Orijinalini görmek için tıklayınız : Mini Cooper R56 Peugeot 207 Rc Büyütülmüş Turbo
egeturbo
14-10-2010, 20:14
İlk olarak test aracımız 207 RCydi .Ve en son bugun Mini Cooper S R56 Yada uyguladıktan sonra paylaşmanın vakti geldi.
İlk Olarak Turbolar dağıtıldı ve inceleme altına alındı.Parçalar temizlendikten sonra
Rafımızdan
K04 Büyük Turbo emme ve egzoz palleri kutularından cıkarıldı.
Bu 2 parçayı mil ve kanat balanslarına baktıktan sonra rotor balansına bağladık.Durum oldukça güzeldi.Ardından 360 Derece thrust bearinge sahip tamir kiti çıkartıldı.Gövdeye ekstradan 2 mm çapında yağlama deliği açıldı.
Emme ve egzoz salyangozlarının içinde torna edilerek daha büyük kanatlarımzın takılması için yerimizi açtık.Ardından Turbomuzu topladıktan hemen sonra Turbo Ses balansında ses balansı 135 000 devirde maksimum 2.5 barda test altına aldındı.İşlemler bittikten sonra araca montajlandı.
Turbo dağıltıldığında
http://img405.imageshack.us/img405/5605/sam1540s.th.jpg (http://img405.imageshack.us/i/sam1540s.jpg/)
http://img218.imageshack.us/img218/3336/sam1541.th.jpg (http://img218.imageshack.us/i/sam1541.jpg/)
Standart Emme pali ve büyük emme palimiz
http://img716.imageshack.us/img716/3336/sam1541.th.jpg (http://img716.imageshack.us/i/sam1541.jpg/)
Emme salyangozunun içi büyütüldüğünde
http://img227.imageshack.us/img227/772/sam1543.th.jpg (http://img227.imageshack.us/i/sam1543.jpg/)
Emme kanadına üstten bi bakış
http://img256.imageshack.us/img256/8770/sam1546.th.jpg (http://img256.imageshack.us/i/sam1546.jpg/)
Ve turbo bittikten hemen sonra
http://img195.imageshack.us/img195/6079/sam1547.th.jpg (http://img195.imageshack.us/i/sam1547.jpg/)
Aracın gün sonu garajdan cıktığındaki motor ve ecu tune listesi.
Ege Turbo Stage 2 Turbocharger
ETP Chip Tuning Remap By Arda Bentürk
Alta Racing Air İntake Kit
Forge İntercooler Kit
Fx Racing Custom Cat back egzoz kiti
FX Racing Custom Down Pipe
Havanın yağışlı olması nedeniyle otobanda kendim test ettim.Eskisine oldukça fazla tork artışını hissettim.Araç sahibi Mert abide oldukça beğendi .Malesef Dynomuz olmadıı için test edemedik .Araç bize İstanbuldan geldi.İstanbula gittiğinde Dyno üzerine çıkacak ve dyno sheetini benimle paylaşacaklar.
Beğenmeniz dileği ile
Juggernaut
14-10-2010, 20:24
Sadece turbo'nun maliyeti ne oldu?
egeturbo
14-10-2010, 20:35
Sadece turbo'nun maliyeti ne oldu?
Pm gönderdim.
hedeflenen güç nedir
Minimum beklediğimiz + 50 HP
Yazılımla birazcık daha haşır neşir olursam daha fazla güç alınabilir.Bu uygulamaları tamamen en düşük seviyelerd bırkaıyoruz .Malesef Türkiyedeki yakıta güvenmediğimden dolayı
egeturbo
14-10-2010, 20:40
Bugun İzmirin en iyi tune shoplarından KA -STYLE Gökhan abinin kendi aracı olan R56 sınada uyguladık.Şuan OPC corsaların üzerine çalışıyoruz Opc bittikten sonra Stage 3 Turbolarınıda hazırlarız.
MuratGürakan
14-10-2010, 21:37
arda eline sağlık afferin sana ;) Taktir ettim bu sefer ;););)
Arda keşke before after dyno yapsaydınız :) Gökhana selamlar..
egeturbo
14-10-2010, 23:18
arda eline sağlık afferin sana ;) Taktir ettim bu sefer ;););)
Saolasın abi:)
Arda keşke before after dyno yapsaydınız :) Gökhana selamlar..
A.s
Çok istiyorum ama dynomuz malesef yok sırf bu iş içinde bi dyno almak açıkçası gözüm yemiyor.Nede olsa Gökhan abi İzmirde yakında Dynosuda gelicek.Ozaman ücretiyle kullandırırsa dynoyu inş burda bol bol uygulamalarımı dyno ölçümleri ile yaparım
207KITCAR
15-10-2010, 20:28
hava filtresine nasıl bi kit yaptınız acaba?
slowmotion
15-10-2010, 20:37
maliyetide yazmamışsınız?
egeturbo
15-10-2010, 22:05
maliyetide yazmamışsınız?
