Orijinalini görmek için tıklayınız : Hyundai Getz 1.3 G4EA Turbo Projesi
Merhaba Arkadaşlar,
Bu başlıkta yalnızca konu hakkında teknik bilgisi olan kişilerin yorum yapmasını rica ediyorum. O iş olmaz, sat Honda al vb gibi muhabbetleri yeterince dinledim, ancak böyle bir niyetim yok, isterse ilk marşta patlasın, ama ben bu projeyi yapacağım. Bu nedenle olumsuz/heves kırıcı yorumlarınızı lütfen kendinize saklayın.
Aracımın stock motoru 1341 cc 82 HP SOHC 12V özelliklerinde. Yaklaşık 2000 KM önce 0.50 piston, ana ve kol yatakları, emme kapak ve egzos contaları, yağ pompası, bütün kayış vb gibi motor içi ve dışı parçaları yeniledim. Kapakta da port polish ve subap yuvalarının bir miktar genişletilmesi ve 0.3mm taşlama işlemi yapıldı. Motor sonrasında 4-1 headers, komple 51 mm egzos boruları gibi işlemler de yapıldı. Turbo sonrasında 51 mm yeterli gelmeyecek araştırdığım kadarıyla ama sorun değil, 63 mm olarak yeniden boru yaptırabilirim.
Aracımın üzerinde all car racing tarafından hazırlanmış yazılım mevcut. Buna ilave olarak SMT-6 piggy back ile üst limitlere kadar avans ve yakıt haritaları editlenmiş durumda. Aracımda AEM wideband ve ScanGauge II mevcut. AFR, avans, map gibi değerleri canlı olarak izleyip, haritamı kendim değiştirebiliyorum. Şu anda full throttle da 12-13 AFR aralığında yürüyorum.
Neredeyse aracımı 2005 yılında sıfır km aldığımdan beri aklımda olan turbo projesine nihayet girmeye karar verdim. Turbo seçimi konusunda kararsız kaldım, bu konuda yardıma ihtiyacım var.
Amacım çok yüksek güç almak değil, sadece projemi ve hayallerimi gerçekleştirmek. İstediğim max 0.5 barda sorunsuz bir şekilde yürümek. aracın işlem sonrasında vereceği güç +10 bile olsa, bana yeter. Dediğim gibi amacım çok hızlı bir araç yapmak değil, sadece standart dışı bir araç sahibi olmak.
Bu doğrultuda çok geç dolmayacak, maximum 2500 devirde dolup, 6000 devire kadar 0.5 cont verebilecek bir turbo almak istiyorum.
Önümde bazı seçenekler var, bunlardan ilki kkk k16, diğeri ise garrett t2. Bu turbolar projem için uygun olur mu? Bir diğer turbo ise kkk k03, isteklerime en yakın bu gibi görünüyor ama, çok fazla teknik bilgim yok, bu forumdaki değerli abilerimizin yazdığı bilgileri okuduğum kadarıyla bu kanıya vardım, herhangi bir hesap/kitap yapmadım.
Çok uzun yazdım galiba, aslında daha eklemek istediklerim de var ama başka bir postta devam ederim :)
Değerli yorumlarınız için şimdiden hepinize teşekkür ederim.
kkk16 küçük turbo gibi gelebilir ancak; 2000cc ve 7000dd dönebilen calibra turbonun orjinal turbosudur.
Kısacası flowu (hem devirden ötürü hemde hacimden ötürü) daha fazla bir turbodur. Sen onu 2500 de doldurup 6000 de bitiremessin gibime geliyor. Daha küçük dizel turboları işini görürü gibime geliyor (dizel turbosndan kastım, dizel arabalrda takılı turbolardan anlamında)
egeturbo
21-11-2010, 22:56
kkk16 küçük turbo gibi gelebilir ancak; 2000cc ve 7000dd dönebilen calibra turbonun orjinal turbosudur.
Kısacası flowu (hem devirden ötürü hemde hacimden ötürü) daha fazla bir turbodur. Sen onu 2500 de doldurup 6000 de bitiremessin gibime geliyor. Daha küçük dizel turboları işini görürü gibime geliyor (dizel turbosndan kastım, dizel arabalrda takılı turbolardan anlamında)
kkk 16 bence büyük gelecek 1.3 hacim için eğer kkk k16 gibi seri kullanacaksa k14 gibi bi seçim yapmalısın bence
ygtkrmdnz
21-11-2010, 23:15
birşey merak ediyorum aynı aracın 3 silindir dizel motoruna yada 3 silindirli diğer araçlara bu tür bir turbo büyütme işlemi yapılsa verimli olurmu ?
proje güzel Allah tadını aldırır inşallah :)
kkk16 ideal olabilir
tsi ların 125 beygir olanların turbosundanda bulabilirsin ozaman sana daa mantıklı olacaktır YANLIZ
Smt6 çöpe lütfen :) daha düzgün bir pigggyback takabilirsin
punto_multijet
22-11-2010, 09:14
....
Öncelikle kazasız belasız patlaksız catlaksız diyorum. olumsuz eleştirilerde olsa salla gitsin diyorum. Önemli olan senin istedigin umarım istedigin sonucu alırsın.
kkk16 ideal olabilir
tsi ların 125 beygir olanların turbosundanda bulabilirsin ozaman sana daa mantıklı olacaktır YANLIZ
Bilmediğimden soruyorum Smt6 0.5 e kadar olan basit uygulamalarda sorun cıkarır mı? Neden çöpe?
Mustafa Birsesli
22-11-2010, 09:18
k16 deyince tek bir turbo gelmesin aklınıza birkeç farklı çeşidi var ;)
kkk16 ideal olabilir
Çok teşekkür ederim Özgün sağol.
