Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Farları dıştan siyaha boyamışlar tazyikli suyu yiyince söküldü...

umutcan
16-10-2010, 16:29
Selamlar

Başlıktan da anlaşılacağı gibi Aracımın farlarını dıştan siyaha boyamışlar : ) bugün yıkattıktan sonra farkettim ki parça parça sökülmeler olmuş. Aslında böyle olması iyi bile oldu sayılabilir çünkü xenonlar çok cansız kalıyordu. Velhasılıkelam şimdi bu siyah boyayı sökmem lazım nasıl yapmalıyım?

İntegra ön grubu; sinyaller ve sisler plastik, farlar cam.

Saygılar

_FrKn_
16-10-2010, 16:40
tinerle çıkarmayı denediniz mi?

nakayama
16-10-2010, 16:41
tinerle çıkarmayı denediniz mi?

ben bi ara öyle yaptım allah bullah oldu :D

caner8958
16-10-2010, 16:46
pasta ıle olabılır.yakmadan.

Ufuk
16-10-2010, 16:48
Tazyikli su ile devam edin.Gidin yıkamacıya 1-2 lira verin alın tabancayı diyin sadece fara tutucam diye.Basın suyu çıksınlar.

umitgt
16-10-2010, 17:37
Far plastikse aman diyim :) Sakın tiner felan sadece pasta yada sıcak su tutun tabanca ile..
Yalnız far cam ise Tinerle devam :)

Günkut
16-10-2010, 17:56
wd 40 :D :D

ygtrn
16-10-2010, 18:11
tinerle silin biraz matlaşacaktır sonra cila ile parlatın....

derece43
16-10-2010, 18:14
selülozik tineri bas gitsin

darkred
16-10-2010, 20:12
tiner tavsiye etmem plastikse.2000 zımparayla bol sulu zımparadan sonra far matlasacaktır daha sonra makineyle meg105 ve arkasından plastix pırıl olur.camsa eğer tiner veya sıcak su iş görür :)

Time-R
16-10-2010, 20:15
eger camsa selilozik tiner ilaci, hic yorulmazsin ama plastik aksamlara degirme.

umutcan
16-10-2010, 22:26
Tiner işini camda uygulayabilirim ancak tiner dışında bir çözüm gerekli en olmadı farcıya bırakıp "temizle arkadaş" diyecem : )

Ama zımpara ve pasta olayı mantıklı geldi.

Bir de WD40 işe yarar mı acaba gerçekten?

gökan
16-10-2010, 22:46
bende bişi sorayım stoplardakı sıyah boya tabakasını nasıl cıkartabılırım

berkay_aydin
16-10-2010, 23:06
wd 40 :D :D

Abi ne yaptın ya :D daha kalıcı olur aman :D wd40 keçeli kalemi bile çıkarmıyor

V.İ.P
16-10-2010, 23:15
valla sürekli tiner kullanıyorum ben bırsey olmuyor

TheAce
16-10-2010, 23:37
en temiz çözümü asetonla alırsın...

Tansu
17-10-2010, 05:50
pasta cila plastikse

Dragger
17-10-2010, 05:53
Aseton ile halledebilirsin ;)

Diger isler riskli.

Misal zımpara sonrası makine ile giristiginde fazla ısınırsa zarar verebilirsin.

umutcan
17-10-2010, 09:17
Annem de aseton demişti :)

Frid
17-10-2010, 09:24

kadınlar bu işi biliyor :D

Günkut
17-10-2010, 09:29
wd40 a bulasmayın :D :D birde onu sökmeye calısırsınız :D:D aseton çözer olmadı bulasık süngeri sıcak su filan ..

umutcan
26-10-2010, 21:11
İkinci sefer tazyikli suyu yedikten sonra cam kısımlarda boyanın izinde eser bile kalmadı :) ama plastik kısımlar hala siyah :)

Ufuk
26-10-2010, 21:15
Aseton denediniz mi plastik kısımlara?
Birde öyle deneyin derim Emin değilim.

psikolojikdeli
31-10-2010, 02:11
Abi ne yaptın ya :D daha kalıcı olur aman :D wd40 keçeli kalemi bile çıkarmıyor

wd40 geçen gün bana bir süpriz yaptı paylaşmak isterim, aracımın sağ arka stop bölümünü söküyorum vidaları çıkardım neyse , stopları kasaya siyah elasik berbat bir malzeme ile izalasyon yapıp yapıştırmışlar yaklaşık 20 dak. kadar sürdü sökmem, berbat siyah elastik macun silikon çimento karışımı bişey sanki, velhasıl kelam stopu tekrar yerine takmadan önce bir temizliyim dedim kasayı elimdede etil alkol tiner vs hertürlü malzeme vardı deneme amaçlı wd40 ı sıktım ve o beton gibi yapışkan anında çözülüp erimeye başladı :S biraz ummadık taş baş yarar oldu ama oldu, bir deneyimi daha paylaşmak isterim aracımın plakası önceki sahibi tarafından çok kötü bir şekilde çift taraflı bant ile tampona yapıştırılmıştı plakayı çıkarınca berbat bir görüntü oluştu bunun içinde önce wd40 ı denedim yemedi arkasından etil alkolü denedim bezle ovunca boyaya zarar vermeden temiz bir şekilde çıkardı bugun bir arkadaşımda 1 milyonculardan oda parfümü alıp parçaların kaldığı alana yoğun miktarda sıkınca rahat bir biçimde çıktığı söyledi denemek lazım :)

