PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Lpg (teleflexs)

BosphorusBoys
03-01-2011, 08:44
Pederin Aracına tüp Taktırmayı düşünüyoruz.. Arac 2004 Focus Ghia
HOLLANDA MALI Olan Teleflexs 100 KM 7 LT LPG TÜKETİYOR..
Diye bir duyum Aldık Ne kdr Dorudur Ne kdr Sağlıklı Bir tüptür :beuj:
Simdiden verilen cvplar için t$k Ederim..

<<buğra>>
03-01-2011, 08:52
yakıttan çok aracın motoruna uyumlu ya da sorun çıkarmayacak marka takmanız daha öncemli, sorun olduğunda iyi hizmet verebilecek markaları araştırın...

EM-RE
03-01-2011, 08:55
LPG az yakmaz benzın ile aynı litreyi hatta zaman zaman kış-yaz 1 litre fazla yaktığı olur fiyatından dolayı avantajlıdır.Yani şu litre yakar abi deselerde inanmayın.Araba yirmi 20 litre yakarsa 21 litre * LPG fiyatı diye hesap yapın.

XoR
03-01-2011, 08:58
Çift regülatör kullanan bir Lpg sistemidir. Teleflex Almanyada Subarulara fabrika çıkışı uygulanan bir sistem. Biz burda arkadaşımın 2005 model 2.0 Turbo Forester'a taktırdık Subaru servisinde. Araç otomatik sürekli 4 çeker ve ağır bir araç olmasına rağmen. Sonzamlardan sonra ölçüm yapmadık ama 80 lira Lpg ile 350km civarı yol gidiyordu ş.içinde.

Çift regülatör olduğu için aracın performansında hissedilir bir düşüş yaşamadık oldukça keyifliydi. Bununla birlikte oldukça ekonomik. Ama sistemin maliyeti diğer Lpg sistemlerine oranla pahalı. Biz 2250 lira para verdik. 4 gün sürdü takılması kalibrasyon ile birlikte. Ama parasını çok tan amorti etti

BosphorusBoys
03-01-2011, 09:59
Forester ;
Nerdeyse 1 Litreye 10km Gitmiş ve İst gibi Sehir Trafiğinde dur kalkları hesaplarsak dahada olmuş..
fiyat konusu biraz pahalı ama denildiği gibiyse çok çok uygun bir rakama dönüşüyor..

XoR
03-01-2011, 10:08
Forester ;
Nerdeyse 1 Litreye 10km Gitmiş ve İst gibi Sehir Trafiğinde dur kalkları hesaplarsak dahada olmuş..
fiyat konusu biraz pahalı ama denildiği gibiyse çok çok uygun bir rakama dönüşüyor..

Dediğim gibi sistemin fiyatı pahalı ama yakıt ekonomisi ile amorti süresi çok kısa.

Sanırım 1,5 sene oldu taktıralı ve rutin servis bakımlarına gitti araba sadece. Lpg sisteminde 1 defa bile problem çıkmadı kalibrasyonu yaptılar verdiler o günden beri aynı şekilde araç sorunsuz sıkıntısız biniliyor.

TegB20VTec
03-01-2011, 10:22
Bursada teleflex montajı yapıyorum, ekonomi anlamında genelde benzinde yaktığın litrenin aynısını yakalarsın. aradaki fiyat farkı cebine kar olarak kalır. Performans kaybı gibi sorunlarla hiç karşılaşmadım bugüne kadar.

merruse
03-01-2011, 11:36
Yok öyle birşey. Ne yaparsanız yapın litre bazında benzinle aynı tüketim değeriniz olmaz.

initial-D
03-01-2011, 11:54
1,6 focus uzun yolda 5-6 litre yakarak gezebiliyorsa 7 litre gaz ile yakması doğrudur ancak şehiriçinde yalan o rakamlar

mmustu
03-01-2011, 11:56
mertol abi bi açıklasana sana zahmet :) bu ara benzin ve gaz olayına fena taktım

benim şahin kendini ferrari zannediyodu :) km de 1 lira benzin 0,50 krş lpg yakıyordu en son benzin hortumları falan değiştirdim 50 liraya 125 km yol yaptım :)