Ben de isterim daha iyilerini almayı, kısmetse birkaç ay sonra :D
Öncelikle kazasız belasız patlaksız catlaksız diyorum. olumsuz eleştirilerde olsa salla gitsin diyorum. Önemli olan senin istedigin umarım istedigin sonucu alırsın.
Bilmediğimden soruyorum Smt6 0.5 e kadar olan basit uygulamalarda sorun cıkarır mı? Neden çöpe?
Sağol Kaan, senin makineyi de canlı görmek istiyotum en kısa zamanda. Dün akşam Mustafa abi aradı SMT-6 ile ilgili bi sıkıntı olmuş galiba, elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım bir ihtiyacınız olursa.
punto_multijet
22-11-2010, 09:27
Sağol Kaan, senin makineyi de canlı görmek istiyotum en kısa zamanda. Dün akşam Mustafa abi aradı SMT-6 ile ilgili bi sıkıntı olmuş galiba, elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım bir ihtiyacınız olursa.
eyw saolasın...
Hadı hayırlısı kuzencım.Allahın ıznıyle inşallah sorunsuz sıkıntısız halledersın projenı.
Arkadaşlar merhaba,
Projemi nihayet bitirdim. Yaklaşık 2000 KM'dir sorunsuz bir şekilde kullanıyorum aracımı. Yakın bir zamanda projeyle ilgili detayları ve fotoğraf/videoları paylaşmak için bir konu açacağım.
İlginize teşekkürler.
hayırlı olsun merakla bekliyorumm.. :)
redlinemst
21-04-2011, 22:03
Hayırlı olsun sorunsuz binersiniz umarım bekliyoruz detayları :)
Hayırlısı olsun Karşıyaka'dasınız demi gelip görebilirmiyik :D
VoodooRush
21-04-2011, 22:08
Hayırlı olsun. Güzel duruyor araç.
Arkadaşlar merhaba,
Projemi nihayet bitirdim. Yaklaşık 2000 KM'dir sorunsuz bir şekilde kullanıyorum aracımı. Yakın bir zamanda projeyle ilgili detayları ve fotoğraf/videoları paylaşmak için bir konu açacağım.
İlginize teşekkürler.
Benimkine el atalım şimdi:D
Hayırlı olsun kazasız belasız.
Hayırlısı olsun Karşıyaka'dasınız demi gelip görebilirmiyik :D
Evet Karşıyaka'da oturuyorum. Tabii ki görebilirsiniz :)
Benimkine el atalım şimdi:D
Hayırlı olsun kazasız belasız.
Atalım Barancım nerden başlıyoruz :D
Sağol dostum :)
DCO Works
21-04-2011, 22:43
Evet turbo getz projesinin detaylı fotolarını çekecez en kısa zamanda.
okuldan dolayı yoğun olduğum için vede emrecan abininde ufak tefek detayları halletmesini beklediğimiz için biraz gecikecek fotolar.
Vallahi malzeme listesi yapmak lazım N7Q motor araştıralım:) 0.3-0.5bar iyidir temizdir:D
Yarın Jumbodayım büyük ihtimal görüşürüz olmadı.
kardeşim gayet güzel oldu araban wastegate'in sesi tekerlek davlumbaza sürtüomuş gibi ama :) emeklerine sağlık nazar değmesin
Vallahi malzeme listesi yapmak lazım N7Q motor araştıralım:) 0.3-0.5bar iyidir temizdir:D
Ben bu akşam üzeri gittim ama uğrarım yarın da :) Konuşuruz.
Valla başta yağtığım liste ile şimdikini yan yana koysam araya 3 tır park eder ehehehe :D :D
Evet turbo getz projesinin detaylı fotolarını çekecez en kısa zamanda.
okuldan dolayı yoğun olduğum için vede emrecan abininde ufak tefek detayları halletmesini beklediğimiz için biraz gecikecek fotolar.
Umutçum kadrajına kuvvet :D
kardeşim gayet güzel oldu araban wastegate'in sesi tekerlek davlumbaza sürtüomuş gibi ama :) emeklerine sağlık nazar değmesin
eyvallah doğanım. amin allah nazardan korusun :)
evet o ses bir acayip ucuna hks hi-power susturucu mu taksak :P
ersin_srndg
21-04-2011, 22:47
emrecan birkaç resim eklesende görmüş olsak kardeşim.hayırlı olsun bu arada :)
emrecan birkaç resim eklesende görmüş olsak kardeşim.hayırlı olsun bu arada :)
Sağol Ersin. İnan 1-2 foto var onlarda da hiçbirşey görünmüyor karanlık çıkmışlar... En kısa zamanda fotoğrafları çekecek Umut kardeşim, o zaman Project Cars başlığında paylaşacağım...
Shadow_Dancer
21-04-2011, 23:20
güzel bi video bekliyoruz.. maşallah ayrıca.
Arkadaşlar merhaba,
İlginize teşekkürler.
Allah kaza bela vermesin Hayirli olsun abi
gokhan035
22-04-2011, 00:50
Bak koyarım spy fotoları :)
Kazasız belasız Emrecan aracın mis gibi gidiyo çok güzel oldu, emeğinin karşılığını alman süper
Evet Karşıyaka'da oturuyorum. Tabii ki görebilirsiniz :)
Türk Birliği İ.Ö.O nun arka sokağındasınız demi ?
punto_multijet
22-04-2011, 08:12
kazasız belasız kardeşim...