Maliyet malesef yazamıyoruz .Site üzerinden satış yapmaya geçtiği için malesef banlanıyorum.Oz abi den bu konu hakkında izin almaya çalışacağım.
egeturbo
15-10-2010, 22:09
hava filtresine nasıl bi kit yaptınız acaba?
207 ler için daha önce http://img30.imageshack.us/gal.php?g=img0076v.jpg bu şekilde yapmıştık .Ama bu sefer üzerine Aem Taktık bugun.Filtre kiti üzerinde azcık çalışmam gerekli.Yarın İzmirden 207 GT 150 liğe aynı uygulamadan yapıcam.Onda biraz daha customda geliştiririm.Ama İstanbuldaki mini ye Alta nın kiti geldi.
slowmotion
15-10-2010, 22:30
Maliyet malesef yazamıyoruz .Site üzerinden satış yapmaya geçtiği için malesef banlanıyorum.Oz abi den bu konu hakkında izin almaya çalışacağım.
pm atabilirsin dostum
egeturbo
15-10-2010, 22:40
pm atabilirsin dostum
Pm attım :)
arkadaslar ben ardayla konustum ama tekrar bir daha yazayım diyorum.bu işlemin egt yi artırma gibi bi etkisi olurmu?
Çıkardığınız işler çok güzel egeturbo. :icon_tup:
360 Derece thrust bearing sahip tamir kiti ne oluyor? thrust bearing'yi biliyorumda tamir kiti ne oluyor?
egeturbo
18-10-2010, 10:07
Çıkardığınız işler çok güzel egeturbo. :icon_tup:
360 Derece thrust bearing sahip tamir kiti ne oluyor? thrust bearing'yi biliyorumda tamir kiti ne oluyor?
Çok teşekkür ederim.
Tamir kitinin içerisinde
zaten thrust bearingimiz 360 derece ekstra yağ kanallı geliyor .
Bunu ynaında kitin içerisnde uzun buırç daha büyük yağ girişli yeri mevcut.Sekman taşıyıcı ve pulu özel bi alaşımdan üretilmiş daha fazla devirlerde daha az problem sağlıyor.İçinden çıkan oringler bile turbonun o veridği ısıya daha dayanıklı.Sekmanlar bile özel bi malzeme diğer orjinal sekmanlar agöre renkleri bile çok farklı.Tüm bu parçaları tek tek inceledik ve test ettikten sonra satışa sunduk.Kesinlikle PROBLEMSİZ:icon_tup:
207KITCAR
20-10-2010, 00:08
olmamıs o filtre bence;) bende aparat ve bağlantı olarak aynını yaptım aem taktım ama hem aküyü küçülttüm,ki filtre motor oyndığınd değmesin ve turbodan ayrılmsın ;)
egeturbo
20-10-2010, 10:17
olmamıs o filtre bence;) bende aparat ve bağlantı olarak aynını yaptım aem taktım ama hem aküyü küçülttüm,ki filtre motor oyndığınd değmesin ve turbodan ayrılmsın ;)
Aslına bakarsanız şuan için bununla idare edebiliyoruz.Bunun nedenide şuan beni bekleyen onlarca turbo modeli üzerine büyütme işlemleri ve bü
büyütülen araçları devamlı şekilde takip edip testlerini yapıyoruz.Ayrıca gösterge setlerimizin hazırlanmasına yardımcı oluyorum.
Yunanistanda bu araçlara biri filtre kiti yapmış turbonun emişinden aliminyum boru gidiyor farın oraya doğruda üzerine plastik bi parça yapmışlar plastik parçanın içindede ufak bi filtre vardı azcık bi kullansınlar oluru gideri nasıl turboya zarar verebilecekmi eğer vermesse 1 tane kit alıp burda onu geliştirmeye çalışıcaz
207KITCAR
20-10-2010, 13:03
Aslına bakarsanız şuan için bununla idare edebiliyoruz.Bunun nedenide şuan beni bekleyen onlarca turbo modeli üzerine büyütme işlemleri ve bü
büyütülen araçları devamlı şekilde takip edip testlerini yapıyoruz.Ayrıca gösterge setlerimizin hazırlanmasına yardımcı oluyorum.
