Orijinalini görmek için tıklayınız : ilk çalışmada tekleme
byspeedman
04-01-2011, 22:15
aracı 2 gün çalıştırmayıp çalıştırdığımda yarım dakika kadar tekliyor sonra normale dönüyor bi anlam vermiş değilim herşeyi normal bi arızası yok ama bu nerden çıktı anlamadım basına gelen varmı acapppp 1,4 is
Benzin pompası olabilir mi?
cloverleaf
04-01-2011, 22:47
Aynı sorunu benim 145'de yaşadım.Şöyle anlatayım araçta hiç bi sorun yoktu 2hafta ellemeyim buz gibi sabahın soğuğunda tek marşta alırdı taki aküyü söküp çevresindeki kabloları birazcık düzenleyim diyene kadar(akü hariç hiç birşeyde söküp takmışta değilim yani:Deli:).ve ondan sonra 1ay boyunca her sabah ilk çalıştırdığımda tekleme yapıyordu sanki boğuluyormuş yada bujiler gitmiş gibi ateşleme yetersizmiş gibi davranıyordu bakmadığım yer kalmadı kafayı yicektim:icon_wack ama ısınınca bi sorun kalmıyordu istediğim kadar durdurayım marş basayım yapmıyordu:soru:,derken netten forum sitesinde yazı çeviri yaptım, bütün soketleri inceden wd40'layın diyordu yaptım ve harıka oldu en az 1aydır hiç bi sorunum kalmadı:D Bi fikir sana belki yardımcı olur:icon_tup:
byspeedman
04-01-2011, 23:03
Benzin pompası olabilir mi?
onda sorun yok gibi tek marşta alıyor ama
byspeedman
05-01-2011, 22:20
buji yada ateşlemeyle alakalıolabilirmi
pır pır yapiosa eğer ilk çalıştırmada gaz verince düzeliyosa büyük ihtimal conta byspeedman başıma gelmişti
byspeedman
06-01-2011, 00:20
pır pır yapiosa eğer ilk çalıştırmada gaz verince düzeliyosa büyük ihtimal conta byspeedman başıma gelmişti
:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::heyoo::he yoo::heyoo::heyoo::soru::soru::soru::soru::soru::b euj::beuj::beuj::beuj::beuj::beuj:
ilk dakka pırpır yapıo sanki 1 buji çalışmıyor gibi dimi
aracı 2 gün çalıştırmayıp çalıştırdığımda yarım dakika kadar tekliyor sonra normale dönüyor bi anlam vermiş değilim herşeyi normal bi arızası yok ama bu nerden çıktı anlamadım basına gelen varmı acapppp 1,4 is
Cold start enrichment için mutlaka bir sensör vardır. Onu ve ona giden kabloları kontrol edin.
timucintt
06-01-2011, 14:22
otomatik jiglene giden kablolara bak bide ona giren vakum borularına pismi dğeilmi iyice bak... pislik birikmişsede yapar... ısınıncada sorunu kalmaz...
samet_61
06-01-2011, 23:41
motorun soguk dogalllll
onn_dear
07-01-2011, 00:03
motorun soguk dogalllll
sametim honda da sıcak soguk farketmez
benim 1.4is te sıcakta sogukta tek defada çalışır ve tekleme ya da benzeri sorun yok
byspeedman
08-01-2011, 00:08
olmadı boğaz kelebeğini bi elden gecireyim komple bi temizlik
samet_61
08-01-2011, 08:13
olmadı boğaz kelebeğini bi elden gecireyim komple bi temizlik
gaz kelebıgını guzel bır yagsız balata spreyı;) sızın araclarda varmı bılmıorum varsa potansiyometre sensoru ılk calısmada gec calısma varsa bazen hava basınc sensorude buna sebebıyet verır
Cihan Çizmeci
08-01-2011, 14:28
Bu mevsimde motorun soğuk olduğu için tek sorun :)
Motoru iyice ısıtıp yola çıkın sorun kalmaz tabiki gazla değil rolantide.