Bak koyarım spy fotoları :)
Kazasız belasız Emrecan aracın mis gibi gidiyo çok güzel oldu, emeğinin karşılığını alman süper
Heheh koyabilirsin Gökhan ama biraz toparlayalım da kaput altını daha şık fotoğraflar çekelim öyle koyarız :p
Sağolasın valla uğraştığıma değdi, darısı başına :)
Türk Birliği İ.Ö.O nun arka sokağındasınız demi ?
Hafiye gibisiniz valla :D Evet doğrudur :)
Türkiyede bir ilki gerçekleştirdin takdirle izliyoruz..Emek verenlerin ellerine sağlık Emrecan..Sorunsuz sıkıntısız tadını çıkartırsın inşallah..
Fotoğraf video görsel ne varsa bekliyoruz :)
İlk çekilen fotoğraflardan paylaşayım madem bu kadar merak ediliyor :)
http://www.35KVB84.com/images/1.3-Turbo-Hyundai-Getz-1.jpg
http://www.35KVB84.com/images/1.3-Turbo-Hyundai-Getz-2.jpg
http://www.35KVB84.com/images/1.3-Turbo-Hyundai-Getz-3.jpg
http://www.35KVB84.com/images/1.3-Turbo-Hyundai-Getz-4.jpg
http://www.35KVB84.com/images/1.3-Turbo-Hyundai-Getz-5.jpg
Ayar yaparken çektiğim bir video vardı %30 TPS (Kelebek Pozisyonu) ile fikir vermesi açısından paylaşıyorum. Full throttle videolar için yeni enjektörlerimin gelmesini bekleyeceğiz :)
YouTube - Turbo Hyundai Getz 1.3 from İzmir Turkey (http://www.youtube.com/watch?v=hZ8jTIkxKVY)
Hafiye gibisiniz valla :D Evet doğrudur :)
Yok estrafurullah o kadar değil geçerken görmüştüm sizin arabayı aklımda kalmıs otoparkta kuzu kuzu yatıyordu :D
iki fotoyla olmaz bu iş detaylı isteriz :) :icon_tup:
iki fotoyla olmaz bu iş detaylı isteriz :) :icon_tup:
Arkadaşlar çok acele etti, elimde sadece bunlar var :) Bir de video ekledim posta :)
S40 1.9 T4 ler ile üst kapaklar uyumludur senin arabandaki motorun..
S40 T4 emme manifoldu,eksoz manifoldu ve turbosu ile güzel bir sistem kurulabilir..
Hayırlı olsun.
Videoda gördüğüm kadarı ile 7-8 sn civarında 0-100 ü var. Gayet başarılı. Kaç bar ?
VteC_MaNiaC
22-04-2011, 11:18
Arkadaşlar çok acele etti, elimde sadece bunlar var :) Bir de video ekledim posta :)
geçen efeyle konuştuk projeden bahsetti muhakkak görmem lazım dedim :)
1 adette bizde gitmeyen 1.3 getz mevcut uzun zamandır kore forumlarında araştırmaktan bitap olmuştum ellerine sağlık çok derli toplu güzel duruyor ..
tek merakım beyin olarak ne kullandığın.. onun dışında zaten setup olarak 0.6 bar a kadar dayanıyor motor
Hayırlı olsun.
Videoda gördüğüm kadarı ile 7-8 sn civarında 0-100 ü var. Gayet başarılı. Kaç bar ?
Sağol Mertol Abi.. Proje sayfasını hazırlarken yardımı dokunan herkese teşekkür edeceğim ama şimdiden teşekkür ederim sana da.
Şu anda 0.4 bar basıyorum. AFR sıkıntım var videoda 14 civarı AFR, %30 TPS en fazla bastığım. Closed loop olduğu için altına çekemiyorum şimdi onu çözmek üzereyim. 4.vites 4400 devirden sonra Open Loopa geçiyor ve 12.5 AFR ile sorunsuz yürüyor, videoda bu devirlerde basmamıştım her geçen gün yeni denemeler yapıp ayarlıyorum işte :)
geçen efeyle konuştuk projeden bahsetti muhakkak görmem lazım dedim :)
1 adette bizde gitmeyen 1.3 getz mevcut uzun zamandır kore forumlarında araştırmaktan bitap olmuştum ellerine sağlık çok derli toplu güzel duruyor ..
tek merakım beyin olarak ne kullandığın.. onun dışında zaten setup olarak 0.6 bar a kadar dayanıyor motor
Ben atmosferikken de baya yüklemiştim standartına göre baya iyi gidiyordu, emrecan@timurcin.com MSN adresim, ekle istersen yardımcı olurum.
Beyin olarak SMT-6 kullanıyorum.
VteC_MaNiaC
22-04-2011, 12:31
Ekliyorum görüşelim konuşalım çok memnun oldum
multispace
22-04-2011, 18:37
güncel resimleri beklemekteym :)
güncel resimleri beklemekteym :)
bro gör bunları biz hala uyku spec :)
Çok güzel oldu MAŞALLAH :)
en güzeli o dısardan sırıtmayan intercooler ı oldu :)
Çok güzel oldu MAŞALLAH :)
en güzeli o dısardan sırıtmayan intercooler ı oldu :)
Her zaman sadelikten yanayımdır :) Gösterişe gerek yok :)
JapanVsGermany
23-04-2011, 11:35
hızlanması,özeillikle 0-100 çok başarılı,umarım sorunları çözersin, 0.6 - 0.7 barda çok fena şaka makinesi halini alır...
emeğine sağlık hocam tebrik ediyorum tekrar
1998corsa
23-04-2011, 12:14
0-100 degerı gayet basarılı olmus projelerınızın dewamını dılerım... ne kadar bı yesıllık gıttı onuda pm olarak atabılırsenız sewınırım :D
çooook ii olmuş beee. valla beklenenin ötesi perf verio
Maşallah maşallah umarım sizi üzmez ileride :icon_tup:
hızlanması,özeillikle 0-100 çok başarılı,umarım sorunları çözersin, 0.6 - 0.7 barda çok fena şaka makinesi halini alır...
