Orijinalini görmek için tıklayınız : civic si atmosferik modifiye önerileri?
M///maniac
25-10-2010, 14:17
civic si için dereceli egzantrik kullanıpta memnum olan varmıdır ve alınan güçte bariz farketti diyen arkadaslar varmı???
bbu konu altında si lara neler yapıorz neler daha yapabiliriz paylasalım istedim dyno çıktısı olanlar vs bu konuda toplyalım hepsini....
öncelik bn baslıyım
headers
48mm araboru
filtre
ama eger bnde kalırsa daha planlarım var....
guzel başlık bencede cıvıc sı'ler yurusun :) bakalım kımler ne gıbı yorum yapacak yurumesı hakkında
valla şunlar olabilir hondata yoksa para yazılım remap-filtre -headers - crx 3-4 -final ratio -fuel pump- kol piston - conta var die biliyorum st legal cem abi daha detaylı bilgi vericektir bu konuda -
egzantrik düşünmemiştim hiç nedir de olur tam bilgim yok ama bu tarz bi si fena gitmez die düşünüyorum . sadece parçalar değil yanında yapılıcaklarda önemli ne bilim sarsıntının kayıpların azalması için alınabilcek parçalar , karbon bagaj kaput filan güzel bişiler çıkar ortaya da hepsi para yaw
..........................................
M///maniac
26-10-2010, 00:12
sıkıstırma derken yuksek cr pistonmu???
Bence keyifli bi setup şöyle olabilir.
1. crx 3-4
2. cai
3. headers
4. düz boru
5. son susturucu
6. p29 chip
ama daha güçlü bi setup istenirse sıkıştırma arttırılabilir, emme manifoldu, gaz kelebeğide girilebilir.
hatta şunuda cem abiden alıntı yapıp buraya yazıyım:)
ben yine na d serrisi yapsam şunu yapardım
endyne rollerwave 78 mm piston
http://theoldone.com/components/pistons/index.html
darton mid
endyne high flow yağ pompası
crower endyne i beam kollar
jge engine emme manifoldu
supertech oversize subaplar
supertech yay şapka
portpolisli kapak
jge engine 60 mm gaz kelepeği
dc 4-1 headers
acl race yataklar
jge engine egzantrik
hondata veya aem veya başka beyin
cometic çelik conta
hondata emme contası
crx yağ soğutucu
yenilemiş ateşleme sistemi komple
komple egsoz sistemi
benim araçta
4-2-1 headers
custom hava filtresi
51lik düz boru
sonda magnaflow
cem abinin yaptığı chip var birde
Oem Sübap Lastikleri
Cometic Head Gasket
Golden Eagle Blockquard
Arp Head Studs
Acl Race Beareng
Head Port Polish
Ferre Intake Valve
Süpertech Valve Spring
Süpertech Retainer
Endyne Oil Pump
Vti Fuel Rail
seibon karbon kaput
walbro benzin pompası
tek sıkıntım sıkıştırmam biraz düşük..
Cihan Çizmeci
26-10-2010, 10:26
Si la çok uğraşmak gerekiyor atmosferik şekilde iyi yürümesi için.
Motor için dolu olduğunu var sayarsak özellikle 3 ve 4 CRX dişlisi olmadan emin olun ok bişey beklenmiyor Si'dan :) Vitesleri çok uzun 3 4 ztn 5 i demiyorum bile.Final takmaya gerek yok 5 yeterince uzun.
Güzel bir Cai + motor içi doldurup güzel bir şekilde ontası ile kolu yatağı tepeli pistonu vs + Eksoz sistemi + Headers + 3 4 crx dişlisi + Vti gaz kelebeği güzel bir emmede olabilir p29'a Chip yada daha değişik bir beyin kombinasyonu olabilir özellikle motor içi dolucaksa ve egzantrik gelicekse olaya daha detaylı iş yapıcak bir beyin takılabilir..Bunlar olmadan çokta bişey alınmıyor deneyimdir :) He olduğu zamanda paraya bir bakyorsunuz uçmuş e birde gidişe bakıyorsunuz kombinasyon olarak çokta iyi değil. Bana deymiyor gibi geliyor Si'a N\A olarak harcanan para.Tabiki zekli oluyor orası ayrı ama dediğim gibi o kadar uğraşa ve paraya deyecek bir gidiş olucağını sanmam
M///maniac
26-10-2010, 10:54
benim araçta
4-2-1 headers
custom hava filtresi
51lik düz boru
sonda magnaflow
cem abinin yaptığı chip var birde
Oem Sübap Lastikleri
Cometic Head Gasket
Golden Eagle Blockquard
Arp Head Studs
Acl Race Beareng
Head Port Polish
Ferre Intake Valve
Süpertech Valve Spring
Süpertech Retainer
Endyne Oil Pump
Vti Fuel Rail
seibon karbon kaput
walbro benzin pompası
tek sıkıntım sıkıştırmam biraz düşük..
