Orijinalini görmek için tıklayınız : tekleme sorunu?
akbaba78
12-10-2010, 10:14
arac 200 sx ca18det gecenlerde depoya Wurth un enjector temizleyicisinden doktum arac uzun zamandir yattigi icin cesitli partikulleri atsin diye ancak yaklasik 1 haftadir alt devirlerde oldukca fazla tekleme var ve gaz yemiyor ancak 3000 dd den sonra turbonunda devreye girmesiyle gitmeye basliyor..3 defa 50 olmak uzere benzin aldim ancak halen duzelme yok ve sanki cig yakiyor gibi bir koku var egsozda:(acaba benzin filtresi fln tikanmis olabilirmi veya aklima gelen diger bisey arac uzun zaman yattigi icin egsoz veya katalitorde tikanma varmidir:beuj:bilgili arkadaslardan yardim lutfen tskr:rolleyes:
Aklıma gelen olası bir ihtimal atılan katkı zamanla yatmadan kaynaklanan gerek depo içerisindeki gerek depo sonrası benzin hattı içerisindeki oksitlenmeleri söküp filtreyi yada enjektör-leri tıkamış olabilir tabi bu durumda motorun fakire düşme ihtimalininde olacağından bence en kısa zamanda yakıt sistemi gösden geçirilmeli.
wideband yokmu ? mafine bi bak ilk başta tekleme dediğin şey nasıl bujilerini kontrol et ne durumda yakıt sistemiyle beraber
akbaba78
12-10-2010, 12:02
Aklıma gelen olası bir ihtimal atılan katkı zamanla yatmadan kaynaklanan gerek depo içerisindeki gerek depo sonrası benzin hattı içerisindeki oksitlenmeleri söküp filtreyi yada enjektör-leri tıkamış olabilir tabi bu durumda motorun fakire düşme ihtimalininde olacağından bence en kısa zamanda yakıt sistemi gösden geçirilmeli.
bende benzin filtresinin tikali olmasindan supheleniyorum..
akbaba78
12-10-2010, 12:04
wideband yokmu ? mafine bi bak ilk başta tekleme dediğin şey nasıl bujilerini kontrol et ne durumda yakıt sistemiyle beraber
wideband yok malesef zaten katki maddesini doktukten sonra oldu once bi problem yoktu.
wideband yok malesef zaten katki maddesini doktukten sonra oldu once bi problem yoktu.
o2 sensor durumu nedir bilmiyorum ama 3000dd'dan sonra gitmesi bende o2 sensoru veya benzin pompası ihtimalini guclendirdi , bu ihtimalllerden dogru giderek deneye deneye enjektör testine dogru ihtimalleri kolaydan zora dogru sıralayarak denemende yarar var.
bujilerine bi bak ilk başta renkleri nasıl
akbaba78
12-10-2010, 12:10
tek parametreyle tahmin deneme yanılma yapmak yerine , ihtimalleri sıralayıp kolaydan zora dogru sıralayarak arızayı bulmaya calisman daha verimli olur.
ihtimaller soyle:
arabayi teslim aldigimda icinde sifir benzin vardi dolayisiyla depoda biriken toz,toprak vs yeni benzin alimiyla birlikte benzinin gidis hattinda bulunan sirasiyla benzin pompasi,rekorlar,benzin filtresi ve enjectorler gececeginden bunlar icinde benzin akisini saglayacak en onemli organ filtre gibi geliyor..ancak enjectorlerede pislik gelmesi ihtimali yuksek..Bi ikinci soru zamanla yatan bi arac oldugundan(2 yil)egsozun tikanmasi ama yuksey devirlerde nie sorun yok o da ayri bi soru isareti:beuj:
ben de geçenlerde würth'ün enjektör temizleyicisini full depoya boşalttım
depo tam yarıya geldiğinde arıza ışığı yandı (aşırı besleme yetersiz diye bir hata vermişti)
bujilerle benzin filtresini değişince düzeldi ve o gündür sorun yok
akbaba78
12-10-2010, 12:16
evt bu arada buji ihtimali de kafamda yer edinmeye basladi..
ihtimaller soyle:
arabayi teslim aldigimda icinde sifir benzin vardi dolayisiyla depoda biriken toz,toprak vs yeni benzin alimiyla birlikte benzinin gidis hattinda bulunan sirasiyla benzin pompasi,rekorlar,benzin filtresi ve enjectorler gececeginden bunlar icinde benzin akisini saglayacak en onemli organ filtre gibi geliyor..ancak enjectorlerede pislik gelmesi ihtimali yuksek..Bi ikinci soru zamanla yatan bi arac oldugundan(2 yil)egsozun tikanmasi ama yuksey devirlerde nie sorun yok o da ayri bi soru isareti:beuj:
Bu olayların aynılarını yaşadıgım için aynı şeyleri cok dusundum :) eksozun boyle birşey yapabilmesi cok zor, depoyu bile açtırmıştım temizlettim tertemizdi , kat orjinaldi 140 binde mesela :) sonuc o2 sensorunde cıkmıştıki oksijen sensorunun voltajını falan tek tek incelemistim.bakman yer ateşleme ünitesi ve benzin hattı.
sen bu sırayı takip et derim,
wideband bulabiliyorsan gecici bir wbden afryi kontrol et kesiklik anında
wb baglayip afr durumu - ateşleme ünitesi kontrolu - benzin hattı ( benzin filtresi-benzin pompasi vb) - o2 sensoru durumu.
