PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor Kulağı Yapımı.

Efvtec
15-11-2010, 16:57
Sürekli kopan sizi kahreden motor kulaklarınızdan ufak bir kaç işlemle kurtulmanız mümkün :)
Kendi aracıma uyguladım rölantide biraz vibrasyon var ama onun haricinde ömürlük oldu.Dünya para verip hassport alamayan yada almak istemeyenler için basit bir çözüm önerisi.

İlk olarak kauçuk parçalar satan bir dükkandan kulağın çapına göre dolu bir kauçuk takoz almanız gerek.
http://img502.imageshack.us/img502/213/sdc12321.jpg

http://img534.imageshack.us/img534/2144/sdc12318o.jpg

Tornacıya gidip preste motor kulağınızın içinden boru tarzında olan parçanın çıkartılması ve içinin tornada temizlenmesi gerekiyor.
Onun ardından aldığınız(mümkünse bir mm daha fazla çapta alırsanız sıkı sıkı giriyor) kauçuk parçanın içine preste sokulması gerekiyor.
Ardından tam orta noktaki pimde tornada temizleniyor ve aldığız kauçuk takoz ortadaki pime göre biraz daha ufak çapta büyütülüyor.
Oda yerine preste çakılıyor.Ayırdığınız boru şeklideki parça yerine preste takılıyor ve kulağınız hazır.

-batu-
15-11-2010, 18:04
kauçuk yerinede sert epoksi malzeme kullanırsan o 300 500 sterlinlik kulakların aynısına sahip olursun. ortadaki pimi büyütebilirsin gayette güzel olur.

eline sağlık güzel paylaşım :)

NerdenS
15-11-2010, 18:08
Bu kadar uğraşmaya gerek yok bence, sizden önce adamlar motor kulak dolgusunu üretip satmaya başlamışlar bile..

Efvtec
15-11-2010, 21:40
kauçuk yerinede sert epoksi malzeme kullanırsan o 300 500 sterlinlik kulakların aynısına sahip olursun. ortadaki pimi büyütebilirsin gayette güzel olur.

eline sağlık güzel paylaşım :)

Epoksi benimde aklıma geldi ama bu seferde çok sert olur diye düşündüm vibrasyon çok fazla olucak diye korktum açıkçası.

Efvtec
15-11-2010, 21:45
Bu kadar uğraşmaya gerek yok bence, sizden önce adamlar motor kulak dolgusunu üretip satmaya başlamışlar bile..

Motor kulak dolgusu derken ???

omer_yildir
15-11-2010, 22:00
Bende orjinal kulak alıcaktım. Elimde bozuk kulaklar var bu yöntemle yapmaya çalışayım. Ancak Ankarada kauçuğu nerden alacağız. Ne diye satılıyor bu kauçuk kimlerde oluyor? Paylaşım için teşekkürler.

dragstar
15-11-2010, 22:03
kauçuk yerine plastik enjeksiyon kalıpçılarının kullandığı polyurethane dan kestirirseniz çok daha sağlam olur

bende peugeot sport kulak var sert kauçuk kulak yumulayana kdr rolantide konsol direksiyon heryer titriyordu yarım saat trafikte kalınca tuvaleti geliyordu herkesin:D

alperx
15-11-2010, 22:15
poliüretan %100
başkası olmaz.
kendi aracıma da yaptım süper oldu şu an kullanıyorum.
dandik görüntüsüne aldanmayın acaip sağlam ve esnek bişey.

http://www.alperileri.com/takozsista2.jpg

Efvtec
16-11-2010, 01:56
Bende orjinal kulak alıcaktım. Elimde bozuk kulaklar var bu yöntemle yapmaya çalışayım. Ancak Ankarada kauçuğu nerden alacağız. Ne diye satılıyor bu kauçuk kimlerde oluyor? Paylaşım için teşekkürler.

Rica ederim ne demek.Ben Bursa'da kauçuk takozlar satan bi dükkandan aldım Ankara'da da vardır kesin böyle bir dükkan.7.5 liraya aldım burdan bulmazsan haber mesaj at çapını filan söyle burdan yardımcı olurum ben İstanbul'a gelmeden önce ama eminim vardır Ankara'da.