Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kule Gergisi ?

Melih-Ö
13-10-2010, 00:59
Benim fiestaya kule gergisi takmam gerekir mi ? Önler hafiften kamberleşti hani haddinden fazla yük bindiğinden bir sorun açar mı acaba kule gergisi faydalı olur mu ? Birde custom kule gergisi yapılabilir mi ? Teşekkürler şimdiden..

F.TimuR
13-10-2010, 11:16
Spor amortisöre takılmadıktan sonra çok verim alamazsın.
Eğer varsa hiç düşünme tak :rolleyes:

senna
13-10-2010, 11:30
rijitliği her halükarda artıracaktır, ölçülerini alıp iyi bir usta bulursan malzemeyi güzelce şekillendirip kaynak yapacak yapılır sorun olmaz

Melih-Ö
13-10-2010, 13:31
Spor amortisöre takılmadıktan sonra çok verim alamazsın.
Eğer varsa hiç düşünme tak :rolleyes:

spor amortisör derken marka değil sanayi tipi sertleştirlmiş amortisör var.

rijitliği her halükarda artıracaktır, ölçülerini alıp iyi bir usta bulursan malzemeyi güzelce şekillendirip kaynak yapacak yapılır sorun olmaz

belli başlı şeyleri var mıdır acaba neye dikkat etmemiz gerekir ? düz mü olmalı yoksa kavisli mi falan pek bilmiyorum da:)

senna
13-10-2010, 13:32
kaput altındaki yere göre bir tasarım yapılabilir çok kavisli olmasına pek gerek yok eğer kurtarıyorsa boyutlar ölçüler

Melih-Ö
13-10-2010, 13:35
kaput altındaki yere göre bir tasarım yapılabilir çok kavisli olmasına pek gerek yok eğer kurtarıyorsa boyutlar ölçüler

o zaman çalışmalara başlıyım ben:) teşekkür ederim:)

Kakus
13-10-2010, 13:37
Custom olarak yapılabiliyor olmalı. Benim aracın 2 kule gergisi de custom olarak yapılmış.

Melih-Ö
13-10-2010, 13:38
tornacı yapar mı acaba ? birde gerginin malzemesi neyden olmalı ? tornacı yapar ise uçuk kaçık bi abim var felaket yapar :D

RC'ON
13-10-2010, 13:44
OMP'de var gözüküyor aracınız için; parça kodu da : "MA/1895" ; sorununuzu çözecektir muhtemelen...

tyMu
13-10-2010, 15:09
tornacı yapar mı acaba ? birde gerginin malzemesi neyden olmalı ? tornacı yapar ise uçuk kaçık bi abim var felaket yapar :D

olabilir araçla gidip bir konuş ölçülerini alırsınız hiç olmadı zaten flanş yapılması gerekecek vida yerleri için :)

güzel olmuş bu mesela bende düşünüyorum custom :D
http://www.m5board.com/vbulletin/e39-m5-e52-z8-discussion/147414-diy-custom-hand-build-front-strut-bar-out-all-stainless-steel.html

Slmcnsl
13-10-2010, 15:22
melih jom coilover 230 pounda düşmüş. önce ondan bi takim alsak yaa=) fiesta içinde var hem , para deil=)

dragstar
13-10-2010, 15:27
dikişşiz çekme çelik veya aliminyum kullanabilirsiniz boru olarak

Evrenoz
13-10-2010, 19:32
olabilir araçla gidip bir konuş ölçülerini alırsınız hiç olmadı zaten flanş yapılması gerekecek vida yerleri için :)

http://www.m5board.com/vbulletin/e39-m5-e52-z8-discussion/147414-diy-custom-hand-build-front-strut-bar-out-all-stainless-steel.html

Bu kule gergisinin "gergi" özelliği nasıl sağlanıyor anlamadım? Kule gergisinin "gergi" özelliğini kazanması için ortasında uzamayı ve kısalmayı sağlayan bir vida sistemi olması gerekmez mi?