şimdi lpg nin de hortumlarını değiştirdim serviste ayar yaptım 20 lira gaz aldım ölçüme başladım bakalım ne kadar gidecek :)

merruse
03-01-2011, 13:02
Eğer yanma sonucu aynı miktarda enerji üretmesini istiyorsanız kütle bazında %17 daha fazla LPG püskürtmek zorundasınız. Yani hem performans kaybı olmasın hemde benzinli ile litre bazında yaksın!! yok öyle bir dünya.
Kaldı ki LPG nin stoichiometric oranı 15.8/1. Bu oran benzinde 14.7/1.. Yani ideal yanma için gerekli olan yakıt LPG de daha az ancak; arabanızın yakıt sistemi benzine göre ayarlı olduğu için her zaman 14.7/1 yakıt karışım oranını tutturmaya çalışacaktır. Yani her şartta zengin yakacaksınız LPG de.
Hadi bunu da geçtim, acceleration enrichment yani hızlanma esnasındaki benzin arttırma işlemi tüm LPG sistemlerinde benzin ECU su tarafından yapılıyor. Bunu yapabilen bir piggyback daha icat edilmedi. Dolayısı ile oransal fark burada yalan oluyor. O nedenle LPG nin şehiriçi ve şehirdışı tüketimleri her zaman birbirine yakın gider.
Ne zaman ki LPG için standalone bir ECU tasarlanıp kullanılmaya başlar, o zaman %90 doğrulukta bi LPG sisteminden bahsedebiliriz. O güne kadar hiçbirisinin verimliliği %60-70 leri geçemez.

Karbüratörlü araçlarda performanstan ödün vermek kaydı ile dah az tüketebilme şansınız var çünkü onlarda ne oksijen sensörü var ne de ECU. Ne ayarlarsan onu yakacak sonuçta.

merruse
03-01-2011, 13:05
Bu arada Teleflex en verimli LPG sistemlerden birisi. Herşeyden önce enjektörlerin emme portlarına yakın olması son derece faydalı bir olay. Püskürtme sonucunda manifoltta ya da borularda ne kadar az yakıt kalırsa o kadar iyi. Eğer imkanınız varsa ve uygulamacınız denyoluk yapmazsa, enjektörleri manifolta monte etmeden önce ufak borular kullanıp süpapların kafasına kadar uzatmasında fayda var.

snan1910
03-01-2011, 13:16
günlük kullandığımız 2 arabamızda BRC var ve daha bir çok aracımıza taktırdık. litre olarak benzinde ne yakıyorsanız %15-20 fazlasını tüketiyorsunuz. teleflex kullanmadım bilmiyorum ama BRC öneririm sorunsuz biniyoruz. ki bildiğim kadarıyla en kolay montajı olan arabalardan biri focus sorun yaşamazsınız. yalnız 7 litre lpg tüketmesine inanamadım benzinde ne yakıyorsanız litre bazında %15-20 fazlasına göre hesaplayın net olsun..

maskaran
07-01-2011, 13:10
lütfen markaya takılmayın .ben 2010 focus kullanıcısıyım şu an Landi Renzo marka lpg mevcut 1200 liraya taktırdım çok memnunum . firmamızın 6 arabasında da aynı sistem var hiç bir sorun çıkarmadı.

samet_61
08-01-2011, 08:15
teleflex ıyı markadır hostur pahalıdır gızlı enjektorlerı vardır ses cıakrmaz gozle tup oldugu anlasılmaz ama 100 kmde 7 ısı hıkaye benzınde ne yakıosan lpg de 2 lıtre fazlasını yakarsın kı aracın ıcın teleflex yada prıns gıbı markaya gerek yok brc squence 24 ısını rahatlıklar gorur 1500 lıra cıvarında

samet_61
08-01-2011, 08:17
mertol abi bi açıklasana sana zahmet :) bu ara benzin ve gaz olayına fena taktım

benim şahin kendini ferrari zannediyodu :) km de 1 lira benzin 0,50 krş lpg yakıyordu en son benzin hortumları falan değiştirdim 50 liraya 125 km yol yaptım :)

