Orijinalini görmek için tıklayınız : Ah Bu Motordan Gelen Sesler.
alpbodrum
09-12-2010, 12:55
Ya ben çok kılım yada bu araba çok kıl bilmiyorum ama pedalların olduğu taraftan yine sesler duymaya başladım.
ses şöyle 4000 devirden sonra özellikle motor sıcakken yani çalıştıktan 15 - 20 dakika sonra duyuluyor.
Arabanın devrine göre ses şiddeti yükseliyor fakat hızlanmıyor.
Ses 2 kağıt parçasının birbirine sürtmesi şeklinde Fısır fısır diye geliyor.
Yani tıkırtı yada şıkırtı değil. Buradaki servis triger rulmanları olabilir dedi ama emin değiliz. Ses sadece arabanın içinden duyuluyor.
Bu bulmacayı çözebilecek arkadaşların yardımlarını rica ediyorum.
otuzdört
09-12-2010, 13:17
aracın içinden duyulan sesse eger ..sssssssııııı diye bir sesmi eğer öyleyse aracta tesisat varsa, Amfinden gelior bendede var o ses 4000 devirden snra yükselior. amfi nemlenmiş dedi bana tesisatcı, Ama tesisat yoksa bilemiycem. Ses Tam pedalların orda duyuluor benmde :D
alpbodrum
09-12-2010, 13:29
Yok dostum tesisattan değil benimki rulman yada kayış sesi.
vkarayel
09-12-2010, 14:22
Şarj dinamosu olabilir ...
alpbodrum
09-12-2010, 14:46
Nasıl anlayabilirim hocam şarj dinamosu olduğunu benim test edebileceğim bir yöntem varmı ?
westınghouse sesı olabılır hava kaçırıyor yanı
alpbodrum
09-12-2010, 17:05
Aaa doğru söylüyorsun hocam valla. Westinghouse da olabilir. Onada bakayım.
byspeedman
11-12-2010, 22:59
alternatör yada klima gergisindende yapabilir triger ne zmaman değişti Westinghouse denemek için borusunı söküp manifolda körleme yap gecici dene baklım bugün renoda gördüm aranayı orda çalısıyorum sıkıntın olursa yardımcı olurum
bence kayışlardan gelir o tip ses genelde.
alpbodrum
14-12-2010, 08:00
O zaman trigerleride kontrol etmekte yarar var ' da havalar çok soğuk hiçbirşey yapamıyoruz bu aralar.
plekumat
15-12-2010, 05:53
V kayışına su vb. deymişse de yapıyor olabilir..
alpbodrum
16-12-2010, 15:16
alternatör yada klima gergisindende yapabilir triger ne zmaman değişti Westinghouse denemek için borusunı söküp manifolda körleme yap gecici dene baklım bugün renoda gördüm aranayı orda çalısıyorum sıkıntın olursa yardımcı olurum
Hangi renodasın kardeşim ?
byspeedman
16-12-2010, 22:13
kutay da geçen geldiydin
alpbodrum
17-12-2010, 09:41
Eee Neden gelmedin :) Neyse ararım ben seni numaran var bende görüşürüz.
fsunnetci
17-12-2010, 14:14
kayışlardan geliyordur o ses yada rulman'dan Triger değişimini en son ne zmn yaptın o da önemli.iyi bir usta anlar bence bu sıkıntını çünkü bende Passat 3B kasa TDI vardı ve aynı sorun bende de vardı uyuz oluyordum daha sonradan iyi bir ustaya götürdüm ve sorunu klima kayışını çeviren bilyadan olduğunu buldu passatlarda allta oluyor bu rulman ve biraz derin sulara girdiğinde o rulman bozulabiliyormuş ve ses yapıyormuş ama herkes bizim kadar sese duyarlı olmadığından iplemiyormuş o sesi:p
alpbodrum
17-12-2010, 17:18
Evet abi ya ben ses konusunda çok kılım şöyleki zaten arabayı ses için aldım :) Ee motor sesi haricinde en ufak ses gelsin yanımda isterse Angelina Jolie olacak yine çekerim sağa açarım motor kaputunu bakarım ses nerden geliyor :)
Yada arabanın içinden geliyorsa genelde emniyet kemeri tokaları zırıldar onlara bile bakarım :)