F.TimuR
14-10-2010, 01:05

Şaseci de yapabilir.

Melih-Ö
15-10-2010, 09:11
melih jom coilover 230 pounda düşmüş. önce ondan bi takim alsak yaa=) fiesta içinde var hem , para deil=)

500tl mi :S harbiden mi salim iyice araştırsana eğer öyleyse borca harca girerim alırım valla

Melih-Ö
15-10-2010, 09:12
OMP'de var gözüküyor aracınız için; parça kodu da : "MA/1895" ; sorununuzu çözecektir muhtemelen...

omp var ama fiyatları yüksek gibi gelmişti bana genede bakayım:)

biraz uçuk kaçık gibi blow off tamiri yapan tornacı :D onunla görüşücem zaten:)

dikişşiz çekme çelik veya aliminyum kullanabilirsiniz boru olarak

malzeme budur yani çok teşekkürler

Şaseci de yapabilir.

teşekkürler:)

Cihan Çizmeci
15-10-2010, 09:33
Yavrum hiçbirşey yapmasa direkson tepkini güzelleştirir.Ama custom yapılacaksa bence bu işte belirli ölçünün kullanılması şart diğer türlü orda duran yararsız bir borudan ibaret kalacaktır ;) Markalı olan pahalı ise tornacın kopyalayabilir ;)

Melih-Ö
15-10-2010, 09:37
Yavrum hiçbirşey yapmasa direkson tepkini güzelleştirir.Ama custom yapılacaksa bence bu işte belirli ölçünün kullanılması şart diğer türlü orda duran yararsız bir borudan ibaret kalacaktır ;) Markalı olan pahalı ise tornacın kopyalayabilir ;)

yavru markalı olan neye göre yapılıyorsa customda ona göre yapılamaz mı ? belli ölçü falan gerekmiyor mu yani ?

despe
15-10-2010, 09:38
kule gergisini takınca değilde genelde kullandıktan sonra sökünce faydasını anlıyorsun :D

Tunç
15-10-2010, 09:39
omp var marka var fıesta ıcın 350 tl

Melih-Ö
15-10-2010, 09:39
kule gergisini takınca değilde genelde kullandıktan sonra sökünce faydasını anlıyorsun :D

abi şimdi bu iyi yönde bi yorum kötü yönde bi yorum oldu anlayamadım :D kule gergisi faydalı mıdır yani :D

Melih-Ö
15-10-2010, 09:40
omp var marka var fıesta ıcın 350 tl

eliftuningde 189a var olum ben ona çok diyorum 350 tl ne yaptın sen :D

Tunç
15-10-2010, 09:40
melıh 250 lirayada war istersen sıfır

Melih-Ö
15-10-2010, 09:42
melıh 250 lirayada war istersen sıfır

custom düşünüyorum yavru ben:) el yapımı daha uyguna gelir bana:)

Tunç
15-10-2010, 09:43
ne kadar saglıklı olacakkkı ? sacmalıyorsun bence

Melih-Ö
15-10-2010, 09:46
ne kadar saglıklı olacakkkı ? sacmalıyorsun bence

189a çok diyorum ben sen 350 tl var 250 tl var diyorsun benim durumumu bilmeyen biri olsan eyv dicemde:)

Cihan Çizmeci
15-10-2010, 09:54
abi şimdi bu iyi yönde bi yorum kötü yönde bi yorum oldu anlayamadım :D kule gergisi faydalı mıdır yani :D

Yani diyorki takınca fazla bişey farketmiyorsun alışıyorsun öyle ama sökünce çok fena farkına varıyorsun yaptığı işin diyor iyi anlamda :D

Melih-Ö
15-10-2010, 09:57
Yani diyorki takınca fazla bişey farketmiyorsun alışıyorsun öyle ama sökünce çok fena farkına varıyorsun yaptığı işin diyor iyi anlamda :D

heh tamam kanka anladım şimdi :D banada o lazım zaten hissetmek önemli değil :D babaylada konuştum gerekli dedi yaptıralım dedi :)