endyn pompa acl yatak vsvs bndede var ama bn genelde güce yönelik modifikasyonları yazalım istedim...
en boş si'da benim heralde ahhaa:D:D
M///maniac
26-10-2010, 11:04
en boş si'da benim heralde ahhaa:D:D
ztn cem abide toplananların alayı endyn pompa:D çünkü yaglama sıkıntı d16da
ama snn si gizli spec takılıo vardr bişiler:D
itiraf etmek gerekirse bunların çoğunu bilmiyorum :D:D salih abiden alırken listeyi istemiştim motorda ne varsa yazmıştı onların arasından seçip koydum buraya :D bana kalsa headers düz boru filtre egsoz koyar devam ederim o kadar detaya girmem, anlamam zatten siz ayrıştırın işte :D
Si ı sürekli yüksek devir çevirerek kullanacak birisine ilk iş olarak yap pompasına el atmasını öneririm gerisi söylenmiş zaten...
si larda .. gizli hararet sorunu var dıyorlar nekadar dogru nekadar yanlıs bılemıcem .. varmı böyle birşey
Emir_b16a
26-10-2010, 21:20
si larda .. gizli hararet sorunu var dıyorlar nekadar dogru nekadar yanlıs bılemıcem .. varmı böyle birşey
gizlimi o nası oluyo :D
araçtakiler
4,2,1 headers
injen filtre kiti
exedy debriyaj
mugen twin lop
bu hafta takılacaklar :)
51 lik düz boru
skunk2 emme manifoldu
haftaya gelicekler :)
greddy triger kayışı
vision kasnaklar
short shifter
önümüzdeki aylara liste baya kabardı sonumuz ALLAH kerim :D
M///maniac
26-10-2010, 21:40
kasnak derken egzantrik olmadan kasnak neden serdar???
evde dursun kardeşim alınmış alınmıştır :D
gizlimi o nası oluyo :D
ustundeki gostergeye guvenmeyin demek istemis sanirim ;)
M///maniac
26-10-2010, 21:43
evde dursun kardeşim alınmış alınmıştır :D
he öleyse tamam ama dereceli almadan takma kasnak bnce
dereceli olayını bugunde konustuk arkadaşlarla yüksek sıkıştırmaya gecince dereceli olması gerekmiyormu yani daha verimli olması için gerekli değilmi? bircok arkadaş derecelide dikiş tutmuyor ayar yapılmıyor gibi konusuyor acaba bunlar bircok kişi tarafından denenmişmi yoksa kulaktan dolma yayılmışmı konuyu iyi bilen d serisi makineleri iyi tanıyan arkadaşların yorumlarını bekliyoruz
M///maniac
26-10-2010, 21:52
iyi bilenler direk onla ugrasma b yada k swp dio ztn :D
dereceli olayını bugunde konustuk arkadaşlarla yüksek sıkıştırmaya gecince dereceli olması gerekmiyormu yani daha verimli olması için gerekli değilmi? bircok arkadaş derecelide dikiş tutmuyor ayar yapılmıyor gibi konusuyor acaba bunlar bircok kişi tarafından denenmişmi yoksa kulaktan dolma yayılmışmı konuyu iyi bilen d serisi makineleri iyi tanıyan arkadaşların yorumlarını bekliyoruz
d16a9 dereceli bulmak ztn ayri bi eziyet tr içinde olan 1-2 secenek var veya kullanilmiş onlarda atiyorm stage4 lift vs. degerleri yuksek ve bu durumda yuksek cr istiyor ve rolanti tutmuyor denildi.bende ayni şekilde egz ve ayarli kasnak aldim esayim varken takmadan sattim bunlari duyduktan sora he belki olcakti belkide olmiycakti bilemem.bunu illaki yoluna koyanlar vardir bizim görmedigimiz şu an bnm bilgim erkut abiden ogrendigm bisimoto var.stage 1-2-3 egz. yay+şapka ve d serisi headers lari mevcutki erkut abi kullanmakta şuanki setupinda.
