Orijinalini görmek için tıklayınız : Laguna için Dereceli Egzantrik
N7Q motor kodlu 2.0 16v Laguna için Dereceli egzantrik nerden bulabilirim arkadaşlar araştırdım ama bulamadım :soru:
Aynı motor Volvolarda da var ancak onlar içinde bulamadım.
Ayrıca aracın yüksek KM olması sorun yaratırmı bunuda parantez içinde sorayım:o
initial-D
19-10-2010, 21:09
volvo s40 1,9t4 yada 2,0t lerin egzantrikleri seninkilerden farklımı ve işine yararmı onu araştır bence.
hepsi aynı blok nasılsa
Bakındım ama bnm arabanın motor hakkında çok aman aman detaylı veri bulamadım.
Eşleşirmi eşleşmezmi veya egzantrikler farklı bilmiyorum yani..
initial-D
19-10-2010, 21:31
http://www.hunerkamsaft.com/egzantrik.htm
burayla bir görüş istersen belki custom yaparlar
http://www.hunerkamsaft.com/egzantrik.htm
burayla bir görüş istersen belki custom yaparlar
kesin yaparlar, yapmadıkları yok sloganları bu zaten , biz yaptık oldu :)
motor parçaları pahalı oldugu için, araç fiyatları hesaplı ;)
initial-D
19-10-2010, 21:51
kesin yaparlar, yapmadıkları yok sloganları bu zaten , biz yaptık oldu :)
motor parçaları pahalı oldugu için, araç fiyatları hesaplı ;)
laguna ve safrane ların yedek parçaları cidden pahalı
Araç sıfırdan beri bende zaten yetkili servis bakımlı :)
Bu Hüner Cam Shaft için aracı götürmek gerekiyor değilmi? Yoksa burdan siparişle 270 derece yaptırabilirmiyiz? Gerçi arayıp konuşurum ben yarın yinede sorayım dedim.
İngilterede çok var Renault modifiyesi ama bulamadım orda da..
Sahibinden de bi ara her araca dereceli yapılır diye bi ilan vardı
çıkmasını alıp yolluyorsun neye göre yapıyolarsa sana bazı ayar söylüyorlar ustana sibopları o derecede ayarlatıyorsun ;)
Tamamdır teşekkür ederim.
İzmirde temin etmem zor zaten, aslında İstanbula gelsem iyi olacak bu iş için.
Yurtdışı kaynaklı markalı ürün ilk tercihim olur ama bulamıyorum :D
bestservis le fln görüş bence piper kent colombo fln illaki bişiler hallederler km pek dert olmaz bence ama volvo yla üst kapaklarda fark var baya diye biliyorum öle duymuştum daha önce
140 lık volvo motoru kapak felan aynı birebir bir ara çok sarmıştım ama parça fiyatları nedeniyle bulaşmadım :)
initial-D
19-10-2010, 23:28
birebir aynı.turbo 1,9 volvolarda farklılıklar var
yusufcan_1982
20-10-2010, 01:06
Volvo 480 kardeş elimdede var
şahsi fikrim hiç uğraşma direk nos'la bendede laguna wardı noslamıştım gayette eğlenceli oluyor.
115'likti benimki 8v seninkinde dahada şakacı olur...
mustafa.orcunus
20-10-2010, 07:45
bırak elleme arabanı ama nos fıkrı mantıklı bencede
chiefkadir
20-10-2010, 09:12
Clio Rs ile kapakları aynı,Rs'in kullandığı Colombo Bariani 286/280 egzantrik direk olması lazım...
stok Clio RS egzantirigi alıp takabilirdin eger motorun f4r olsaydı 140 lıklardan. Yine de sansını deneyebilirsin. f4r ve kendı motorunun dialogys de numaralarına bak aynıysalar isin kolay
Clio RS ile kapaklar aynı ise direk takarım o zaman nasıl bakacağım aynı olup olmadığına servise gidip ne numaralarına bakmam lazım?
Not: 200.000deki stok internalli bir arabaya NOS basmak motoru eline almak olur tahminimce:)
chiefkadir
20-10-2010, 10:03
Kapaklar aynı değil gibi ,sizin hacimde 1948cc stroke küçük,
http://i22.ebayimg.com/03/i/001/23/10/66af_2.JPG
http://i21.ebayimg.com/04/i/001/23/10/5930_2.JPG
Ama bu f4r nin egzantriği olmaz anlamına gelmez :)
Yurt dışı forumlara bakmak lazım :)
Yurtdışı forumlarda da N7Q ile ilgili adam gibi modifiye vs. bilgi bulmak çok zor genelde F4R var..
chiefkadir
20-10-2010, 12:05
Servise gidersen şase numaran ile egzantriklerin parça numarasına baktır ve imkan varsa 140lık F4R laguna ile karşılaştırsınlar egzantrikler aynı ise Rs egzantriği olur:)
Tamamdır cuma günü servisten bu sorgulamayı yapayım buraya yazarım olup olmadığını;)
F4R lar yapı olarak RS motorları ile aynımı ki RS egzantiği oluyor onlara?
chiefkadir
20-10-2010, 12:42
İkiside aynı,fark olarak
*Lagunanın pistonları oyuk (Rs turbolamak için uygun)
*Lagunada egzantrik derecesi düşük,
N7Q ile F4R arasındaki farklar neler peki tam olarak tamamen ayrı motorlarmı?
