PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : k&n filtre balata spreyiyle temizlenirse?

ygtrn
06-12-2010, 17:31
bi arkadaşım balata spreyiyle k&n kutu içi filtresini temizlemiş, filtreleri balata spreyiyle temizlemek sakıncalımıdır?

dragstar
06-12-2010, 18:14
bende k&n filtreyi balata spreyi ile temizleyip sonra yağını sürüyorum bi zararını görmedim yapısını bozarmı bilmem ama

pesimist206
06-12-2010, 19:12
dun dragstar soledı bende yaptım sıkıntı olucagını sanmıyorum :D

ÇAĞAN
06-12-2010, 19:13
sıcak suya 60-70 derece suya piril döküyorum sonra filtreyi ters bir şekilde batırıyorum bir kovaya.15-20 dk duruyor.zaten suyu dökünce anlıyorsunuz temizlendiğini sonra muslugu açıp avucuma doldurdugum su ile filtreyi duruluyorum (muslugun altına direk tutmayın)...oda sıcaklığında kurumaya bırakıyorum...kuruduktan sonra filtre özel yagından , filtre yaklaşık 30cm yükseklikte yarısına bir fıst diğer yarısına da bir fıst sonra sabaha kadar bekletiyorum oda sıcaklığında....sabah arabaya binerken tak ve devam....

ben böle temizliyorum filtrelerimi...

miniks
06-12-2010, 20:44
Balata sprey ile tel filitreler temizlenir çok ta güzel olur

ama uzaktan sıkarak yaparsanız daha iyi

öteki türlü filtrenin tellerine zarar verebilrsiniz

neyse balata spreyi hemen temizlemek vakti olmayanlar için güzel bir çözüm fakat unutmayın ki solvent ve kimyasal ordaki btün yagı söküp alıyor bu yüzden daha fazla yaglamak icab eder

ama en güzel yöntem ÇAGAN ın uyguladıgı 1 gece yöntemi :)

Günkut
06-12-2010, 20:51
yani tel olsun sünger olsun en güzel yöntem sıcak suda bekletip kurutmak ve takmak ? o yagdan nerde bulabilirizi isim nedir ?

Kn'in sıradan yaglarını kullansak olmazmı ?

fsunnetci
07-12-2010, 09:11
yani tel olsun sünger olsun en güzel yöntem sıcak suda bekletip kurutmak ve takmak ? o yagdan nerde bulabilirizi isim nedir ?

Kn'in sıradan yaglarını kullansak olmazmı ?

K'N firmasının sıradan yağıdamı var:o
bahsedilen filtre yağı zaten Kn filtre yağından bahsediliyor ama Dryflow filtrelere yağ sürülmüyor eğer sürülür ise filtre çok daha çabuk temizlenme ihtiyacı duyuyor..
KingDragon filtreleri yağlı filtredir mesela ama artık günümüzde yağlı hava filtreleri pek kullanılmıyor ama soğuk hava şartlarında yağlı filtreler Drylow filtrelerden daha iyi verim sağlar.Eğer dryflow yani kuru filtre temizliği yapacak iseniz K'N firmasının kırmızı renkli filtre temizleyici losyonu bu işi çok iyi görüyor ve yeterli temizliği sağlıyor.;)

Ranthor
07-12-2010, 09:17
ben wd40 sıkıyordum yağlamak için... Çok az ve uzaktan.

elimde pipercrossun filtre yağı da var ama o kadar yoğun bir sıvı ki püskürtemiyorsunuz

Günkut
07-12-2010, 09:39
K'N firmasının sıradan yağıdamı var:o
bahsedilen filtre yağı zaten Kn filtre yağından bahsediliyor ama Dryflow filtrelere yağ sürülmüyor eğer sürülür ise filtre çok daha çabuk temizlenme ihtiyacı duyuyor..
KingDragon filtreleri yağlı filtredir mesela ama artık günümüzde yağlı hava filtreleri pek kullanılmıyor ama soğuk hava şartlarında yağlı filtreler Drylow filtrelerden daha iyi verim sağlar.Eğer dryflow yani kuru filtre temizliği yapacak iseniz K'N firmasının kırmızı renkli filtre temizleyici losyonu bu işi çok iyi görüyor ve yeterli temizliği sağlıyor.;)

peki sıradan noname bi filtre var bende suda yıkadık beklettik kuruladık yaglamadan takarsak ne olur ?