Yunanistanda bu araçlara biri filtre kiti yapmış turbonun emişinden aliminyum boru gidiyor farın oraya doğruda üzerine plastik bi parça yapmışlar plastik parçanın içindede ufak bi filtre vardı azcık bi kullansınlar oluru gideri nasıl turboya zarar verebilecekmi eğer vermesse 1 tane kit alıp burda onu geliştirmeye çalışıcaz
aman yanlış anlasılmasın ben olmamıs derken paylasım amaçlı söyledim ;) yoksa tahmin ediyorum nelerle ugrastıgınızı ;) fakat ama madem deim böyle bi operasyon yapıyosunuz bunun akciğeride bu çok çok önemli bende cok arastırdım ve halada tam istediğim gibi bi kit yapamadım gerek zaman gerek malzeme eksikliğinden dolayı bu noktadayım ;) bu konuda bi gelişme olursa yada uygulama paylasırsanız cok memnun olurum..basarılar..
egeturbo
20-10-2010, 16:05
aman yanlış anlasılmasın ben olmamıs derken paylasım amaçlı söyledim ;) yoksa tahmin ediyorum nelerle ugrastıgınızı ;) fakat ama madem deim böyle bi operasyon yapıyosunuz bunun akciğeride bu çok çok önemli bende cok arastırdım ve halada tam istediğim gibi bi kit yapamadım gerek zaman gerek malzeme eksikliğinden dolayı bu noktadayım ;) bu konuda bi gelişme olursa yada uygulama paylasırsanız cok memnun olurum..basarılar..
Yok yanlış anlamadım sonuçta bu bir düşünceniz.Bu hafta kısmetse arkadaşımızın 207 Gt si üzerinde biraz çalışıcaz filtre konusunda.Eğer filtreniz ufak yada kirli bir hava filtresi olursa turbonun thrust bearing adı verilen parçası arızalanıyor.Turboda yeterli hava çekemediği için emme pali kendini yıkarı iterek emme salyangozuna sürtüyor.Egzoz milide ateş saçına dokunarak turbo balans yapmasına neden oluyor.
slowmotion
15-02-2011, 02:27
yapılan araçlar dynoya çıktımı?
GT ne oldu neler yapıldı sonuçlar ne?
Bize servisde r56 turbo için 3400 fiyat verdiler bu daha uygunsa böyle bir ilave ile daha karlı oluruz herhalde :)
egeturbo
22-02-2011, 18:15
Şuan turbonun sıfırı suan elimizde var 1800 TL minilerin hatta perşembe günü sıfırlardan biri satılacak bide büyütücez.
OPC lerin turboları hazır takılmaya önce elimizdeki diğer araçları bitirmem gerekli
Stage 1 ler de hiç bi şekilde problem çıkmıyor ama denemek lazım.
Dyno sorunumuz malesef çok ciddi şuan izmirden bi abimizin dynosu gelicek yük tipi onda artık tüm araçlarımızı kısmetse deneyebileceğiz
10 karakter:soru:
Ben pistonları değiştirdim. Şimdi sıra turboda onun icinde tam karar veremedim. Sizden haberleri bekliyorum.
güzel işlemler olmuş acaba 2008 sonrası bravolarda da böyle bir projeniz yada uygulamanız varmıdır olcakmıdır ?
egeturbo
23-02-2011, 13:35
güzel işlemler olmuş acaba 2008 sonrası bravolarda da böyle bir projeniz yada uygulamanız varmbıdır olcakmıdır ?
1.6 turbo bravo doblolar için uygulama bitti yakın süre içerisinde burdan paylaşacağız
bilgi için teşekkürler anlaşılan siz dizeller üstüne çalışma yapmışsınız 1.4 benzinli turbo motoruda var bravonun umarım benzinli içinde bir projeniz olur bende yakından takip edrim
teşekkürler.
egeturbo
23-02-2011, 19:58
bilgi için teşekkürler anlaşılan siz dizeller üstüne çalışma yapmışsınız 1.4 benzinli turbo motoruda var bravonun umarım benzinli içinde bir projeniz olur bende yakından takip edrim
teşekkürler.
Fiat 1.4 benzinlilerde ihi tip çıkan turbolara İhi VL37 cıkanlar şuan tune edebiliyoruz.(120)
Ama VL 36 daha hiç denemedim ama denk gelirse zevkle büyütürüm
Birde 180 hplikler var es onlarda garrett tip var onlara stage 1 tarzı bi upgrade yapabilirim.Garrett olduğu için sorun yok
Ama ihi tip turbolar oldukça zor normal garrett kkk gibi turbolar oldukça basit tune etmek ama ihi tip turbolarda turboyu toplarken bile tamamen ölçüm yaparak turboyu topluyorsun
son gelişmeler nedir.....