umutcan
02-11-2010, 13:04
wd40 geçen gün bana bir süpriz yaptı paylaşmak isterim, aracımın sağ arka stop bölümünü söküyorum vidaları çıkardım neyse , stopları kasaya siyah elasik berbat bir malzeme ile izalasyon yapıp yapıştırmışlar yaklaşık 20 dak. kadar sürdü sökmem, berbat siyah elastik macun silikon çimento karışımı bişey sanki, velhasıl kelam stopu tekrar yerine takmadan önce bir temizliyim dedim kasayı elimdede etil alkol tiner vs hertürlü malzeme vardı deneme amaçlı wd40 ı sıktım ve o beton gibi yapışkan anında çözülüp erimeye başladı :S biraz ummadık taş baş yarar oldu ama oldu, bir deneyimi daha paylaşmak isterim aracımın plakası önceki sahibi tarafından çok kötü bir şekilde çift taraflı bant ile tampona yapıştırılmıştı plakayı çıkarınca berbat bir görüntü oluştu bunun içinde önce wd40 ı denedim yemedi arkasından etil alkolü denedim bezle ovunca boyaya zarar vermeden temiz bir şekilde çıkardı bugun bir arkadaşımda 1 milyonculardan oda parfümü alıp parçaların kaldığı alana yoğun miktarda sıkınca rahat bir biçimde çıktığı söyledi denemek lazım :)

Süpermiş pratik çözümler ve Türk zekası birleşince olur yani :)

Spawn
02-11-2010, 13:09

o siyah yapışkanı sökmemen lazımdı , stoplarından su alacak bagajın...

melih
02-11-2010, 13:22

teyzemi dinle :)

Brs_eg
02-11-2010, 13:22

Civicte ön tampona plakali siyah silikonla yapiştirmiştm.sökünce 2 tane bozuk para boyutunda silikon kaldi boyaciya sordm kazinip boyancak dedi yuh dedim :D kendim sökmeye calişirken malzeme sertleşmiş ve boyayi kaldiriyordu sora balamir egbalo nickli üyemiz oda parfumu sik dedi :D ne alaka olm fln derken denedim bende 2 tüp bitirdgmde yumuşamaya başlamişti.sonuc olarak boyaya zarar vermeden söküldü :D

umutcan
05-11-2010, 09:12
Aslına bakılırsa ben de tamponun ortasında duran plakamı sağ alt köşeye almak istiyorum. Pek çok rivayet var oda parfümü, etil alkol vs. Birisi bana sırasıyla yapmam gerekenleri söylerse çok memnum olurum vallahi :)

umutcan
05-11-2010, 11:49
teyzemi dinle :)

Peki abi :)

psikolojikdeli
05-11-2010, 12:18
o siyah yapışkanı sökmemen lazımdı , stoplarından su alacak bagajın...

Yok Spawn tekrar izalasyon yapıp yerleştirdim

Fatih Kavak
05-11-2010, 14:50
Ya Aseton yada Sentetik tiner aman Selülozikle karıştırma ;)

umutcan
09-11-2010, 22:06
Ya Aseton yada Sentetik tiner aman Selülozikle karıştırma ;)

sentetik işe yaramadı denedim : )

by_BuRoCk
09-11-2010, 22:19
aseton çözer bu işi :)

SErhat.
11-11-2010, 07:23
Sorun hâlen çözülmedi ise asetonu ısrarla deneyin derim.Çok kez stop boyadım;hepsini de asetonla söktüm.

fsunnetci
11-11-2010, 08:22
Stop boyasını aseton veya tiner farketmez her ikiside çıkartır önemli olan zarar vermeden o boyayı çıkartmak,eğer o stoplara zarar verirsen bulman zordur sana söylimm..Integra parçaları biraz kıymetlidir;)

umutcan
24-11-2010, 12:52
Stop boyasını aseton veya tiner farketmez her ikiside çıkartır önemli olan zarar vermeden o boyayı çıkartmak,eğer o stoplara zarar verirsen bulman zordur sana söylimm..Integra parçaları biraz kıymetlidir;)

aynen öyle. bundan önceki tüm araçlarımın sarf malzemelerini kendim söker takardım bunda ise resmen elimi sürmeye korkuyorum hata yapıcam diye :)