yaglamadaki amac kirlenmeyi gecikitirmekmi ?

onur_S
08-12-2010, 08:52
dryflowlar nasıl oluyor ?suda bekletip kurutup devammı?içinemi su gelmeyecek?filtreyi tepeden ters bi sekilde suya batırıyoruz ama ortası dalmıyor o sekilmi?

miniks
08-12-2010, 08:56
peki sıradan noname bi filtre var bende suda yıkadık beklettik kuruladık yaglamadan takarsak ne olur ?

yaglamadaki amac kirlenmeyi gecikitirmekmi ?

Yaglamadaki amac gözeneklerde toz toprak girmesin yaga yapışıp dışarda kalsın diyedir

miniks
08-12-2010, 08:57
dryflowlar nasıl oluyor ?suda bekletip kurutup devammı?içinemi su gelmeyecek?filtreyi tepeden ters bi sekilde suya batırıyoruz ama ortası dalmıyor o sekilmi?

Sen ters birşekilde sokup cıkartıgın zaman zaten içine su falan heryerine giriyor merak etme :)

komple yıkanıcak ama yıkama şeklini söledim ben

onur_S
08-12-2010, 09:18
sıcak suda bekletıyoruz kurutuyoruz devam.özelliğini yitirmiyormu yağlamada yok bişey yok.kimi diyor yıkamadan sonra dry flow geçirgenlik özelliğini kaybetti diye.

miniks
08-12-2010, 09:39
dry flowu canavar gibi saga sola cevirerek temizliyorlar da ondan sonra pamuk pamuk oluyor :)

ama gecirgenlik yada gecirmemezlik özelligini yitirmiyor

bir müşterim var mesela 2 adet dry flow filitresi var sürekli uzun yola gider gelir

10 binde bir ugrar sökeriz temzini takarız gider 10 bin sonra temizlenmişini takarız öle kullanıp duruyor sanırsam 120 bin falan oldu filitre kiti yapalı her filitresi 60 bin km yapmıştır pamuklaşma da var

yanlız beyaz filitrelerde tamamen beyazlatıcam diye ugraşmayın öle birşey söz konusu degil ama illede bembeyaz olsun istiyorsanız dozunu kaçırmadan cok küçük bir kaç damla çamaşır suyu atarsınız olur biter :)

flexamin
08-12-2010, 12:46
dry flowu canavar gibi saga sola cevirerek temizliyorlar da ondan sonra pamuk pamuk oluyor :)

ama gecirgenlik yada gecirmemezlik özelligini yitirmiyor

bir müşterim var mesela 2 adet dry flow filitresi var sürekli uzun yola gider gelir

10 binde bir ugrar sökeriz temzini takarız gider 10 bin sonra temizlenmişini takarız öle kullanıp duruyor sanırsam 120 bin falan oldu filitre kiti yapalı her filitresi 60 bin km yapmıştır pamuklaşma da var

yanlız beyaz filitrelerde tamamen beyazlatıcam diye ugraşmayın öle birşey söz konusu degil ama illede bembeyaz olsun istiyorsanız dozunu kaçırmadan cok küçük bir kaç damla çamaşır suyu atarsınız olur biter :)

kaç yıkamadan sonra pamuklaşıyor :D panpa :D panpa lafına da ii taktım bugün :D

ffserkan
08-12-2010, 13:16
bende aynı şekilde dry flow u sıcak suda bekletip bi kapak kosla ile temizledim bembeyaz oldu :) kullanmaya devam ediyoum bir sorun yok : )

