i gördü yani klasik kalcak die temiz kullanmaya yormamaya özen gösteriyordum..

geçen gün buna benzer bir konu daha vardı sitede , ona da bakabilrsin yorumlar için ..

fakat standart prosedür şu şekilde olacaktır diye tahmin ediyorum usta için ,

bir kere kesinlikle üst kapak açılması lazım .

araç devirlenerek gittiği için triger sağlam kalmıştır diye düşünüyorum

yayların yeterli hızda subabları kapatamadığı için o devirde subab çakmış olabilr. gürültü bu yüzden olabilr. stop etmesi de büyük ihtimal bu yüzden . belirtiler bunları gösteriyor . tabiki şu anda söylediklerim tamamen tahmin . hiç bir geçerliliği yok .

muhtelem değişecek parçalar

üst kapak contası
subablar
eğdi ise guide lar
pistona çok zarar geldi ise pistonlar
kolların ölçülmesi
krankın balansının kontrol edilmesi.

bunu dışında bir ihtimal daha var.

8000 dd e gelmişsin anladığım kadarı ile . benzin pompan yetmemiş o yüzden dolayı araç fakire kalmış olabilr. bu da bir ihtimal . bunu sebebleri ise tamamen piyango ..

bunlar şahsi fikirlerim i tekrar söylüyorum hiç bir geçerliliği yok tamamen tahmin

Flonky
10-09-2010, 14:14
Spawn verdiğin bilgi için çok teşekkürler....orası öyle usta açmadan tam net bişey diyemez ama daha sabah gittik bi adama sanki yontulcak kaz geldi hemen telefonlar onu bunu aramalar felam dedim çakallığa gerek yok okadar anlamıoz ama bizi yolmanında bi manası yok dedim hemen bi anda şerit değiştirdi ilgisiz haller felam ya parasında değilim herzaman önce insan olcak sonra iş yapıcak güven meselesi tamamen bende bilirim her ustaya görürürüm arabayı fiyat alırım ama gerek yok bu işi ehliyle yapıcak saygı sevgi çerçevsinde yapıcak adam lazım...

Sonuçta türkiyenin en büyük otomobil sitesi otomobil sevenlerin yeri birisi bi öneri sunucak bizde uygulamaya çalışcaz :)

araç gitmesine normal gidiyor bassan daha gidicek fakat çok gürültülü bide salak çalışıyor pat pat pat hem motordan aynı ses hem eksozdan...nekadar maliyet çıkar ilk teori için sence ?? bu arada diğer konunun linki varsa atarmısın bide ordan bakayım ...

Spawn
10-09-2010, 14:17
adammotoru açarken yanında ol . ne parça lazım onları söylesin , parçaları ben kendim alıcam dersen çok bişey kitleyemez. bunu ilet. parçalar bir şekilde kendin bulursun istanbuldan yada izmirden.

bu da bahsettiğim konu .
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=62815&highlight=subab

Flonky
10-09-2010, 16:44
AutoGarage'ye bi götür istersen. 3 Sanayi Subarucu kemal dersen gösterirler.

kardeş tam olarak nerde bu yer koçtaşa giriş kapısını düşünerek söylersen sevinirim :)

şimdi direkt birine subarucu kemali tanıyormusun dersem bide olayın tanımama bölümü var bide deli yerine konulma seviyesi var :D

Flonky
10-09-2010, 16:50
adammotoru açarken yanında ol . ne parça lazım onları söylesin , parçaları ben kendim alıcam dersen çok bişey kitleyemez. bunu ilet. parçalar bir şekilde kendin bulursun istanbuldan yada izmirden.

bu da bahsettiğim konu .
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=62815&highlight=subab

Kardeşim baktım sanırım arkadaşta olan şeyler birebir uyuşuyor tek farkımız onun aracının garantide olması benimkisinin ise ne garantisi ne kaskosu olması :)

izmirden başka tamirci ismi söylicek arkadaşın allah motoruna zeval vermesin die dua edicem :)

Spawn
11-09-2010, 02:05
E21Turbo nickli kullanıcıya bir mesaj at siteden . yardımcı olacaktır sana.. hem izmirli hem e21 kullanıcısı

stlegal
11-09-2010, 02:14
çok geçmiş olsun aracı kullanmadan eski kulağı kesik bir ustaya baktırın eskilerle uraşan.burdan bir şey söylemek çok zor..

