Orijinalini görmek için tıklayınız : maf sensörü plase.
SAKINCALI
02-01-2011, 21:47
Öncelikle şimdiden tşk ederim herkeze...
99 model standart gc8 kullanıcısıyım geçenlerde araç stop etti ve çok uğraşlar sonucu maf sensöründen olduğunu anladım..gittim kendime orjinal bir maf sensörü aldım taktım sorun hallolmuş oldu ( bu arada açık flitre kullanıyorum mantar) aradan 1 ay geçmeden yine aynı sorunla karşılaştım şuan yine maf sensörünün fişini atktıgımda araç çalışıp stop ediyor fişi çektiğimde çalışıyor arıza ışığı yanıyor ve belli bir devirden sonra gitmiyor 2500 devirden sonra..şimdi size sorularım..
1. maf sensörü sürekli bozulan bir parçamıdır.
2.açık filitre kullanılan her araçta böyle sürekli bozulurmu yani sorunu flitredemi aramalıyım
3.bunu iptal etmenin bir yolu yokmudur.
4.fiyatı hk bilgi.
açıkcası ne yapmalıyım...plase saygılar tşk.
Filtreniz yağlı tip filtremi acaba?
gc8 lerde oem dışındaki çoğu filtre özellikle açık filtreler maf sensörünün bozulmasına yol açıyor... hele yağlılar......
1. maf sensörü sürekli bozulan bir parçamıdır.
2.açık filitre kullanılan her araçta böyle sürekli bozulurmu yani sorunu flitredemi aramalıyım
3.bunu iptal etmenin bir yolu yokmudur.
4.fiyatı hk bilgi.
1.Hayır
2.Filtre çok hassas olan bu sensörün bozulmasına sebep veriyor. Kutuiçi filtre kullanmalısın Maf kullandığın sürece.
3.Aracına ECU alarak Maf'dan MAP'a geçebilirsin.
4.Alacağın ECU'ya göre değişir. 1700 Usd - 3000 Usd aralığında farlı ECU'lar bulabilirsin.
SAKINCALI
03-01-2011, 10:52
tşk arkadaşlar orjinal filitre kiti bulup takıcam...
tşk arkadaşlar orjinal filitre kiti bulup takıcam...
Kutuiçi filtre Hks'de mevcut. Bulanada kadar bile bence orjinal kutuiçi filtre ile kullan. Mantar filtre Maf sensörünün katilidir. Bende başta aynı hataya düşüp 1 defa Maf'a dünya kadar para verip servisden almıştım.
kickboxer
03-01-2011, 16:16
ben zamanında 96 larda sorun olmadıgını ama 97 98 99 larda acık fıltrenın mafı bozdugunu soglemıslerdı 2 sene orjnal mafla 2 senede q45 mafla kullandım hks mantar hiç bişey olmadı
UĞUR YUMAK
03-01-2011, 16:26
Bende maf var. yedekte dursun diye almıştım zamanında. ama şu an da kullandığım Subaruya uymuyor. lazımsa verebilirim :)
kickboxer
03-01-2011, 16:29
Bende maf var. yedekte dursun diye almıştım zamanında. ama şu an da kullandığım Subaruya uymuyor. lazımsa verebilirim :)
senın yedegın bende abı:D
UĞUR YUMAK
03-01-2011, 16:48
senın yedegın bende abı:D
altından , elmastan daha değerli o benim için :D::D:D:D
SAKINCALI
03-01-2011, 21:40
alabilirim maf filitrenizi fiyatta anlaşırsak ....özelden msj bekliyorum. varsa filitre kutusu onuda alırım orj.