emeğine sağlık hocam tebrik ediyorum tekrar
Sorunları çözdüm çok şükür, yakında yeni videolar çekeceğim :) 0.5 üzerini şimdilik düşünmüyorum, stock internal ile kumar olur :)
0-100 degerı gayet basarılı olmus projelerınızın dewamını dılerım... ne kadar bı yesıllık gıttı onuda pm olarak atabılırsenız sewınırım :D
Giden yeşillikler benzin+yol olarak geri döndüğü sürece önemli değil aslında :D Amacım tek olmaktı, çok şükür bu günleri gördük :)
çooook ii olmuş beee. valla beklenenin ötesi perf verio
Tarkan en yakın zamanda seni bir dolaştırayım :)
Maşallah maşallah umarım sizi üzmez ileride :icon_tup:
Umarım :)
vuuuuuu çok şahane yaaa.bende ford fiesta 2006 1.4 benzinliye düşündüm ama kendi aracım olmadıgı için üzerine düşmedim pek.tebrik ediyorum sizi. daha detaylı foto ve video isteriz ama :D:D:D
küçük hacimli turbolu araçları çok seviyorum yaa. yalnız rekor bende galiba hacim olarak. 1200 benimkisi :D :D :D :D
daredevil
24-04-2011, 00:00
pis turbocu seni nerde videolar :D
çok güzelll beeeee:):):):) hayırlı olsunnn dilediğince olsun. Tavsiyem basınç açmayıp hep bu basıncda kalman:):) tebriklerrrr
Antalyalogy
24-04-2011, 10:27
MaşAllah Allah kaza bela vermesin...Azmettiniz oldu tebrikler...
cembasmaci
24-04-2011, 20:22
Custom Bro proudly presents:
The one and the unique Getz ever
:) anladın sen beni
Kazasız belasız arızasız iyi günlerde kullan kardesim...
SifirinciMurat
24-04-2011, 20:51
cem, bu turbo işinin altında kalmaman lazım bence
senden de bir sürpriz bekliyorum :)
bugun bulusmada ıyı gazlıydun:)
pis turbocu seni nerde videolar :D
Coming soon atmosferik yıldo :D
çok güzelll beeeee:):):):) hayırlı olsunnn dilediğince olsun. Tavsiyem basınç açmayıp hep bu basıncda kalman:):) tebriklerrrr
:) Amin sağolasın. Basınç açmayı düşünmüyorum zaten :)
cem, bu turbo işinin altında kalmaman lazım bence
senden de bir sürpriz bekliyorum :)
Direct port nitrous falan diyordu bugün :)
Maşallah kardeşim muradına erdin sonunda. Yakından görelim birara :)
bugun bulusmada ıyı gazlıydun:)
Sizinkiler daha çok gazlıyordu ya, ben 1-2 kere merak edenler için gazladım :D
Maşallah kardeşim muradına erdin sonunda. Yakından görelim birara :)
Aynen Onur sağol dostum. Tabii ki ne zaman istersen...
kullandığınız ecu'da boost'a göre ateşlemeyi kesen bi devre varmı. ms'de yapılıyordu galiba.bence biraz daha bar açıp boost'u o şekilde kontrol edebilirseniz çok güzel olur.bi abimiz yapmıştı 0.8'i geçince kesiciye giriyordu :D
Getz için 0.5 yeter fazlası zarar :D
maşallah allah kaza bela vermesin..
kullandığınız ecu'da boost'a göre ateşlemeyi kesen bi devre varmı. ms'de yapılıyordu galiba.bence biraz daha bar açıp boost'u o şekilde kontrol edebilirseniz çok güzel olur.bi abimiz yapmıştı 0.8'i geçince kesiciye giriyordu :D
Şu anda stock ecu üzerinde piggy back ile yürütüyorum aracı. Onunla fazla müdahale edemiyorum, yakında MS yapacağım, o zaman çok daha güzel olacak inşallah :)
VteC_MaNiaC
26-04-2011, 10:28
Şu anda stock ecu üzerinde piggy back ile yürütüyorum aracı. Onunla fazla müdahale edemiyorum, yakında MS yapacağım, o zaman çok daha güzel olacak inşallah :)
valla bence güzel bi ayar tutturmuşken MS falan hiç girme :) azcık meth bas birazda ince ayar aynen devam :)
hmm anladım.o da güzel tabi. MS çok farklı bi dünya. bende 124e yapmayı düşünüyorum ama.hayırlısı bakalım
Kanka maşallah emeklerine sağlık.Turlayalım bir ara.
By_HaNNibaLL
27-04-2011, 14:09
Maşallah muradiniza erdiğiniz sanirim bi kac işlem kalmiş özelden aşaği yukari maliyeti yazarmisiniz sakıncasi yoksa ?
emrecan çok ugraştin ama degdi.
gerçekten çok merak ediyorum , atarsa 16 , hele su askerlik bi bitsin , hemen gelcem yanina , merak gidercem=)
tekrardan kazasiz belasiz knka!!
tdipower
04-05-2011, 23:25
emeğinize sağlık böyle farklı araçlar görmek çok güzel .. MS le tam süper olur bu araç :)
stok olarak G4EA 1.3lt ne kadar basınç açılabilinir acaba sıkıntı olmadan limiti nedir çok merak ediyorum. :)
Pril ve fircali yikama + 15hp alirmisin emrecan ahaha:D
emeğinize sağlık böyle farklı araçlar görmek çok güzel .. MS le tam süper olur bu araç :)
hmm anladım.o da güzel tabi. MS çok farklı bi dünya. bende 124e yapmayı düşünüyorum ama.hayırlısı bakalım
valla bence güzel bi ayar tutturmuşken MS falan hiç girme :) azcık meth bas birazda ince ayar aynen devam :)
MS projesi iptal oldu, onun yerine daha kapsamlı bir Piggyback olan Greddy e-Manage Ultimate'e geçiyorum.
