Orijinalini görmek için tıklayınız : 99 model ROVER 200 si 1,6 111 hp alınır mı?
onn_dear
03-10-2010, 02:38
selam,
bir arkadaşım için 99 model ROVER 200 Sİ 1.6 111 hp almayı düşünüyoruz
bu araçla ilgili ne gibi sıkıntılarımız olabilir?
yedek parça sıkıntısından bahsediliyor
parça bulmak ne derece zordur ve fiyatları nelerdir?
fiyatına göre donanımı gayet iyi
bilgi sahibi olan ya da ROVER kullanıcılarından yardım lütfen.
aracın linki aşağıdadır.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-rover-216-boyasiz-1999-model-rover-216-sunroof-32144307/detay
şimdiden tşk.ler
samet_61
03-10-2010, 02:41
alınmaz parca pahalı ve zor bulunuyor pıyasası cok dusuk...
eskişehirde rover arabayı satamazsın alanda olmaz parça temini cok zor anlıycak usta yok anlıyanıda işçilik fiyatını cok şişiriyor 2.eli cok zayıf bir araç eskişehir için konustum mersinde durum nasıldır bilemem..
Emir_b16a
03-10-2010, 03:25
2. eli zayıf genelde rowerlarda hararet sorunu war
ama sınıflarına göre gzl gdn araçlar
keza hemen hemen aynı fiyatlara 200 vi almanızı tawsiye ederim üstündeki motor hem daha performanslı hemde parçası daha kolay bulunuyo
ama 2. eli we parça fiyatları can sıkıcı durumda fiyat olarak deper kaybetmez kolay kolay şu dewirden sonra ama satışında büyük problemler yaşarsınız çünkü alan çıkmaz :D
cetinkaya55
03-10-2010, 08:28
Arkadaşlar merhaba,neden? rover olunca insanlar hemen sallama moduna geçer ve kulaktan duyduğunun üstüne ekler anlamam doğrusu.Motorundan anlayan usta ne demek? rover'ı uzaylılar yaptığı için dünyalılar pek anlamaz gibi oluyor .)) rover honda ve bmw ile çalışmış bir marka ve teknoloji olarakta her iki markaya örnek olmuş,ortak üretimleri vardır.Parçası ise bmw'den ucuzdur.Kaliteli motora sahip olduğu halde Ülkemizde hararet sorunu yaşamasının sebebi ise daha çok soğuk iklime göre düşünülmüş ve fakat radyatör,kapak contası değiştiği takdirde hiç bir sorun çıkarmayan araçlardır.Rover ingilterenin uzay araştırma merkezidir yani amerikalıların nasa sı,dünyada dağıtıcı sorunu yaşadığı için otomobil üretmekten vaz geçmiş ve markayı satmıştır ancak parça sorunu şu an için yoktur.İkinci el de ise bu gibi sipekülasyonlar nedeniyle zayıftır.Şu bir gerçektir kendi klasmanındaki arabalardan kalite olarak yüksek fiyat olarak düşüktür.
Bakımsız olan tüm araçlar kötüdür önemli olan doğru aracı bulmaktır,derim.
PriSOneR
03-10-2010, 08:35
Arkadaşlar merhaba,neden? rover olunca insanlar hemen sallama moduna geçer ve kulaktan duyduğunun üstüne ekler anlam doğrusu.Motorundan anlayan usta ne demek? rover'ı uzaylılar yaptığı için dünyalılar pek anlamaz gibi oluyor .)) rover honda ve bmw ile çalışmış bir marka ve teknoloji olarakta her iki markaya örnek olmuş,ortak üretimleri vardır.Parçası ise bmw'den ucuzdur.Kaliteli motora sahip olduğu halde Ülkemizde hararet sorunu yaşamasının sebebi ise daha çok soğuk iklime göre düşünülmüş ve fakat radyatör,kapak contası değiştiği takdirde hiç bir sorun çıkarmayan araçlardır.Rover ingilterenin uzay araştırma merkezidir yani amerikalıların nasa sı,dünyada dağıtıcı sorunu yaşadığı için otomobil üretmekten vaz geçmiş ve markayı satmıştır ancak parça sorunu şu an için yoktur.İkinci el de ise bu gibi sipekülasyonlar nedeniyle zayıftır.Şu bir gerçektir kendi klasmanındaki arabalardan kalite olarak yüksek fiyat olarak düşüktür.