Ludacris
11-09-2010, 02:16
Kemal subarucu paşam e21 bu:D
bugün askere gitti arkadaş. Aynısından ondada var, esnaf 3.sanayide oda...
6.sanayiye gidersen Yıldızlar Bmw Mehmet var.
3sanayide yaptırıcam dersen bakarız.
gösterecek yer bulamassan pm at bana yönlendireyim.
Mustafa abi(e21turbo) ilgilenemeyebilir tamirden çok proje ile ilgili;) tabi yinede sor sen bilgi küpüdür Izmirin kralıdır :)

Flonky
11-09-2010, 08:57
ÇOOOK teşekkürler arkadaşlar dün akşam mustafa abiye msj attım ve telini gönderdi msji gece fark ettiğim için arayamadım bugun gün içinde arıcam sanırım e21 turboya götürcem arabayı :D yeri nerde ludacris??

stlegal
11-09-2010, 08:59
ÇOOOK teşekkürler arkadaşlar dün akşam mustafa abiye msj attım ve telini gönderdi msji gece fark ettiğim için arayamadım bugun gün içinde arıcam sanırım e21 turboya götürcem arabayı :D yeri nerde ludacris??

izmir mustafa 10 numara bakar ama yatak diye gidip m3 motor koymasın bak hızlıdır mustafa :D

EREN34
11-09-2010, 09:25
Geçmiş olsun.
Bu arada e21'e maşallah...

Flonky
11-09-2010, 11:05
izmir mustafa 10 numara bakar ama yatak diye gidip m3 motor koymasın bak hızlıdır mustafa :D

Valla zaten öyle bi düşüncemde yok deil hani :D yok yok aracı orjinal olarak saklıcam ön ve arka tampon 4 jant ve orjinal farlarını buldum onları depoya koyup klasiğe ilerde takmak için bekletcem :) bozmamayı düşünüyoruz aracı...

Mustafa Birsesli
11-09-2010, 12:46

2*s14b23 emrinde aslında sana vermek var onlardan birini ama neyse ahaha

Valla zaten öyle bi düşüncemde yok deil hani :D yok yok aracı orjinal olarak saklıcam ön ve arka tampon 4 jant ve orjinal farlarını buldum onları depoya koyup klasiğe ilerde takmak için bekletcem :) bozmamayı düşünüyoruz aracı...

araba izmirdemi

Flonky
11-09-2010, 18:04
2*s14b23 emrinde aslında sana vermek var onlardan birini ama neyse ahaha

araba izmirdemi

evet ustam şirinyer semalarında yatıyor :D ben arıcam ustam seni dükkan ne tarafta??

Mustafa Birsesli
11-09-2010, 18:28
eşrefpaşada

Swift
11-09-2010, 19:10
cahilliğimden soruyorum guide tam olarak ne oluyor?

Flonky
11-09-2010, 23:43
subab gaydı işte yaws....tahminimce subap ın entafını kaplayan yuvarlak halka şeklinde olan parça...galiba tam emin olmamakla birlikte söyledim :D

Burak Kasim
12-09-2010, 01:12

:D

Seninde Mustafa abiden yana kalir bi yanin yok, Integraya bi sure stock bincem kardesim demistin bana hahahaha

Time-R
12-09-2010, 01:12
sonuc belli oldu mu..gecmis olsun..

Flonky
12-09-2010, 09:05
Geçmiş olsun.
Bu arada e21'e maşallah...

Saol eren :icon_tup: daha yapılcak şeyler var araçta jantlar ve yan aynaların değişmesi gerekiyor bunların yanında bu aracın orjinal jantlarına arıyorum bikaç eksiği var aracın ama araç çok diri..

sonuc belli oldu mu..gecmis olsun..

Mustafa abiyle konuştum 3 gibi (15.00) atölyeye gidiyorum uykuluydu sanırsam ben saatte bakmadan aradım :D gelen gelsin :)

Spawn
12-09-2010, 12:13
kendini çıkması muhtemel masraflara hazırla :)

Mustafa Birsesli
12-09-2010, 13:56
çalıştırır çalıştırmaz gelen sibop seninden müjdeyi verdik sonrada kopresör testi yapınca 1 ve 4. silindirlerin çalışmadıgını gördük sonuç bundan ibaret kapak açılacak detaylı bakılacak

edo typer
12-09-2010, 15:46
e hadı gecmıs olsun o zmn:) yatak sarmasındansa 2 kere sıbop cakmayı yeglerım ne yalan solıyım:)

Flonky
12-09-2010, 23:48
valla eline sağlık mustafa abi bundan sonra e21 sana emanet yeni geldim anca cevap yazdım maç felam derken anca işte yenildik ama olsun abd sevdiğim yerdir başka ülke olsa koyardı bu koymadı

abi yarın telefonlaşalım hayırılı geceler...

evet edo aynen ama şuda var yolda 750cc motorunda ayrı bi tadı oluyor :D böyle araç beni zorlayınca daha bi kanıma giriyor araç pat pat pat yaa güzeldi :)

Flonky
13-09-2010, 19:13
Güncel arkadaşlar..yarın parçaları almam lazım...

Mustafa Birsesli
14-09-2010, 08:37
açtınızmı motoru

Flonky
14-09-2010, 09:14
açtınızmı motoru

açtık abi motoru 1. sayfaya ekledim açılı halde fotoları sorunlarıda yazdım

Flonky
22-09-2010, 14:31
güncellendi tamir bakım yenileme bitiyor...

Cihan Çizmeci
23-09-2010, 10:55
Bende konuya bakıyorum allah allah ne alaka sorun ile karşılaştık yapımı var dedim :)

Geçmiş olsun inşallah kısa zamanda çözülür kolay gelsin :)