stok olarak G4EA 1.3lt ne kadar basınç açılabilinir acaba sıkıntı olmadan limiti nedir çok merak ediyorum. :)
0.5'in üstüne kolların dayanabileceğini sanmıyorum :)
emrecan çok ugraştin ama degdi.
gerçekten çok merak ediyorum , atarsa 16 , hele su askerlik bi bitsin , hemen gelcem yanina , merak gidercem=)
tekrardan kazasiz belasiz knka!!
Amin kardeşim. Her zaman beklerim buyur gel gazlayalım :)
Maşallah muradiniza erdiğiniz sanirim bi kac işlem kalmiş özelden aşaği yukari maliyeti yazarmisiniz sakıncasi yoksa ?
Valla oturup hesaplamadım 6 aya yayılan bir proje, yaklaşık 5.000 liranın üzerindedir.
Kanka maşallah emeklerine sağlık.Turlayalım bir ara.
Eyvallah Cem. Turlarız. :)
Pril ve fircali yikama + 15hp alirmisin emrecan ahaha:D
Jumbo sen bizim herşeyimizsin :D O değil de polis çevirdi bu kadar parlak dolaşmaktan ceza kesicem trafikte tehlike yaratıyor dedi :hahaha:
VteC_MaNiaC
06-05-2011, 11:05
Ultimate güzelde yurtdışında ne kullanıolar kore forumlarını ezberlemişindir sen :)
MS projesi iptal oldu, onun yerine daha kapsamlı bir Piggyback olan Greddy e-Manage Ultimate'e geçiyorum.
Standalone alacaksan al yoksa elindeki ile devam et bence.
Standalone = ms demek değil. Bir sürü marka model var. Hangisi kolayına geliyorsa onu al.
PaSSerBy...
09-05-2011, 10:57
hayırlısı olsun emrecan sorunsuz bır sekılde tadında bin hep...:)
maşallah sıkıntısız sorunsuz gazlarsın inşallah
Standalone alacaksan al yoksa elindeki ile devam et bence.
Standalone = ms demek değil. Bir sürü marka model var. Hangisi kolayına geliyorsa onu al.
Mertol Abi, haklısın. Ama benim kullandığım SMT6 ile Greddy e-Manage arasında da dağlar var, şimdi bağlantılarını yapıyorum, akşama kadar marş basarım kısmetse. Bu beyin işimi fazlasıyla görecek gibi.
hayırlısı olsun emrecan sorunsuz bır sekılde tadında bin hep...:)
Eyvallah Halil..
DetailEF
09-05-2011, 11:17
Para var huzur var arkadaş :D
Valla biraderim aracın gerçekten çok güzel gidiyor, en önemlisi zaten el emeğinin olması işin içinde, en korktuğum şey kaza bela biliyorsun. Allah kazasız belasız, en önemlisi sorunsuz binmeyi nasip etsin. Yaptıklarının karşılığını en iyi şekilde aldığına inanıyorum :)
Mertol Abi, haklısın. Ama benim kullandığım SMT6 ile Greddy e-Manage arasında da dağlar var, şimdi bağlantılarını yapıyorum, akşama kadar marş basarım kısmetse. Bu beyin işimi fazlasıyla görecek gibi.
Eyvallah. Ben bişi demedim. Sana kolay gelsin. :)
VteC_MaNiaC
09-05-2011, 11:27
valla artık canıma tak etti birazcık video lütfen :) aracın içinden bağlantılar yapılırken kalibre edilirken :) merak ediyorum maşallah allah kaza bela vermesin :)
valla artık canıma tak etti birazcık video lütfen :) aracın içinden bağlantılar yapılırken kalibre edilirken :) merak ediyorum maşallah allah kaza bela vermesin :)
+100000 :) video istiyoruuz. değişik ve güzel bi uygulama olmuş inşallah tadını ala ala kullanırsınız.
Eyvallah. Ben bişi demedim. Sana kolay gelsin. :)
Sağol abi.
maşallah sıkıntısız sorunsuz gazlarsın inşallah
İnşallah Yusuf, darısı başına diyelim :)
Valla her işi kendim yaptığım için elimdeki işi bırakıp fotoğraf ve video çekemiyorum sıklıkla ama, yine de bir miktar fotoğraf ve video var elimde. En kısa zamanda yüklerim inşallah.
+100000 :) video istiyoruuz. değişik ve güzel bi uygulama olmuş inşallah tadını ala ala kullanırsınız.
Teşekkürler.
Para var huzur var arkadaş :D
Valla biraderim aracın gerçekten çok güzel gidiyor, en önemlisi zaten el emeğinin olması işin içinde, en korktuğum şey kaza bela biliyorsun. Allah kazasız belasız, en önemlisi sorunsuz binmeyi nasip etsin. Yaptıklarının karşılığını en iyi şekilde aldığına inanıyorum :)
Sağol Can. Kısa bir tur attık gerçi seninle, müsait bir zamanda daha uzun soluklu (0-200 KM/h) gazlamaları da yaparız inşallah :D
Cümlemizle beraber kazasız belasız sorunsuz inşallah...
Bilenler için Çiğli-Karşıyaka yönü çevreyolunda hafif yokuş yukarı çekim yapılmıştır.