Çok güzel bir açıklama yapmışsın abi:bravo:
Malesef bu ülkede daha içine binmeden, hayatında hiç kullanmadan hakkında çok şey bilinen markalar var. Sorunlu, parçası yok, parçası pahallı, son sahibi olursun vs gibi efsaneler bitmeyecek. :icon13:
Thracian
03-10-2010, 11:28
Öncelikle Rover konusunda yazı yazanların ilk yapacağı şey 'Kullandım Biliyorum' yada 'Duydum Biliyorum' yazması lazım,
Kullandım Biliyorum.
1998 de 0 km olarak aldık arabayı, halada bendedir araç. Parça sıkıntılı ve pahalı deniyor. 4 orjinal rover buji, 1 takım buji kablosu (4+1), 1 tevzi makarası, 1 dispirtor kapağı = 125 TL ve hepsini ilk telefon ettiğim yerde buldum. Havalemi yaptım, ertesi gün kargodan aldım. Satın aldığım yerin adresini reklam olmasın diye yazmıyorum ama elinde yedek parça stoğu bol, Adana, Ankara ve İstanbulda hiç sorun yaşamazsın parça bulmada. Hararet kroniktir dediler 1 kere yaptı 12 yılda.
2 hafta önce Geri vites müşürü değiştirdim. Ustam parçayı söktü elektrikçiye gittim. Pug geri vites müşürüyle aynı.
İmkanın varsa deneme sürüşüne çık, 11 yaşında ama 111 HP o günün teknolojisiyle. Şimdiki 0 km araçlar artık bu seviyede. Deneme sürüşü sana herşeyi söyleyecek.
Aklına takılan herşeyi ister burdan ister pm den sorabilirsin.
onn_dear
03-10-2010, 15:06
bilgiler için çok tşk ederiz
buraya konu açmamın nedeni de bu zaten,
gereçkten bu araçlara sahip olan insanların açıklama yapmasıdır
çünkü güzel ülkemizde bu araba tutulmuyor lsfı klişedir
onlara kalsa clio albea en çok tutulan arabadır ama teneke parçasıdır
baktıgımız araç 1.6 111 hp ve ayrıca donanım olarakta gayet tatminkar
sonucta 10 bin lira civarına alınabilecek bir araç diye düşünüyoruz
Thracian
03-10-2010, 15:55
clio albea aynı siklette bile değil.
Golf-3 serisi Civic falan bunun segmenti
power_mondeo
03-10-2010, 20:38
Arkadaşlar merhaba,neden? rover olunca insanlar hemen sallama moduna geçer ve kulaktan duyduğunun üstüne ekler anlamam doğrusu.Motorundan anlayan usta ne demek? rover'ı uzaylılar yaptığı için dünyalılar pek anlamaz gibi oluyor .)) rover honda ve bmw ile çalışmış bir marka ve teknoloji olarakta her iki markaya örnek olmuş,ortak üretimleri vardır.Parçası ise bmw'den ucuzdur.Kaliteli motora sahip olduğu halde Ülkemizde hararet sorunu yaşamasının sebebi ise daha çok soğuk iklime göre düşünülmüş ve fakat radyatör,kapak contası değiştiği takdirde hiç bir sorun çıkarmayan araçlardır.Rover ingilterenin uzay araştırma merkezidir yani amerikalıların nasa sı,dünyada dağıtıcı sorunu yaşadığı için otomobil üretmekten vaz geçmiş ve markayı satmıştır ancak parça sorunu şu an için yoktur.İkinci el de ise bu gibi sipekülasyonlar nedeniyle zayıftır.Şu bir gerçektir kendi klasmanındaki arabalardan kalite olarak yüksek fiyat olarak düşüktür.
aynen katılıyorum,:icon_tup:
meraklısıysan Rover alınır ayrı bir kullanım zevki var....