Orijinalini görmek için tıklayınız : Vti Ateşleme Sorunu
Akşam seyir halinde iken arıza lambam yandı
Haricinde hiçbir sıkıntı yoktu
Gideceğim yere kadar gidip kontağı kapattım ve aracı yeniden çalıştırmak istedim
Araç marş vuruyor ancak ateşleme yapmıyor
Buji kablolarını distribütör kısmını kontrol ettim sıkıntı yok
Yine distribütör sigortasını kontrol ettim sıkıntı yok
Kontağı açarken arıza lambası yanıyor ancak kodu fişle okumaya çalışında kod çıkmıyor
Bana ateşleme bobini gibi geldi var mı fikri olan?
günceldir arkadaşlar. fikri olanlardan yardım bekliyoruz
Distributor icindeki Coil yada igniter bozulmustur ...
Yani komple distribütörü değişecez öylemi
ERkut 205
23-10-2010, 09:39
Araç marş vuruyor ancak ateşleme yapmıyor
Buji kablolarını distribütör kısmını kontrol ettim sıkıntı yok
Buji kablolarını kontrol ettim derken gözle dışardanmı bakıldı hani çıkan vs... varmı gibisine yoksa tek tek her buji kablosu ucundan ateşlemenin olup olmadığımı kontrol edildi ?
H.bilgili
23-10-2010, 10:32
bobın ve atesleyıcıyı beraber degısırsen duzelecektır,vtı ların genel sıkıntısıdır ;)
Buji kablolarını kontrol ettim derken gözle dışardanmı bakıldı hani çıkan vs... varmı gibisine yoksa tek tek her buji kablosu ucundan ateşlemenin olup olmadığımı kontrol edildi ?
Tek tek dışardan ateşleme yapıp yapmadığını kontrol ettik
Bu arada iç kısımdaki sigortalarda sıkıntı varmış değiştirip sıkıntıyı hallettik
dsitıbıtor kapagının ıcınde bı yay var aynı dert benım basıma da geldı yay yerınden cıkmıs yayı bulamadım ama bı yay uydurduk sorun cozuldu ona bı baksan ıyı olur
seboerk in dediği gibi o yaydan olabilir.fakat o kapak sökülmediği sürece o yay yerinden çıkmaz.distribitörün içinde modül veya bobinden yapar.iç kısmını yenilersen sorun düzelecektir.bu yenileyi yaparken alacağın malzemeler taiwan malı olmamasına dikkat et derim.gerekirse sağlam olsun 2.el olsun ama japon malı olsun.çünkü yan sanayi olanlar daha deneme aşamasında elinde kalıyor.
@edit: sorun düzelmiş.yinede aynı sorunu yaşayanlar olursa bunları okurlar.