Tek kişi, 0.4 Bar, 10.5 AFR @ wot.
İyi seyirler.
Turbo Hyundai Getz 1.3 from İzmir Turkey - 2 (http://www.youtube.com/watch?v=ly-1n5oE_BE)
Bir de şu video var da kalitesi pek iyi değil. Arkadaşlarımız rolling yaparken arkada kalıp çekim yapacaktık, dayanamayıp gazladık yanlarından :)
CamCar (http://www.youtube.com/watch?v=Yk6u1xCVzQ4)
heytt maşallah maşallah maşallahhhh.
çok iyi uzaması var usta. radyatörde bi değişiklik varmı.yada yağ sogutucusu vs kullandınız mı_??? hararetle ilgili bi problem olmuyor sanırım.
heytt maşallah maşallah maşallahhhh.
çok iyi uzaması var usta. radyatörde bi değişiklik varmı.yada yağ sogutucusu vs kullandınız mı_??? hararetle ilgili bi problem olmuyor sanırım.
Sağol Arif.
Mishimoto 1.3 Bar radyatör kapağından başka bir değişiklik yok. Şu anda hararetle ilgili bir sıkıntı yok ama sıcak yaz günlerinde sorun olabilir belki :)
Edit: Yağ Soğutucu henüz yok, o da ilerleyen günlerde gerekirse eklenecek :)
Greddy e-Manage Ultimate montajım sırasında çektiklerim...
Başlarken...
http://www.35KVB84.com/images/greddy/greddy e-manage ultimate (1).JPG
Harness'de temizlik sonrası...
http://www.35KVB84.com/images/greddy/greddy e-manage ultimate (2).JPG
Diagram...
http://www.35KVB84.com/images/greddy/greddy e-manage ultimate (3).JPG
Jumper Settings...
http://www.35KVB84.com/images/greddy/greddy e-manage ultimate (4).JPG
http://www.35KVB84.com/images/greddy/greddy e-manage ultimate (5).JPG
Son Durum...
http://www.35KVB84.com/images/greddy/greddy e-manage ultimate (6).JPG
Henüz montaj bitmedi, bir yandan gündelik ticari işler, bir yandan hobi ile ilgilenince bu şekilde yavaş yürüyor :)
punto_multijet
10-05-2011, 08:26
kardeşim kolay gelsin. varsa yardım edilcek bişey herzaman varım biliyosun
kardeşim kolay gelsin. varsa yardım edilcek bişey herzaman varım biliyosun
Sağol Kaan'cım eksik olma.
e-Manage den sonra basınç ne olacak en fazla düşünceniz ne ? bu arada arabanın maşallahı var videolar ıyı oldu işlemler bittikten sonra da beklıyoruz videoları.
Kaan bırak sağa sola yardım etmeyi kendine yardım et önce :D
Emrecan şema konusunu ye bitir abicim benim SAFC ellerinden öper :D
oooo e manage geldi sonunda çılgın getz olcak maşallah :)
kelalper
10-05-2011, 20:21
gerçekten çok başarılı. O civicte roll yapan arkadaş sende turbo olduğunu bilmeseydi yüzü ne olurdu onu merak ediyorum. :D
punto_multijet
10-05-2011, 21:54
Hade len ordan :D
maşallah çok iyi olmuş.bende yazın turbo işine giriyorum.arif yardımcı olacak bu konuda.turbo lazım bilginiz olsun
hararet için sıcak havalarda çare bulamazsan radyatörü değiştirmeden termostatı boşaltmayı dene istersen(tofaş usulü) biz öyle yapıyoruz.en güzel çözümü bu oluyor.tabi sizin motorlarda nasıl olur bilemiyorum.faydası olmaz gibi ama denemekte fayda var :D
yağ soğutucusu işine bende girmek istiyorum bakalım.aslında basit bi uygulama.bakalım hayırlısı.
bide yakıt olarak ne kullanıyorsun.
ben metanolle çalıştırdım.regülatörden ince ayarı kaldı sadece. 1.24 metanol power olacak :)
DaRkNeSs-
14-05-2011, 20:38
emrecan son bitmiş halini görmek istiyorum
çok uğraştın istediğin oldu maşallah :)
darısı başıma :D
dikkat et de Rex havalanmasın :D :D
Şu aracın "iddalı" arabalarla denemelerini çok merak ediyorum valla :)
DaRkNeSs-
14-05-2011, 21:59
dikkat et de Rex havalanmasın :D :D
valla olabilir :D
herşey bi yana şu otomobillern ecu elektrik tesisatı bir yana.Bunu hakkını verip yapanlara çok imreniyorum. :)
hddsheriff
14-05-2011, 23:36
koşarak geçicem olm seni :D
VteC_MaNiaC
15-05-2011, 11:01
kocamannnnnnnnn maşallah canavar getz e :)
aviator35
15-05-2011, 11:50
honda performance bayram ustanın yaptığı getz mi bu acaba? araca da projeye de tebrikler.
Maşallah çok güzel bir proje olmuş bende bir hyundai kullanıcısıyım accent aracım var motorları aynı sanırsam. projenin maliyeti ne kadar oldu zorlanılan noktaları neler yazabilir misiniz ?
Akın Sarıkaya
04-06-2011, 19:56
tebrikler bugüne kadar yapılmamış birşey.. hyundai dedik mi millet hemen dudak büküyo.illa honda da honda. demekki hyundaiden de iyi birşeyler çıkabiliyormuş, sonuç ortada.. :)
aviator35
05-06-2011, 17:56
dün bayram ustanın orda aracı yakından gördük, bindikte. Arabamız liftte olduğundan denemek nasip olmadı ama gerçekten çok keyifli bir araç olmuş. Verilen emek saygıyı hak ediyor.
dün bayram ustanın orda aracı yakından gördük, bindikte. Arabamız liftte olduğundan denemek nasip olmadı ama gerçekten çok keyifli bir araç olmuş. Verilen emek saygıyı hak ediyor.