N7Q ya neler yapmak mantıklıdır?
Bar35,
F4R laguna motoru ile Clio RS motoru aynı aileden o yuzden parcalarının cogu bırbırıne uyar fakat senın arac volvo motorlu olarak gecen model genelde cok saglam olarak bılınır fakat ıste boyle uyum sorunları var. Emınımkı senın aracına Volvo motor gamından uyan parca cıkacaktır ama turbo arabaları egzantrıklerı zaten senın aracına uymaz uysa da karakterıstıklerı senınkınden cok farklıdır.
chiefkadir
20-10-2010, 13:43
@pf Fiyatı görüşmeden önce ,
Evvelce yaptığınız yaptırdığınız bir uygulama varmı ?
Varsa dyno verisi vb. bilgiler varmı ? Hangi arabaya hangi motora yapıldı aydınlatırsan seviniriz..
chiefkadir
20-10-2010, 13:44
Tamamdır cuma günü servisten bu sorgulamayı yapayım buraya yazarım olup olmadığını;)
F4R lar yapı olarak RS motorları ile aynımı ki RS egzantiği oluyor onlara?RS te f4r motoru var zaten.. Lagunaya Rs , Rs'e laguna,megane ide,scenic egzantriği,pistonu,kapağı olur :)
270 derece Egzantrik+ Kat iptali( ki iptal zaten)+ Kutu için K&N filtre(ki var) yaklaşık kaç hp alırım?
Sanki egzantrik buldukta:D:D:D
chiefkadir
20-10-2010, 13:46
270 derece Egzantrik+ Kat iptali( ki iptal zaten)+ Kutu için K&N filtre(ki var) yaklaşık kaç hp alırım?
Sanki egzantrik buldukta:D:D:DKapak açacaksan egzantrikten ziyade port polish,emme match,ince conta ve yazılım yap,birazda hafiflet o gemiyi :)
Saydıklarınla alacağım güç egzantriğe kıyasla ne olur?
Ayrıca onların maliyeti konusunda pek bilgim yok.(Yazılım haricinde)
200k da o motora kolay kolay düzgün bakıldıysa sorun çıkarmaz bence çok sağlam motor lpg takmada ona naparsan yap 99 rxt var en temizidir herhalde orj 70 küsür bin lerde trigeri bile yeni değişti bunca yıldır bi lpg takıldı 3-4 te bile hafif saran araba artık sarmıyor çok etkiledi bizde takipçiyiz lagunacı olarak arkadaş izmirde şuan bostanlıda senide biliyorum izmirden arada görüyordum aracını
chiefkadir
20-10-2010, 21:41
Saydıklarınla alacağım güç egzantriğe kıyasla ne olur?
Ayrıca onların maliyeti konusunda pek bilgim yok.(Yazılım haricinde)Egzantrik+yazılım ile 15-20 hp felan alırsın.. diğer türlüde 10-12 hp diyelim net bişey denmez ama :)
RS'ten 28 alınıyor deniyor bende o civar düşünüyordum da pratikte alt devirleri canlandırması ve torku hisettirmesi bnm işime yarayacak gibi duruyor zira alt devirlerim ölü.
chiefkadir
20-10-2010, 21:55
RS'ten 28 alınıyor deniyor bende o civar düşünüyordum da pratikte alt devirleri canlandırması ve torku hisettirmesi bnm işime yarayacak gibi duruyor zira alt devirlerim ölü.Valla öyle her takılan parça 28-30 hp verse nekadar güzel olur :)
182 lik Rs vardı JS plaka 28hp mantığı ile ,
182+28 = 210hp olur yapılan cip 10 hp verse,cai 5hp,5 te egsoz al sana 230 hp :D
Gelgörki 230hp Rs için o specde çok zor ;)
Anladım bende sitelerde yazılan çizilene göre yorum yaptım doğal olarak ama pratikte öle olmuyor:D
Sade bir turbolama işlemi sanki daha mantıklı duruyor ama yinede serviste şu egzantrik işini sordurup Best servisten RS egzantrik ve yazlım için konuşacam.
Zira bnm motor turbo ile içli dışlı bir motor (S40 2.0 T)
chiefkadir
20-10-2010, 22:37
Egzantrik düşünüyosan yardımcı olurum, uçuk rakamlar verme ,
Turbo yaparsan polemiğe girmessin 3-5 hp ile :)
Olup olmadığını öğreneyim sana dönerim hocam. Yardımların için teşekkür ederim bilgilendirdin vallahi.
Turbo işi için bütçe lazım eften püften işleri sevmiyorum.
initial-D
20-10-2010, 22:48
sıkıştırma farklı,t4 olanların hareketli parçaları daha güçlü
Stock internalle Turbo işine girmem zaten o yüzden bütçe lazım dedim:D