Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda city hk.

azash
23-11-2010, 13:49
Merhaba arkadaşlar,

yeni kasa honda city araca sahibim. Araçtan genel olarak memnun olmakla beraber, motor performansı olarak beni tatmin etmiyor. Motorunu biraz iyileştirmek istiyorum. Derdim 0-100 km şu kadar saniye olsundan ziyade 100 bg den 110-115 beygire çıkmayı istiyorum. araç alt devirlerde oldukça isteksiz. tabi aracın 1.4 (aslında 1339 cc) atmosferik motoru olduğunuda unutmamak lazım.

Önce aracı chipletiyim istedim, önceki aracım polo idi (75 bg) klimayı açınca araç yığılıyordu, chipletince 7-8 bg bir artış olmuştu ve klimanın aldığı gücü tekrar vermişti, tanıdıklara , bu işi yapan bir kaç kişiye sorduğumda hondalara chip olayının ya olmadığını yada vw lerdeki gibi vag-cam kablosuyla değil, ecunun komple sökülerek içinde işlem yapılabileceğini söylediler. Birde şuna dikkat ettim herkes vw olsaydı yapardık ama sen sen ol hondanın ecusuna dokundurtma dediler.

daha sonra eco power- power system vb. araçtaki bg arttırdığını söyleyen bir kaç sistem buldum, daha ürünleri inceyemeden hondaya uymadığını öğrendim.

Sonra bir kaç kişi headers-egsoz-düz boru-hava filtresi -kat iptali uygula en azından araba biraz rahatlar bunlarla 8-9 bg alırsın dedi, bu seferde city için uygun ekipman yok yada ben ankarada bulamadım. Anladığım kadarıyla bu işlemde orta ve üst devirleri rahatlatırmış ama benim asıl sorunum alt devirler.

bu işlerden pek anlamam, bilenlere soralım dedik.

-Hondayı chiplemek bu kadarmı zor?(yada ben doğru adamlarımı bulamadım)

-sizce alt devirleri nasıl hareketlendiririm?

değerli görüşlerinizi bekliyorum.

(umarım konuyu doğru yara açışımdır, değilse adminler taşırsa sevinirim)

bilalMW
23-11-2010, 13:54
Hoş geldin...

azash
23-11-2010, 14:18
Hoş geldin...

hoş bulduk

RottingChrist
23-11-2010, 14:19
bence hiç ellemeyin. 1.4 için 100 hp aslına fena sayılmaz bence.

qwertylion
23-11-2010, 17:46
bence hiç ellemeyin. 1.4 için 100 hp aslına fena sayılmaz bence.

kağıt üstünde iyi gibi duruyor ama otm olunca ve azıcık araçta bağaj olunca hiç çekilmiyor.

en azından chipleyebilsem:) iyi olacak

otuzdört
23-11-2010, 17:48
Forumda var civic vs chipleyen onlar yardım edeceklerdir gerekli acıklama onlarda :)

halilcan9455
23-11-2010, 18:43
takacağın headers 'e bağlı
4-2-1 olan Headers alt ve orta devirlerde daha etkili
4-1 ise üst devirlerde etkili oluyor

Serkan VTEC
24-11-2010, 00:06
Bildiğim kadarıyla aracınızdaki Ecu'ya bizim civic'lerdeki gibi program atma vs yapılamıyor.Fakat piggy back tarzı ek bazı parcalar ile ecu yanıltılıyor yada (genellikle civic'lerde kullanılıyor)SAFC- VAFC tarzı cihazlar ile dışarıdan ayar yapılıyor.
Bunların dışında yapılacak işlemler eğer sizin için yakıt önemli değilse filtre, headers, kat iptali, düz boru ve son susturucu ile daha verimli olcaktır. Ancak araç otomatik olduğu için belkide bu yapılanlardanda alacağınız verimde sizi tatmin etmeyebilir.
Aracınızın motoru yeni jazz ile aynı jazz için motor modifikasyonu yapan yabancı sitelerden araştırırsanız daha çok bilgi edinebilirsiniz. Ülkemizde jazz ve city için motor modifikasyonu yok denecek kadar az.

chaylak
24-11-2010, 01:01
Eger imkaniniz varsa en azindan 1.6 civic'e gecin cunku jazz icin universal haricinde modifikasyon parcasi yok denecek kadar az sanirim.

azash
24-11-2010, 08:50
Bildiğim kadarıyla aracınızdaki Ecu'ya bizim civic'lerdeki gibi program atma vs yapılamıyor.Fakat piggy back tarzı ek bazı parcalar ile ecu yanıltılıyor yada (genellikle civic'lerde kullanılıyor)SAFC- VAFC tarzı cihazlar ile dışarıdan ayar yapılıyor.
Bunların dışında yapılacak işlemler eğer sizin için yakıt önemli değilse filtre, headers, kat iptali, düz boru ve son susturucu ile daha verimli olcaktır. Ancak araç otomatik olduğu için belkide bu yapılanlardanda alacağınız verimde sizi tatmin etmeyebilir.
Aracınızın motoru yeni jazz ile aynı jazz için motor modifikasyonu yapan yabancı sitelerden araştırırsanız daha çok bilgi edinebilirsiniz. Ülkemizde jazz ve city için motor modifikasyonu yok denecek kadar az.

anladığım kadarıyla chipleme olayı civic te mümkün ama city değil :ofk:

azash
24-11-2010, 08:52
Eger imkaniniz varsa en azindan 1.6 civic'e gecin cunku jazz icin universal haricinde modifikasyon parcasi yok denecek kadar az sanirim.

yeni ev aldığımdan kısa vadede civic sadece hayallerde kalıyor!

chaylak
24-11-2010, 23:22
yeni ev aldığımdan kısa vadede civic sadece hayallerde kalıyor!

Olsun ev daha önemli :)
Güzel günlerde oturmak nasip olsun..

Civic'de ayni city gibi, chip/remap yapilmiyor.
Ya komple ecu(beyin) degistirmeniz gerek..
ya da piggyback denen safc-vafc-afc neo gibi yaniltici cihazlar kullanarak hava/yakit karisimi ayarlanabilir.

Oz`
24-11-2010, 23:49
turbo kiti var r14 lere Hks turbo kiti ve hks Fcon is beyinle 200 lerde geziyorlar bilgine

azash
25-11-2010, 15:53
aslında 200 bg kulağa çok hoş geliyor, ama ne kadar sağlıklı olur o konuda fikrimde yok , paramda. garanti olayıda cabası.