Tunç
15-10-2010, 09:57
heh tamam kanka anladım şimdi :D banada o lazım zaten hissetmek önemli değil :D babaylada konuştum gerekli dedi yaptıralım dedi :)

metin tehlikelı

Evrenoz
15-10-2010, 09:58
Her konuda mühendislik çalışmaları ve AR-GE'den yanayımdır. Lâkin bu konuda sağlam bir malzeme kullanıldığı taktirde sanayi işi yapılmasında sakınca olmayabilir. Herhangi bir markanın üretilmiş örneğinin boru çapını inceleyip benzeri bir açıyla gergi mekanizması eklendiğinde işlevli ve sağlıklı olacaktır.

Melih-Ö
15-10-2010, 09:59
metin tehlikelı

metini biliyorsun yaparım dedim mi yapar ben izinli günümde dükkanda birgün geçireyim en iyisi tornacı abimizle beraber metoda bir oluruz hallederiz:) malzemeyide öğrendik:)

Melih-Ö
15-10-2010, 10:00
Her konuda mühendislik çalışmaları ve AR-GE'den yanayımdır. Lâkin bu konuda sağlam bir malzeme kullanıldığı taktirde sanayi işi yapılmasında sakınca olmayabilir. Herhangi bir markanın üretilmiş örneğinin boru çapını inceleyip benzeri bir açıyla gergi mekanizması eklendiğinde işlevli ve sağlıklı olacaktır.

evren abi teşekkürler sağolasın:)

kolaylı
15-10-2010, 10:01
Bana da Bul Kanka Bende IStıyorum :)

RC'ON
15-10-2010, 12:15

omp var ama fiyatları yüksek gibi gelmişti bana genede bakayım:)

en sağlıklısı olur bence; umarım bulabilirsiniz; bu arada çıkma falan da denk gelebilir belki; arananlar bölümüne bir konu açsanız faydası olabilir derim ben :)

tyMu
15-10-2010, 12:27
Bu kule gergisinin "gergi" özelliği nasıl sağlanıyor anlamadım? Kule gergisinin "gergi" özelliğini kazanması için ortasında uzamayı ve kısalmayı sağlayan bir vida sistemi olması gerekmez mi?

http://www.fiatforum.com/gallery/data/500/frontstrut1-1.jpg

her gergide ayar vidası bulunmuyor örneğin vtslerde civiclerde genelde bulunmaz aynı şeyden bahsediyorsak :)

şöylede bir kaynak ekliyeyim belki birinin işine yarar bir iki test var :)
http://www.ultraracing.com.my/template.asp?menuid=12
http://www.ultraracing.com.my/template.asp?menuid=03

Evrenoz
15-10-2010, 12:34
http://www.fiatforum.com/gallery/data/500/frontstrut1-1.jpg

her gergide ayar vidası bulunmuyor örneğin vtslerde civiclerde genelde bulunmaz aynı şeyden bahsediyorsak :)

şöylede bir kaynak ekliyeyim belki birinin işine yarar bir iki test var :)
http://www.ultraracing.com.my/template.asp?menuid=12
http://www.ultraracing.com.my/template.asp?menuid=03

Kastettiğim fotoğraftaki :)

Bulunmaması enteresan biraz. Sabit bir demir parçası ile gerginlik sağlanamaz ki. 2 kuleyi birleştirirsin, esneme olduğu an gerginlik sağlanır. Ayarlı olunca durduğu yerde de gerginlik verilebilir. Gergi vidası olmayan da esnemede gerginlik sağlayacağından iş görür ama vidalılar sanki daha verimli olurmuş gibi geliyor bana.