SAKINCALI
04-01-2011, 21:36
arkadaşlar ya sizin fiyatlardan haberiniz yok yada ben çok ucuza alıyorum tanımadığım beka dan :))) servis satış fiyatı aklınızda olsun maf sensörünün 270 ytl ne zaman istersenizde bulunan bir parça bu aklınızda olsun bu benim 2. alışım kutuda buldum ilginiz için tşk.
banada şöyle pahalı böyle pahalı dediler gittim servise ilk 320 dediler biraz konuştuk filan fulan 270 ytl aldım 2 tane hemde ne zamanda isterseniz depolarındada var servis çıkışlı....
arkadaşlar ya sizin fiyatlardan haberiniz yok yada ben çok ucuza alıyorum tanımadığım beka dan :))) servis satış fiyatı aklınızda olsun maf sensörünün 270 ytl ne zaman istersenizde bulunan bir parça bu aklınızda olsun bu benim 2. alışım kutuda buldum ilginiz için tşk.
banada şöyle pahalı böyle pahalı dediler gittim servise ilk 320 dediler biraz konuştuk filan fulan 270 ytl aldım 2 tane hemde ne zamanda isterseniz depolarındada var servis çıkışlı....
Rica etsem aldığın sensörün resmini koyarmısın ?
SAKINCALI
04-01-2011, 22:28
Rica etsem aldığın sensörün resmini koyarmısın ?
şimdi onun resmini çekmedim arkadaşım.. neden sana yalan söyliyim veya ne kazancım olabilirki serviste diyorum siyah ince uzun 10-12 cm içinde okuyucu olan bir parça beka florya servisindede aynı para maslak doğan ustadada aynı para....sıfır
şimdi onun resmini çekmedim arkadaşım.. neden sana yalan söyliyim veya ne kazancım olabilirki serviste diyorum siyah ince uzun 10-12 cm içinde okuyucu olan bir parça beka florya servisindede aynı para maslak doğan ustadada aynı para....sıfır
Sen zahmet etme ben yarın bakarım faturana sıkıntı yok ;) sana yalan söylüyosun demedim.
SAKINCALI
04-01-2011, 22:34
Sen zahmet etme ben yarın bakarım faturana sıkıntı yok ;) sana yalan söylüyosun demedim.
peki o zaman doğan ustayı ara sor allah aşkına :))) floryayıda arıcaksan orda emrah var onunla görüş maf sensörü ne kadar de bakalım ne dicek ilkini doğan ustadan aldım arkadaşım sonra beka florya emraha sordum oda aynı fiyatı verdi...sorun yok.sanırım elindeki maf..ları alırken çok ödeme yaptın inanmak istemiyorsun...
Sefa_vts
04-01-2011, 22:34
Kutuiçi HKS filtre bulunur bilginize..
SAKINCALI
04-01-2011, 22:40
Kutuiçi HKS filtre bulunur bilginize..
fiyat nedir özeline yazıyorum ama dolu sanırım.sıfırmıdır bide.
peki o zaman doğan ustayı ara sor allah aşkına :))) floryayıda arıcaksan orda emrah var onunla görüş maf sensörü ne kadar de bakalım ne dicek ilkini doğan ustadan aldım arkadaşım sonra beka florya emraha sordum oda aynı fiyatı verdi...sorun yok.sanırım elindeki maf..ları alırken çok ödeme yaptın inanmak istemiyorsun...
Akşam vakti uğraşıyoruz :) aldığın parça budur doğrumu ?
Çözmeye çalıştığım nokta 2 sene önce 700 lira olan ama Beka'nın sahibi akrabam olduğu için bayii fiyatıyla 400 liraya aldığım malın nasıl bu fiyata geri indirime gittiği :) başka bir amaç yok yani.
http://i51.tinypic.com/2ut6b9g.jpg
http://i52.tinypic.com/2v2jd5s.jpg
SAKINCALI
04-01-2011, 22:48
beyaz olan yerde 4 vida varya onu sök maf odur aldığım parçada o evt ....yani borusu yok aldığım parçada sadece içi var..
beyaz olan yerde 4 vida varya onu sök maf odur aldığım parçada o evt ....yani borusu yok aldığım parçada sadece içi var..