www.bisimoto.com bakmanizi öneririm.
anlaşıldı ana bi konu açmak lazım
M///maniac
26-10-2010, 22:49
abi ana kon u olsn die açtm
bilgi amaçlı
tamam yav 2 dakkaya ben de açıcam bilgi amaçlı :)
M///maniac
26-10-2010, 22:53
abi bnm konumu begenmiosn:D
anlaşıldı ana bi konu açmak lazım
zaten nedir bizden çektiğin abi yok motor kırıldı ara erkut abiyi yok plate lazım ara erkut abiyi :D
erkut abi bisi d16a9 zc ye parca yapmiyor herhalde şimdi baktm bnm araba zmni baktigm hiç bişy bulamadm.habern varmi.
bisimotoya bende bakmıştım d16a9 için yada zc için parça bulamadım
capcapca
26-10-2010, 23:02
bence si e yapışacak en güzel seylerın başında şanzuman (crx 3-4-5 dişli kilit ve iyibir debriyaj short shift ve erkut spec kısa) ondan sonrada vti gaz kelebegi 70 mm lik hava filitre borusu ile yapılmış cai kesinlikle sıcak hava almamalı klima varsa direk iptal 4-2-1 headrs 51 mm lık boru orta susturucuda aynı sekilde sıkmayacak son susturucu orjınal olmalı sesli eksozdan daha verımlı kesinlikle bizzat denendi kapakta portpolish iyibir cip walbro benzin pompası fazlasına gerek yok ben denedim ve gördüm eksantrik takmak felan sadece yorar zaman ve para kaybi tek yapamadığım sey sıkıştırma pistondu onu yapınca nasıl olurdu bilmiyorum
pişttt millet :heyoo: :icon_tup: http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?p=1787119&posted=1#post1787119
dökülün bakalım
bisimotoya bende bakmıştım d16a9 için yada zc için parça bulamadım
valla ben gecen sene bu zmnlar bakiyordm alicam die.belkide talep yok diye kaldirdilar :)
civic si için dereceli egzantrik kullanıpta memnum olan varmıdır ve alınan güçte bariz farketti diyen arkadaslar varmı???
bbu konu altında si lara neler yapıorz neler daha yapabiliriz paylasalım istedim dyno çıktısı olanlar vs bu konuda toplyalım hepsini....
öncelik bn baslıyım
headers
48mm araboru
filtre
ama eger bnde kalırsa daha planlarım var....
valla tolgacım skunk2 emmeden önce aldığım dyno 145,3 cıktı şimdi emme düz boru takıldı cem abiyle konuştum yazılım işinide halledicez ondan sonra yine bi dyno alıcam onuda paylaşırım
http://img585.imageshack.us/img585/2023/dsc0769.jpg (http://img585.imageshack.us/i/dsc0769.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
M///maniac
07-11-2010, 22:00
msallah diyelim baskı balata vs bitrdim müsait oldugunda bi deneyelim istersen hacı ...
M///maniac
07-11-2010, 22:10
dynodan sonra bide yol görelim derim ben:D
M///maniac
07-11-2010, 22:13
abi dyno ile isim olmaz:D bn anlamam en iyisi otoban dyno:D
M///maniac
07-11-2010, 22:16
çok ii abi sıkıntı yok saol
bu demeneyi ben de çok merak ediyorum güzel bi kamerayla çekin beyler
Shinigami
16-11-2013, 23:42
Ben tam olarak anlamadığım yer; Motoru bu kadar yükledikten sonra akslarda güçlendirme yapmadan aracı nasıl yürüteceksiniz? :beuj: aks keser gibime geliyor. Aynı şekilde daha dereceliye kadar yüklenmeden senkromenç kıran esaylar görüm. Bence Bu kadar para harcayacaksanız onlara da bi göz atın derim :icon_tup:
Ben tam olarak anlamadığım yer; Motoru bu kadar yükledikten sonra akslarda güçlendirme yapmadan aracı nasıl yürüteceksiniz? :beuj: aks keser gibime geliyor. Aynı şekilde daha dereceliye kadar yüklenmeden senkromenç kıran esaylar görüm. Bence Bu kadar para harcayacaksanız onlara da bi göz atın derim :icon_tup:
Konu tarihine dikkat...