Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Civic 1.6 İES performans düşüklüğü

VTECCC
27-09-2010, 11:16
Arabam biraz yokuşlu yollarda tıkanıyor sanki. Geriden gelen en dandik araç bile solluyor ancak düz yolda böyle bir sorun yok. Meyilli yollarda hız sanki sabit kalıyor biraz gaza köklüyorum bağırıyor araba ve 4000 devire fırlıyor bir anda. Özetle arabada yığılma oluyor ustaya sorduğumda orta susturucun değişmesi lazım diyor sadece orta susturucunun değişmesi yeterli midir? başka bir yerlerdede sorun olabilir mi? arac otomatik vites ve emsallerine göre çok yakıyor 350-400 arası değişiyor.

onn_dear
27-09-2010, 11:42
slm
orta susturucuyla bir alakası oldugunu sanmıyorum
katalizörü iptal edersen biraz farkedecektir.
civic lerde tork düşük oldugundan özellikle otomatik viteste yokuş yukarı çok fazla perf beklememek lazım...

erhann
27-09-2010, 11:48
katalizor dolmus olabilir 1.6 otomatikler yokuslarda sorunsuz + vites dusuruyormusun yokuslarda

VTECCC
27-09-2010, 11:57
katalizor dolmus olabilir 1.6 otomatikler yokuslarda sorunsuz + vites dusuruyormusun yokuslarda

hayır d4 te devamlı. yokuş dediğim hafif meyilli yol yani orada tıkanması normal bir durum olamaz

VTECCC
27-09-2010, 11:58
slm
orta susturucuyla bir alakası oldugunu sanmıyorum
katalizörü iptal edersen biraz farkedecektir.
civic lerde tork düşük oldugundan özellikle otomatik viteste yokuş yukarı çok fazla perf beklememek lazım...

yani yokuş denemez biraz eğim olsun tıkanıyor , gaz kökleyince bağırarak vites atıyor ama çok zorlanıyor o zamanda

bladerk
27-09-2010, 23:04
egsoz hattında bi tıkanma vardır ona yoğunlaşın

gökberk
27-09-2010, 23:09
Katalizör'e baktır...Dağılmışsa inanılmaz güç kaybına sebep oluyor...
Yüksek devir çeviremiyorsun mesela...