yusufaltintepe
29-03-2011, 20:18
gt hakkında bilgiyi ve sonuçları bende merak ediyorum
Antalyalogy
29-03-2011, 22:35
Yanlış anlamayında turbo büyüttük deyip konu açıyorsunuz insanlar doğal olarak sonuçları soruyorlar dyno vs cevap vermiyorsunuz.Yani yaptırmak isteyenler olablir daha teknik ve ölçülebilen sonuçları bizlerle paylaşırsanız bir çok 207 sahibi müşteriniz olabilir belki de ..
egeturbo
29-03-2011, 23:14
uzun suredir siteyi takip edemiyorum islerimin yogunlugundan dolayi malesef hala dynoya cikamadik isin onemli kismi ise artik dynolari inceleme altinda tuttuk malesef yuk tipi dyno olmadigi icin ben dyno uzerine cikmiyorum,Neden diye sorarsaniz dyno satin almak istedigimizde dyno firmalarinin cogu ile maillestik ve yuk tipi olmayan dynolarda istediginiz verileri gercek olarak alamassiniz demelerinden dolayi
Suan
GT-RC-RCZ-DS3-Mini Cooper araclarina bu uygulama stage 1 olarak sorunsuzca uygulanmakta ve problem cikartmamakta isteyenlere uygulama yaptigim arac sahiplerine ulasmalarini sagliyabilirim
Bunun yaninda Corsa OPC Astra GTC 1.4 Tjet Yeni 1.4 Benzinli turbolu megane lara kadar stage 1ve bazi modellere stage 2 ler yedek parcalari ile hazirda bekliyorlar.
FakirAli
30-03-2011, 10:37
bende bi pm alabilirmiym fiyat?
BravoHGT86
12-04-2011, 18:17
Mrb.
Astra bertone 2.0 turbo icin turbo üzerinde ne tür işlem yapabilirsiniz?
egeturbo
16-04-2011, 17:46
Mrb.
Astra bertone 2.0 turbo icin turbo üzerinde ne tür işlem yapabilirsiniz?
astra bertone k04 turbolarında da aynı şekilde upgrade yapabiliyoruz inlet kısmı malesef bu turbolarda uzuncana ve tornaya bağlanamıyor orası turbo uzerinden kesilip tornaya bağlandıktan sonra işlem bitine istersen yerine kaynatılıyor istersen oraya yeni baştan slikon hortumla yeni bi boru düzeneği kurabililiyoruz.Calibralarda da aynı işlemi yapıyoruz ve calibralarda billett teknolojisi ilede büyütebilme imkanımız var
senin turbonu oldukça fazla büyütebilme şansımız var yakında opc turbosunu büyüttüğümüz fotoları bulursam buraya eklerim detaylıca aklınızda kalan sorulara ulaşıp cevaplarına kavuşabilirsiniz.
astra bertone k04 turbolarında da aynı şekilde upgrade yapabiliyoruz inlet kısmı malesef bu turbolarda uzuncana ve tornaya bağlanamıyor orası turbo uzerinden kesilip tornaya bağlandıktan sonra işlem bitine istersen yerine kaynatılıyor istersen oraya yeni baştan slikon hortumla yeni bi boru düzeneği kurabililiyoruz.Calibralarda da aynı işlemi yapıyoruz ve calibralarda billett teknolojisi ilede büyütebilme imkanımız var
senin turbonu oldukça fazla büyütebilme şansımız var yakında opc turbosunu büyüttüğümüz fotoları bulursam buraya eklerim detaylıca aklınızda kalan sorulara ulaşıp cevaplarına kavuşabilirsiniz.
yuru be :icon_tup:
uzun suredir siteyi takip edemiyorum islerimin yogunlugundan dolayi malesef hala dynoya cikamadik isin onemli kismi ise artik dynolari inceleme altinda tuttuk malesef yuk tipi dyno olmadigi icin ben dyno uzerine cikmiyorum,Neden diye sorarsaniz dyno satin almak istedigimizde dyno firmalarinin cogu ile maillestik ve yuk tipi olmayan dynolarda istediginiz verileri gercek olarak alamassiniz demelerinden dolayi
Suan
GT-RC-RCZ-DS3-Mini Cooper araclarina bu uygulama stage 1 olarak sorunsuzca uygulanmakta ve problem cikartmamakta isteyenlere uygulama yaptigim arac sahiplerine ulasmalarini sagliyabilirim
Bunun yaninda Corsa OPC Astra GTC 1.4 Tjet Yeni 1.4 Benzinli turbolu megane lara kadar stage 1ve bazi modellere stage 2 ler yedek parcalari ile hazirda bekliyorlar.
Size İphone ve dynolicious'u öneriyorum o zaman :icon_tup:
ulasstoprak
18-04-2011, 09:07
10 gun icerisinde maha 4 ceker yuk dynosu hizmetinizde.. :D