Bende çok beğendim maşallah, kaputun altı da öle panayır gibi değil resmen kalite kokuyor :)
JumboAli
05-06-2011, 19:01
caps varmı
Bilenler için Çiğli-Karşıyaka yönü çevreyolunda hafif yokuş yukarı çekim yapılmıştır.
İyi seyirler.
Turbo Hyundai Getz 1.3 from İzmir Turkey - 2 (http://www.youtube.com/watch?v=ly-1n5oE_BE)
180 km/h tan sonra benzin göstergesi devir saatinden daha hızlı iniyor.. :)
Maalesef öyle Mertol abi :eek:
honda performance bayram ustanın yaptığı getz mi bu acaba? araca da projeye de tebrikler.
Evet Bayram'la beraber Honda Performance'da yaptık :)
Tanıştığımıza memnun oldum, iyi dileklerin için teşekkür ederim. İnşallah bir dahaki sefere deneriz.
Bende çok beğendim maşallah, kaputun altı da öle panayır gibi değil resmen kalite kokuyor :)
Teşekkür ederim, seninle tanıştığımıza da memnun oldum.
Maşallah çok güzel bir proje olmuş bende bir hyundai kullanıcısıyım accent aracım var motorları aynı sanırsam. projenin maliyeti ne kadar oldu zorlanılan noktaları neler yazabilir misiniz ?
Baştan sona zor bir proje, maliyeti de bir hayli yüksek. 5000+ gibi rakamlar diyeyim ben kabaca :)
tebrikler bugüne kadar yapılmamış birşey.. hyundai dedik mi millet hemen dudak büküyo.illa honda da honda. demekki hyundaiden de iyi birşeyler çıkabiliyormuş, sonuç ortada.. :)
Teşekkürler. Benim amacım da buydu, çok şükür gerçekleşti.
kocamannnnnnnnn maşallah canavar getz e :)
Eyvallah. :)
koşarak geçicem olm seni :D
Sen Vos'u getir onu turbolayayım ben.
herşey bi yana şu otomobillern ecu elektrik tesisatı bir yana.Bunu hakkını verip yapanlara çok imreniyorum. :)
:)
Şu aracın "iddalı" arabalarla denemelerini çok merak ediyorum valla :)
Ben pek deneyen biri değilimdir, denk gelir de denersem videoları paylaşırız burada :)
Amin Can inşallah :)
hararet için sıcak havalarda çare bulamazsan radyatörü değiştirmeden termostatı boşaltmayı dene istersen(tofaş usulü) biz öyle yapıyoruz.en güzel çözümü bu oluyor.tabi sizin motorlarda nasıl olur bilemiyorum.faydası olmaz gibi ama denemekte fayda var :D
yağ soğutucusu işine bende girmek istiyorum bakalım.aslında basit bi uygulama.bakalım hayırlısı.
bide yakıt olarak ne kullanıyorsun.
ben metanolle çalıştırdım.regülatörden ince ayarı kaldı sadece. 1.24 metanol power olacak :)
Şimdilik hararet çok sorun olmuyor, 40-50 derecelik yaz günlerinde sıkıntı olursa çözüm arayacağım artık o konuya :)
Yakıt olarak Aygaz Euro+ LPG kullanıyorum :)
Benim çok yükseklerde gözüm yok, methanol falan girmem o yüzden :)
e-Manage den sonra basınç ne olacak en fazla düşünceniz ne ? bu arada arabanın maşallahı var videolar ıyı oldu işlemler bittikten sonra da beklıyoruz videoları.
Şu anda 0.5 basıyoruz ve böyle devam edeceğiz :)
Emrecan şema konusunu ye bitir abicim benim SAFC ellerinden öper :D
Tarkan ne zaman istersen hallederiz.
oooo e manage geldi sonunda çılgın getz olcak maşallah :)
:)
gerçekten çok başarılı. O civicte roll yapan arkadaş sende turbo olduğunu bilmeseydi yüzü ne olurdu onu merak ediyorum. :D
Bilmeden gazlayanlar oluyor arada yüzlerini tarif etmeyeyim ben şimdi :)
Hade len ordan :D
Çocuklar ellerinde turbolar, birbirleriyle deniyorlar, şakalaşıyorlar, kaan oradan sesleniyor, bizde niye yok, baba bana niye almıyosunuz diyor :D
maşallah çok iyi olmuş.bende yazın turbo işine giriyorum.arif yardımcı olacak bu konuda.turbo lazım bilginiz olsun
Bol sabır :)
araba kaç kurus yakmaya basladı bundan sora :D
DetailEF
15-06-2011, 12:15
Aylık benzin masrafı 800 :D
Tabii ki biraz yakıyor ama gidişi ile oranlayınca kafaya takılacak bir rakam değil. Arkadaşımın 2.0 Toyota aracından daha az yakıyor diyebilirim.
VteC_MaNiaC
15-06-2011, 15:15
getz normalde hayvan gibi yakıo turbolayınca düşmüştür yakıtı :)
getz normalde hayvan gibi yakıo turbolayınca düşmüştür yakıtı :)
Sakin kullanımda düştü de bir de sakin kullanabilsem :D
Video da 140 km gibi kadran biraz saçmalıyor. Sarıyormu orada araç. Göstergedemi tuhaflık var.
DetailEF
15-06-2011, 17:58
Video da 140 km gibi kadran biraz saçmalıyor. Sarıyormu orada araç. Göstergedemi tuhaflık var.
