Orijinalini görmek için tıklayınız : Ford KA Swap B16
RottingChrist
13-10-2010, 18:06
Böyle bir şey yapılır mı acaba? Hiç bilgim olmadığı için soruyorum sürekli kullanılacak bir araç olacağı için trafik tescil işlemleri yapılır mı? Sıkıntısız kullanılır mı? Gözden çıkartılmış bir araç var ve böyle bir şey geldi aklıma :D
dragstar
13-10-2010, 18:33
motoru işletemezsin ayrıca forun çok güzel makineleri var neden b16 ?
sierra rs omerrs nickli arkadaşlar görünce gerekli mesajları yazarlar
Ahmet te 1.6 motor swaplenmişi var. Bir ara satacağım diyordu.
Sierra Rs
14-10-2010, 07:14
Ahmet te 1.6 motor swaplenmişi var. Bir ara satacağım diyordu.
1.8 zetec var suan icinde bi yürümedi bildigim kadarıyla uydur kaydır isler bence :)
Ka'nın o 1.3 tek kamlı motoru atmosferik olarak b16 kadar rahatça gidecek kıvama getirilebiliyor,fakat astarı yüzünü gecer.
RottingChrist
14-10-2010, 07:55
1.8 zetec var suan icinde bi yürümedi bildigim kadarıyla uydur kaydır isler bence :)
Ka'nın o 1.3 tek kamlı motoru atmosferik olarak b16 kadar rahatça gidecek kıvama getirilebiliyor,fakat astarı yüzünü gecer.
peki neden işletemiyoruz motoru? hiç mi yolu yok.
Sierra Rs
14-10-2010, 08:16
işletme işini ben bilmiyorum o konuda yorum yapan kemal'di.
RottingChrist
14-10-2010, 08:19
gözden çıkarılmış şirin bir araç için böyle bir proje geldi aklımıza ama sanırım daha çok araştırmak gerekecek.
Araba hazırda varmı yokmu?
1.8 zetec var suan icinde bi yürümedi bildigim kadarıyla
Geçmiş zaman yanlış hatırlıyor olabilirim.
Selcuk_RoL
14-10-2010, 09:11
Valla degisik olur ins yaparsin kolay gelsin
RottingChrist
14-10-2010, 09:17
Araba hazırda varmı yokmu?
araba hazır bekliyor. aslında satıp vti almak istiyordu fakat istediği paraları kimse vermedi. bu yüzden böyle bir fikir çıktı ortaya.
Çakın turboyu gitsin. Swap le falan uğraşmaya gerek yok. 1.3 turbo ve MS ile gayet güzel bir oyuncak olur. O alete 120-130 hp arası fazla bile. Zaten gokart gibi birşey. Coilover ile eski kasa mondeo disk+kaliperlerine bakar gerisi..
Eğer isterseniz benim bir arkadaşımda KA nın orjinal motoru için egzantrik falan var.
RottingChrist
14-10-2010, 09:56
Çakın turboyu gitsin. Swap le falan uğraşmaya gerek yok. 1.3 turbo ve MS ile gayet güzel bir oyuncak olur. O alete 120-130 hp arası fazla bile. Zaten gokart gibi birşey. Coilover ile eski kasa mondeo disk+kaliperlerine bakar gerisi..
Eğer isterseniz benim bir arkadaşımda KA nın orjinal motoru için egzantrik falan var.
şimdilik böyle bir düşünce yok. kimse fikir de vermedi en sonunda üçüne beşine bakmadan gidecek yazık olacak güzelim araç. :(
Sierra Rs
14-10-2010, 09:58
araç temizse turbo en güzeli bence egzantrik falan derken 2lt den fazla yakar o araç.
hem egzantrik hem turbo, dondurmali kazandibi oyy :)
İki litreden fazla güç elde etmeyi planlıyorsan yakar tabe.
Hem turbo hem egzantrik demedim yaw. Bana kalırsa turbo yeterde artar bile. Ama atmo yapacaksa o da var manasında..
@rotting ne gibi bir fikir verilmesini istiyorsun anlamadımki. Yukarıda yazdıklarımız geyik gibimi gözüküyor oradan?
O alete motor sığdırmak dert. Tavuk kümesinden ufak bir motor kabini var. En kolay ve pratiği turbolamak. Ufacık bir turbo ile bile 120-130 hp zaten alırsın. E o alette daha fazlası zaten zarar ziyan.. İşletim sistemi desen o da kolay. EEC IV için hazır MS adaptörleri falan bile var. E daha ne olsun?
Sierra Rs
14-10-2010, 10:10
bu mesajı simdi gördüm,yok sen yaşlanmadım amca.. önceden focus 1.6 vardı simdi ne zaman konuldu bilmiyorum 1.8 zh-e var üstünde ama dediğim gibi sorunlu yürümüyor diye biliyorum :)
RottingChrist
14-10-2010, 10:24
İki litreden fazla güç elde etmeyi planlıyorsan yakar tabe.
Hem turbo hem egzantrik demedim yaw. Bana kalırsa turbo yeterde artar bile. Ama atmo yapacaksa o da var manasında..
@rotting ne gibi bir fikir verilmesini istiyorsun anlamadımki. Yukarıda yazdıklarımız geyik gibimi gözüküyor oradan?
O alete motor sığdırmak dert. Tavuk kümesinden ufak bir motor kabini var. En kolay ve pratiği turbolamak. Ufacık bir turbo ile bile 120-130 hp zaten alırsın. E o alette daha fazlası zaten zarar ziyan.. İşletim sistemi desen o da kolay. EEC IV için hazır MS adaptörleri falan bile var. E daha ne olsun?
amaç turbo değil ve bunu ikinci kez belirtiyorum. verdiğin alternatif için geyik yapıyorsun demedim tşk ayrıca. motor sığar mı sığmaz mı? işlenir mi işlenmez mi? buna değer mi maaliyeti ne olur bunlar ikinci planda şu anda. aracın orjinal motoru zaten 78.000 de turbo aklımızdan geçmedi değil fakat B16 fantazisi var şu anda :D
1.3 8 v ile gene iyi yürüyor o şekilde düşünemiyorum :)
Low-Rider
14-10-2010, 11:25
Eskiden focus motor swaplı bir ka vardı , motor kaputu biraz kesmişlerdi sığsın diye.O araç noldu
Sierra Rs
14-10-2010, 11:55
Eskiden focus motor swaplı bir ka vardı , motor kaputu biraz kesmişlerdi sığsın diye.O araç noldu
Özgür o yukarıda merruse ile konuştuğumuz arac en son icine 1.8 zetec-e kondu öyle kaldı :)
İstendikten sonra 2.0 da sığar. Kesip biçtikten sonra. Ancak başka marka motoru işletemezsin.
Sierra Rs
15-10-2010, 06:43
cosworth makinayı uzunlamasına koyan bile var ama sanzımanın üstüne oturması gerekir nasıl hallediyorlar bilmiyorum:D
RottingChrist
15-10-2010, 08:39
İstendikten sonra 2.0 da sığar. Kesip biçtikten sonra. Ancak başka marka motoru işletemezsin.
Ok. şimdi anlaşılmıştır. tşk. arkadaşlar. biz de uyanalaım artık bu rüyadan.