fsunnetci
08-12-2010, 14:37
Arkadaşlar Yağlı veya Kuru(Dryflow) filtreler'i suda yıkıyorsunuz ve kimyasallar ile temizliyorsunuz sonucunda filtre tertemiz oluyor ama şundan emin olun filtrenin pamuk yapısınında içine ediyorsunuz benden söylemesi.görüntü olarak kendinizi tatmin ediyorsunuz ancak:D inanın o filtreden fazla verim beklemeyin:o çünkü Hava filtreleri sert pamuktan yapılır ve bu pamuk maddesi su ve kimyasallar tarafından temizlendiğinde şişerek gözeneklerini daraltır ve motora hava girişinide bir miktar engeller.;) Size tavsiyem Orjinal Hava filtresi losyonu ile temizlik yapmanız çünkü yazık 150TL para veriyorsunuz AEM,KN,KingDragon,Green,Injen Vs..ürünlere:(
ama kalkıpta Yed marka veya Type R marka uyduruk markaların üretilmiş filtrelerine bu hassasiyeti göstermenizede gerek yok kullan at tipi oluyor onlar yenisi 35-40TL arası değişiyor zaten neredeyse Filtre Temizlik losyon seti fiyatına o yüzden imkanı olanlar için temizlemeye değmez bile bence yenisini alıp takmak Performans almak bağlamında daha akılcı bir yöntem olur;)

ygtrn
10-12-2010, 16:30
peki yağlamaiçin wd40 kullanmak etkilimidir?

fsunnetci
11-12-2010, 21:49
peki yağlamaiçin wd40 kullanmak etkilimidir?

wd40 yağlama yapmıyorki yağı söküp atıyor namussuz:o motorsikletin zincirindeki eski yağı temizlemek için wd40 kullanıyorlar:D WD40 ürününün türü ve çeşidi çok üstünü iyi oku yağlama özelliği varmı diye:icon_wack
ben yağlama özellikli Wd40 kullandım ama acayip toz çekiyor sırf onun yüzünden Passat TDI aracımın 2 defa MAF sensörünü değiştirdim bu wd40 yüzünden;)

M.A.D
14-12-2010, 10:55
filtreyi yıkadık temizledik diyelim, yağlama için WD40 kullanmayın diyorsunuz, ne kullanacaz ? zeytinyağımı ? :D ve bu yağlamanın asıl amacı içine daha fazla toz girmesin yağ tutsun diyemi ?

eumite
07-12-2011, 20:34
evet ne kullanicagiz yok mu bir cevap verecek

dragstar
07-12-2011, 20:39
temizlemek için balata spreyi,

yağlamak için atf :D

mehmetRS
07-12-2011, 20:42
Simotayı çamaşır makinesinde kısa programda yıkayan arkadaşımın, filtrenin sadece iskeletini ve bir kac parca mavi filtreleme maddesi bulduğu anki yüzü gözümün önüne geldikce, filtre temizleme işine hiç girmiyorum. Bir kere K&N yi , güzelce suyla yıkayıp bir gece kuruttuktan sonra ertesi gün wd 40 ile yaglamıstım, sonra emişi ne şekilde etkiler acaba oldumu olmadımı gibi bir paranoya ile aklımı oynatacakken çöpe attım ve yenisini aldım :) hoş.. aracın gidişinde bir değişme yoktu öyle, belki işe bile yaramıştı ama bilemiyorum

tegci_09
08-12-2011, 07:49
wd 40 ı normalde pas sökücü olarak kullanılır fakat üzerinde mavi bir nokta var spreyin püskürten kısmını o mavi noktaya getirip püskürtürseniz yağlama yaptığını söylemişti satan bir bayi arkadaşım :)

Gimifayf
23-08-2020, 12:08
Konuyu hortlatayım.
Injen açık hava filtremi temizlemek için filtre temizlik kiti almak istiyorum ama bu K&N kitlerin sahtesi de oluyormuş, orijinalini nereden temin etmek lazım önerisi olan var mıdır? Alternatif temizlik kiti önerilerine de açığım.

Oznsrl
23-08-2020, 12:21
Konuyu hortlatayım.
Injen açık hava filtremi temizlemek için filtre temizlik kiti almak istiyorum ama bu K&N kitlerin sahtesi de oluyormuş, orijinalini nereden temin etmek lazım önerisi olan var mıdır? Alternatif temizlik kiti önerilerine de açığım.

kn filtreleri birlas getiriyordu sanırım fiyat yazmıyor ama anlamadım sormak lazım

K-N 99-5000EU HAVA FİLTRESİ TEMİZLEME KİTİ | Birlasshop (https://www.birlasshop.com/k-n--99-5000eu---hava-filtresi-temizleme-kiti-9336)

Gimifayf
24-08-2020, 09:19
kn filtreleri birlas getiriyordu sanırım fiyat yazmıyor ama anlamadım sormak lazım