Sekiyor olabilir göstergede olabilir ben getze şimdi 1 kaç değişiklik yapıcam sahibinden habersiz 2-3 boy daha hızlansın :)
Göstergenin titremesi debriyaj ile ilgili. Bir sorun yok :)
kardeşim araç çok keyifli gözüküyor. kazasız belasız inşallah.:)
darısı bizim başımıza artık ;)
kardeşim araç çok keyifli gözüküyor. kazasız belasız inşallah.:)
darısı bizim başımıza artık ;)
Teşekkür ederim Yalçın, yaparız inşallah onu da ;)
İyi seyirler.
Bir de şu video var da kalitesi pek iyi değil. Arkadaşlarımız rolling yaparken arkada kalıp çekim yapacaktık, dayanamayıp gazladık yanlarından :)
CamCar (http://www.youtube.com/watch?v=Yk6u1xCVzQ4)
maşallah maşallah camcar çekimi süper olmuş:) diğer arkadaşlar aynada kaybolmuşlar, ne civic kalmış ne jip :) turbo bambaşka birşey galiba, bir binsem eminim benimde aklımdan çıkmazdı ...bende istiyorum buba piskevit derdim :)
maşallah maşallah camcar çekimi süper olmuş:) diğer arkadaşlar aynada kaybolmuşlar, ne civic kalmış ne jip :) turbo bambaşka birşey galiba, bir binsem eminim benimde aklımdan çıkmazdı ...bende istiyorum buba piskevit derdim :)
Evet basınç ayrı bir dünya, ben bundan sonra atmosferik araba kullanamam buna eminim :)
ben orda benzin ibresi göremedim ama farklı açılardan mı bakıyoruz :D
ben orda benzin ibresi göremedim ama farklı açılardan mı bakıyoruz :D
bendee goremedım sız nasıl bakıyosunuz yahu :)
Sizin kalp gözünüz kapalı. Baksanızda göremezsiniz.. :p
bendee goremedım sız nasıl bakıyosunuz yahu :)
heralde harareti benzin ibresi zannediyo arkadaş :D
Bu zeka beni korkutuyor..
Sizin kalp gözünüz kapalı. Baksanızda göremezsiniz.. :p
doğrudur abi sen ermişin biz baksakta göremiyoz :)
yahuu yenı vıdeolar nerde arkadaşım :D meraktan olduk yavvv
Yakıt olarak Aygaz Euro+ LPG kullanıyorum :)
araçta gerçekten lpg var mı? ben zage kit'in peşinde koşarken, lpg ile turbo birarada olmaz, karışım ayarlanamıyor diyen satıcılar olmuştu, lpg varsa nasıl hallettiniz merak ettim ....
araçta gerçekten lpg var mı? ben zage kit'in peşinde koşarken, lpg ile turbo birarada olmaz, karışım ayarlanamıyor diyen satıcılar olmuştu, lpg varsa nasıl hallettiniz merak ettim ....
Evet Lovato marka LPG kiti mevcut, sürekli LPG'de kullanıyorum... Ayarlarını da kendim yaptım bir sıkıntı olmadı...
İlk rolling videomuz eklenmiştir. Bekleyenlere duyurulur :)
Hyundai Getz 1.3 Turbo - Ford Focus ST130 (http://www.techturkey.com/forum/videolar/91378-hyundai-getz-13-turbo-ford-focus-st130.html)
DetailEF
19-06-2012, 23:43
Her zaman sadelikten yanayımdır :) Gösterişe gerek yok :)
Tabi tabi şimdilerde yaldır yaldır kesip biçtik o tamponu cooler gözüksün diye :D Pardon iat düşsün diyeydi dimi :D
Tabi olm ben şekil için bir şey yapmam ne yapıyorsam bir faydası vardır :D
Konuyu baştan okudum da, nereden nerelere gelmişiz.. 0.45'i geçmem, methanol püskürtmem, bu setupı bozmam dediğim günler nerede kalmış...
Son gelişmeler şu şekilde:
Turbo, serinin en büyük türbinleri ile upgrade edildi.. Ürkütücü olmaması açısından çap bilgisi vermiyorum :p :heyoo:
AEM Water/Meth Injection Kit Bağlandı ve Aktif olarak kullanımda :cool:
Methanolden sonra Stock Internal ile 0.8 bar cont basmaya başladık Yakıt olarak halen Aygaz Euro LPG devam :hahaha:
Şu anda da Audi Coil on Plug Bobinler ve Standalone ECU projesi devam etmekte.. Gelişmelere ait fotoğrafları ve videoları da kısa bşir süre sonra paylaşırım..
hddsheriff
10-03-2013, 23:24
sen askere bir daha git :D
Konuyu baştan okudum da, nereden nerelere gelmişiz.. 0.45'i geçmem, methanol püskürtmem, bu setupı bozmam dediğim günler nerede kalmış...
Son gelişmeler şu şekilde:
Turbo, serinin en büyük türbinleri ile upgrade edildi.. Ürkütücü olmaması açısından çap bilgisi vermiyorum :p :heyoo:
AEM Water/Meth Injection Kit Bağlandı ve Aktif olarak kullanımda :cool:
Methanolden sonra Stock Internal ile 0.8 bar cont basmaya başladık Yakıt olarak halen Aygaz Euro LPG devam :hahaha:
Şu anda da Audi Coil on Plug Bobinler ve Standalone ECU projesi devam etmekte.. Gelişmelere ait fotoğrafları ve videoları da kısa bşir süre sonra paylaşırım..
Hep demişimdir hyundai'nin benzinli motorları çok sağlam diye. Al işte ispatı. :D