Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : davlumbaza sürten kışlıkmı?az dişli yazlıkmı?

Ahmet Saraçoğlu
01-01-2011, 23:25
arkadaşlar araba stock (c2vtr), yay vss yok , yaza kadar da olmayacak , bu şekilde dahi sert bi karakteri var ve sadece basmak için takıcam yayı yazın.

Fakat üzerindeki lastikler görünümde iyi bi intiba bırakmadı bende.Yol tutuşu frenlemesi her ne kadar iyi olsada dişleri çok derin değil ve yılların verdiği çatlaklar var , kaç senelik olduklarını bilmiyorum.

Neyse , bugün sağolsun faruk abi 2 adet teneke verdi benim bijon aralığında, en azından önleri çıkarıp teneke yapıcam.Öğlene doğru da ankaraya yola çıkıcam.Ama bolu tarafları kar buz vss olabilir , en azından benim orda kaldığım süreçte ve dönüşte problem olabilir.Onun için bi karar vermem lazım

İlk ihtimal , teneke üzerine şuanki dişleri biraz azalmış yazlık lastikleri takıp yola devam etmek (önler 55 yanak , arkalar 65 yanak , önde arkada sürtme vss yok)

ikinci ihtimal de standartta 15''e 55 yanak kaldıran ön tekerlere ve 65 yanağı sorun etmeyen arka tekerlere 15''e 65 yanak olan yepisyeni cillop gibi kışlık lastiklerimi takmkak , en azından yola kafa rahat çıkmak ama dönüşlerde lastiğin davlumbazın ön ve arkasına sürtmesi (arka lastiklerde en ufak bi sürme yok , lastiklerin dördününde davlumbazın üstüyle arasında mesafe problemi yok , sürten yerler manevra esnasında ön tekerlerin önü ver arkasındaki davlumbaz kısmı)

Sürtme sorun olurmu?Çoğu arkadaşımız dip basarak gidiyor , bende şuan hiçbi ekstra yok ama yuvarlanma çapım büyük.Bu en azından bi haftalık bi kullanımda bi sıkıntı yaratırmı?Yada davlumbazı komple söksem bi sıkıntı olurmu?Yoksa sürtse de olurmu???

Siz olsanız ve yarın yola çıkıcak olsanız eldeki ihtimal dahilinde ne yapardınız?

TarikS
01-01-2011, 23:28
uzun yolda tam sag-sol yapmayacagina gore surtme sorun olmaz bence,yaylanmayi azaltmak icin yuksek hizlara da cikmazsin mumkun oldugunca

kis lastiklerini tak kafan rahat olsun bence

Ahmet Saraçoğlu
02-01-2011, 00:19
sürtmenin ses harici bi rahatsızlığı yoksa bende aynı düşüncedeyim , ama davlumbaza sürtmesi başka bi sıkıntıya yol açarmı diye endişe ediyorum.

TarikS
02-01-2011, 00:27
sürtmenin ses harici bi rahatsızlığı yoksa bende aynı düşüncedeyim , ama davlumbaza sürtmesi başka bi sıkıntıya yol açarmı diye endişe ediyorum.

abartili surtmelerde lastigi de yararsin da ufak tefek seylerde bir sey olmaz, iceriye ses cok fazla gelir ama anli kisa sureli seylerde bir sey olmaz

ne kadar surttugunu anlayabilirsin az-cok, direk kesme durumu yoksa sorun cikmaz. en fazla davlumbazlarin icinden biraz yontarsin :D

bilalMW
02-01-2011, 00:29
sürtünme lastiğe zarar verici bi şekilde değilse bi sorun olmaz kanaatindeyim.

Ahmet Saraçoğlu
02-01-2011, 12:31
lastikçiden çıktım yola çıkıyorum şuan , kışlıkları taktırdım ,,, önlere taktığım tenekelerin et si düşük olduğundan benim jantlara nazaran içerde kalldı ve sürtme vss problem kamadı çok şükür ,, hadi bana ii yolculuklar :D

olcay_bora
02-01-2011, 12:57
güle güle git gel :D

FaBeRgE
02-01-2011, 13:00
benimde nedense tam solda sürtüyor,tam sağda sürtmüyor, o kadar ağırmıyım :D