Selman
15-10-2010, 12:41
Benim arabadakinin iki ucunda vida var mesela ordan ayarlanıyor ama ayarın nasıl doğru nasıl yanlış olduğunu hiç bilmiyorum.

senna
15-10-2010, 12:45
illa gergi vidasına gerek yok kuleleri tam karşıladığında zaten yeterli gergiyi sağlayacak

tyMu
15-10-2010, 12:46

Bulunmaması enteresan biraz. Sabit bir demir parçası ile gerginlik sağlanamaz ki. 2 kuleyi birleştirirsin, esneme olduğu an gerginlik sağlanır. Ayarlı olunca durduğu yerde de gerginlik verilebilir. Gergi vidası olmayan da esnemede gerginlik sağlayacağından iş görür ama vidalılar sanki daha verimli olurmuş gibi geliyor bana.

bilemiyorum tam bende , örnek olarak vermiştim o sitedekinide , son verdiğim linkde ayarısz olan daha çok rijitlik sağlıyor yazmışlar aksine, gerçi ayar yeri bahsettiğimiz yerde değil ordaki denemede kenarlarda :)

http://www.ultraracing.com.my/vgreenwap/image/Side%20Menu/material%20and%20design/bracket%202.jpg

Evrenoz
15-10-2010, 12:49
bilemiyorum tam bende , örnek olarak vermiştim o sitedekinide , son verdiğim linkde ayarısz olan daha çok rijitlik sağlıyor yazmışlar aksine, gerçi ayar yeri bahsettiğimiz yerde değil ordaki denemede kenarlarda :)

http://www.ultraracing.com.my/vgreenwap/image/Side%20Menu/material%20and%20design/bracket%202.jpg

Hımm bunun ayarı benim dediğim ayardan farklı biraz. Bu sabit ayarlı değil de oynar ayarlı gibi :)

Hani belli bir gerginlik vereyim sonra öyle kalsın imkanı yok bunda anladığım kadarıyla.

tyMu
15-10-2010, 12:53
evet farklı bu biraz :) neyse gergi iyidir hertürlü :)

şöyle demek istediğine güzel bi örnek olabilir , ayarsızlarda ona göre üretiliyodur haliyle:)
jVwK3IpSNbw
http://www.youtube.com/watch?v=jVwK3IpSNbw

Schumi
15-10-2010, 14:09
İyide sadece Türkiye'de buna Kule Gergisi deniyor. Yoksa ortada gerilen bişi yok. Vida olmasada olur. O vida genelde montaj kolaylığı için var. Strut Bar diye geçiyor bildiğiniz gibi.
Malzeme yeterince kaynak yeterince iyi ise zaten iş yapar. Çok ciddi bir AR-GE'ye gerek yok Strut Bar için.

eser
15-10-2010, 15:03
melih,herhangi bir markanın senin araban için yapılmış kule gergisini alıcaksın tornacıya gidi aynı ölçüde aynı modelde aynı şekilde aynı malzemede yaptırtıcaksın,1 mm bile - + kayıp olduğunda hiçbir işe yaramaz orda görüntüden başka

Tunç
15-10-2010, 15:09
melih,herhangi bir markanın senin araban için yapılmış kule gergisini alıcaksın tornacıya gidi aynı ölçüde aynı modelde aynı şekilde aynı malzemede yaptırtıcaksın,1 mm bile - + kayıp olduğunda hiçbir işe yaramaz orda görüntüden başka

ayrıca maliyetinin ucuz olacagını dusunuyor ve yanılıyor 120 liradan asagı cıkamaz

Safak
15-10-2010, 15:11

Kullanım amacı arabayı çarşaf gibi çatır çutur germek değil...

Virajlarda, kulelerde gerçekleşen içe dışa esnemeyi engellemek, tekerlek açılarını bozmamak.

Sağlam metal her malzemeden yapılabilir, kasaplık yapılıp kulelere kaynaklanabilirde... Ayak yapılıp vidalanabilirde.

