Orijinalini görmek için tıklayınız : rotary ile ilgilenenler...
Mustafa Birsesli
15-10-2010, 11:22
dün 13bt rotary motor satın almış bulunuyorum bu motor hakkında bilgi sahibi ıle kimler var merak ettim sorunlarımı ve yaptıklarımı bu konu altından paylaşalım ;)
Mustafa Birsesli
19-10-2010, 09:32
vay arkadas rotary ıle ilgili kimse yokmu yaw tt de
fsunnetci
19-10-2010, 09:45
Yok demekki:D
Mustafa Birsesli
19-10-2010, 09:47
olmalı bence :)
hacı ne işin var rotary falan ne işler peşindesin yine sen :)
Mustafa Birsesli
19-10-2010, 09:51
Ben az çok araştırmalarımdan edindiğim bilgilerle varım henüz pratiğim yok :=)
msn eklermisin görüşekk :) respect_admin@hotmail.com
hacı ne işin var rotary falan ne işler peşindesin yine sen :)
nerde bi ..pnelik var onun peşindeyim :D
Bizde Bu Motordan Anlayan Bir Usta Arıyoruz Ama Bulamıyoruz. Almayı Düşündüğümüz 94 RX-7'yi ustaya Göstermeden Almayalım Diyoruz. Kim Anlar Arkadaş istanbulda Bu Arabadan ??
Mustafa Birsesli
19-10-2010, 10:22
valla bende fikirlerimi paylaşacak arkadas arıyorum
ilkerrrrr
19-10-2010, 10:31
dün 13bt rotary motor satın almış bulunuyorum bu motor hakkında bilgi sahibi ıle kimler var merak ettim sorunlarımı ve yaptıklarımı bu konu altından paylaşalım ;)
Hayırlı olsun. Özel değilse motoru yurtdışından mı getirttiniz ve ne kadara maloldu?
Anlayan Ankara'da turuncu rx7 fdnin sahibi onur var fmtuningde.
Serviste Yaşanmış Olayları Duyduktan sonra Oralara Gitmeyi Hiç Düşünmedik..
örnek olarak: bi arkadaşın vti'a senin araç 110 hp denmesi gibi.. :D
Ya bizim için şuan önemli olan alacagımız aracın motorunun sorunsuz olması.. araca daha önce motor yapılmş 1 kere. şuan durumu hakkında bilir kişiden edinecegimiz bilgiler sayesinde aracı satın almayı kesinleştirecegizz..
Yurtdışında insanlar evinde topluyor, hatta youtube da bol bol bulabilirsiniz..
initial-D
19-10-2010, 12:45
o motoru nereye koyacaksınız abi:)
Hayırlı olsun dogru yoldasınız :)
Verdigin Bilgiler İçin teşekkür ederim arkadaşım Bunlara Dikkat ederiz Hiç olmadı Bir Servise Gidicez Yine
Mustafa Birsesli
19-10-2010, 20:31
nasıl bilgi lazım abi:)
kanka sana şöle izmirde 4000tl+prim ile iş bulsam gelirmisin ahahaha:D
kanka sana şöle izmirde 4000tl+prim ile iş bulsam gelirmisin ahahaha:D
abi akbil sodeksoda olsun geliyim:)
Mustafa Birsesli
19-10-2010, 20:35
izmirde akbil yok rotorlu e21 veririm ama istersen
hahhah ama akbil tam olsun haaa metrobüse binecek semih :D :D
Mustafa Birsesli
19-10-2010, 20:44
yta ben onu toplu taşıtırmıyım ihtimal varmı muştuuumm
rotary motoru yetkili servistede ömrü bitince değiştiriyorlar, tamir edeni nerden bulacaksınız oda bir sorun :)
Mustafa Birsesli
19-10-2010, 20:45
biz kendimiz yapmayı planlıyoruz ;)
biz kendimiz yapmayı planlıyoruz ;)
kolay gele ne diyeyim :D
Mustafa Birsesli
19-10-2010, 20:48
kolayı sewmiyorum :P
bu motorlar hep hoşuma gitmişdir , zamanında biraz araştırma yapmıştım mesela ruhsatta 1500 cc yazıyorsa o normal bi arabanın 3000 cc sine eşittir tam olarak 2 katı oynar doğal olarakda 2 katı güçlüdür, motoru değiştirmeden rektefiyesi mümkün ama onu iyi araştırmak lazım:soru: yurt dışında turbo yapan firmalar war çok yüksek güçler alıyorlar fakat turboda çok sıkıntı açıyor die biliyorum yani bu motor kısaca diğer motorlara nazaran %50 güçlü , %50 daha hızlı yıpranıyor :icon_tup:
initial-D
19-10-2010, 21:28
çanakkaleden biri bayaaa bi parçayla birlikte beyaz bi fc rx-7 satıyordu hatta adı bora galiba, gri fc rx-7 sahibi
konu dışı olucak birazcık ama Wankel motorun tasarım ve üretim sürece dahamı uzun pistonlu motorlara göre? :)
konu dışı olucak birazcık ama Wankel motorun tasarım ve üretim sürece dahamı uzun pistonlu motorlara göre? :)
Tasarımı bilemem de üretim daha kısa olabilir, çünkü toplaması falan çok kolay şanzıman bloğun 2 katı 13b de öyle düşün küçücük :D
Mustafa Birsesli
20-10-2010, 09:02
normal bir motora karşı yarısı kadar bile malzeme yok :)
hddsheriff
28-10-2010, 00:34
çalışma prensibini merak edenler için bu resim denk geldi eklemek istedim :)
http://www.terra2imports.ca/images/model-specific/rx7-RotaryEngineAnimation.gif
bende bır anektod eklıyım barı ...bu wankel motorlar zamanında anadolda bıle kullanılmıs ...kısa bır sure bıle olsa kullanılmıs...
bende rotary motorları biten arabalara neden granada motoru koyuyolar onu merak ediyorum.
dunyada bılmem ama turkıyede swap rekoru rx-7 ıle kırılmıstır sanırım ...
Bizde Bu Motordan Anlayan Bir Usta Arıyoruz Ama Bulamıyoruz. Almayı Düşündüğümüz 94 RX-7'yi ustaya Göstermeden Almayalım Diyoruz. Kim Anlar Arkadaş istanbulda Bu Arabadan ??
ah ben bi bulsam o kasadan :) cevat die bi adam var anlar, birde merser anlar sanırım adını hatırlamadıgım bi usta vardı orda
açıcan google ı sonra ver kırbacı gitsin..