K-N 99-5000EU HAVA FİLTRESİ TEMİZLEME KİTİ | Birlasshop (https://www.birlasshop.com/k-n--99-5000eu---hava-filtresi-temizleme-kiti-9336)
Cevap icin tesekkurler. Birlas ile gorustum stoklarinda olmadigini ve 1 ay sonraki sevkiyatta gelecegini soylediler. Son partiyi 38$ civari satmislar ama urunun birim fiyatindaki ve kurdaki artisi yeni gelen sevkiyatta fiyata yansitacaklarini soylediler.
N11 uzerinden satan bir firma var asagi yukari Birlas’taki eski partinin fiyatina gore satiyor ama 2 farkli firma kendi sitelerinde bunun %40 altina satiyorlar. Orijinallik yonunden dusundurucu buldugum icin foruma danismak istedim.

Diyadin
24-08-2020, 09:30
Ben vw racing sünger için,

Bim güldal yağ sökücü sonrasında motul filtre yağı kullanıyorum. Tavsiye ederim.

drago
24-08-2020, 10:01
Zamanında tavsiye üzerine motosiklet filtrelerini yağlamak için kullanılan yağdan almıştım, KN'i onunla yağlıyordum.

Artık yağlı filtre kullanmıyorum, isteyene bedelsiz verebilirim, ama camsil fısfısının içinde, kargo Kabul etmez muhtemelen.

Elden teslim edebilirim.

Oznsrl
24-08-2020, 11:43
Cevap icin tesekkurler. Birlas ile gorustum stoklarinda olmadigini ve 1 ay sonraki sevkiyatta gelecegini soylediler. Son partiyi 38$ civari satmislar ama urunun birim fiyatindaki ve kurdaki artisi yeni gelen sevkiyatta fiyata yansitacaklarini soylediler.
N11 uzerinden satan bir firma var asagi yukari Birlas’taki eski partinin fiyatina gore satiyor ama 2 farkli firma kendi sitelerinde bunun %40 altina satiyorlar. Orijinallik yonunden dusundurucu buldugum icin foruma danismak istedim.

Bu kadar hareketsiz bir parçanın sahtesini olcağını sanmıyorum sahte işi motor yağı v.b şeylerde ciddi şekilde fazla internetten falan mümkün değil almam yağ falan mesela. Kendi sitelerinde yazdıkları muhtemelen güncel değildir o tip sitelerde öyle oluyor genelde ürün bile yoktur belki elinde. n11 de yorumlarda yazmışlar orjinal v.b diye

ghibli06
24-08-2020, 15:47
bu yağın içeriğini cidden merak ediyorum, yağı azaltılmış wd40 çıkarsa hiç şaşırmayacağım :)

aykutsafakyaman
24-08-2020, 16:07

Özelden yaz bana elimdeki motul yağlayıcı spreyi sana yollıyım işini görür bol bol kullan. Temizleme için üstte epey örnek var hangisi kafana yatıyosa onu yaparsın.

Gimifayf
25-08-2020, 19:39
Cevaplar için teşekkürler, yağlayıcı sprey için Motul'un alternatif ürünü olduğunu öğrenmiş oldum, Aykut'tan onu çözdüm diyelim ama hepsinden önce asıl mesele benim filtrem yağlı tip mi ondan emin değilim çünkü ilk açık hava filtrem bu. :D
Araç F30 filtre ise Powershop'tan alınma Injen CAI, gündüz arayıp sormak aklıma gelmedi yarın sorup öğreneyim de ona göre bir yol izleyeyim.

drago
26-08-2020, 08:56
Cevaplar için teşekkürler, yağlayıcı sprey için Motul'un alternatif ürünü olduğunu öğrenmiş oldum, Aykut'tan onu çözdüm diyelim ama hepsinden önce asıl mesele benim filtrem yağlı tip mi ondan emin değilim çünkü ilk açık hava filtrem bu. :D
Araç F30 filtre ise Powershop'tan alınma Injen CAI, gündüz arayıp sormak aklıma gelmedi yarın sorup öğreneyim de ona göre bir yol izleyeyim.

Dokununca anlaşılır,

Yıkanırken renk değişirse suyu yağlarsa yine anlaşılır