akbaba78
12-10-2010, 12:20
afr yi safc ile olcebilirmiyiz?
devilboy
12-10-2010, 13:24
afr yi safc ile olcebilirmiyiz?
sanmıyorum öyle bişe olacağını...
büyük olasılık o2 sensörü aynı sorun bende yaşadım sensörü değiştirdikten sonra problem kalmadı
akbaba78
12-10-2010, 14:02
evt onada bakacaz bu gidisle..
akbaba78
15-10-2010, 07:41
evt arkadaslar sorunumuz devam ediyor:
suana kadar degistirdigim parcalar;
-yakit filtresi
-hava filtresi
-platinium bujiler(NGK)
-enjector temizligi
-yag degisimi
-radyator temizligi vs vs basitce yapilabilecek herseyi yaptik die dusunuyorum ama hala alt devirlerde araba tekliyor gaz yemiyor.o2 sensorunde de sorun yok artik aklima bi tek katalizor veya egsoz tikali sorusu geliyor baska onerisi olan varsa sevinirim:(
wideband taksana bi nasıl değerler okucaksın? ecu reset yaptınmı?
akbaba78
15-10-2010, 10:52
wideband bulamadim ecu ya nasil reset cekebilirim aku basini sokersek oluyormu:beuj: cunku onu denedim defalarca olmadi:o
evt arkadaslar sorunumuz devam ediyor:
suana kadar degistirdigim parcalar;
-yakit filtresi
-hava filtresi
-platinium bujiler(NGK)
-enjector temizligi
-yag degisimi
-radyator temizligi vs vs basitce yapilabilecek herseyi yaptik die dusunuyorum ama hala alt devirlerde araba tekliyor gaz yemiyor.o2 sensorunde de sorun yok artik aklima bi tek katalizor veya egsoz tikali sorusu geliyor baska onerisi olan varsa sevinirim:(
o2 sensorunde sorun olmadigini hangi testle anladiniz ?
bu gibi katklıalrdan sonra benzin filtresinin değişmesi gerekiyor.
aynı zamanda enjektörlerini de temizletmen gerekiyor. bu katkılar depo içerisindeki kalıntıları da çözüp filtre ve enjektöre dolduruyor.
akbaba78
15-10-2010, 12:24
o2 sensorunde sorun olmadigini hangi testle anladiniz ?
valla bilmiyorum usta bakti ona bi cihaza fln bagladi:confused:
akbaba78
15-10-2010, 12:25
bu gibi katklıalrdan sonra benzin filtresinin değişmesi gerekiyor.
aynı zamanda enjektörlerini de temizletmen gerekiyor. bu katkılar depo içerisindeki kalıntıları da çözüp filtre ve enjektöre dolduruyor.
onlarin hepsini yaptim
devilboy
15-10-2010, 12:51
valla bilmiyorum usta bakti ona bi cihaza fln bagladi:confused:
:D hangi ustaya götürdün ?? o2 çıkmıyorki cihazda
chevy_Boy
15-10-2010, 12:52
osman ben dede benzin filtresi ve benzin deposunu son olarak ta benzin pompasınıı temizletirsenn verim alacaksınn gibime geliyor benzin pompasının üzerinde filitre felan var ***** biliyorsunn bende aynı sıkıntıları yaşadımmm yatan arabalar yüzündenn
akbaba78
15-10-2010, 13:20
osman ben dede benzin filtresi ve benzin deposunu son olarak ta benzin pompasınıı temizletirsenn verim alacaksınn gibime geliyor benzin pompasının üzerinde filitre felan var ***** biliyorsunn bende aynı sıkıntıları yaşadımmm yatan arabalar yüzündenn
dede onlarin hepsini dun yaptim senden sonra gidip aldim degistirdim hepsini bide yildizlar pompaya gittim enjectorler fln cillop oldu ama gel gelelim sorun devam ediyor.yarin egsoza gidecem bakalim o da bi degissin gorelim tekrar cunku en son ef de ayni sorunu yasamistim hidir takmistim duzelmisti:o
akbaba78
15-10-2010, 13:33
:D hangi ustaya götürdün ?? o2 çıkmıyorki cihazda
200 sx de o2 sensorunun yeri tam olarak neresi:beuj:emmenin ustundekimi:beuj:
emme değil
egzozun üzerinde olacak eğer yanlış ölçüm yapıyorsa ondan kaynaklı olabilir attığın katkı sensörü bozmuş olabilir
birde mafini temizle tabi
Bütün araçlarda O2 sensörü eksoz manifoldu üstünde yada hemen sonrasındaki eksoz borusu üstünde olur. Emme üstünde O2 sensörü olmaz.
düşük ihtimaller ama krank sensörüyle benzin pompasını da kontrol ettir derim. ikisi de düşük değil de yüksek devirlerde sorun çıkartan parçalar genelde ama bazen sapıtabiliyorlar. Bobin ne durumda
akbaba78
15-10-2010, 14:11
emme değil
egzozun üzerinde olacak eğer yanlış ölçüm yapıyorsa ondan kaynaklı olabilir attığın katkı sensörü bozmuş olabilir
birde mafini temizle tabi
ok annadim baya arada bi yerde o gordum yerini bu katki zaten bu hale getiren:(
akbaba78
18-10-2010, 06:21
evt arkadaslar hafta sonu yazamadim sorun Lamda (o2) sensorundeymis halloldu:agbe: bu konuda yardimlariniz icin many thx:)