Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vtec2 Problem

rcpyldz
25-11-2010, 23:51
Merhabalar

2004 civic (vtec2) aracımla ilgili sıkıntılarım var.1 ve 2. viteslerde sıkışık trafikte dur-kalklarda silkeleme, zıplama, sıkıstırma gibi adını koyamadığım tuhaf hareketler sergiliyor. Devir 1000-1200 arasında birsey arkadan çekiyor gibi bunu 1 ve 2. viteste sürekli yapıyor. Çok çok nadir bu sorun gidiyor 45sn-1 dk sonra tekrar yapmaya devam ediyor. Danıştığım bilgisine güvendiğim arkadaşlarım TPS sensörü olduğunu söylediler. Sizlerinde fikirlerini almak çözüm bulmak benim yapabileceğimin dışında usta eli değmesi gerekiyor ise İstanbul avrupa yakasında honda ile uğraşan usta tavsiyelerinizi bekliyorum.Basit birşey olabilir birçok tamirci bu işi çözebilir belki ama ben honda ustası arıyorum.Debriyajla ilgili problemlerimde var onu da ustamıza anlatacağım :) Teşekkürler

gokhan035
26-11-2010, 00:03
öncelikle aracında tüp var mı? tüp var ise, 1000-2000 devir civarına manuel ayar yaptır, otomatik kalibrasyon yapmasınlar, enjektör zamanlarını özellikle güzel eşitlesinler. genel de bununla halloluyor.

tüp yok ise, aracının gaz kelebeğini ve rolanti valfini temizlet, TPS ni kontrol ettir, enjektörlerini de temizletmeni öneririm. aracının hava alıp-almadığını da baktır. rolantiyi ayarlayan ufak bir vida var ona da baktırabilirsin.

rcpyldz
26-11-2010, 08:43
araçta tüp yok arac 90bınde 75bın e kadar servis bakımlı sonrakı bakımları 5-6 bın cıvarında yapıldı subab ayarı yapıldı gaz kelebegi temizlendi cihaza baglandı hicbir problemle karsılasılmadı

mechanıcer
26-11-2010, 09:10
egr hattı tıkanmıs veya egr valfi acık kalmıs olabılır. sureklı egzost gazı basıyorsa sılındırlere aptallasabılır. tps sensoru o arabanın mazısı boyunca hıc arızalanmadı buyuk konusmayalım ılk olabılrsın ama dusuk ıhtımal.

cembasmaci
26-11-2010, 09:14
Aracta acık tip performans hava filtresi var mı ? Varsa en son ne zaman temizlendi ?

rcpyldz
26-11-2010, 09:27
filtre kiti yok malesef 1000 km once yag değişti

Evrenoz
26-11-2010, 09:40
Merhabalar

2004 civic (vtec2) aracımla ilgili sıkıntılarım var.1 ve 2. viteslerde sıkışık trafikte dur-kalklarda silkeleme, zıplama, sıkıstırma gibi adını koyamadığım tuhaf hareketler sergiliyor. Devir 1000-1200 arasında birsey arkadan çekiyor gibi devir 600-700 lere kadar düşüp 1300 lere kadar çıkıyor ve bunu 1 ve 2. viteste sürekli yapıyor. Çok çok nadir bu sorun gidiyor 45sn-1 dk sonra tekrar yapmaya devam ediyor. Danıştığım bilgisine güvendiğim arkadaşlarım TPS sensörü olduğunu söylediler. Sizlerinde fikirlerini almak çözüm bulmak benim yapabileceğimin dışında usta eli değmesi gerekiyor ise İstanbul avrupa yakasında honda ile uğraşan usta tavsiyelerinizi bekliyorum. Rad-r honda haricinde ( seref ustayı birçok kişi gibi bende biliyorum fiyat seçeneği açısından ) Basit birşey olabilir birçok tamirci bu işi çözebilir belki ama ben honda ustası arıyorum.Debriyajla ilgili problemlerimde var onu da ustamıza anlatacağım :) Teşekkürler

Göztepe Sanayi - Ferit Usta

Göztepe istikametinden sanayiye girdiğinde ilk sol sokağa sapıyorsun. Saptığında solunda kocaman bir jant-lastikçi göreceksin. Düz devam et, o lastikçinin yan duvarı olan dükkan.

Sokağa saptığında solundaki ilk bınanın altı yani..

0216 565 18 25
0532 542 30 76

Fiyatları üzmez, hatta çoğu zaman kavga ederim "ağbi az aldın, sen de ev geçindiriyorsun daha fazla bu işin hakkı" diye.. İşinde de son derece bilgilidir. Yıllarca Hondada çalışmış, servisin çözemediği "4-5 gün inceleyelim" dediği arızaları anında bulup çözüyor..

rcpyldz
26-11-2010, 22:16
Teşekkür ederim dostum işlerimden dolayı avrupa yakasında usta bakıyorum

fasterhan
26-11-2010, 22:45
bende hazır konu varken sorayım dedim büyük ihtimalle aracımın sanzuman kulagı kopmuş(vtec 2) kronik bir sorunmuş.....yaptıcak durumda degilim şu an bana hemen yaptırmazsan cok büyük bir sıkıntı çıkarır mı bilen yada başına gelen oldu mu hiç ?

cnzdmr
26-11-2010, 22:57
Ya aynı sorun benim aracımda da olmakta 40k da aracım 08 model arkadaşın dediği gibi özellikle sıkışık trafikte kalınca oluyor bu sorun vuruntu gibi oluyor 1.viteste ilk kalkışlarda

Aracımda simota filtre kiti var bununla bir ilişkisi olabilir mi? Yakın zamanda servise sokucam aracımı ama sorun ne olabilir? Konu açan arkadaşın affına sığınıyorum bende konu açmayı düşünüyordum aynı sorun olunca buraya yazayım dedim..

gokhan035
27-11-2010, 01:39
bende hazır konu varken sorayım dedim büyük ihtimalle aracımın sanzuman kulagı kopmuş(vtec 2) kronik bir sorunmuş.....yaptıcak durumda degilim şu an bana hemen yaptırmazsan cok büyük bir sıkıntı çıkarır mı bilen yada başına gelen oldu mu hiç ?

ben ön motor kulağı ve şanzıman tarafında ki motor kulağını değiştirdim. ikisi 95 tl den 190 tl tuttu bilgin olsun.

rcpyldz
27-11-2010, 13:42
egr hattı tıkanmıs veya egr valfi acık kalmıs olabılır. sureklı egzost gazı basıyorsa sılındırlere aptallasabılır. tps sensoru o arabanın mazısı boyunca hıc arızalanmadı buyuk konusmayalım ılk olabılrsın ama dusuk ıhtımal.

egr valfi ve egr hattını temızlemek kolaymıdır pekı, benimle sıkılmadan ilgilenebilecek avrupa yakasında bir usta varmıdır acaba :)

DENON
27-11-2010, 15:15
egr valfini iptal et gitsin, bi işe yaramıo zaten emme manıfoltunun içini egsoz kurumu doldurmaktan başka, arıza lamban yanar ama söölemiş olayım

rcpyldz
30-11-2010, 16:26
bugu egr yi temizledik ama hala devam edıyor problem avrupa yakasında usta arıyorum.......