PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 106 gtı rolanti ve kadran sapıtıyor

radresa
02-11-2010, 19:15
arkadaslar daha once konusunu actım fakat yeterlı bılgı alamadım.aracımda cukura gırme yada yuklenme sonrası(herzaman degıl) gostergeler bır anda sapıtıyor ya hıc calısmıyor yada bırbırınden bagımsız haraket edıyor ve ardından rolantı 3000 5000 arası gezıyor gaza basıp basıp cekıyor gıbı sonra kendılıgınden gecıyor fakat surum sırasında debrıyaja basıp gazdan ayagımı cektıkten sonra devır 200 cıvarlarında yukselerek oyle dusuyor rolantı motoru dıye dusunuyodum fakat cukura gırdıkten sonra yapması kafamı karıstırıyor.ılk calısmalarda vs rolantım gayet duzgun calısıyor.

memet_26
14-11-2010, 00:20
rölanti sorununu ben map sensöründen kaynaklıyor diye biliorum ama tabi daha bilgili arkadaşların tavsiyede bulunmasıda iyi olucaktır bu konuda

Alper_
14-11-2010, 13:49
tornavidanın arkasıyla sensörün üzerine tıklatın düzelme eğilimi oluyorsa ondandır..bir deneyin :)

Cihan Çizmeci
14-11-2010, 15:09
Panelde sadece devir göstergesimi bozuyr kendini yoksa başkalarıda mı?

omryildirim
14-07-2012, 18:08
Map sensörü, 16V yazan kısmın sol tarafında kabloları ardından kendisini kontrol edin.

XSi
17-07-2012, 14:47
arkadaslar daha once konusunu actım fakat yeterlı bılgı alamadım.aracımda cukura gırme yada yuklenme sonrası(herzaman degıl) gostergeler bır anda sapıtıyor ya hıc calısmıyor yada bırbırınden bagımsız haraket edıyor ve ardından rolantı 3000 5000 arası gezıyor gaza basıp basıp cekıyor gıbı sonra kendılıgınden gecıyor fakat surum sırasında debrıyaja basıp gazdan ayagımı cektıkten sonra devır 200 cıvarlarında yukselerek oyle dusuyor rolantı motoru dıye dusunuyodum fakat cukura gırdıkten sonra yapması kafamı karıstırıyor.ılk calısmalarda vs rolantım gayet duzgun calısıyor.

rölanti motoru mekanik, çukura düşünce olması olası..

Bende temizlerken içine doğru sıktığım yağ sökücü çıksın diye elimde hızlıca silkeledim, bozuldu rölanti motorunu yenisini aldım.

drn106
17-07-2012, 14:49
Konu 2010, hortlamış, fakat XSi'ye katılıyorum rölanti motoru çok hassas, arkadaş sorunun kaynağını bulma amaçlı benim rölanti motorunu istemişti, verdim kendisine, başıyla oynadı, ardından benimki de bozuldu :)

XSi
17-07-2012, 14:54
Konu 2010, hortlamış, fakat XSi'ye katılıyorum rölanti motoru çok hassas, arkadaş sorunun kaynağını bulma amaçlı benim rölanti motorunu istemişti, verdim kendisine, başıyla oynadı, ardından benimki de bozuldu :)

harbi ya iyi hort olmuş :)