Her şekilde iş görür. Bende ön arka var ama arkayı kullanmıyorum, kıçın tutunmada biraz gevşek kalması işime geliyor.

Melih-Ö
15-10-2010, 15:17

nasıl yapıcaz onu ? internette alutec var 192 tl yazıyor. Ölçüsü pekde önemli değil diyorlar ?

Melih-Ö
15-10-2010, 15:18
Kullanım amacı arabayı çarşaf gibi çatır çutur germek değil...

Virajlarda, kulelerde gerçekleşen içe dışa esnemeyi engellemek, tekerlek açılarını bozmamak.

Sağlam metal her malzemeden yapılabilir, kasaplık yapılıp kulelere kaynaklanabilirde... Ayak yapılıp vidalanabilirde.

Her şekilde iş görür. Bende ön arka var ama arkayı kullanmıyorum, kıçın tutunmada biraz gevşek kalması işime geliyor.

teşekkür ederim açıklayıcı bir anlatım olmuş. Yorum yapan herkese teşekkür ederim...

Safak
15-10-2010, 15:19
nasıl yapıcaz onu ? internette alutec var 192 tl yazıyor. Ölçüsü pekde önemli değil diyorlar ?

Ölçünün önemli olmamasından ziyade, Gerginin uzanacağı hatta ona engel olacak birşeyler varsa oradan kıvrılarak geçmeli....Belki engel olanı kaldırmalı veya kaydırmalısın.

Melih-Ö
15-10-2010, 15:21
http://i1010.hizliresim.com/2010/10/15/2361.jpg (http://urlal.com/dqqf)

şu resme bakarsak çok belli olmuyor ama bi engel falan görünmüyor dümdüz olur gibi geliyor bana ? birde tam net fotosunu eklesem daha sağlıklı yorum yapılabilir dimi ?

eser
15-10-2010, 15:21

ölçüsü derken kule bağlantıları,kullanılan malzemenin kalınlığı falanı filanı sonuçta oraya düz bir demir bile kaynattırsan işlevini görür,ama beni biliosun olmuşken bir kere olsun taraftarıyım bir kere olsun güzel olsun ;)

Melih-Ö
15-10-2010, 15:22
ölçüsü derken kule bağlantıları,kullanılan malzemenin kalınlığı falanı filanı sonuçta oraya düz bir demir bile kaynattırsan işlevini görür,ama beni biliosun olmuşken bir kere olsun taraftarıyım bir kere olsun güzel olsun ;)

ben bunu yaptırıcam bazı şeyler duydum bayapı gözüm korktu. Babamla konuşunca babamda yaptırmak gerek iyi olur dedi iyice kafama yattı. Araştırıyorum tabikide iyi olsun abi bizim tornacı abiylede konuşmam lazım eskilerden o da :)

eser
15-10-2010, 15:22
ayrıca maliyetinin ucuz olacagını dusunuyor ve yanılıyor 120 liradan asagı cıkamaz

walla zamanında 160 lira jsw nin vardı clio için 160 euro da omp idi ben 50 liraya yaptırmıştım bire bir omp

Melih-Ö
15-10-2010, 15:24
walla zamanında 160 lira jsw nin vardı clio için 160 euro da omp idi ben 50 liraya yaptırmıştım bire bir omp

abi fiestanında çok parçası yok hani birinden alıp birebir yaptırayım desen kimden alıcaz öyle :S

eser
15-10-2010, 15:24
ben bunu yaptırıcam bazı şeyler duydum bayapı gözüm korktu. Babamla konuşunca babamda yaptırmak gerek iyi olur dedi iyice kafama yattı. Araştırıyorum tabikide iyi olsun abi bizim tornacı abiylede konuşmam lazım eskilerden o da :)

aslında sana lazım değil,neden değil çünkü sakin kullanıosun arabayı ama gerçekten yararlı bişey