Normalde hepsi beraber satılıyor bu benim bozulan maf. Doğan ustadan aldığın sanırım 2.el ben yarın servisden öğreneyim indirim varsa alayım dursun yedekte :D
SAKINCALI
04-01-2011, 23:16
sanırım anlaşmazlık model farklılıgından doğdu 99 model benimki ve bu mafla alakası yok siyah uzun birşey bendeki arkasında beyin gibi birşey yok soket giriş yeri var sadece...saygılar.
teşekkürelr güzel bir paylaşıkm olmuş :D
UĞUR YUMAK
05-01-2011, 11:09
Akşam Koray gerekli açıklamayı yapacak :)
Senin aldığın parça sanırım farklı bir parça. Yedek parça'dan Murat'a 99 Gc8 şasi no vererek fiyat aldım MAF 1055 TL+KDV Oksijen Sensörü 570 TL+KDV
SAKINCALI
06-01-2011, 01:33
arkadaşım bugün aldım ben 270 ytl anlamıyorum sizi yaw verin paranızı ben alım size sanki size neden yalan söylicem ne çok uzadı bu konu bugün aldım daha doğan ustadan oda sipariş vermişti servisten beka floryadada arkadaşım var emrah oda 270 fiyat verdi maf sensörü aldığım parça yaşım 30 bilmicek kadarda cahil değilim......99 araçlarda maf siyah ucun bir parça 96-97-98 lerdeyse üstünde xenon beyni gibi bir parça olam bir malzeme uzamasın bu ne zaman isterseniz sipariş verelim......
Gokhan43
06-01-2011, 01:41
Peki Aem Dry Flow gibi yağsız filtreler MAF'ı bozmuyor diye biliyorum ama yağsız filtre kullanılsa sorun ya da risk oluşturur mu ?
UĞUR YUMAK
06-01-2011, 19:24
Olayı çözdüm.
99 modelin MAF'i ile 98'in MAF'i farklı. 99un 270 lira sıfırı ( serfiste ) , 98 in sıfırı 1055+kdv.
İki fiyat arasında uçurum var ama ne yazıkki gerçek böyle. Doğan abi ile de konuştum ne yazıkki doğru.
Yazık biz 99/2000 model kullanmayanlara :D
SAKINCALI
06-01-2011, 19:44
Senin aldığın parça sanırım farklı bir parça. Yedek parça'dan Murat'a 99 Gc8 şasi no vererek fiyat aldım MAF 1055 TL+KDV Oksijen Sensörü 570 TL+KDV
:))) gülüyorum sadece buna 99 gc8 bide şaşi verdin ama 1055 verdiler he :)))) ne zaman istersen arkadaşım alalım sana 270 tl servistekiler ne biliyorki adamlar gc8 ne diyor :))) bak ( UĞUR YUMAK ) arkadaşımızda işi çözmüş....hadi şimdi bu konu bitsin hatta silinse bile olur saygılar.
:))) gülüyorum sadece buna 99 gc8 bide şaşi verdin ama 1055 verdiler he :)))) ne zaman istersen arkadaşım alalım sana 270 tl servistekiler ne biliyorki adamlar gc8 ne diyor :))) bak ( UĞUR YUMAK ) arkadaşımızda işi çözmüş....hadi şimdi bu konu bitsin hatta silinse bile olur saygılar.
Yedek parça departmanının verdiği fiyattır bu. Konunun başından beri anlatmaya çalışıyorum sana; seni bozmak bakın yalan söylüyor işte vs vs gibi bir amacım yoktu ama bir türlü anlaşamadık :)
lnd_samet
07-01-2011, 09:42
99 unkinin 98 e taksak:D
voltaj değerleri uymuyor malesef:D
99 unkinin 98 e taksak:D
Ben taktım 96'ya yanlış gelen siparişle :D
Rolantide gaza bastığımda hayatımın egsoz patlama sesini duydum servisde cam çerçeve aşşağı indi :D