şimdi lpg nin de hortumlarını değiştirdim serviste ayar yaptım 20 lira gaz aldım ölçüme başladım bakalım ne kadar gidecek :)

bendekı palıoda oyle suan 50 lıra benzınle 55 km gıdebılıorum:)

slhdmr34
13-01-2011, 23:09
2 Yıl boyunca Focus 2.0 makinede kullandım Teleflex'i. Yaklaşık 50.000 km fıldır fıldır gezdim hiç bir problem yaşamadım.

Yanlız teleflex'in 1 eksisi var ki muayenede millete arabada LPG olduğunu ve çalışır olduğunu (enjektörler görünmediği için) anlatana kadar göbek çatlıyor. İspatı için en basit yöntem tankın ordaki sigortayı arac LPG'de çalışırken çekmek :) araba stop edince anlıyor yurdum uzmanları :P

Ayrıca ne bir koku ne bir çekiş problemi ne de başka bir şey yaşamadım. Florya'da ASG otomotiv var yanyolda orada 3 günde takılmıştı.

slhdmr34
13-01-2011, 23:10
Bu arada Teleflex'te büyük hacimli makinelerde (ya da silindir başına 30 bhp'den fazla güç üreten makinelere) büyük enjektör uygulanıyor ki sıkıntı olmasın. Ayrıca enjektörler de oldukça kaliteli.

ygtrn
16-01-2011, 10:33
Çift regülatör kullanan bir Lpg sistemidir. Teleflex Almanyada Subarulara fabrika çıkışı uygulanan bir sistem. Biz burda arkadaşımın 2005 model 2.0 Turbo Forester'a taktırdık Subaru servisinde. Araç otomatik sürekli 4 çeker ve ağır bir araç olmasına rağmen. Sonzamlardan sonra ölçüm yapmadık ama 80 lira Lpg ile 350km civarı yol gidiyordu ş.içinde.

Çift regülatör olduğu için aracın performansında hissedilir bir düşüş yaşamadık oldukça keyifliydi. Bununla birlikte oldukça ekonomik. Ama sistemin maliyeti diğer Lpg sistemlerine oranla pahalı. Biz 2250 lira para verdik. 4 gün sürdü takılması kalibrasyon ile birlikte. Ama parasını çok tan amorti etti

turbo forester ın 80 liraya okadar yol gitmesi biraz garibime gitti, sizin hesap işinde bi yanlışlık var bence..... şuan tam olarak 4 5 tane forester sahibi tanıyorum hepsi lpg kullanıyor ve 50 lira lpg ile 150 km yol yapıyor, hatta otomatikler birazdaha az... hatta bu araçlardan biri teleflex kullanıyor....

ben kendim mtm kullanıyorum 55 litre tankım var tam 100 liraya doluyor şehir içi 300 km'yi biraz geçiyorum....

atiker kullanan arkadaş 280 falan gidiyor aracı otomatik....

EEE
16-01-2011, 10:45
turbo forester ın 80 liraya okadar yol gitmesi biraz garibime gitti, sizin hesap işinde bi yanlışlık var bence..... şuan tam olarak 4 5 tane forester sahibi tanıyorum hepsi lpg kullanıyor ve 50 lira lpg ile 150 km yol yapıyor, hatta otomatikler birazdaha az... hatta bu araçlardan biri teleflex kullanıyor....

ben kendim mtm kullanıyorum 55 litre tankım var tam 100 liraya doluyor şehir içi 300 km'yi biraz geçiyorum....

atiker kullanan arkadaş 280 falan gidiyor aracı otomatik....

bahsettiğin tüm bu farklılıklar kullanıcı motor kullanılan coğrafi konum ve lpg ayarına göre farklılık gösterebilir

ygtrn
16-01-2011, 10:59
tabiki gösterir ama bu farklılık atla deve olmaz.... ve bahsettiğim araçlar istanbulda