Melih-Ö
15-10-2010, 15:25
aslında sana lazım değil,neden değil çünkü sakin kullanıosun arabayı ama gerçekten yararlı bişey

abi sakin kullanıyorum tamamda sonuçta çok yük biniyo şuanda arabaya. Arada çıldırdığımda oluyor yok değil. Ne kadar sakin kullansamda arabayı üzmemek lazım varsa faydalı bişey yapmak lazım bence. Tamamen faydası vardır diye düşünüyorum görüntü amaçlı falan değil yani.

eser
15-10-2010, 15:25
abi fiestanında çok parçası yok hani birinden alıp birebir yaptırayım desen kimden alıcaz öyle :S

çok samimi olduğum tuningshoplardan bile alabilirsin idareten olmuosa özellikle kule bağlantıları olmak üzere hemen hemen her yerının ayrıntılı fotoğraflarını çek

Melih-Ö
15-10-2010, 15:26
çok samimi olduğum tuningshoplardan bile alabilirsin idareten olmuosa özellikle kule bağlantıları olmak üzere hemen hemen her yerının ayrıntılı fotoğraflarını çek

abi bi ara yanına uğrayayım o zaman sen yardımcı ol neresi gerekiyorsa ona göre çekeriz. Malzemeyi alüminyum yapsak diyorum ? bulması yaptırması daha kolay olur sanki ? veya başka bişey mi yaptırsak

eser
15-10-2010, 15:28
pm atıorum ;)

Safak
15-10-2010, 15:31
http://i18.photobucket.com/albums/b112/GrahamVFR/Fiesta%20Zetec%20S/Strut%20Brace/strut-brace.jpg

http://www.pdukexhausts.co.uk/e-tech-fiesta-mk6-inc-st-front-strut-brace-298-p.asp

Melih-Ö
15-10-2010, 15:34
80 euro 160 tl. Şekli böyle demek. ortadan hafif bükümlü. Şafak abi çok sağolasın gerçektende :)

eser
15-10-2010, 15:34
euro mu paund mu?

Melih-Ö
15-10-2010, 15:35
euro abi. euro işareti o benim bildiğim :D

Safak
15-10-2010, 15:37
80 euro 160 tl. Şekli böyle demek. ortadan hafif bükümlü. Şafak abi çok sağolasın gerçektende :)

Sorun değil, rica ederim...

Yaptırsanda olur arkadaşının söylediği gibi... Yaptıracaksan, yapacak kişi zaten aracın üzerinde deneyerek yapsın. Sorun olmaz...

Kolay Gelsin...

Birde o Euro değil, İngiliz sterlini :D 2.4 le çarp :D BU fiyatlara hiç gerek yok almaya kendin yaptırırsın.

eser
15-10-2010, 15:37
banada paund gibi geldi ama neyse o önemli değil nasıl olsa almıycaksın :D

eser
15-10-2010, 15:38

Yaptırsanda olur arkadaşının söylediği gibi... Yaptıracaksan, yapacak kişi zaten aracın üzerinde deneyerek yapsın. Sorun olmaz...

Kolay Gelsin...

Birde o Euro değil, İngiliz sterlini :D 2.4 le çarp :D BU fiyatlara hiç gerek yok almaya kendin yaptırırsın.

sterlinmiş Melih efendi ;)

Schumi
15-10-2010, 15:39

Daha neler. O kadarda değil. Sen sanıyormusun ki gergi üreten bir firma o gergiyi çok ince mühendislik detayları ile hazırlayıp sonra saatlerce test ediyo felan ? Öyle bir şey yok. Zaten gayet basit bir mantığı var.

