PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Alfa Romeo 145

blackboard
06-10-2010, 13:12
Merhaba arkadaşlar.
Aracım durduk yere stop edip duruyor ve 4 gündür servisde sorun bulunamıyor :D
Arabanın sorunu, ısınınca direk stop ediyo. Fan çalışıyor, hararet sensörü bozuktu değiştirildi. Araçla hiç durmadan vites değiştirmeden bile giderken durduk yere stop ediyor ve daha sonra soğuyana kadar çalışmıyor. Servisdeki usta bu sabah aradı ve "krank devir sensörü"nde bir arıza sapladığını söyledi. Sensör ısınınca motorda stop ediyormus, soğuyunca motorda çalışıyormuş. Ayrıca dirençleri ölçmüş. Sensör ısınınca dirençler düşüyor, soğuyunca artıyormuş. Arabada giderken herhangi bir tekleme yok.

Size de bir danışmak iştedim. Umarım bileniniz vardır.

ATA156
06-10-2010, 19:18
krank devir sensörü, sorun %80 bu parçada.
Ankara'da hangi servise gidiyorsunuz?

blackboard
06-10-2010, 20:00
Keske Ankara'da olsaydım :D Okul sebebiyetiyle iskenderun'dayım fiat servisinde araba. Oradaki ustalarda krank devir sensörü dediler. Cuma günü İstanbul'dan bu parça iskenderuna gelicek. Umarım herkezin dediği gibi krank sensörü çıkarda cuma günü alırım arabayı. Ankara'da olsaydım gideceğim yer, şaşmaz da ALFOM var "Mustafa usta" tanırmısın bilmem. Oraya götürürüm aracı hep. Zaten bugün onunla, burdaki ustayı görüştürdüm. O da aynısı olabilir dedi. İçim rahatladı :D Umarım hakkaten dediğiniz gibi krank sensörüdür.

ATA156
07-10-2010, 09:37
Sorunu servis bulamıyor diyince, bir daha o servise gitme diyecektim mecburiyetten gidiyormuşsunuz =)
Alfa'da bu sorun için ilk akla gelen devir sensörüdür çünkü, ben daha konuyu tamamen okumadan sorunu anladım =)

blackboard
07-10-2010, 17:39
Yarın o parça İskenderun'a gelicek. Umarım sorun düzelir. Yoksa durumlar kötü :( Ankara'ya arabayı götürmem gerekicek. Nasıl gidicem bilmiyorum :D

ATA156
07-10-2010, 18:47
Parçanın fiyatı 100tl civarında olması lazım.
Yetkili servisleri sevmesemde Antalya Birmot en yakın yetkili servis sanırım.

blackboard
07-10-2010, 22:40
Parçanın fiyatı 100tl civarında olması lazım.
Yetkili servisleri sevmesemde Antalya Birmot en yakın yetkili servis sanırım.

210 TL :( + kargo masrafları.

Ankara'ya telefon açtık. O parça bir tek İstanbul'da varmış.