Melih-Ö
15-10-2010, 15:39

Kolay Gelsin...

ahahah bana euro gibi gelmişti ya poundmuş demek :D aynen abi kendim yaptırıcam zaten babamda kaportacı benim tornacıyla bir olup güzel bişeyler çıakrtırlar ortaya çok teşekkür ederim:) ciddi paralar vermek istemem bende:)

Melih-Ö
15-10-2010, 15:40
Daha neler. O kadarda değil. Sen sanıyormusun ki gergi üreten bir firma o gergiyi çok ince mühendislik detayları ile hazırlayıp sonra saatlerce test ediyo felan ? Öyle bir şey yok. Zaten gayet basit bir mantığı var.

bende ikilemde kaldım :)

eser
15-10-2010, 15:40
1 mm kule bağlantı vidalarında boşluk oldugunda ne olucak peki?gergi görevini nasıl yerıne getircek?onun amacı kuleleri esnetmemesi boşluk kaldığında yıne esniycek

Safak
15-10-2010, 15:41
Cidden ya abartılacak, yokuşa sürülecek birşey değil. Onun mühendisliği olsa olsa satıp para kazanma mühendisliğidir.

Safak
15-10-2010, 15:42
1 mm kule bağlantı vidalarında boşluk oldugunda ne olucak peki?gergi görevini nasıl yerıne getircek?onun amacı kuleleri esnetmemesi boşluk kaldığında yıne esniycek

Olmaz öyle birşey ya, köşe başındaki oduncuya yaptırmaz oda, demir işinden anlayan eli maharetli birine yaptırır :D

Dert etmeyin bu kadar, yaptırmak isteyenin elinde kurtulacak birşey değil.

Melih-Ö
15-10-2010, 15:42
bencede o kadar mmlik bişey değildir gibi geliyor

eser
15-10-2010, 15:43
orası öle fakat,burası türkiye al işte sana demir diyip işin içinden çıkıcak ustayım edasıyla gezen yaratık çok

Safak
15-10-2010, 15:45
orası öle fakat,burası türkiye al işte sana demir diyip işin içinden çıkıcak ustayım edasıyla gezen yaratık çok

İkiniz beraber gidin, olmadı döversiniz :D

Konu şişmesin arkadaşlar, mevzu basit, kolay gelsin... Yapılınca güzel olur, yanlarken beni hatırlarsınız :D

eser
15-10-2010, 15:46
olmuşken iyisi olsun sıkıntısız tam gergi olsun ki tadına doyalım :D

tyMu
15-10-2010, 15:51
Yaptırınca güzelce boyayıp fotoları paylaşın yapacakların önünü açın :D

OmerRS
15-10-2010, 15:55
Ben kendi aracıma alacaktım çok uygun fiyatlı idi ama türkiyede yaptırmak daha ucuza mal olabilir.

http://shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_trksid=p3907.m570.l1311&_nkw=fiesta+strut+brace&_sacat=See-All-Categories

Schumi
15-10-2010, 15:59
Ha şunuda unutmayın. Öyle bol bol geri takınca arabanız daha iyi tutunacak diye birşeyde yok. Bazen gergi takınca araba gerginin takıldığı yerden daha fazla kaymaya başlar. Misal ben kule gergisi takmıyorum. 40 yanak lastik ve sert kısa süspansiyon ile beraber darbeyi sönümleme zaten az olduğundan kule gergisi takınca daha fazla kafadan kayma yaşıyacağım. Ama şöyle olur mükemmel asfalt üstünde standart halinle 60 ile girdiğin viraja hafif hafif kayma yaşamaya başlarken ve bu kayma kontrol edilebilirken belki gergiden sonra 75 ile girebilecek ama kopme daha ani, sert ve zor kontrol edilebilir olucak. Süspansiyon bir takım işidir. İyi bir amortisör yayınız yoksa diğer ufak parçalardan çok bişi beklemeyin. Ama görüntüsü güzel o başka. :)

Melih-Ö
16-10-2010, 11:16
önümüzdeki hafta çalışmalara başlıcaz artık bakalım :D

ömer koyduğun linkte bir sürü var hangisi uygun olanı bulamadım kullanılmışlar var ompnin ama epeydir ebaydan alışveriş yapmıyorum :S